- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vmaxter
tag
válasz nemlehet #11393 üzenetére
Igazad lesz. Mostanáig keresgéltem, de nem találtam olyat amivel a PC-ről is tudom böngészni a telefont. Legtöbb csak egy irányban működik, azaz a telefonról tudom csak elérni a PC-t.
Eddig a MyPhoneExplorer és AirDroid az amelyikhez van PC-s kliens. Lehet visszatérek valamelyikhez. Az igazi az lenne, ha TotalCommander-ből tudnám elérni.
-
yuri90
tag
a nova launchert felraktam de sehol se találom,hogy hogy tudnám a kamerát megnyitni.
-
-
xKRIPAPAx
csendes tag
-
csabi98
tag
Hellósztok
Szerencsére meg tudtam oldani a Subway Surfersnél jelentkező kicsi laggot!
És azt szeretném kérdezni hogyha a Beállítások/Alkalmazások/Futó résznél letiltom azokat az alkalmazásokat amiket nem használok pl:navigáció,google talk stb......
akkor az segít valamit a telón? (van valami haszna ha ezeket letiltom?) azt tudom hogy a menüből az ikonja el fog tünni a letiltott alkalmazásoknak! Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
Galaxy S21 Fe 5G vadonat új szilikontokok eladóak és Dell E6410 laptop alkatrészek is (Nézz szét a profilomon!)
-
nemlehet
őstag
válasz vmaxter #11391 üzenetére
Persze, nem is azért mondtam. De funkcionalitásban nem nagyon fogsz ennél jobbat találni, vagy csak több app együttes használatával tudod ugyan ezt elérni. De nekem is van ami szimplán nem tetszik ezért nem használom
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
nemlehet
őstag
válasz vmaxter #11387 üzenetére
Pedig az AirDroid az egyik legjobb ilyen program. Én napi szinten használom. Meglepően gyors, közel maximális sebeséggel másol (igazából csak class 4-es kártyám van, annak eléri a maximumát).
Nekem nincs Y300-am, de minden droidos telón meg tudod tenni, hogy bemész az beállítások/alkalmazások/alkalmazások kezelése, ott kikeresed az airdroidot ráböksz majd ott uninstall. Egyébként itt ELVILEG át is tudod helyezni az alkalmazásokat az SD kártyáról a belső memóriába (mozgatás telefonra).Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Kvasir
tag
sziasztok, udv a klubban
sikerult nekem is szereznem egy csodat
fura, hogy nincs menu, de megszokhato...
egyelore a bevitel is szokatlan
erdekes, hogy konnyebbnek tunik mint az OT990 volt, tetszik hogy ilyen hosszukas elegans, LG csoki alakja van egy hiba vagy zavaro dolog van, ha programbol lepek ki, nehany masodperc kesessel rajzolja ki az ikonokat... mas is tapasztalta? az opera mini is docog..Csillagkapu: Atlantisz
-
Leito92
tag
Telefonról nem is olyan egyszerű pötyörészni. xd
-
djgaby55
csendes tag
válasz FaceThePro #8765 üzenetére
Sajna nem a böngészőben van a hiba.. :/
Próbáltam más laptoppal, böngészővel.. ugyan ez a hibám.. "megfagy" a hotspot..
Viszont ahogy észrevettem ez a jelenség mintha nem jelentkezne akkor, ha csak pl egy másik mobil kapcsolódik a telefonomra.. fura ez.. nem értem mi lehet a baja..?! -
sonny007
tag
Na nekem ennél több szabad RAM elérése még nem sikerült, FusionX rendszeren.
Valakinek ennél több esetleg sikerült már?
Ha igen kérem írja le. -
-
Woodrow
csendes tag
Sziasztok
Már korább kérdeztem, de nem kaptam választ! Így felteszem újra a kérdést, lehet a nélkül rootolni vagy custom romot telepíteni, hogy ne veszítsem el a garanciámat? (Új készülékről révén szó.)
Egy sima root is elég lenne, az avast tűzfalához kellene, hogy letilthassam a mobilnetet bizonyos alkalmazásoktól.
Esetleg van root nélküli megoldás is erre?
Üdv,
Józsi -
vmaxter
tag
Nem lehet valahogy megoldani, hogy az app-ok a tárhely egy olyan részére telepedjenek?
Ami nem választódik le újraindításkor és USB csatlakoztatáskor? Ez okozza nálam a legtöbb problémát.
Kezdve attól, hogy nem tudok saját csengőhangot default-ra beállítani. Hogy nem cseng a telefon, ha csatlakoztatva van a számítógépre, mert a csengőhang az SD-kártyán van.A SwiftKey is valószínű, hogy azért nem tud alapértelmezett maradni, mert az sd-kártyára akar telepedni. Nem értem miért olyan nehéz megoldani, hogy alapból ezek az app-ok egy, nem leválasztható, védett helyre menjenek. Vagy egyszerűen csak egyszerre tudjon hozzáférni a PC és az Android is a tárhelyhez.
Nem értek hozzá! Lehet, hogy hülyeség, csak olyan kézenfekvőnek tűnik.
-
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok! Oltári hülye kérdést szeretnék feltenni! Ma vettem egy y300-ast! A tesztben ugy olvastam, hogy a gyári zene alkalmazásban van equalizer, de én nem találom! Most akkor van, vagy nincs? Köszi
-
wookie
tag
-
torque12
csendes tag
Sziasztok .
Szereztem egy Huawei Y300-at és szeretném bővíteni a memóriáját.
A kérdésem az lenne, hogy mennyire lassítja le a 32 Gb-os memória kártya a telefont vagy elégedjek csak meg a 16 Gb-ossal ha nem akarom, hogy sokkal lassabb legyen?Köszönöm a választ.
-
Leito92
tag
válasz zolivep #11347 üzenetére
Nem tudom, mikor szervizbe vittem a telómat akkor csináltam a gyári biztonsági mentéssel is meg titanium backuppal is mentést de mikor visszajött a telóm nem találtam olyan lehetőséget a gyárinál hogy visszaállítás.
Mert nem a gyári fájlkezelőn kell... hanem az ES File explorer-rel (playről ingyen elérhető). Hosszan nyomsz a dologra, aminek a méretére kíváncsi vagy majd alul "továbbiak" és ott lesz h tulajdonságok.
-
maglew
aktív tag
Sziasztok.
Két kérdésem lenne, légyszi segítsetek benne:
- Szeretnék kamerával felvételt készíteni, de jelenleg csak 10 percet rögzít a telóm, mivel ha nem nyúlok hozzá akkor 10 perc után automatikusan alvó állapotba kerül. Hosszabb időre nem tudom átállítani, hogyan lehetne megoldani ezt, vagy létezik valami jó Spycamera program ami tudna akár egy fél órát is rögzíteni?
- Képernyővédő beállításnál nem enged változtatni mert az írja ki hogy a rendszergazda vagy a rendszer letiltotta a további módokat. Pl: arcfelismerőre akarnám átállítani a mostani pin kódos helyett, de nem aktív. Ez mitől van, én nem tiltottam le semmit.
köszi
-
vmaxter
tag
Sziasztok!
Használ itt valaki SwiftKey-t ezen a készüléken?
Háromszor próbáltam ki a Swype-al párhuzamosan. A SwiftKey nagyon bejött, ezért megvettem kemény 499 magyar forintért a teljes verziót, de legnagyobb meglepetésemre nem működik.
1.) Újraindítás és számítógépre csatlakozás után visszaáll az Androidos billentyűzet.
2.) Ha kiveszem az SD kártyát - csak a gyári tár marad - akkor újraindítás után megmarad a SwiftKey alapértelmezettnek, de számítógépre csatlakozáskor hibaüzenet jelenik meg: "A SwiftKey alkalmazás leállt", amit nem is lehet eltüntetni, csak a telefon újraindításával.
3.) Újra feltettem a trial verziót. Tökéletesen működik.
4.) Gyári beállításokat visszaállítottam. Újra raktam a SwiftKey teljes verzióját, - semmi mást. Így sem jó.Mit lehet itt tenni kérem szépen?
Előre is köszönök minden tippet. Már legalább egy hete szívok vele.
[ Szerkesztve ]
-
zolivep
tag
válasz Leito92 #11332 üzenetére
Akkor ezek szerint a gyári mentés nem is állítja majd vissza (ha esetleg szükség lenne rá) amiket letöröltem illetve letiltottam?
"Es file-lal lehet, ha ráböksz alul ott lesz h tulajdonságok és ott kiír minden infót a kijelölt dologról."
Ezt nem igazán értem. Nálam nincs ilyen opció. A fájlkezelőn (gyári) keresztül próbáltam.
Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
Biggeszkij
aktív tag
Ja, a Pro változat ahhoz kell, hogy írni/szerkeszteni is tudd az office fájlokat. A sima olvasáshoz/megjelenítéshez elég az ingyenes.
"Ne legyél hős! A hősök ostobaságokat csinálnak és meghalnak." (Daenerys Targeryen)
-
Biggeszkij
aktív tag
válasz Hardver Arc #11336 üzenetére
Az általam ismert legprofibb office-alkalmazás (a Kingsoft-nál és a Quick-nál fényévekkel jobb) az Office Suite 7. Van ingyenes verziója is, a Pro viszont borzasztó drága...
[ Szerkesztve ]
"Ne legyél hős! A hősök ostobaságokat csinálnak és meghalnak." (Daenerys Targeryen)
-
kyul
tag
Takarìtás után egèsz elfogadható lett a ram mennyisège
Körbenèzek mit lehet mèg lecsìpni. -
user112
senior tag
Kingsoft Office.
-
Melack
veterán
Felolvassa vagy megnyitja?
(#11335) Vangelis: tiltsd le a nem szükséges appokat, és mindjárt felugrik 100-120 Mbra.
[ Szerkesztve ]
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Van egy y300 ascend telom..
Valaki tudd olyan ingyenes alkalmazást rá ami olvassa a doc fájlokat? -
Vangelis
félisten
Most ismerked ezzel a kütyüvel.
Érdekes, hogy alig van szabad ram.... 50-80Mb között hagy csak...Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
user112
senior tag
Sziasztok. Ha egy kontakthoz több telefonszám tartozik akkor meg lehet valamelyiket jelölni aktuális ként vagy hogyan kezeli ezt a rendszer? Vagy inkább célszerű egyesített névjegyeket használni erre a célra?
-
Leito92
tag
válasz zolivep #11329 üzenetére
Szerintem azért, mert én titanium backuppal csináltam az meg minden hozzátartozó adatot is lement.
Es file-lal lehet, ha ráböksz alul ott lesz h tulajdonságok és ott kiír minden infót a kijelölt dologról.
@Viktor77: Azt pontosan nem tudom, jött a jelzés hogy van frissebb (nekem akkor b175 volt fent gyárilag, tmobile), de nem ment fel mert rootoltam stb de szervizben mikor csinálták szerencsémre frissítették is.
-
zolivep
tag
válasz Leito92 #11324 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
Megcsináltam ahogy írtad, jelenleg 150-160 mega körül van a szabad memória.
A biztonsági mentésed hogy lett 400 Mb?
Nekem olyan 7-8 mega körül van. Igaz a beépített cuccal csináltam. Remélem jó így is.Egyébként hogy tudom a telón megnézni hogy egy adott mappa vagy fájl mekkora méretű?
Eddig mindig rá kellett csatlakoznom a laptopra, hogy meg tudjam nézni.Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
kyul
tag
A google keresès nem kell ahhoz hogy a play store-ba is keressek? Vagy ez csak egy egyszerű alkalmazás?
Ez a touch.facebook nekem addig eljut hogy bejön a felső sáv ès a dolphin azt ìrja hogy nem èrhető el. B190 van nekem is. -
Leito92
tag
válasz zolivep #11308 üzenetére
Bocsi a késői válaszért. Szóval...
Töröltem a súgóközpontot,a chromeot (dolphin browser mini nálam a befutó), a gyári fájlkezelőt (es file szerintem jobb), a gyári zenelejátszót (mert ttpodot használok), a mastercard mobilet és minden olyan gyári billeket amiket nem használok (ezek amúgy nem futnak ha nem használod, de több helyed lesz ha törlöd - a huawei gyári billjéhez pl rengeteg nyelvi kiegészítő van olyan nyelvekhez is, amiket nem is ismertem 41 db pontosan...). Én nem töröltem, de ha nem használod nyugodtan törölheted az összes élőháttérképhez tartózó vackot is.És most olyanok, amik futnak akkor is, ha nem használod őket így feleslegesen foglalva a processzoridőt és a ramot: Google+, hangouts, google keresés (mert úgy is böngészőből keresek), gmail (a sima email kliens ami szintén előre van telepítve is ugyan olyan jó mint a gmail), facebook( a touch.facebook.com ugyan olyan mint ez az alkalmazás csak böngészőn át), twitter, google naptár, térkép&utcakép, na meg persze a google play szolgáltatások (ezt azért hagytam a végére mert kellhet pl a youtube alkalmazásba való bejelentkezéshez ha jól tudom, de nekem eddig semmi nem kérte hogy tegyem fel)
Természetesen ha garis még a telefonod, akkor mindenről készíts előtte mentés (nekem 400 mega lett az össz. mentés az előbbiek letörlése után xd). Így ha jönne ki új gyári frissítés nem lesz az, hogy nem sikerült felrakni mert ezeket hiányolja. Egyébként ha unrootolod és nem rakod ezeket vissza akkor még megjavítják a telefonod, legalábbis nekem megcsinálták.
[ Szerkesztve ]
-
fricy81
tag
válasz sonny007 #11320 üzenetére
Az IO schedulerek a tárhely kezelést szabályozzák, na most ez az a téma amit nem fogok neked bővebben kifejteni itt, van amivel az írásnak van nagyobb prioritása, van amivel az olvasásnak, mindnek vannak előnyei és hátrányai, és őszintén szólva nem tudok eleget a témáról...
noop: jó akksiidő, csökkentett teljesítmény
row: read over write: gyorsabb olvasás, lassabb írás
deadline: gyors, de nagy terhelésnél hibázhatésatöbbiésatöbbi: Egy google kereséssel elég sokat találsz a témáról, abszolút legjobb beállítás nincs, vélemények vannak.
-
sonny007
tag
-
fricy81
tag
válasz sonny007 #11317 üzenetére
@sonny007: Ha nem vettél észre elsőre semmit, az jó jel.
Viccen kívül: Elsőre csak annyit vehetsz észre, hogy mondjuk 10 megával több a ramod (ha olyan cexstel-t használsz ami több ramot ad) Állítsd be a minimum CPU frekvenciát a legkisebbre egy app-al, cseréld le a governort smartassv2-re, esetleg a zRamot, IO ütemezőt tudod még módosítani, stb. Azt, hogy jobb-e a kernel napok alatt fogod tudni kideríteni, használd szépen és figyeld laggol-e és hogy tovább bírja-e az akksi, gyorsabb-e valami, vagy rosszabb.
A kernel nem egy háttérkép aminek örülni kell hogy jaj be szép...@wookie: c.z.-nek ment a komment, csak egyforma az avatarotok, és pont egymás felett volt a hozzászólás. Sorry.
És 11318-ra válaszolva: Mit csináltál újraindítás előtt? Közvetlen a bootanim lecserélése után jelentkezett a bootloop? Ha igen, akkor ADB push-al próbáld meg visszarakni az eredetit, most hirtelen arra tippelek, hogy rossz a fájl engedélye. Ha ADB-vel nem tudod megoldani, akkor vagy szervíz, vagy bootloader nyitás lesz a vége, mert a "dloados" upgrade valószínűleg nem fog már lemenni. Adataid is valószínűleg buktad így...[ Szerkesztve ]
-
wookie
tag
Nem járt még úgy senki,hogy csak rootolva volt a telefonja és újraindítás után nem tölt be?
Boot animációig eljut aztán semmi.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Szervizbe vinném csak cserélve lett rajta már a T-mobiles animáció.
Valakinek ötlet?Redmi Note 12 Pro ッ
-
wookie
tag
válasz fricy81 #11312 üzenetére
Ne haragudj de nem tudom ez mire a válasz.
"@wookie: Rendszerbeállítások-»Teljesítmény. Ha ez neked nem látszik, akkor valószínűleg elő kell hozni a fejlesztői beállításokat, ezt "A Telefonról" menüpontban tudod megtenni, cca 7x kell a Build-számra kattintani lent."
Redmi Note 12 Pro ッ
-
fricy81
tag
válasz sonny007 #11307 üzenetére
@sonny007: Előttször is átbootolsz TWRP/CWM-be, és csinálsz egy backupot. Majd a modaco-ról letöltött megfelelő .zip-et az install menüpontban flasheled. Ennyi, utána cache/dalvik wipe, és indulhat a buli. Ha gond van, vagy nem tetszik, akkor újraindulsz recoverybe majd restore menü és a boot partíciót visszarakod, ott lakik a kernel. Megint wipeolsz egyet, és boot.
@wookie: Rendszerbeállítások-»Teljesítmény. Ha ez neked nem látszik, akkor valószínűleg elő kell hozni a fejlesztői beállításokat, ezt "A Telefonról" menüpontban tudod megtenni, cca 7x kell a Build-számra kattintani lent.
(csaxólok, hogy mindenki saját felelősségre játszadozzon ezzel, új telefont nem veszek senkinek se! )
-
zolivep
tag
válasz Leito92 #11303 üzenetére
Ez szép!
Facebook nálam nem is volt és twitter sem gyárilag. Kipróbáltam a face appot, de gyorsan megszabadultam tőle, mert nem magyar a kezelőfelület.
Telenoros vagyok, talán ezért nem voltak nálam gyárilag a fent említett cuccok.
Leírnád, hogy miket és hogyan töröltél ezeken kívül?
Van a "fórum" elején egy leírás, hogy miket lehet törölni, de szeretném a te gyakorlati tapasztalatod is felhasználni.
Első androidos készülékem és hát nem igazán vagyok képbe hogy mit hogyan.Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
fricy81
tag
válasz sonny007 #11293 üzenetére
Én Cextel kernelét használom CM10.1-el, tapasztalatom szerint gyorsabb mint Kra1o5 által kiadott kernel.
Stock kernellel nincs összehasonlítási alapom, és a másik két kernelről sem tudok mit nyilatkozni, pláne hogy az egyik csak CM11-hez készült el.
Amiben jobb lehet, az a CPU governor-ok, a gyártók általában konzervatívabb beállítást választanak, ami nem biztos hogy a legotimálisabb a TE igényeidhez. Pl. nekem a smartassv2 governor bevállt, a gyári azt hiszem az ondemand-t használja. Ezen kívül pl alacsonyabb órajelen járathatja a processzort mint a gyári beállítás, így elvileg jobb lesz az üzemidő... Plusz azt olvastam valahol, hogy stock romon Cextel kernellel nem lövi ki a rendszer a systemui-t ha kevés a memória - ez az a jelenség amikor eltűnik a fenti státusz sor pár percre ha játszol. Nem teszteltem, nem tudom így van-e tényleg.
Ha mókolt gyári rendszerhez akarsz új kernelt rakni, akkor ezekhez a funkciókhoz kell egy app is amivel tudod állítgatni az órajelet, playen biztos találsz valamit, ajánlani nem tudok. Cyanogenben ez már gyárilag benne van...Ha figyelsz arra, hogy a rendszerhez való kernelt rakd fel (stock rendszerhez stock kernelt, miui-hoz miui kernelt, stb!!), és csinálsz kernel csere előtt TWRP/CWM backupot, akkor minimális a csere kockázata, ha para van akkor csak a boot partíciót kell visszaállítani. Cache/dalvik wipe kell, data wipe nem szükséges kernel cseréhez.
És még egy tanács: csak olyan kernelt rakj fel amit már előtted mások is kipróbáltak, nem tanácsolom, hogy te legyél az első aki nekiáll tesztelni.
-
Leito92
tag
válasz zolivep #11294 üzenetére
Ennyit az összes launcherről és a főzött romokról. Gyári huawei kezdőlap, gyári huawei b190-es rom (kipucolva a twitter, fészbúk és hasonló baromságokkal)
Beilleszteni meg úgy tudod, hogy nyomva tartod rajta az ujjad és feljön az opció, hogy beillesztés.
[ Szerkesztve ]
-
zolivep
tag
válasz Melack #11300 üzenetére
Köszönöm szépen.
Még egy kérdés, aztán kussba leszek (mára. ) : A vágólap tartalmár hogy tudom pl. a gyári böngésző címsorába beilleszteni?
Van ez a QR kód olvasó alkalmazás és az az által beolvasott címeket könnyebb lenne így beillesztgetni, mint bepögyögni.Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Új év, új Moto G széria
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardcore café
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Milyen routert?
- További aktív témák...