- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Notebook hibák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horbal
őstag
Egyáltalán nem a typo volt a baj - de gondolom a linket nem sikerült megnézni. Mégcsak az sem baj, hogy minden egyes alkalommal, amikor valami TV vagy Hi-fi hír van bedobod, hogy milyen (drága, bár ez relatív) cuccod van.
Az a baj, hogy a félműveltség piedesztáljáról jelentesz ki olyan dolgokat (pl ebben a thread-ben ez a szíjhajtás dolog) amik nem úgy vagy sehogy sem valósak. Miközben dúrván nem vagy tisztában a műszaki fogalmakkal / nyelvezettel és mint ez a válaszod is mutatja belegondolni sem vagy hajlandó.
Ez a szánalom szvsz...
De forget it
-
Nem megsérteni akartalak, csak nekem régi álmom egy ilyen szett és volt szerencsém hallani is audio magazin kiállításon őket, pont akkor voltunk Berlinben , ahol hobbi fanatikusok is vihettek összeállított lejátszókat, ahol olyan rendszerekkel szólaltak meg, amiből itthon kisebb lakást lehetne vásárolni.
Most mit mondjak neked, mikor egy Denon-t vagy egy Marantz márkát előrébb helyezel, mint egy Rega-t vagy egy Technics-lejátszót, mert neked jobban bejön a hangzása. Biztos vagyok benne, hogy nem hallottál akkor még egy jó Rega-t vagy egy nagyon szuper Technics összeszerelést. ( amit egyébként 500 K ból ebayról , remek karral és hangszedővel , alátámasztással meg tudsz vásárolni fél áron is akár). mert nincs olyan zenei stílus szerintem, amiben ezek alulmaradnának az általad említett márkákkal szemben.
Ha esetleg még is így gondolod, és hallottál az említett összeállítást és nem mellettük döntöttél,, akkor valami nem volt ott kóser, hidd el nekem. A szíved joga azt venni a pénzeden amit akarsz és neked tetszik, ebben teljesen igazad van,de ez nem szubjektív dolog , a hangzás és a minőség.
Mindkét márka remek házimozi-rendszereket gyárt , de ez nem az ő terepük magasabb kategóriában. -
Egy high end lemezjátszó mindent lejátszik tisztán,rezgésmentesen. Az általad beállított dolgok főbb része a hangszedőn és a megszólaltatásra használt erősítőn és hangrendszeren múlik. Sokan a hangszedőre ráköltik a felső kategóriás lemezjátszó árát.
Szerintem Te erősítőkről beszélsz, lemezjátszókban ezek a márkák nem számítanak igazi audiofil cuccoknak..
ne haragudj, de szerintem nem sokat értesz hozzá, ( mint ahogy én sem)ha egyáltalán valóban van közöd ehhez a formátumhoz bármilyen szinten... -
Nem az " I " betű volt a problémája szerintem,, inkább az, hogy nem bakelit a hanglemezek anyaga, nem is így hívják már őket éppen ezért, főleg a hozzáértők nem.( feltételezte , hogy hozzáértő vagy , ha fél milláért veszel lemezjátszót. )Vinyl az anyaga és hanglemeznek hívják
( Min szólaltatod meg ?)
-
törölt tag
Ezt így óriási hiba kijelenteni. Legalább érvelnél mellette miért is lehet jobb azon kívül, hogy te szíjasat használsz...
Elárulom nem jobb, sokkal több a hibafaktor, kevésbé megbízható. A szíj az bizony eléggé kényes a hőingadozásokra is, nem hogy, ha a gyerek odamegy egy kicsit scratchelni a szíjas egységhez, sanszos egy szíjcsere utána... -
scdlsc
senior tag
Mégis mit gondolsz? Ha a 1210gr (vagy a 1200gr) 1300 angol fontba kerül, ami 400 ezer forint, akkor ez szerinted olcsóbb lesz a 499 990 forintba kerülő Marantzodnál? Segítek neked. Nem. Drágább lesz. De ezt neked, mint nagy bakelit rajongó tudnod kellene. Na, most vagy kamuzol és nem vagy nagy vinyl rajongó, hiszen akkor tisztában lennél az árakkal, vagy tényleg mocskosul gazdag vagy, viszont akkor pont letojod, hogy mi mennyibe kerül. Nézzük meg azt a lehetőséget, hogy te bakelit (!) rajongó vagy, tehát téged csak a lemezek érdekelnek, ezért nem vagy tisztában az árakkal és nem is érdekelnek. Akkor meg leszarod a technikát, mert neked mindegy, hogy milyen vas van a lemezek alatt. Ülj le a 100000000 négyzetméteres nappalidba a 128K-s QUADROLED TV-d elé, miközben a gyerekeid nyomják a Half-Life 3-at a laptopjukon, amit 2 forintért vettél, és örülj magadnak. De kérlek, ne fárassz minket, mert van elég bajunk nélküled is.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az SP10 sorozat egy új taggal bővül, a prototípust már be is mutatták, mi meg lefotóztuk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest