- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
Nézem a homogenitást, ennyi pénzért ilyen szart... Mondom nem baj akkor megnézem már a címben szereplő "harcot"... erre az meg le lett tudva pár sorban gyakorlatilag.
-
nexplo
őstag
Nekem van egy "alap" Samsung moncsim amin gépezek és van egy 55 colos Philips TV is rákötve a gépre ha esetleg filmet néznék rajta. Ég és föld a kettő. Mindkettő FHD-ben van de a TV-n még az egér odébb húzása is lassabbnak tűnik. Próbáltam csak TV-ről használni a gépet de nem olyan élvezhető, pl játék esetében kifejezetten nem. Bocsánat de neked lett címezve pedig általánosságban akartam írni a hozzászólásomat
-
Sinesol
veterán
-
-
nexplo
őstag
Szuper válasz. Pont ezen agyaltam de jól összefoglaltad
A probléma ezzel:
""- ha kompromisszummentes megoldást (4K / 144 Hz / 10 bpc / Gsync) akarunk - igaz ekkor 2 DP kábel kell, akkor zsebbe kell nyúlni,
- ha nem, akkor választanunk kell a limitációk közül a XV273K -nál: vagy kimaxolt spec -ek mellett két kábelen nincs Freesync, vagy, ha Freesync kell, akkor engedünk több helyen (nem feltétlenül a felbontáson, de a színmélységen és frissítési frekvencián az biztos).""
hogy ezt nem két fillérért kell elviselni. Bár szerintem sok felhasználó nem is mélyedt el ebben ennyire.. -
dkess
őstag
válasz
Cyberboy42 #52 üzenetére
Teljesen igazad van. Sőt a színmélységet is érdemes lehetne ide venni (akár a HDR -el egyetemben), mert pl. egy kábelen a 10 bpc sem fog menni még 4K/120 Hz -en sem ...
Az XV273K -nál az alábbi két limitációt érdemes figyelembe venni e tekintetben:
- Freesync csak egy kábelen megy. Ez az nVidia szerint is csak "G-SYNC Compatible" kategória (azaz "sima Freesync -es" monitor). 4K mellé a hivatalos támogatott tartomány: 48-120Hz (és ez is csak 8 bpc mellett !!). nVidia link: [link]
- egy DP 1.4 -es kábelen a max átvihető: 4K / 120 Hz / 8bpc mellett. A 10 bpc -hez 4K -n már max. 98 Hz jár ...Azaz, ha kell a 4K / 144 Hz / 10 bpc esetleg még HDR -el is, akkor nem ússzuk meg a 2 Displayport kábelt --> de akkor nincs Freesync/nVidia G-SYNC Compatible támogatás a XV273K -nál.
A kisebb felbontás OK lehet (bár nVidia kisebb felbontásra nem adta meg a max paramétereket), de nem azért veszünk 4K monitort, hogy kisebb felbontáson használjuk (akkor eleve olyan monitort vennénk ...) vagy éppen kapcsolgassuk a felbontást attól függően, hogy játszunk vagy sima desktop -on vagyunk. Egy kábelen elméletileg mehetne a 4K / 144 Hz / 10 bpc is, ha chroma subsampling lenne használva pl. YCbCr 4:2:2 (vagy YCbCr 4:2:0), de ezt a vonalat javaslom felejtsük el továbbá az nVIdia hivatalosan ezt nem részletezte, hogy ezzel támogatná-e ezen a monitoron a G-SYNC Compatible támogatást.
Ezt valóban részletezhette volna a teszt, hogy milyen lehetséges forgatókönyvek állnak rendelkezésre, ha 4K mellett szeretnénk Freesync módot is használni a XV273K -nál. Leegyszerűsítve:
- ha kompromisszummentes megoldást (4K / 144 Hz / 10 bpc / Gsync) akarunk - igaz ekkor 2 DP kábel kell, akkor zsebbe kell nyúlni,
- ha nem, akkor választanunk kell a limitációk közül a XV273K -nál: vagy kimaxolt spec -ek mellett két kábelen nincs Freesync, vagy, ha Freesync kell, akkor engedünk több helyen (nem feltétlenül a felbontáson, de a színmélységen és frissítési frekvencián az biztos). -
Cyberboy42
senior tag
Fura. Egy adat azért hiányzik. Az amelyik a 144hz-t csak kettő kábellel bírja és ilyenkor nincs freesync, na annak mégis mekkora a tartománya ha egy kábelen van? És akkor miért van ott is megadva hogy 144 hz a maximális freesync tartomény ha nem is megy annyit? vagy ahhoz lejebb kell tolni a felbontást? És mégis mennyire?
Hogyhogy ez mind hiányzik a konklúzióból? És miért nem ez a legnagyon érv eme modell ellen? -
K0vasz
aktív tag
hogy mennyi??!
ennyi pénzért már majdnem 55"-os LG OLED tévét lehet kapni, ami azért egy kicsit más kategória...
-
nexplo
őstag
Szépek és jó de ennyi pénzért????
Hasonló minőséget olcsóbban is be lehet szerezni. Bár az elvetemült GAMER-ek minden pénzt megadnak egy profi cuccért -
Dobrika
tag
Ja moszt nézem a videót. Ez nyílvánvalóan interferencia lesz, a háttérvilágítást általában 166Hz-en szokás villogtatni, ha 80-90FPS között csinálja, akkor oszd el a 166-ot kettővel.
Semmiféle túlfeszvédelem, vagy más konnektor nem fogja ezt megoldani, legfeljebb a 100%-os fényerő. Szóval azt probáld ki, hogy 100% háttérvilágítás mellett mi történik.
-
csiby222
aktív tag
Na ennyire mélyen nem mentem bele mert a fene se ért az elektronikai hátteréhez. Csak azt tudom leírni amit látok és az az hogy 80-90fps tartományban olyan mintha villogna a háttérvilágítás. Már külön hálózati dugajra kötöttem a monitort a géptől de nem oldotta meg a gondot. Gondolkozok egy túlfeszvédőn is de nem tudom lenne-e értelme. Lenne értelme vagy hogy lehetne ezt a gondot helyrehozni?
(FullScreenbe is csinálja csak ott ugye ritkábban látsz ilyet mert ott ahhoz, hogy átmenj egyik monitorról a másikra alt+tabolni kell és olyankor nem látod a játékot. Bordelessben azért észrevehető mert a két monitor közötti váltáskor leesik a játék fps-se mert ugye nem az a folyamat van fókuszban de attól még látod a játékot menet közben.) Egyébként okozhatja ezt a problémát hogy egy CCFL fénycsöves monitor van mellette a dugajban? (tudom nagyon laikus kérdés de tényleg nem tudok már mire gondolni) -
törölt tag
tápfeszültség - PWM fokozat - RC-tag kimenetén lévő DC fölött marad valamennyi PWM, de az egyrészt nagyon pici fényerő változást okoz a leden, másrészt magasabb frekvencián, mint ahol az interferencia lüktetése lassulni-megállni látszik ahol f1 és f2 közel kerülne egymáshoz.
Szerintem azért becsapós, mert a videó 50 hz-en készült és a kép háttér-világításának az ingadozása inkább ezzel a frekvenciával interferál.
-
Dobrika
tag
Nem a háttérvilágítás villog ilyenkor és nem is az LCD, hanem a kettő frekvenciája közel kerülhet bizonyos frissítési frekvenciákon és az interferencia miatt "villog". Nem nagyon lehet vele mit csinálni, mert PWM mentes háttérfényszabályzás mellett is van hullámzása a DC-nek a ledeken.
Az szokott még lenni, hogy magának az LCd-nek valamelyik feszültsége nem túl stabil és azért villog a kijelző, ez akkor jellemző, ha hírtelen változik a kép világosról sötétre. Viszont egyik esetben sem a háttérvilágítás villog, amire abból is lehet következtetni, hogy függ a képtartalomtól a villogás, de a háttérfény nem.
-
MeszesKPT
őstag
Csak a lényeg nem derült ki a tesztből. Ezek az input lag értékek pedig csak éppen súrolják a szódával elmegy kategóriát. Mindegy, mert a 4K 27"-nak amúgy sincs sok értelme.
-
törölt tag
Ha az OSD menüben találsz energiatakarékossági beállítást, megpróbálhatod azt kikapcsolni.
Feltételezem, ha szinkron modul az FPS-ek ütemében ingadozást keltene a tápfeszültségben és az eljuthatna a háttér világításhoz, az, akár ilyen tüneteket is produkálhatna.Én is csak full screen-en használtam a G-sync-et, még hasonlót se láttam.
-
csiby222
aktív tag
Huh nehéz reprodukálni. De talán a Pendulummal is előhozható. A lényeg a nem mozgó statikus háttér pl kék ég vagy a Rainbow Six-ben az operátor választó utáni képen. 80 és 90 fps közötti tartományban észrevehető, hogy villog a háttérvilágítás. Legfőképpen borderless windowban jön elő de teljes képernyőn is csinálja. Szinte bármelyik monitortípust beírod és utána azt, hogy flickering van találat az összesre yt-n. Itt egészen jól látszik a dolog. Nekem is Asus monitorom van és ha tudom mit kell figyelni akkor kiszúrható a dolog. Persze 100fps fölött nincs gond. De pl vannak olyan játékok ahol sehol nem jelentkezik ez a probléma pl: Overwatch vagy Anthem.
-
azbest
félisten
-
Pipó
őstag
A G-sync és a FreeSync egymással nem is lett összehasonlítva? Ha nem, mé?
-
törölt tag
Gondolom én, azért lett ilyen szűkszavú az értékelés, mert nem tudtátok eldönteni, hogy valóban ennyire kicsi a monitorok közti különbség, vagy van más tényező, ami korlátozza a képességüket.
Szerintem most bölcsen döntöttetek, de azért jó lenne ha nem maradna ennyiben a dolog és teremtenétek nekik olyan körülményeket, ahol mindkét monitor ki tudja futni magát, és így a valószínű ennél jobban eltérő képességek is szemre vehetők lennének.
Remélem azért nem ijedtetek meg annyira az első találkozástól, hogy évekre szőnyeg alá kerüljön a téma.
-
spyboy88
csendes tag
Köszönjük a "tesztet"
-
Tengri
senior tag
Több helyen is olvastam, hogy a nitro (xv273) G-Sync-e nem az igazi, illetve panasz van a FreeSync HDR-jével is kapcsolatban.
"I just got my new Acer Nitro XV273KP. I really like it. It looks amazing.
But there is one thing I don´t get to work. When I activate HDR on the monitor, I can´t activate Freesync anymore!
I hope I am just doing something wrong…"
"1 ) Acer Nitro XV273KP:
-Freesync won´t work when HDR is enabled
-HDR won´t work when you go for the Duel DP setup
2 ) Predator XB273KP:
- It has the G-SYNC HDR scaler
-G-SYNC and HDR work perfectly together" -
csiby222
aktív tag
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezeknél is villog kicsit a háttérvilágítás bekapcsolt G-Sync mellett a statikus háttér 100fps alatt mint ahogy szinte az összes G-Sync képes monitornál.
-
VIC20
őstag
,,Azokon a kijelzőkön, amelyeket a gyártó bevizsgált és erre alkalmasnak minősített, automatikusan használható ez a képesség, míg a többin manuálisan kell aktiválni."
Ezt hol lehet megtenni? Nekem Acer XF270HU-n a Pendulum nem engedte kiválasztani a gsync-et.
-
GoldhandRent
őstag
azthittem legalabb merve lesz, vagy hiperlassitott felvetelen megnezve a ket kep tukrozve.. de igy szemre hagyatkozva 😂
nekem is egy freesync dell van a 1070-re kotve, en sosem gondoltam, hogy ez ilyen jo dolog... mer en majd fix fps-sel fogok jatszani..naja 🤦(2K)
az, meg hogy 144hz, es TN egy kulon uj vilagot nyitott meg. meg netezos monitornak is ilyet vennek
TN-hez kepest a szibek elfogadhatoak, ha meg megis nagyon bacca a szemem, akkor athuzom az ablakot a grafikus IPS-re 🤷 -
-
Fred23
nagyúr
válasz
Synthwave #13 üzenetére
4K IPS-től elmegy, de 40k-s anyumonitor meg 9ms:
-
voodoo98
addikt
En vartam a tesztet! Koszi!
: R
Es az lett az eredmeny, amit vartam! -
-
-
Fred23
nagyúr
"Az input lag e monitornál kisebb, mint amit a Nitro XV273K produkált, hiszen 15,7 ms-t mértünk Leo Bodnar céleszközével."
A durva az, hogy vannak jobb irodai monitorok (60Hz) ennél jobb input laggal!
-
X Factor
addikt
Jöhetne 34" 21:9 3440*1440 verzió. Ennek a 27" 4k-nak továbbra se látom értelmét.
-
-
RetepNyaraB
veterán
Köszi szépen, a nép döntő többségének a komplett gépe nem kerül annyiba, mint ezek a monitorok. Oké a teszt (iszonyú riktán adtok közre monitortesztet), de ennek túl sok értelmét nem látom legtöbbünk számára.
-
komi77
senior tag
Köszi a tesztet.
Érdekes, a 45 ropival olcsóbb verzió is jól kezeli a G-Sync-et. Mi lehet a legfőbb érv a drágább mellett. Illetve ha van is érv, megéri-e ezt a pénzt? -
-
tntmax
aktív tag
"Köszönjük" "a" "tesztet"! :-)
-
XuChi
addikt
Mik ezek a "keretek" a monitoron ? Felső kategóriás, főleg grafikusoknak szánt monitorokon láttam ilyet eddig. Eizo és Iiyama monitorokon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy Nitro XV273K és egy Predator XB273K monitor járt nálunk.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- ASUS VZ27EHF-W 27coll full hd 100hz monitor 1ms
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest