Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bubus66
nagyúr
válasz #86973952 #798 üzenetére
Segíteni segítek de én úgy döntöttem, hogy még sem csinálom (pedig elkezdtem), elég, volt belőle.
Mert egy felmérés alapján 100 userből talán ( kis jó indulattal) 5 elolvassa. 50 meg okoskodik a maradék, meg......
Azért is irtam neki, hogy ha valakitől elvisz valamit az nevesítse meg pl a 3 gombos módszer tőled
De van a Logoutoba minta.
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
törölt tag
Nem, csak az én összefoglalóim képezték az alapját. Bár írt üzenetet is, csak nem vettem észre.... Kicsit be vagyok mostanában borulva, de szívesen segítek, ha kell.
Meg azok jók alapnak, elég sok Huawei/Honor készüléknél felhasználhatók az egyes fejezetek. Akartam is javasolni, de így már nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz #86973952 #795 üzenetére
Én is küldtem át neki mert én neki álltam csak egyéb okból abba hagytam. Csak nem te írtad???
ADAM1337 Ha kész vagy szólj segítek a moddiknál a Téma Összefoglalót elindítani.
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
törölt tag
válasz feketepeti #774 üzenetére
MM hivatalos kereskedő magyar disztribútortól, így a garancia is gyártói. TeleMax. Nekem elég jó tapasztalatom van velük az utóbbi időben. A Te esetedben amúgy felhívnám őket, mert ez igy nagyon nincs rendben.
Legutóbb egy főpanelcserét intéztem az egyik telefonnal, ami néhány nap alatt megfordult.
A "régi korlátozásokat" már megszüntették, de 30 nap után nyilatkozniuk kell a javítással, telefonnal kapcsolatban. Gondolom ennyi idő még nem telt el. Mellesleg az sem mindegy, hogy a MM -ban mennyi ideig ült a logisztikai köztpontban a készülék, mire eljutott a szervizbe. Ezt is meg tudod nézni a TeleMax oldalán.
e_r_i_c:
- Mint minden telefonnál, hosszan kell nyomni a power gombot és újraindul a telefon. Amúgy nálam még egy Huawei készülék sem fagyott be, pedig volt már nálam jópár. Esetleg olyan volt, hogy belenyúltam a rendszerben és sikeresen hazavágtam a system ui -t, meg egyebeket. Gyakorlatilag minden elszállt benne. Olyankor nagyon jól jött.- Van egy un. nagyobb méretű FW, amiből az esetek nagy többségében bootloop -ból is vissza lehet hozni a telefont 3 gombos telepítéssel, vagy fastboot -ból.
Arra kell figyelni, hogy az adott FW -ből legyen nálad letöltve, mert a downgrade (főleg szolgáltatós FW -k esetében) nem mindig megy.
HA lesz TWRP (vagy hasonló), akkor inkább azt ajánlom a CWM helyett, mert sokkal mélyebb mentést csinál. Jóval gyorsabb úgy a visszaállítás. Azt viszont tudni érdemes, hogy a TWRP kilövi az updater -t, ami a 3 gombos frissítésért felelős. Tehát előtte vissza kell rakni a gyári recovery -t, vagy egy másikat.
ADAM1337:
Milyen ismerős ez az összefoglaló. HA kell segítség szólj.[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Eddig a béta állapotban lévő összefoglaló:
Természetesen, root és egyéb hisuite nincs még benne.
De bővülni fog.
Javaslatokat szívesen várok, képek stb.
A dualsim-es hátlapi matricáról van valakinek képe ? (Max csinálok, illetve a doboz és az összes tartozékról is)
A képek méretét majd módosítom blog-ba elfér egymás mellett a témázás.Specifikáció:
Elérhető színek: fekete, fehér
Méret: 143 x 70,6 x 7,7 mm
Súly: 131 gramm
Kijelző: IPS LCD kapacitív, 16M szín, 720 x 1280 pixel (294 ppi)
Akkumulátor: 2200 mAh lítium-ion
SoC: HiSilicon Kirin 620
Processzor: Cortex-A53 (8 mag), 1,2 GHz
Grafikus chip: Mali-450MP4 (700Mhz)
Kamera: Hátlapi: 13 MP, 4160 x 3120 pixels, autofókusz, LED villanó minőség
Előlapi: 5 MP, fix fókusz
Memória: 2GB RAM, 16GB ROM, micro-SD kártyával bővíthető 128GB-ig (Minimum CL10-es kártya, szükséges is mivel 9MBPS-el vesz a telefon FHD videót, és figyelmeztet is ha lasabb kártyát raksz bele.)
Hálózat: GSM 900/1800/1900, UMTS 850/900/1900/2100 MHz, UMTS 900/2100 MHz
SIM foglalat mérete: microSIM, Illetve Dualsim esetében a második foglalatba keresztbe megy a nanoSIM(A második foglalat csak 2g képes) Kettős kártyabeállítások(Elvileg létezik belőle, Snapdragon 615-s változat minden másban megegyezik a fentivel, annak a model száma: ALE-L04, de csak a gsmarena forrásai szerint )
Külső:
Mint tudni lehet ez egy olcsósított változat, a keret fém helyett(P8), műanyag lett de szerencsére nem a puha kopós fajta, elég jó minőségű.Beszerzés:
-Szolgáltató, itt érdemes megjegyezni hogy eddig mindegyik korlátozott vagyis nem Dual-sim es variáns, de ez megvásárláskor a hátlapi matricán ellenőrizhető melyik variáns:
-MM, Itt 2év garanciát adnak Illetve nincs korlátozás kártya kezelésben.Ismert hibák:
-Jobb oldalon lévő hangerő gombok tudnak lötyögni, ezen kívül más összeszerelési minőségi problémák nincsenek eddig.Részletesebben:
www.huawei.com
www.gsmarena.comSzerviz menü:
*#*#2846579#*#*Doboz tartalma:
Telefon
Headset, Hangerőszabályzós(Fehér szinű Earpod desing)
Töltőfej + USB kábel (Fehér szinű)
Biztonsági leírás
Kártyafiók nyitó tűAkkumulátor:
Szerencsére a beépített fogyasztási emlékeztetővel, kihozható az egy napos biztonságos működés, ha okosan kezeljük.Melegedés:
Nem jellemző a telefonra, kivétel játékoknál a készülék jobb széle felé, itt van a SoC.Játék a telefonnal:
A mali 450MP4-ből a legmagasabb órajeles variáns van benne, ez a mali t624-el van párban.
De kiegészítem még, itt a várt címekkel is.GPS:
Teljesen jó, gyorsan talál jelet endomondo-val és egyébb tracking programmal is tökéletesen használható.Szoftverfrissítés:
OTA, vagy 3 gombos megoldás, illetve van lehetőség helyi frissítésre.
Ennek a menete az FW letöltése és a Zip kicsomagolása az SD kártya root mappájába legyen a dload\.. mappa, ezek után: Beállítások->frissítő -> menü -> helyi frissítés.
Itt figyelmeztett hogy készítsünk biztonsági mentést a telefonról.
Saját tapasztalat, hogy megmaradt minden alkalmazásom a helyén.
KB 2GB egy FW méret kicsomagolva viszont ~2.5-2.6GbEMUI felület:
A Huawei telefonokon a gyártó saját fejlesztésű felülete érhető el, az EMUI (vagy más néven Emotion UI), mely kinézetét tekintve az Android alaprendszerből, a MIUI -ból és az iOS -ből táplálkozik. Maximum 9 oldal használható, melyre tetszés szerint 4 oszlopban és 5 sorban (állítható 4x4 -re is) helyezhetők el az ikonok/mappák/widgetek. Saját menü nincs. Az alsó sorban variálhatók az ikonok, maximum 5 app helyezhető el.
A készüléken jelenleg, hivatalosan az EMUI 3.1 verziója fut (ezzel került forgalomba).
Új témák letöltése és használata:
Gyárilag Témák alkalmazásban elég sok fajta témák vannak, minimalistától kezdve rajzfilmfigurákon át minden.
Működése/funkciók:
- Kamera: Nagy testvéréhez, hasonlóan elég jó képeket készít, különálló fénymérés is elérhető, ha nyomva tartjuk a fokuszpontot a kijelzőn: [link], valamint Timelapse is van gyárilag igaz 720P-ben, Videót FHD-ban vesz a telefon: Sample (hamarosan)
- Mozgásvezéslés: Átfordítással hívás lenémítása, rázással az ikonok újra rendezése(automatikusan) ha az ablak kezelő menűben vagyunk, dupla érintés(Knock Code, Double Tap wake up), Rajzolás avagy lezárt képernyőre rajzolva az adott alkalmazás indul el.
-Egykezes felület: az alsó ikonokon elhúzva az ujjunkat végig, az adott irányba lekicsinyíti az egész képet, a fekete részre vagy visszahúzva vissza méretezi.
-Kesztyűs mód
-Tárhely, itt beállíthatjuk hogy alapértelmezetten mire telepítsen belső/sd kártya, ehhez egy újra indítás kell, ezek után a fényképek mentési helye is megváltozik.
- Telefonkezelő: Gyári alkalmazás, mindenfajta optimalizálás van beépítve, kellemes és hasznos program.
- Telefongyorsító - ahol a készüléken futó programokat tudod kezelni. A Tárhelytisztító működése 3.1 alatt már megbízható, így a Clean Master (vagy hasonló program) nem fog érdemben változást hozni.
Probléma: mint alapvetően ez a saját kezelőkre igaz, nem szereti kezelni a Google által készített app -okat, így teljeskörű kezelésre nem alkalmas. Viszont nagyfogyasztású alkalmazások jelzésére igen.
- Zaklatásszűrő - feketelistákat lehet létrehozni egy vagy több adott telefonszámra, ami kiterjed a hívásra és az SMS -re is.
- Energia takarékosság - 3 energiagazdálkodási séma között lehet választani:
1. Normál
2. Intelligens
3. Ultra üzemmód (Ez kb egy egyszerűsített autós mód, szinte egy új UI tárul elénk.)
- Forgalomkezelő - innen követhetjük, hogy egy-egy program mennyi adatot fogyaszt. Külön jelölve a Wi-Fi és a mobilnet adathasználatát.(Kártyánként lebontva)
- Értesítéskezelő - itt állíthatjuk be az egyes programoknál, hogy értesíthessen a telefonon.
Módok:
1. Engedélyez
2. Értesít
3. Korlátoz
Itt állítható a felugró ablakok kezelése is.
- Alkalmazás zárolása - 4 számmal zárolhatók a kijelölt alkalmazások.
Elsőként a 4 számjegyet add meg 2x, tehát megerősítéssel, majd ezután a megjelenő listában válaszd ki azt az alkalmazást, amit kóddal szeretnél védeni. Ez szinte 100% -os biztonságot ad, de aki komolyabban tud mókolni, az ki tudja ütni (ez viszonylag ritka).
Előnye Play -ről letölthető, hasonló alkamazásokkal szemben: A Telefon-kezelő -t eltávolítani alapban nem lehet, de a Play -ről letölthetők egy mozdulattal törölhetők. A program törlésével pedig természetesen a védelem is megszűnik.
- Ne zavarj - ne zavarj üzemmódban csak az engedélyezett kapcsolatoktól érkezhet hívás (fehér lista), a többi hívás nem csörög és nem rezeg. Az SMS- és egyéb értesítések némításra kerülnek. Ezt az üzemmódot időzítheted is!
- Névjegy - itt természetesen a Telefon-kezelő névjegye található.Biztonsági mentés készítése a telefonon, visszaállítás:
Megnyitod a Biztonsági mentés alkalmazást a készüléken, majd az Új biztonsági mentés gomb megnyomásával tudsz létrehozni új mentést.
Amennyiben nem szeretnéd jelszóval titkosítani a mentést, akkor a gomb megnyomása előtt vedd ki a pipát erről a részről.
Ezután 2, illetve 3 kategóriával találkozhatsz:
- Alkalmazások: ezzel természetesen a telefonodon található alkalmazásokat mented, illetve azok frissítését is. Ajánlott ezt választani, ha nem szeretnél minden újratelepíteni, illetve nincs lehetőséged korlátlan wifi elérésre. Természetesen a Google Play szinkronizációja során az áruház is menti a letöltött app -okat, így ha minden kötél szakad, akkor onnan is vissza lehet töltögetni mindent. Ezzel az app -pal viszont egyszerűbb.
- Média: itt tudod kijelölni pl. a telefonnal készített fotókat.
- Rendszeradatok: névjegyzék, sms, rendszerbeállítások, mail fiókok...stb. mentését tudod kipipálni. Innen mentheted a mappa, ikon, illetve a widget elrendezést is a főképernyőkön.Kategóriák alatt természetesen választhatsz, hogy csak néhány dolgot szeretnél menteni, vagy az összeset jelölje ki.
Miután kijelölted a szükséges állományokat, nyomd meg a Mentés gombot. A kijelzőn láthatod, hogy hol tart a mentés, ami a mérettől függően sokáig is eltarthat, legyél türelemmel. Az összes app mentése (főleg ha nagyobb játékok is vannak) eltarthat egy darabig.
Megnyomod az OK gombot, és visszatesz a Biztonsági mentés alkalmazás főképernyőjére, ahol láthatod a mentés nevét/dátumát, illetve a tartalmát (címszóban) is. Amennyiben több mentésed van, azt szintén itt fogja jelezni.
Visszaállításhoz nincs más dolgod, mint rányomni az adott mentésre, aztán a Visszaállítás -ra, majd ha befejezte az OK gombra.
USB kapcsolati módok:
Ahhoz, hogy a számítógép és a telefon egymással kommunikálni tudjon - tehát nem csak passzív módban csatlakoznak -, szükség lesz az USB hibakeresés bekapcsolására.
Ennek bekapcsolása:
Beállítások --> A telefonról --> Build-szám -ot addig bökdösd, amíg ki nem írja, hogy fejlesztő vagyEzután megjelenik egy újabb menü a Beállítások -ban, ide lépj be: Fejlesztői lehetőségek
USB hibakeresés -re bökj rá.Amennyiben USB -n keresztül kapcsolod össze a számítógépet a telefonnal, a következő lehetőségek közül választhatod ki a csatlakozás módját:
- Csak töltés
Passzív mód. Ebben az esetben csak áramot vesz fel a gépből. Lassabban tölt, mint ha hálózatra csatlakoztatnád a telefont.
- USB flash meghajtó
Kizárólag a telefonban lévő SD kártyát olvassa. Ez esetben, az SD kártyát ideiglenesen leválasztja, amíg a kapcsolat él.
- Médiaeszköz (MTP)
Ez esetben a számítógépen a meghajtók között megjelenik a telefonod, a belső tárhelyet és az SD -t is látod.
- PC Suite (HiSuite)
A HiSuite a Huawei saját, számítógépre telepíthető programja. Telepítheted a telefonról is a csatlakozás során, illetve a gyártó weboldaláról is letölthető. Az első csatlakozás után tudod engedélyezni ezt a kapcsolati módot.Más launcher beállítása:
Beállítások --> Alkalmazások kezelése --> lent Alapért. alk. beállítások --> Alk.-indító
Kiválasztod a telepített launcher -t és kész.Annak ellenőrzése, hogy a készülék független -e:
Megnyitod a tárcsázót, majd beírod (mint ha telefonszámot írnál) a fent már említett szerviz menüt előhozó kódot: *#*#2846579#*#* . Miután az utolsó karaktert is beütötted, meg fog jelenni a szerviz menü.
Ezután ProjektMenü --> Network setting --> SIM card lock state query.
- DEACTIVE = független
- ACTIVE = függő[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Elvileg ugyanúgy működik, ha lefagyna, hogy 10mp-ig tartod a 2 gombot és restartol a telefon.
Én még nem próbáltam, nekem szerencsére még nem volt ilyen.
Egyszer sikerült újra rajzoltatnom a home screen-t de akkor 4db 2-3gb-s játék ment a háttérben, szóval terheltem rendesen, meg zene is, de az nem akadt meg.
Szóval a hw bírja rendesen.Amint lesz időm összeollózok egy összefoglalót.
Más: a B052 sw a B046-hoz képest jobb zenelejátszó skin lett, letisztultabb, más funkciót nem vettem észre.
[ Szerkesztve ]
-
e_r_i_c
csendes tag
Ha már szóba kerül, mi történik akkor, ha a telefon frissítés közben lefagy, vagy nem megy végig a frissítés?
(Jelzem, ilyen nem történt meg. A legutolsó 052-es végű frissítés van fenn, csak a későbbi frissítések miatt kérdezem).Olyan lehetőség van, hogy rákapcsolom a számítógépre, s ott újra indítom a telepítést? Van egyáltalán frissítő szoftver a huawei telefonokhoz?
Példa a kérdésemhez:
Mint ahogyan előbb is írtam nekem Sony telefonjaim voltak. A legutolsónál (SP) megtörtént olyan, hogy frissítés közben megszakadt az adatkommunikáció, s csak a logóig jutott el a telefon, majd újraindult. Ekkor szépen fogtam magam, s újra csatlakoztattam a telefont, s kiválasztottam a telefon típusát. Újra kezdte a telepítést, s utána már működött a telefon.
Mielőtt még megvettem a P8 Lite-ot szintén beadta az unalmast (ekkor már főzött rom volt rajta), így vissza akartam tenni a gyári romot. Nem sikerült, de végül egy részletes leírásnak köszönhetően flashtool-lal vissza tudtam tenni. Tehát, ha véletlenül előfordulna velem ilyen szituáció, hogy nem megy végig a frissítés, s "behal" a telefon, akkor legrosszabb esetben a flashtool-lal gyári szoftvert vissza tudom tenni? Mert bevallom nincs kedvem ahhoz, hogy ha értek hozzá akkor két hétig üljön a telefon a szervizben olyan dologért, amit negyed óra alatt én is tudok orvosolni.Másik kérdésem:
Átolvastam a fórumot lehet elsiklottam felette, de: mi történik akkor, ha lefagy a telefon? Ugyan videót láttam róla, de mivel működik a telefon, így nem akarok ilyenekkel kísérletezni... Tehát ténylegesen valós, hogy a hangerő fel gombot és a bekapcsoló gombot kell egyszerre nyomni és akkor újraindul a telefon, ahol választhatok, hogy simán újraindul a rendszer, vagy pedig gyári beállításokra visszaállítom?UI:
Bocs a sok kérdésért...
Egyelőre nagyon meg vagyok elégedve a telefonnal, de fel akarok készülni minden lehetséges opcióra, mert nem szeretnék úgy járni, mint az Xperia SP esetében, hogy fél napokat töltöttem a gép előtt a lehetséges megoldásokra kutatva.
Másfelől én az vagyok, aki el szokta olvasni a fórum összefoglalókat, így én támogatom az ötletet, hogy itt is legyen ilyen, mint az Xperia SP esetében. Lehet kevesen olvassák el, de mégis vannak olyanok, akik megteszik. -
Zsocy155
őstag
válasz feketepeti #782 üzenetére
Itt próbálj meg rákeresni. Telemax munkalapkereső
Nekem a P6-nál fényképet is mutatott a munkalap mellett.
-
Zsocy155
őstag
válasz feketepeti #778 üzenetére
Tényleg érdekes, bár a húgom által van rossz tapasztalat a MM garanciájával kapcsolatban (az is mobil volt).
A Huawei viszont tapasztalataim szerint korrekt volt (gondolom a MM is a Telemaxhoz küldi) Még a P6-ot bevittem a Vodafone-hoz és 2 hét után szinte új telefont kaptam vissza.
Ha érdeklődsz sem mondanak semmit? -
ADAM1337
nagyúr
válasz feketepeti #778 üzenetére
Gar jegyen melyik disztri volt feltüntetve ?
-
Zsocy155
őstag
válasz feketepeti #776 üzenetére
Szia!
Hol vetted, hogy ilyen sokáig szervizben van? -
peterdeme
tag
válasz feketepeti #774 üzenetére
Mi a gond a telefonnal?
-
feketepeti
aktív tag
Az enyem mar egy honapja szervizben es senmi hir.
Ez nem tetszik.
Ebben a samut nehez uberelni...
-
thomech
tag
Erősen gondolkodom, hogy upc-től kihozom részletre, ha már a vezetékes csomagra aláírtam két évet. Ott legalább dual sim-es és független. Hiába várok, hogy a vodánál legyen dual sim-es Remélem nem bánom meg, hogy ezt a készüléket választom
-
peterdeme
tag
Ha szolgáltatótól vásároljuk a telefont,a Dual SIM ről le kell mondanunk,vagy nincsen fizikai változtatás a telefonon,csupán szoftveres letiltás? Ki lehet azt cselezni valahogy?
-
ADAM1337
nagyúr
-
kolosanyi
veterán
Semmit. Szerintem a világ leghaszontalanabb eszköze, de komolyan. Tudsz vele telefonálni, de ilyen dobozhangot még életemben nem hallottam. Ezen kívül lépésszámlálást tud, meg kiírja ha történt valami. Még edzésfunkciói sincsenek. Rettenetesen gagyi egy valami. Én kicsomagoltam az enyém, megnéztem, hogy működik-e, aztán visszacsomagoltam és a dobozában csücsül. Majd ha lesz egy kis időm, rakom is fel apróra.
-
bubus66
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
-
Gebriel
veterán
A karpánt mit tud amit a Telekom ad a készülékhez?
-
törölt tag
válasz peterdeme #756 üzenetére
Magánvélemény (részben):
Alcatel szoftveres támogatás 0. HA szerencséd van, és olyan szériát kapsz ki, ami nincs tele buggal, akkor nagyon jó az ár/érték arány. Az Idol -ra nagy általánosságban ez nem igaz. Bár az újat nem ismerem.Alcatel -nek nagyon rossz a szoftveres hozzálláása, hibajavítása.
-
bubus66
nagyúr
Szia
Persze, hogy jó lesz én nem is azt mondtam nem lesz jó, (mivel nem egyet vagy kettőt csináltam már) de aki még nem csinált az nem tudja, hogy milyen. Akkor jön majd a sok okos lapító user aki mindenbe bele ugat majd.
(Akinek esetleg sértő ez görgessen tovább) de ez az igazság!!
[ Szerkesztve ]
-
peterdeme
tag
Idol 3 (4.7) vagy P8 Lite?
Gondolom egyértelmű,hogy az utóbbi Egyedül a kinézet,és az OTG,ami tetszik az Idolban.Nem tudom mennyire használják mások az OTG t,én valahogy sohasem hiányoltam,és végülis nem is jutott eszembe ilyesmi De másnál sem láttam.Bár néha biztosan jól jöhet,hogy a pendrive ot csak elővesszük,és bele a telefonba.
-
ADAM1337
nagyúr
jogos, nem törölt semmit a telefonomról a frissítés minden megmaradt
Viszont akinek kevés a belsőtárhely, annak érdemes a tárhelynél alapra rakni az sd kártyát, és úgy a nem áthelyezhető appok is a kártyára települnek utána, pl gta:sa.
Én 32gb-s adata cl10 uhs-1 es kártyával most már elférek így. -
Zsocy155
őstag
Akit érint és érdekel a Huawei kitette az oldalára a single sim-es eu-s FW-t. B049
-
Zsocy155
őstag
válasz tothferenc #749 üzenetére
Annyit tudok róla, hogy magyar nyelvű. Én is a böngészőből használom.
-
tothferenc
senior tag
válasz Zsocy155 #746 üzenetére
most jót kérdeztél... főnök azt mondta, hogy P8... mikor hazaértem, akkor lestem utána, hogy van belőle lite is... akkor csak ez a FB lite lehet a megoldás?
(#747) bubus66 felajánlom neki ezt a lehetőséget is.i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
bubus66
nagyúr
P8 Lite Dual SIM Firmware V100R001C432B052 (Android 5.0, EMUI3.1, Általános EU verzió)
Ha valakinek esetleg lassú a letöltés akkor szóljon adok letöltő linket. Aki estleg feltett attól szeretnék kérni egy 6 db képernyő mentés a build szám benne legyen előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz ADAM1337 #744 üzenetére
1 Hsz-t már nem tudsz csinálni mert az van Max egy Téma Összefoglalót tudsz csinálni bocs de ezt nem tudtam kihagyni. Szerintem meg teljesen felesleges mert úgy sem fogják elolvasni. ( de ez csak az én véleményem jó pár Téma összefoglalóból tanulva..) Ha valami segítség esetleg kell akkor nyugodtan kereshetsz.
(#745) tothferenc
Én nálam az FB alkalmazás a legelső ami megy a kukába egy sz@rul össze taknyolt ram zabáló szörnyeteg. Érdes böngészőn keresztül használni
[ Szerkesztve ]
-
Zsocy155
őstag
válasz tothferenc #745 üzenetére
Szia!
P8-at vagy P8 Lite-t kapott?Egyébként ez egy magyar nyelvű Facebook alkalmazás, amit le tud tölteni a play-ről a telefonjára is.
[ Szerkesztve ]
-
tothferenc
senior tag
Udv. Fonokom kapott egy P8-at. Szepen belakta (bar a talkbanddal megszenvedtem 😄☺️). Jelenleg az a problemaja, hogy a FB app nem magyar, az elozo htc illetve lg-hez kepest. Az aruhazbol toltotte le a fb appot. Van ra valami remeny, hogy magyarul tudja hasznalni, vagy ne is probalkozzak megoldani?!
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
ADAM1337
nagyúr
Ha leszedem az FW-t és felmásolom a kártyára, az EMUI frissítés menüpont alól betudom frissíteni úgy, hogy csak a rendszert frissíti, mint ha OTA-n frissíteném, vagy az teljes formattal megy fel olyankor ?
Megtaláltam, törli az összes adatot.
Csinálok 1.hsz-t.[ Szerkesztve ]
-
komistvan
tag
Talkband b1-et használ valaki? Ha èn hívok vele semmi gond viszont ha engem hívnak èn lassítva hallom a hívót ő pedig gyorsítva engem őőő ez mi lehet?
ALE-L121
-
thomech
tag
válasz komistvan #734 üzenetére
Az mit jelent, hogy akárhogy nyúzod? Mennyire szokott lemenni estére? Tulajdonképpen az érdekelne, hogy mobilnet nekem nagyon sokat megy, sokat netezek, meg zenét hallgatok online, hogy így is kibirná estig két kártyás használattal? kijelzője napos időben olvasható rendesen?
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Lőttem pár fotót a telefonnal.
Flickr bővülni fog úgyis majd az album. -
komistvan
tag
Én akárhogy nyúzom az aksit egy napot kibír mindíg nekem nincs bajom vele xperia m2 után a sebesség szuper a kijelző is. Nekem bejött.
ALE-L121
-
e_r_i_c
csendes tag
válasz Zsocy155 #732 üzenetére
Ma nagyjából 6 órányi zenehallgatás mellett volt beszélgetés, illetve némi netezés is. Mindezek mellett kamerát is használtam fényképkészítéshez, illetve videózáshoz. Most 53%-on van, szerintem ez elfogadható főleg úgy, hogy mai utazásom miatt volt 6 órányi zenehallgatás, ami napi max. 2 óra átlagos esetben.
Az akku szerintem nem gáz, egyébként maximum veszek hozzá külső aksit, és meg is van oldva ez a probléma, ha hosszabb útra megyek, s három órányi netezést akarok pl. -
Zsocy155
őstag
Köszi, hogy szóltál a mi érdekünkben is.
Amíg kijavítják addig jól helyettesíti a DW Contacts, de lehet, hogy marad, csak a pro verzió elég húzós.e_r_i_c: Az akksival én is meg vagyok elégedve. Szintén reggel vettem le és nem hevert az asztalon egész nap. Most 66 %-nál van.
-
e_r_i_c
csendes tag
válasz Zsocy155 #727 üzenetére
Tudom, hogy nem egy fényképezőgépről van szó, de az Xperia SP-től szerintem fényévekre van a fényképezője. Nekem nagyon bejöttek a vele lőtt képek, s ahogyan észrevettem, mint ha a korábbi Sony telefonjaim túl lennének exponálva. Mindenesetre nekem az első benyomásaim jók. Ámbár tény, hogy mielőtt megvettem volt alkalmam megfogdosni, meg megnézni működés közben.
A névjegyzékben nekem sem lehet állítani semmit, habár arról már tudtam mielőtt megvettem, ugyanis olvastam ezt a fórumot.
A menü hiánya engem is zavart, de a Dodol launcher-rel szépen gatyába ráztam a készüléket, így már van menü is, ahol megtalálhatóak az ikonok, s az ikonok pedig nincsenek a főképernyőn. Egyelőre minden remekül működik rajta. Ma reggel vettem le a töltőről s még eléggé húztam a kicsikét. Játszani nem szoktam rajta, de most kipróbáltam, nyomattam rendesen. Most az akku 71%-nál van.A design szerintem jó, csak kicsit szoknom kell, nehogy kiessen a kezemből. Bitang nagy tepsi telefonnal éreztem az SP után, de megmérve csak 1 cm-mel nagyobb, ami nem mérvadó nekem. Arra gondolok, hogy lehet a vékonysága miatt áll egyelőre idegenül a kezemben.
-
bubus66
nagyúr
válasz Zsocy155 #727 üzenetére
Mint mondtam nem csak nálad van hanem ezt a hibát jeleztem én is az huaweinek és még sokan az Európai régióból, valamint még a karakter kódólást is jeleztem nekik.
(#720) porterocka
Nincs bent kicsi update app csak egy 2,5 GB-os
[ Szerkesztve ]
-
e_r_i_c
csendes tag
Végül rászántam magam, s tegnap vettem egy ilyen készüléket.
Csak a mai napom volt arra, hogy teszteljem, de egyelőre nagyon tetszik. -
ADAM1337
nagyúr
-
bubus66
nagyúr
válasz ADAM1337 #721 üzenetére
Adott a lehetőség nekem megfordult a fejembe de elég volt, bele fáradtam. Föleg abba, hogy bele van ölve rengeteg munka, és sok még arra sem hajlandó, hogy elolvassa, és utána 800 x meg kérdezi a fórumba.Ha esetleg rászánod magadat segíteni segítek. Vagy ha valami kell esetleg tárhely akkor szólj és küldöm a linket
[ Szerkesztve ]
-
Zsocy155
őstag
válasz ADAM1337 #721 üzenetére
Én a Huawei oldalán szoktam figyelni, hogy adtak-e ki újat.
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Melyik a legújabb SW ?
Nekem jelenleg az ALE-L21 V100R001C432B046 van fent, illetve hol találhatóak a frissítések weboldal stb. change log, csak mert még nincs kiemelt HSZ.
Valaki csinálja vagy adott a lehetőség ?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A tömörített fájlban lévő kisebb update.app is fel kell tenni. Akkor már normálisan fogja kiírni, többek között azt is frissíti.
Azt lehet már frissítő alkalmazásból is.
Másold át a vendor/update.app -t az SD -re, majd nevezd át azt is dload -ra. Tehát:
SD kártya /dload/update.appMint a nagy frissítésnél.
-
huberpe
aktív tag
update: felraktam ezt a verziót: P8 Lite Dual SIM Firmware V100R001C432B052
felment szépen, működik is minden, de a telefon ezt íja ki az aboutban: BalongV100R001C50B311. ez normális?
amúgy van tudja valaki a változásokat ebben a verzióban? mert nem találok changelogot sehol.[ Szerkesztve ]
-
jaanik
csendes tag
Sziasztok az új romot vodafone-os változatra szerintetek föl merjem rakni?
Másik kérdés ,hogy az Xposed-et fellehet rá valahogy telepiteni? -
bubus66
nagyúr
Tessék ha lehet itt próbálkozzál, itt biztos, tudnak válaszólni a kérdésedre legközelebb meg használd a keresőt ha lehet
-
z00mhead
tag
Ez egy okostelefonnal foglakozó fórum (a címében is szerepel: Huawei P8 Lite). Vagy ennyire ostoba vagy, vagy troll, esetleg reklámozni akarod az oldaladat, de kérlek, NE. Köszi.
Itt a Prohardver fórum keresője, használd bátran.[ Szerkesztve ]
Vicces idézet - birtkokolt kütyük (kívánságlista) - életigazságok (lehetőleg Coelho) - random link
-
Hewfgtr
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a következő problémával kapcsolatban.
Most térek át Firefoxról Google Chrome-ra, és a következő hibát vettem észre. Az eredmenyek.com oldalt megnyitva a Chrome mindegyik csapat nevét kivastagítva jeleníti meg, míg normál esetben a végeredménynél a győztes csapat neve lenne félkövér. Hiába telepítem újra, a hiba fennáll. Próbáltam a kódolással kezdeni valamit, de nincs semmi előrelépés.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
z00mhead
tag
válasz peterdeme #707 üzenetére
A fényerő nem erőssége, tény, de az "Olvashatóság növelése napfényben" beállítás erős fénynél nagyon fenyomja a kontrasztot (kicsit furán is nézett ki elsőre), és egész jól láthatóvá válik a tartalom.
Vicces idézet - birtkokolt kütyük (kívánságlista) - életigazságok (lehetőleg Coelho) - random link
-
bubus66
nagyúr
válasz z00mhead #701 üzenetére
Ha független a akkor miért bukná a garanciát? Nem Telekomos ROM van rajta Pl az enyém is a Telekomnál lett véve és független.
[ Szerkesztve ]
-
peterdeme
tag
A kijelző fényereje amúgy tényleg eléggé gyatra?
Amúgy gondolkoztam a kicsi (4.7) Idol 3 megvételén is,de azt hiszem jobban megéri a Huaweit választani.Hardveres szempontból sokkal jobb,ha nem tévedek még GPU szempontjából is.Bár az Idol fényereje tényleg kiemelkedő,illetve a sztereó hangszóró sem rossz dolog,de ez szvsz nem elég a mérleg átbillentéséhez.
Ja,meg a P8 L olcsóbb is.
-
peterdeme
tag
Köszönöm szépen!
-
ADAM1337
nagyúr
válasz peterdeme #702 üzenetére
Nálam a gta sa-val nem volt gond illetve az RR3-nál se, bár érezhető hogy nem 50-60fps-el fut.(kb pont 25 átlag lehet.)
De nagyobb játékokat most rakosgattam fel egész jól vitte, én is féltem tőle az elején.
Nekem a tárhely a gondom, mivel nem minden áthelyezhető én váltogatom a microsd és a céges számomat.
Valószínűleg megfogom unni, de megvárom a sima P8-ból a dualsim-es variánst csak 32/64gb legyen. -
peterdeme
tag
Tisztelt P8 Lite tulajok!
A Mali GPU erejével mennyire vagytok megelégedve?Feltűnő,hogy nem egy mai darabról van szó?A játékokkal hogyan boldogul?
Nagyon gondolkozok egy ilyen mobil megvételén,de azért meg szeretnék bizonyosodni arról,hogy használható az a grafikus chip.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest