Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
Hagyjuk már ezt a 8-12 órát tévézünk/nap. Nettó baromság, hacsak nem vagy tévémániás nyugger.
Ahol gyerekek vannak ott lehet ennel tobb is, van ahol majd ejjel-nappal megy.
Es NEM kell TV-zni, eleg ha bekapcsolva van.
Reggel arra ebredsz pl, szol hatterben, rogton 2 ora beleugrott. Delutan hazersz, 17-24ig meg siman alap.
Hangsulyozom, NE hasonlitsd a telefonodhoz (amugy nekem is olyan idos SAMOLED Samsung telom van, es mar total bele van egve a statusbar), mert ott megnezed, majd rogton lezarod, ezt orankent akar 10* is. A TV-t nem kapcsolgatod ki-be. Bekapcsolod ha hazaersz, es kikapcsolod mikor lefekszel aludni.Ne magadbol indulj ki, ennyi.
-
törölt tag
-
törölt tag
Leírtam, hogy adódik az a mennyiség. Reggel megy egy órát, utána lehet, hogy délután háromtól tizenegyig úgy, hogy senki nem nézi, csak szól. miért hülyeség ez? Vagy ehhez miért kell nyuggernek lenni? Te láttál már több személyes, iskolás gyerekes családot?
A SoT-ot pedig szintén leírtuk többször, miért számít. Bár a jelek szerint vagy gondolkodni vagy lusta/képtelen, vagy read only vagy.
-
Ijk
nagyúr
De te a telefon AMOLED kijelzőjét veszed alapul, ahol az élettartam feltételek már rég kielégítik a piaci elvárásokat, míg TV-k esetében közel sem. Tehát te újrakalibrálhatod 5-6 év után a kijelzőt a telefonon, míg egy TV-n intenzív használat után 3-4 év múlva már esélytelen, kuka az egész.
Remélem egy percig sem gondolod azt hogy ha nem lehetne eletkronikával kompenzálni a problémát és megfelelne az elvárásoknak nem lenne már rég piacon legalább csúcskategóriában az RGB OLED?
-
törölt tag
Mennyit ment a panel? Egy tv esetén a napi potenciálisan (reggeli, délutáni háttértévézés, esti filmnézés) 8-12 óra általában nagyobb fényerőn kissé más terhelés, mint a telefon esetén a maximum 4 óra SoT naponta, változó fényerőn. Valamint a telefonokban a Samu duplázza a kéket, régen Pen Tile, manapság gyémánt elrendezésben. Egyik sem ideális tv-hez.
-
index31
tag
" A jelenlegi quantum-dotok még nem tartanak ott élettartamban, mint egy idei Lg féle woled panel. 5 év lemaradásban vannak az oled technológiához képest, ezt a Nanosys közölte "
Pont az ellenkezőjét olvasom és vélem felfedezni mindenhol.
" Mindezek mellett QD képernyők az élettartam tekintetében is pozitív változást hoznak, miután a QD-LED-ek magját nem szerves anyag alkotja, így az OLED eszközöknél használt organikus elektrolumineszcens részecskéknél jóval időtállóbbak, például a magas páratartalom is sokkal kevésbé károsítja azokat. "
A Samsung is ezzel promotálja a SUHD Kvantum termékét :
" Hosszú élettartam
Mi történik akkor, ha a tévé színei megfakulnak három év után? Az SUHD TV-nél ettől nem kell tartanod! Élvezd a lenyűgöző színvilágot még nagyon-nagyon sokáig. "
" Az OLED-ek hátrányai :
Rövid élettartam
Kezdetben a legnagyobb probléma a szerves anyagok rövid élettartalma volt. Különösen a kék OLED-ek élettartalmával volt gond, mely nagyságrendre 14.000 óra volt (ennyi idő alatt csökkent fényerejük az eredeti felére), ami napi nyolc órás használat mellett öt évet jelent.
Ezzel szemben az LCD és LED technológiák 25.000-40.000 órát ígérnek. Azonban jelentős törekvések vannak az élettartam növelésére a fény kicsatolásának javításával, mellyel azonos fényerő kisebb meghajtóáram mellett érhető el. 2007-ben már sikerült olyan kísérleti OLED-eket kifejleszteni, melyek 400cd/m2 fényerőt 198.000 órán át (zöld szín) illetve 62.000 órán át (kék szín) képesek leadni.
Problémák a színegyensúllyal :
Épp az előző pontból következik, hogy ha az egyik színkomponenst kibocsátó OLED gyorsabban veszít a fényéből, mint a többi, akkor a szín is megváltozik hosszú távon. Ezt korrigálni lehet elektronikusan, de bonyolult vezérlőáramkörök beépítését követeli meg. "
-
-
Remus389
veterán
Jó, használtan vettem, 1 éve, nem tudom pontosan, lehet hogy nem 6 éves, csak 5 éves, vagy 5 és fél, 2010-11-ben gyártották ezeket.
De még akkor is teljesen jó a képernyője. Akkoriban azt hazudták, hogy egy-másfél év után kidobhatod őket, vagy legalábbis csúnyább lesz a képe, mert kiég a kék szubpixel stb.
Az igaz hogy én egy átlagembertől picit jobban értek hozzá és kalibráltam (nem nagy dolog, a neten találtam egy leírást, valószínűleg több kék van abba a beállításba), és teljesen jó. Ezért mondtam hogy baromság hogy ha rányomsz több kéket tönkremennek, lófaxt, 1 éve ugyanilyen! Illetve persze, semmi sem tart örökké, csak azt mondom, hogy ha manuálisan bekalibrálod akkor teljesen jó lesz, akkor kompenzálható ez a probléma.
Megjegyzem ha gyárira visszalövöm a színeket, úgy sem olyan vészes. persze rosszabb
Semmibe se tartana a gyártóknak ezt automatikussá tenni, és meghatározott üzemóránként, apránként növelni a kék szubpixelek fényerejét(akár exponenciálisan), így nem 3 év alatt fakul ki, hanem 10 év alatt. De ez ugye nem biznisz. És amikor már semmi sem segít, akkor csere.
Ezért pure bullshit az egész, jókat nevetnek a népen hogy ezt beveszik, miközben a megoldás tök egyszerű lenne: egy automata kalibrálórendszer, üzemóra alapján.
-
Ijk
nagyúr
Nekem 3 éves Z30-am van, és az AMOLED kijelzőjének fényereje nem valami acélos. 5 éves galaxy S3-at is láttam, az sem sütötte ki a szemeimet.
Persze ki kellene mérni rendesen és megnézni a speckót, illt. hogy az új készülé mennyit tudott.
Meg biztos vannak erről cikkek, ha lesz időm majd keresgélek. -
Ijk
nagyúr
Még szerencse hogy a gyártók általában órában adnak panel élettartam becslést, így kiküszöbölhető hogy ki hány órát néz tv-t naponta féle vita.
Kék ledekre pedig régebben mondtak 2-3 évet hogy jelentősen csökken a minőség, volt pár cikk erről nem az ujjamból szoptam ki. Egyébként pedig ha megfelelne a kritériumoknak már rég piacon lenének az RGB OLED kijelzők.A samsung ezzel két dolgot akart bizonyítani. Egyrészt hogy miért nem dobtak piacra OLED-et, másrészt erőlködés az LG-vel szemben.
-
Ijk
nagyúr
Máshogy kell számolni a tv-vel mint telefonnal. Tv-nél érdemes kb napi 8-12 óra üzemidőre számolni, telefonnál a képernyő ennél jóval kevesebb ideig aktív, ráadásul egy telefont jó eséllyel 3-4 év után cserélnek az emberek, általában nem a kijelző a szűk keresztmetszet élettartamot illetően.
TV-s használatnál általában 2-3 évet mondtak mire jelentősen romlik a kék ledek minősége, ez borzasztó kevés. Ráadásul ha újrakalibrálod, és akkor vagy a többi színek fényerejét kell csökkenteni ami jelentős fényerőveszteséget jelent, vagy a kék pixelek fényerejét növelni, amivel viszont hónapok alatt teljesen kinyírod őket.AZ RGB OLED jelenleg életképtelen és valószínűleg az is marad, úgy tűnik mindenki kiszáll a fejlesztéséből. WOLED-nél csak a fényerő csökkenés lesz kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Samsung egy látványos installációban mutatja be, hogy a kvantumpontos technológiát miért tartja jobbnak az idővel színét és fényét elvesztő OLED-nél.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LEGO klub
- Háztartási gépek
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Eredeti játékok OFF topik
- Tesla topik
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest