- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bedibazsa
senior tag
Most leszedtem a Fb alkalmazást, mert amúgy is sok memóriát zabál. Csak névjegy, jegyzet és naptár szinkronizálás megy, de ezek eddig is voltak, 5-6 óra SoT mindig meg volt. 5 hónapja így használom, ez volt az első, hogy ennyire elkezdett merülni. Csinálok egy FR-t, aztán kiderül.
-
winben
aktív tag
Akkor ő okos volna csak én vagyok hülye hozzá?
Ilyen dolog még az intelligens wifi beállítás is benne - minden reggel amikor felébredek bekapcsolom TuneIn-en a rádiót. Megy míg készülök, majd mikor indulok a lakásból kinyomom a wifit, hogy szakadozás nélkül átálljon mobilnetre a rádióadás, hogy ne killódjon a lépcsőházban a wifi jel keresésével (tudom, vegyem lejjebb a router jelerősségét, de így is a minimumon van).
Aztán mikor beérek az irodába vissza bekapcsolja a wifit, igaz ekkor már kikapcsolom a rádiót. Aztán ez így is marad, majd mikor hazaérek és már egy ideje használom a készüléket egyszer csak észreveszem, hogy "jé, 4G-n vagyok, nem működik a router?" - közben meg csak kiderül, hogy ő valszeg a lokalizáció alapján megjegyezte, hogy itt biza le kell kapcsolni a wifit...pedig én csak távozáskor kapcsolom azt mindig le.
Szóval értem én a koncepciót mögötte, de az enyém pont olyan eset amire nincs felkészítve a szoftver. Nem is hibáztatom, lényegében ez a funkciónak nagyon értelmét sem látom, de ha majd egyszer felbosszant kikapcsolom.
-
eladogeppc
veterán
Értem, van benne igazad. Anyámnak is most lett lecserélve a telefonja. Sony Ericcson Flip-es.
DE !
Ő azt kérdezte, hogy ez menni fog-e még akkor, és játékokra is jó-e. Így úgy gondolom nem anyám szintjén lehet a felhasználó ?!?!
Mivel a Play áruház folyamatosan frissül, előbb-utóbb kitalálják majd, hogy hogyan ne fussanak a régi appok se. -
satee76
aktív tag
De nálad is fog működni. Csak tudod az android megjegyzi ahova 1x felcsatlakozott, hisz oda már te mint User engedélyezted neki.
Tehát a nyitott wifi hálózatot, amire routern nélkül felcsatlakozik, a hálózati adatlapján (wifi listán
rákattintva) elfelejt gombot megnyomod. Ezekután ha az általam említett menü pontot kikapcsolod nem fogsz felcsatlakozni. Meg sem jelenik a wifi listán.
Ha meg bekapcsolod a nyitott hálózat érzékelést, egy értesítést kapsz a nyitott hálózatról, de nincs kapcsolódás addig amig nem engedélyezed.
Ez igy van mióta a droid wifire tud csatlakozni.lacc24
Esetleg próbáld ki flite alkalmazást.Ez az FB butitott verziója, de sokkal stabilabb mint a gyári. -
satee76
aktív tag
Utána van nézve. A képeim meg azt bizonyítják, hogy hiába 3x gyorsabb a mobil net, a wifi+-al akkor is inkább a wifihez kapcsolódik.
A tapasztalat az, hogy ha a felhasználó elolvassa a használati utasítást, maradéktalanul -a tények ellenére is- el is hiszi ami ott lát. És közben olyan funkciókról állítja, hogy létezik, amelyeket , a szövegeket megértően ki se próbált.
A letöltögetés mellett a próbálgatás is célra vezető lehet, mert egy okostelefonnal ez nem okoz gondot. -
-
gianone
őstag
Én pl. Swiftkey-t használok, és az egészben ez a legjobb. Még a közösségi médiumokat is hozzákapcsolva megtanulja az összes szófordulatomat, egész mondatokat lehet vele megspórolni. és szinte mindig releván javaslatot ad Jó, hát némi adatvédelmi aggálya lehet az embernek. Ami idegesítő szerintem az az automatikus javítás, de simán kikapcsolható.
Mondjuk azt én sem értem, Gmailben miért nincs számlálós lehetőség. De talán ez nem EMUI-probléma.
-
bubus66
nagyúr
Én csak betettem, hogy ilyen is van tisztában vagyok a dolgokkal. Én nem biztattam senkit se, hogy csinálja meg, de különben ki próbáltuk a fiammal és meglehet csinálni és nem akad el semmi sem, nem szorul be semmibe se, stb és tökéletesen lehet használni aki megakarja csinálni.
-
bubus66
nagyúr
Egy kis mokolással megoldható 2 SIM+SD kártya használata.
Csak saját felelősségre! A SIM és az SD kártyát is elronthatod!
Mivel dual SIM készülék esetében a második slot csak SIM -et, vagy csak SD kártyát képes egyidőben kezelni, így házilag néhányan nem kockázatmentes módszerrel oldják meg a problémát. Íme egy módszer f.lorand tollából:
1. Fogd a SIM kártyát, egy öngyújtót és egy csipeszt
2. Az öngyújtó fölé kb 1 mp-ig tartsd a SIM-et (ne a chip részt természetesen, hanem a túloldalát)
3. 1 mp alatt pont ellágyul az anyag és a csipesszel könnyen lehúzható a chip
4. Finoman meg kell körömreszelővel reszelni a chip alját, ahol a ragasztóanyag még eláll az egyébként lapos felülettől
5. Finoman meg kell reszelni körömreszelővel az SD kártya azon részét, ahova a SIM-et fel kell rakni (hogy ne álljon ki és beférjen a helyére). Nem szabad túlreszelni, mert ha eléri a felület alatti fém részt, tönkremegy a kártya
6. Kétoldali ragasztóval felragasztjuk és kész, működik a 2 SIM és a kártya is.
7. Ha kell, picit körbereszelgetjük még az egészet körömreszelővel (nekem kicsit kellett)
Így néz ki: -
Ferike81
senior tag
-
dualcore
őstag
Én ezt használom, nézz rá, lehet neked is megfelel.
-
313313
addikt
Nekem annyi a hangra asz észrevételem:
Mivel nagy a telefon, az alján van a mikrofonja, nem mind1, hogy tartom. A fejem nem túl nagy, nekem az vált be, hogy egész feltolom a telefont a fülemen, a kivágás szinte lecsúszik róla, én még rendesen hallom, így a másik fél is jól hall engem -
bubus66
nagyúr
(#4545) ORCA58
Továbbittátok az a sablon szöveg amit a Huawei FB oldalán írnák, Javítják majd talán 2 év múlva, nekem az összes kérésemre sőt a Petícióra ( az LG-nél írtunk petíciót és érdekes módon a következő frissítésbe teljesítve volt) ezt írták és lett belőle valami semmi sz@rnak rá magas ívben.
Sőt a karakterkódolási hibát több mint 2000 Kértük és javítva van? Nincs..
Azért becsületedre váljék, hogy felvállaltad..
-
stanley00
aktív tag
-
stanley00
aktív tag
Köszi!
Egyébként lehet, hogy rosszul fogalmaztam mert a levelek megjönnek csak nem mindig van értesítés.
De őszintén megmondva kezd nagyon elegem lenni ebből a telefonból mert van pár hülyesége ami lehet, hogy apró dolog de rohadtul idegesítő. Ugye nekem mániám, hogy a francért nem lehet alapból egy telefonba olyan lehetőséget rakni, hogy hanggal és vagy vibrálással jelezze a nem fogadott hívást vagy kapott üzenetet. Nagy koponya az aki kitalálta a LED-es értesítést. Csak kb. 100%-ban nem látom, hogy villog mivel vagy a zsebemben vagy nem az orrom elôtt van. Ezért kell egy külön progi ami ezt hanggal vagy vibrálással jelzi. De ezek meg össze vissza jeleznek vagy nem jeleznek mert minden szart külön engedélyezni kell, hogy ne tegye a rendszer parkolópályára ha kikapcsolom a kijelzôt. Hiába engedélyeztem már mindenhol azt a progit (értesítések, optimalizációs kivételek, alkalmazásengedélyeknél, az aksinál a kivételek közé) még véletlenül sem jelez. Ugyanez a progi simán működött a Sony-nál ha betettem a kivételek közé. Aztán elég fura, hogy be van állítva egy hang csengóhangnak egy bizonyos hangerővel. Ehhez képest néha olyan hangerővel kezd csörögni, hogy zeng a szoba. Máskor meg ha normális beállított hangerőn kezd csörögni akkor amikor a kezembe veszem abba a pillanatba kezd ugyanúgy max hangerőn csörögni. Az is érdekes, hogy ezt legtöbbször akkor csinálja ha úgy veszem kézbe csörgésnél, hogy az alsó és felső élénél fogom meg a mutató és hüvelyk ujjammal. Tényleg nem én vagyok a láma de ezek érthetetlen dolgok számomra. -
winben
aktív tag
A tied szolgáltatófüggetlen, vagy le vagy valahova kötelezve?
Merthogy most nézem, nálam 150-es végű fw van és azt mondja nincs frissítés - pedig jó volna megnézni, hogy bluetooth fejhallgatóval mi a helyzet az újabb szoftverrel, mert azt vettem észre, hogy nem a legjobb a mobilról érkező zene hangminősége.
Tehát a régi mobilról és a desktopról is jobb a hangminőség, mint most. -
stanley00
aktív tag
Köszi a segítséget, megnéztem de sajna ott is engedlyezve van az optimalizálás mellőzése.
Az a fura vagy azt nem értem, hogy az alkalmazások között van E-mail-es ikon meg Gmail-es ikon is. És az engedélyeknél én mindig csak az E-mail-es ikont látom a Gmail-est nem. És nekem a Gmail-es appban nem jelez ha jön új mail. -
winben
aktív tag
Én szoftverfejlesztőként dolgozom, nagyjából van azért rálátásom az ilyen fejlesztésekre. Az ilyen egyszerűen véletlenül is megesik. Már maga szerintem az jópofa, hogy sztereóban rögzít. És ha egyszer sztereó akkor még meg is csinálták a jó kis fícsört, hogy ha így, ha úgy forgatod a mobilod a mikrofonok igazodnak hozzá és sztereóban rögzítenek.
Csak becsúszott egy kis malőr ami vagy technikai vagy programozási hiba miatt azt okozza, hogy a két csatorna fel van cserélődve.
Valószínű a QA/tesztelők akkor tesztelték amikor ez a funkció elkészült és még akkor jó volt, aztán lehet változott valami, ami miatt a csatornák felcserélődtek, ezt a funkciót nem tesztelték utána, mert nem tartották szükségesnek és hopp - kint is van egy bug az éles build-ben.Ez olyan dolog, hogy csak szólni kéne nekik valahogyan, hogy nézzék meg és javítsák. Ezért kérdeztem az elején, hogy van-e erre valami fórum/feedback oldal, elérhetőség ahol lehetne ezt a gyártónak jelezni, mert szerintem nem ismert a sokak számára e jelenség.
-
ot93
senior tag
én csak 3-ból 1-ben láttam 3gb-ot, de én is arra tippeltem, hogy valahonnan (valószínűleg a huawei-től) jöttek bemutató darabnak, csak ez valóban félrevezető... már aki nem felkészült
itteni fórumozók szerintem tisztában vannak azzal, hogy mo-n csak 2 gb-al szállítják...
-
törölt tag
Olyan nincs, hogy nem árt. A használat mindig amortizációval jár.
Az más kérdés, hogy nincs sok jelentősége. Főleg 2 év garanciával. Ezért felesleges ezen filozofálni.
Mindenki töltse úgy, ahogy szeretné, de ilyen "ajánlásokat", mint ami fent van nem kell komolyan venni. Maximum akkor lenne reális elvárás, ha (mint régen) 1 töltéssel elmenne 1 hétig, de még akkor is vicces.
Túl van misztifikálva az akku téma.
Szerk.:
Az elektromos autóknál az lesz majd meglepetés sokaknak, ha akksit kell cserélni. -
törölt tag
Manapság már elég nehéz olyan helyre menni, ahol nincs Wifi. Főleg külföldön. Otthonra meg pár ezer HUF egy normális router.
"Kulcsos házakba" én is járkáltam régebben, de ott még a jó térerő is ritka, nem hogy az áram vagy a Wifi. Pl. a Mecsek egyes részein. Ott viszont nem telefonnal szoktam fotózni.
Munkához sok fotók készítek, én könnyedén elférek már évek óta.
-
Balathruin
veterán
Hosszú képernyőképet készítene, pl. a MIUI8-ban van.
-
gianone
őstag
Magentához adják még most is, de már csak magentás Next M-hez, Next XL társkártyához, és Next XL-hez. Akármelyiket írta alá, eléggé megszívta, mert a Next M havi plusz 4000, a másik kettőt nem hinném, hogy kihasználja, bár ez csak szimpla előítélet.
Egyébként emlékeim szerint szeptemberben még Next M társkártyához is ingyen adták, az nagyon megérte, már akinek amúgy is az volt. Ha még ahhoz vette múlt héten, jól járt. 13800-ért most sem rossz az órával. 5-6 ért talán el lehet passzolni.Viszont órát ezekhez is kellett volna kapnia. Meg kell nézni a garijegyét, és ha nincs neki a neten, akkor lehet reklamálni.
-
xeo98
csendes tag
Szerintem helyi, a telefonkönyvet szerettem volna szinkronizálni. Annyit vettem észre, hogy akiknél beállítom az email címet azokat szinkronizálja, a többit nem.
Amikor megvettem a telefont és költöztettem át a cuccaimat a régiről, akkor olvastam, hogy a telefonszámokkal nem kell foglalkozni, mert gmailből leszinkronizálódnak. Nekem ez nem megy, már az előzővel sem ment.
-
Cöletibi
tag
Hogyan lehet megoldani navigálásnál,vagy bármikor ha kijelző elalszik és autóstartóba van a teló,hogy ne kelljen kódot beírni?Ugye ujjlenyomatolvasóhoz nem férek hozzá ha a feloldáshoz a nincset választom,akkor törli az újjlenyomatot.Utána meginnt új minta kell?Ez így elég macerás.
-
sepyi
aktív tag
-
bubus66
nagyúr
Valószínű, hogy a TC hibája mert nekem a gépen és a telefonon is jó igaz EsFileExplorert használok
A Gépen meg az okosított TCUP, és nem a TC
Viszont, ha SD káryta van megadva alapértelmezettnek akkor azt írja, ki az ES, hogy nincs SD káryta, de érdekes mordon látja és használja is..
-
sepyi
aktív tag
A helyedben azonnal legyalulnék minden adatot a telefonról, a recoveryben csinálnék egy full hard resetet. Hogy kerek legyen a világ, ha van memoria kártya, számítógépen teljes törlés és utána a telefonnal megformáznám. De hogy biztos lehessek a dologban az összes fontos jelszavamat lecserélném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+8GB
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest