Új hozzászólás Aktív témák
-
Lala77
tag
Persze, mindenkinek jó érzés, ha mindenből a legújabb van, és várhatóan időállóan lehet még részenként fejleszteni a rendszert, és a legújabb gépem van érzés is van akinek számíthat és most nem csak a vérpistikékre gondolok. (bennem is van belőle).
De ahogy például intel váltogatja a socketeket (gondolom valamennyire az alaplapgyártók nyomására is), ez már nem annyira jellemző. Ha két széria proci belemegy tőlük ugyanabba a lapba, lassan rá lehet csodálkozni. Persze mindig megmagyarázzák
-
Lala77
tag
válasz
Dr. Akula #17 üzenetére
Azzal a mondatoddal nem értek egyet, hogy SLI alá a legdrágább legújabb rendszert muszáj megvenni.
Ha az ember SLI-zik, azt is lehet költséghatékonyan, pl most két használt 7970 kijön egy százasból, és belemegy akármelyik SLI lapba, és manapság egy átlag i5össel kihozza majdnem a maximumot.
Ha nem benchmarkoknak él az ember (és nem 3-5-6 monitoron játszik), akkor szerintem bőven elég alá egy 8-16 giga ddr3as 1155 vagy 1150ös i5, vagy esetleg i7.
Ha ezeket lecseréljük DDR4es megfelelőkre, szerintem a különbségből lehet venni még két hasonló videókártyát. Persze egy rendes táp mindegyik esetben kell.De ez csak az én véleményem, én a price/performance oldalról nézem a dolgot.
Jelenleg egy g860as procival és egy 6950es vidkártyával játszok, és nem nagyon volt még gondom játékkal. Talán volt amit nem raktam fel ultrára, de kb ennyi. -
Lala77
tag
Attól függ, mire szeretnéd használni, mire nem elég a teljesítménye a mostani gépednek.
Valami hasonló van a DDR4-gyel mint régen a DDR3 megjelenésekor volt: az új ram nem gyorsabb vagy akár minimálisan lassabb, mint az előző. (pl 1066 DDR3 vs 800 később 1066 DDR2). 1600/1866os DDR3 elég gyors a mai dolgokhoz és nem igazán hoz érezhetően nagyobb tempót a 2400as sem.
Ahogy nézem, most DDR3-ból átlag 10ezer Ft 4 giga, DDR4ből pedig 20ezer. A különbséget biztosan nem éri meg.Szóval ha általánosan kell játék, meg böngészés meg filmnézés, stb, akkor ha én most váltanék, inkább egy erős DDR3-as gépet raknék össze, egy jó aktuális videókártyával biztosan elég lesz egy darabig (pl játékokra). Vagy csak elsőre kicserélném a videókártyát és megnéznám, hogy mit hoz ki belőle a mostani rendszer, pl 3-5fps különbségért kár vagy 100ezer forintot belenyomni a platformváltásba (persze az érzés hogy új rendszere van az embernek az még számíthat).
Esetleg nézd meg, hogy mennyit nyerhetsz teljesítményben a cserével, amin nyerhetsz, az az új architektúra adatbuszainak felgyorsulása:
-SATA3
-esetleg M.2
-USB3
- Illetve DDR3-ból könnyebben veszel 8/16/32 gigát, míg DDR-2ből úgy tudom, hogy a 8 a plafon a legtöbb lapban (4x2GB), 4BG-os darabokat aranyárban lehet venni (ha egyáltalán lehet kapni).
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Óra topik
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 RAM Modulok
- Logitech MX Anywhere 3 egér
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest