Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
racerx #16796 üzenetére
Ezek egy része P30 Pro-n is problémás:
- Nova launchernél hetente legalább egyszer, de van, hogy többször inaktiválódik az értesítés jelvények mutatása, ki és újra be kell kapcsolnom az opciót, hogy újból működjön.
- Alkalmazásikonok az alkalmazások frissítése utána Nova launcher desktopról eltűnnek, mintha ott se lettek volna, újból ki kell raknom némelyiket.
- Hívásrögzítés funkció szintén inaktiválódik hetente magától, azt is mindig újra be kell kapcsolni (skvalex call recorder szoftverét használom).
- Hiába van minden lehetséges helyen beállítva, annak ellenére ez is bezárja a háttérben futó programokat egy idő után (lelakatolva, akku optimalizálásból kiszedve, stb.)Értesítésekkel szerencsére gondom egyelőre nincs.
Azonban ezt a készüléket Xiaomival ellentétben még rootolni se lehet, vagy csak körülményesen és bizonytalan eredménnyel, ráadásul custom romot se lehet rá pakolni.
Ha most vennék készüléket inkább Xiaomit vennék, mert:
- lehet rootolni,
- lehet rá custom romot rakni és
- lehet mindenről rendes backupot készíteni, nem úgy mint erről a készülékről, mivel rootolás nélkül csak egy pár alkalmazást lehet úgy backupolni, hogy nem csak az apk-t, hanem az alkalmazás-adatokat is le tudod menteni és másik készüléken visszaállítani.Egy kicsit mindig keserédes nekem ez a készülék, mióta megvan. Azt hittem, hogy a rootolás lehetősége nem fog hiányozni, de biza hiányzik, ez a legfájóbb pont ennél a készüléknél számomra.
-
racerx
őstag
Nem olyan rég én ezt írtam a miuiról :
Majd 2 év P20 pro után (amit mindenféle hiba, lassulás, stb ,mentesen használtam ), unalom miatt vettem egy MI9t-t (azt a pop up kamerásat). No kb 3 hónap után untam meg a dolgokat, és jött a P30pro. Igazából a telefon jó volt, ár-érték-hw nagyon jó. CSak nem tudtam megbarátkozni a sok kis hülyeségel. Pl értesítések vagy jöttek vagy nem, NFC -s fizetés random módon működött, Waze alatt is volt valami, Nova launchernél is a érteítés jelvények vagy voltak vagy nem.Widget frissítéseknél is valami volt. Meg ilyesmik. MOndjuk mindentre lehettet valami megoldást találni, a a magyar vagy külföldi fórumokon (XDA pl.) De ezek közül is volt ami addig ment míg ujra nem indítottam a telefontm és utánna ujra beállítani. Pedig root, és EU rom is felment rá, hátha.. Szóval ha valaki nem háklis ezekre, meg csak ugy out the box hasznáni akarja, semmi extra akkor jó lehet a Xiaomi, miui.Igazság szerint az NFC-s fizetés besz.ása tette be a kaput. Az a baj hogy normális áron szinte csak ilyen poco, meg xiaomik vannak, mert én biztos nem adok egy telefonért annyit, amennyibe ma kerülnek a normálisabb nem xiaomik.. De pl apunak most vettem egy Xiaomi Note 10-et. Teljesen tökéletes telefon, 70 ezer körül volt. Arra amire neki kell , bőven jó. Csak sajnos nekem a fent említett Miuis baromságok miatt nem kellene. Pedig hardverileg, meg úgy mindenügyileg teljesen tuti teló.
-
darklemur
csendes tag
válasz
Csabex #16788 üzenetére
Régi céges telóm volt Xiaomi, akkor nem jött be, bár azóta azt mondják sokat fejlődött.
Samsung és Iphone nem lesz az biztos --> Huawei a GMS miatt felejtős P30 Pro az utolsó mohikán.
Így kizárásos alapon marad a Xiaomi vagy ha a Honor nem rugaszkodik nagyon el a Huawei-től akkor az.
Honor 8 nekem best teló volt. -
Csabex
őstag
szia
Akku optimalizálásban nézted a beállításokat? Elvileg ott kézire kell állítani, mert az agresszív energiagazdálkodás miatt van ez, de a többiek lehet megírják pontosan, mert én manuálisan nézem meg mindig, kikapcsoltam az értesítéseit, mert nem olyan fontos számomra.
-
Csabex
őstag
válasz
direwolf #16789 üzenetére
Nem tudom milyen van nálatok, de a 12-es miui-ra panaszkodik nagyon, hogy a 11 után a videó felvételnél dobálja el a frameket és kezd hevülni, illetve a dual sim funkció is megzavarodott, meg a merülés sokkal intenzívebb ugyanolyan használat mellett... Össze - vissza jöttek az updatek meg a patchek hónapról hónapra ami azt eredményezi, hogy ez korántsem volt kész állapotban, inkább a konkurencia miatt hamar kihányták a piacra alapos tesztek nélkül, aztán gondolom úgy voltak vele, hogy majd a júzerek úgyis jelentik...
Hála az égnek nem érint engem, de meg tudom érteni, hogy ki van az ismim.
Elvileg mentik a menthetőt, mert most jött ki egy stable update, de hát ki tudja hányszor hangzott ez már el korábban
Jómagam tervezem a kollégám P30 Pro--ját is megvenni majd idővel ha eladja, hogy legyen tartalékba, mert nekem ez a telefon kb 10 évig lazán fogja hozni azt amit én elvárok tőle
Sensitive infót meg nem tárolok rajta, nem hat meg ha nem jön többé security patch, szóval mondhatni, hogy a kezemből fog kirohadniLehet 2040-ben majd guiness-be kerülök vele
-
Kobe
veterán
sziasztok
kellene egy kis segítség, mert megőrjít a Gmail alkalmazás és sajna elég fontos lenne, hogy naprakész értesítések jöjjenek a telóra, de ez így konkrétan ahsználhatatlan
semmilyen notificationt nem kapok a Gmailből, semmilyen üzemmódban. Konkrétan csak akkor látom az új emailjeimet ha belépek a gmail appba és lefele húzással manuálisan befrissítem a fiókot. EZ nonszensz.
Már átnéztem:
Gmail appon belül a szinkronizálási beállításokat, mind engedélyezve van
Beállításokban az alkalmazás értesítéseket
Beállítások/Fiókokban a gmail fiók szinkronizációs beállításait, midnen be van pipálva
Beállítások, alkalmazás értesítésekben a Huawei-es kontrollt kikapcsoltam és átállítottam mindent manuálisrade így sem működik....
-
direwolf
őstag
válasz
Csabex #16788 üzenetére
Nem értem ezt a MIUI-s nyavajgásokat... volt/van a családban több Xiaomi, de soha senki se panaszkodott. Ha a hw rendben van, mégis mi lehet akkora probléma, hogy nem lehet használni?
Egy Androidos mobilt két féle módon lehet nagyon elqrni (mármint gyártói oldalon):
1. kevés a RAM
2. irtó lassú memóriát raknak bele
Az összes többi csak kényelmetlenség, vagy rugalmatlan felhasználói magatartás. Szoftveresen nagyon erősen koncetrálni kell a gyártónak, hogy használhatatlan legyen.
Ár/érték arányt kell nézni... -
Csabex
őstag
Az nem vészes... Még ha Kína volna, akkor igen. Standard csomaggal 3-tól 5 napig itt van 20 fontért, de még az 50 fontos trackinges sem vészes. Max megfelezik a szállítási díjat
darklemur én helyedben megvenném... A Xiaomit nem ajánlom... Ismerős most árul egy Mi 10 Pro-t, azt mondta az életbe nem kell neki többet ilyen miui vagy mi a fenés telefon... Ég és föld a P30 Pro és a Mi 10 Pro közti különbség.
-
Beaumont
aktív tag
válasz
darklemur #16779 üzenetére
Az oka egyszerű. Adódott egy lehetőség Mi 11 Ultrára váltani. Itt nálunk megjelent a szolgáltatómnál, és elég olcsón ki tudom hozni tőlük. Kicsit nagyobb kijelző, újabb kamera (hogy jobb lesz-e majd kiderül)
Egyébként már váltottam volna akár P40-re is, de sajnos google mentes nem jó nekem...
-
knox83
senior tag
Akik váltani akarnának, várnék egy kicsit a Honorra, hátha jó lesz..(persze ha vissza kapják a gmst)
Aki használ accubatteryt, néha minden ok nélkül nullázza a számlálót, mitől lehet? Semmi nem történik, nem kapcsolom ki a telefont, nem lövöm ki sehonnan.. 9 hónap után is 8.5 - 9.5 óra sotok vannak.
-
törölt tag
válasz
thesound #16771 üzenetére
Valószínűleg az EMUI 11 kitolásának elhózódása miatt csúsztak meg a frissítések. A Huawei Central oldalon szokták időről időre közzétenni, hogy mely készülékek kerülnek le bő 2 év után a havi frissítési listáról. A jelenlegi állás szerint a P30 Pro még a havonta frissülő készülékek között van.
-
darklemur
csendes tag
Sziasztok,
Sajnos tegnap előtt ellopták a P30 Pro-mat és érdeklődnék lehet-e még valahol hivatalos garanciával venni, vagy esetleg mit tudnátok ajánlani helyette?
Lenne elvileg egy éves P30 Pro az ionstore-nál, ők adnak 3 hónap garit, kérdés az akku mennyire jó állapotban van. -
thesound
addikt
Régen volt frissítés. Ennyi volt? Februári sec. patch van még mindig. Ettől azért hamarabb szokott jönni. Vagy már feature phone és a harmony os-sel lehet majd "továbblépni?"
Első huawei telefonom (és gondolom az utolsó is
), de nagyon elégedett vagyok. Valószínű, ha feature phone lesz, akkor is használni fogom. Hacsak szándekosan nem "teszik tönkre" szoftveresen a jelenlegi gms-es verziót.
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Lenne egy problémám:
A P30 Pro-ban (hivatalos helyről való, 11.0.0.147) 2 SIM-et használok (T-Mobil/Telenor mindkettő feltöltős) A Telenort nem igazán használtam eddig semmire, csak "vész" esetére vettem (járok túrázni és vannak olyan helyek, ahol a T nem igazán a legcombosabb)
Nos, a Telenoron lévő összeget le kellene forgalmaznom mobilnettel, hogy ne vesszen el az eddig rárakott összeg. Beállítottam ahogy kell (SIM kezelés/Alapértelmezett mobiladat: 2. SIM. Ez a Telenor)
Viszont időnként -és nem mindig, ez a bosszantó- ha elmegyek otthonról dolgozni, azt veszem észre, hogy annak ellenére, hogy van rajta még cca 700MB, ahogy elhagyom az otthoni WIFI hálózatot, eltűnik a mobilnetem (?) Ilyenkor, készülék újraindít és minden megoldódik. Csak hát ez nem megoldás. Ha nem kapcsolom ki, egy idő után a munkahelyi Wifi "rendbe rakja" a hibát és este megint van mobilnet.
Gondolkoztam, hogy beteszem egy másik telóba, de nem szeretnék 2 telóval túrázni, ezért is vettem anno, Dual SIM-es telót.
Nem tudom ez mitől lehet. Ötletetek van? -
.zSoLTi.
senior tag
válasz
novinyul #16765 üzenetére
Hát az én tapasztalatom szerint az emui stabil és jó, a miui kifagyott, random bezárta a háttérben futtatást annak ellenére, hogy ha jól emlékszem 3 helEn beállítottam ne tegye... Mind1 nekem többet nem lesz xiaomi, 50e-t buktam rajta mire eladtam a 3 hetes telefont .
-
novinyul
veterán
válasz
.zSoLTi. #16763 üzenetére
Alapjában véve a miui semmivel sem rosszabb mint az emui, vagy a Samsung saját rendszere. Egyszer kell beállítani rajta mindent, azt utána a világból kimegy. Persze azért sikerül a Xiaomi csapatnak frissítés útján pár bogarat elküldeni, bár mostanában kevesebb ilyen van.
-
direwolf
őstag
válasz
Zsoleszhun #16760 üzenetére
Ahh, értem, köszi!
Kontextus nélkül nehezen ment az asszociáció
-
Beaumont
aktív tag
Hát srácok én úgy néz ki megválok a telefontól, a szolgáltatómnál megjelent az MI 11 Ultra, és megrendeltem, kb 2 hét és a kezemben lesz. Sajnálom a Huawei-t, az utolsó 4 évben csak huawei telefont használtam (Mate 10, Mate 20X, majd Pro 30), de sajnos sok programot használok a google rendszeren ami miatt nem tudok újabb telefonjaikra váltani...
Ha érdekel valakit, akkor majd beszámolok róla milyen lett a váltás. -
knox83
senior tag
válasz
Zsoleszhun #16747 üzenetére
Pont be akartam írni én is. A p50 még leicaval lesz.
-
válasz
Sajnos előbb utóbb eltűnik a Huawei a süllyesztőbe és nagyon sajnálom.
-
balintka
addikt
válasz
Akkor emiatt lenne már a P50-ben a Sony kamera. Gondoltam ez áll mögötte.
-
Zsoleszhun
addikt
A Leica szakít a Huawei-el és szerződést köt a Xiaomi-val gizchina
-
direwolf
őstag
válasz
pontyos #16745 üzenetére
Próbáltam többet is, de mind elqrja a színeket (legalábbis Samsung TV-re kirakva)
Arra jutottam, hogy inkább megfordítom a dolgot. A DLNAServer appal megosztom a képek könyvtárat a mobilon, így az azonos WiFi hálón lógó kliensek (pl. TV) látják, mint forrást. Ezzel normális színeket ad vissza a TV.Megjegyzem a Samsung telókon a galéria app gombnyomásra kirakja a képet Samsung TV-re, és a színek is jók. Gondolom ez megint egy Samsung beltenyésztett buzulás, hogy csak a saját eszközeikkel legyen tökéletes a dolog
-
pontyos
senior tag
Hello, akkor én is kérdezném, hogy van app a fotók tv re való kidobására? Régebbi Nokia-n volt valami drug n drop progi, de nem emlékszem pontosan, hogy hogyan működött.
Samsung 65 Q90T televízióval biztos össze lehet hozni.
köszi -
bacsis
Közösségépítő
Fasza, köszi az infót
-
direwolf
őstag
válasz
bacsis #16742 üzenetére
Igen, tudja. 1080p-ben megy ki a kép, és a desktop mód eszméletlen jól működik.
Én vettem hozzá egy ilyen átalakítót. USB bill+egérrel már szinte PC élmény.@Laccca87: BT-n nem megy a kivetítés, ahhoz kevés a sávszél. WiFi-n meg borzalmas a késleltetés.
-
xcsabo
senior tag
A sima P30 fórumon frissítésről írtak. Gondolom mi is várhatjuk.
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy olyan kérdés merült fel, hogy Huawei P30 PRO készülék tudja-e úgy a kijelző tartalmát kivetíteni TV készülékre, hogy a TV-vel egy USB Type-C- HDMI kábellel van összekötve?
Köszi előre is -
törölt tag
-
Lacccca87
addikt
https://prohardver.hu/hir/feloldotta_korlatozas_usa_xiaomi.html
Vajon van esély a Huawei-re is ezek után?
-
Sziasztok. Az miért van hogy a híváslistában eltűnt az a lehetőség hogy rögzített hívást ott meg tudom nyitni, Csak a hangrögzítő alkalmazason keresztül tudom megnézni a hívásokat....
-
gthomma
senior tag
Hódmezővásárhelyi vagyok
-
gthomma
senior tag
válasz
Sztyepadzso #16723 üzenetére
Megsérülhetett a telefon usb portja? Nem látok külsérelmi nyomot.
-
Sztyepadzso
őstag
-
gthomma
senior tag
válasz
Sztyepadzso #16721 üzenetére
Samsung kábellel írja hogy "Szupertöltés" a gyárival szívózik
Minden adott hozzá a srác akitől vettem, csak füles nem volt a dobozban, a telefon patika állapotban van, mikrókarc mentes. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
gthomma #16720 üzenetére
A töltőkábel a P30 Pro 40W-os gyorstöltéséhez kell, az csak annak a gyári töltőkábelével és gyári töltőjével megy(vagy gyorsabb, pl. 65W-os, újabb Huawei töltő + kábel párossal - ez csak következtetés, de szeritnem 95%. De lehet, hogy kapni 3rd party terméket is erre). A Samsung kábellel nem fog menni.
Én alig használom a gyári fülest, így amikor 1,5 év után először bedugtam, akkor szoftvert frissített. A fülesen... Lehet, h valahol itt vana bibi
-
gthomma
senior tag
válasz
Sztyepadzso #16719 üzenetére
Ez rendben van, a Huawei Nova5T gyári fülesét miért nem? PC felismeri, a töltőkábelért sírt hogy nem eredeti nincs gyors töltés, egy Samsung usb kábellel van.
-
gthomma
senior tag
Sziasztok! Most szálltam fel a P30 Pro vonatra egy 8/256 verzióval, sem az usb-c -> jack adaptert, sem a Nova5T headsetét nem ismeri fel.
Mi a teendő ? -
balintka
addikt
válasz
Pinyo16689 #16711 üzenetére
Én szeretem, a Samsung telóimon is azt használom.
-
Pinyo16689
senior tag
válasz
#44059648 #16709 üzenetére
Köszi! Én a Chrome-ot valamiért nem szeretem, sokáig használtam Microsoft Edge böngészőt (meg windows phone időkben szerettem meg, itt nagyon tuti volt) de mostanában mintha kicsit akadna, és ez zavar. A Huawei böngészőjét viszont nagyon szépen, röccenes nélkül teszi a dolgát.
-
direwolf
őstag
Csak én használok Firefoxot minden eszközömön?
-
törölt tag
válasz
Pinyo16689 #16701 üzenetére
Szia!
Régebben használtam, de visszaálltm a Chrome-ra. Telefonon nem nagyon szoktam böngészni, arra pedig teljesen jó a Chrome. A Huawei saját böngészőjéből hiányzik pár olyan funkció, amelyeket pl. a Chrome-nál gyakran használok. Ilyen a nyomtatás. Általában cikkeket szoktam elmenteni pdf-ként (nyomtatás pdf fájlba).
Próbáltam korábbi Huawei/Honor telefonjaimon más böngészőket is (Brave, Firefox), sw mindig visszatértem a Chrome-hoz.
-
törölt tag
Szia!
A tapasztalatom az, hogy frissítés miatt a mobilnet nem szokott "elromlani". Tavaly ősszel volt egy biztonsági frissítés, amelyik az engedélyeken állított valamit. A hívásnaplóból nem lehetett elérni a rögzített hívásokt, eltűnt a lejátszás gomb. Egy engedélyt lellett újra megadni.
A gyári visszaállítás előtt érdemes a hálózati beállítások visszaállítását megpróbálni. Az gyakran megoldja a problémát.
Beállítások > Rendszer és frissítések > Visszaállítás > Hálózati beállítások visszaállítása. -
válasz
Zsoltg4s #16695 üzenetére
Átállítottam és úgy veszem észre hogy tényleg gyorsabb. Egy gondom van még vele, megszoktam hogy az ablakok egymáson vannak, jött egy frissítés és egymás mellett, alatt vannak a megnyitott ablakok, át lett állítva a flagsba és újra jött egy frissítés és most újra külön vannak az ablakok és nem is lehet vagy tudom átállítani ahogy nekem tetszene.
-
válasz
denes04 #16677 üzenetére
Igen sajnos a samunak több a fogyasztása, a párom örökölte a Mate 20 telefonomat 2 éves múlt már és még mindig hozza a jó akkumulátor időt, volt a P30 Prom az is tökéletes volt akkuba, most egy S21 Plust használok az nem tudja már azt a akku időt, de volt egy S10 Litem SD 855 az jobb volt akku időbe és még gyorsaságban is. Sajnos a samuk saját prociaji többet fogyasztanak és hozzánk nem jutnak el az SD procival szereltek.
-
balintka
addikt
válasz
Pinyo16689 #16701 üzenetére
Én a Samsung-ot használom.
-
Pinyo16689
senior tag
Sziasztok!
Használja valaki a Huawei saját böngészőjét?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Mikrotik routerek
- Bluetooth hangszórók
- E-roller topik
- Milyen autót vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 83%, Átlagos, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest