- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szszkata
újonc
válasz Melack #11898 üzenetére
Oké, köszi, azért ez előkészületeket igényel...
És az egyéb készülékbeállításokat nem lehet menteni valahogyan? Vagy újra kell majd "testre szabni"?
Persze akkor még mindig ott van az adatforgalom, sms számlálás meg a hívásidő, stb... ezek elvesznek?
Arra nincs esetleg valami javaslatod, hogy régi Nokia 6230i-ről hogy lehetne a naptárbejegyzéseket átrakni erre a telóra? (nem sürgős, én is melózok közben)Köszi!
-
Melack
veterán
-
gkawka
tag
válasz shelbycobra #11892 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint manapság már szinte minden akksi túlfeszültségvédett, remélem a gyakorlatban is így van
-**- szarnak, kárnak nincs gazdája -**-
-
Leito92
tag
válasz shelbycobra #11892 üzenetére
Szerintem nem lesz tőle baja
-
shelbycobra
újonc
Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt, és egy olyan kérdésem lenne, hogy a sima, autós USB-adapterekkel, ami 800mA-től 2.1A-n keresztül(jellemző érték ezeken az adaptereken) akár 5A is lehet szabad-e töltenem a telefont? Lehet tőle baja az akksinak? Előre is köszi, ha válaszol valaki.
[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
válasz szszkata #11889 üzenetére
Nyomj egy hard resetet rá, és amikor a rendszer megkérdi, hogy állítsa e vissza a dolgaidat a régi mentésből, mondj nemet (tiszta drogellenes kampányszöveg), és úgy használd egy-két napot. Ha akkor nincs gond, akkor egy progi okozta a gondot. Ha előjön ismét, akkor maga a teló a ludas. Akkor viszont gariban javítás.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
szszkata
újonc
válasz Gebriel #11888 üzenetére
Gyári ROM.
Olyan is elő szokott fordulni, hogy minden futó alkalmazást bezárok, félreteszem a telót, s azt veszem észre, hogy minden előzmény nélkül újraindul. Máskor meg nem tudok vele semmit sem kezdeni, nem reagál semmire sem (nincs futó alkalmazás, csak előveszem, hogy telefonálnék, de nem tudok), ekkor is újraindul.[ Szerkesztve ]
-
Gebriel
veterán
válasz Melack #11886 üzenetére
Hasznos infó volt köszi.
Általában egy újraindítás megszokta oldani, mert fordult elő máskor is, de most nem segített.
Akkor marad a 2G kapcsolgatása ha megint ez lesz.szszkata
Gyári rom van rajta?
Nekem a CM 10.2-n csinálta, hogy naponta többször újra indult.[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
válasz Gebriel #11885 üzenetére
Keress rá a topicban, én is ezzel cummantottam egy nagyot. Telenornak jeleztem, ők a benti készüléken még nem tudták generálni a hibát, de egy elég pontos leírást adtam nekik róla. Az biztos, hogy a telefont nem hagyja el az SMS, mert egy darab SMS nem ment el a központ felé. Valami a beállításokban lesz. Mondom, 2G-n azonnal elmegy.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
szszkata
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Miért indul újra rendszeresen az Y300-am?
-
Gebriel
veterán
Lenne egy olyan problémám, hogy SMS fogad a készülék de küldeni nem tudok. Mit tudok csinálni, hogy működjön rendesen? Köszi előre is.
-
kerxy
őstag
válasz PioDVD #11873 üzenetére
Beírom ide, hogy más is lássa, hátha szükség van rá:
http://huaweinews.com/2013/11/unlock-ascend-y300-bootloader/
Tényleg egyszerű így megcsinálni a bl nyitást és működik is, nálam már hasít a FusionX[ Szerkesztve ]
-
MIG21
tag
válasz mazsula #11871 üzenetére
Ha a szerviz is elismerte, hogy hibás, akkor nyilván az új telefonodnak is annak kell lennie, ha ugyanazt a problémát produkálja.
Itt, a fórumon, nemtudok olyanról, aki a beszédhang minőségére panaszkodott volna (max. VoIP-n).
Vidd vissza, ha nem tudnak jót adni, kérd vissza az árát. Más helyen még megveheted. -
Leito92
tag
válasz mazsula #11871 üzenetére
Igen, két hangszóró van, egy a médiának és csengőhangnak (hátul a kamera melletti nyílás), és egy a beszédnek amit a füledhez teszel. Nálam szép tiszta hangja van a beszédhangszórónak is. oO
Vidd vissza megint, vergődj kicsit aztán mindjárt kapsz rendes telefont hidd el. -
mazsula
újonc
Segítenétek?
Vettem egy ilyen telefont a telenornál. Előtte Nokia 6303-asom volt. Ehhez képest (és önmagában is) a 300Y-nak nagyon rossz minőségű a beszédhangja, én úgy hallom, mintha a másik fél dobozban lenne, engem szintén rosszul.72 órán belül visszavittem, bevizsgáltatták, a szerviz szerint is hibás. Kaptam másikat, itthon telefonáltam vele, ugyanaz a hang. (A Westendben nem próbáltam ki, lehet, hiba volt.)
A mobilarena-n elég jó lett a tesztje, ezért is választottam. Gondolom nem így kellene működnie, de mi van, ha a telenornál mind rossz? Nem értek a telefonokhoz, 2 hangszóró van? Mert a csengések kristálytiszták. Vagy a beszéd minősége mástól függ?Mit tanácsolnátok, mit tegyek? Nem akarok rossz szájízzel 2 év hűségidőt.
-
sgergi
veterán
-
Gabelogen
tag
Közben megoldottam.
Kivettem az sd-t.
Így elindult :-) -
Gabelogen
tag
Tud valaki segíteni ?
-
-
fricy81
tag
válasz KamuMazsola #11860 üzenetére
@KamuMazsola: Ez elvileg dloados b199.
https://docs.google.com/file/d/0B1th-jpHK5tXZnZwYjNKYzhpZjg/edit@v.attis: Úgy kerülnek fel, hogy amikor valahol megjelenik a telefonon a frissítő üzenet, mert arra az országra engedélyezi a Huawei a romot, akkor okos emberek letöltik a szerverről és megosztják a neten. Pl. a b199 először németországban jött ki decemberben elején, itthon meg csak pár napja. A rom úgy tudom ugyan az.
-
v.attis
őstag
válasz fricy81 #11853 üzenetére
Én tudom, hogy mi a különbség a különböző szolgáltatós és huawei-es romok között, csak azt nem tudtam, hogy honnan szedi(te)k a 199-est...?
És továbbra sem!
Tulajdonképp az is ki lett adva, csak nem kerítettek neki nagy feneket és nem tartják fontosnak a megfelelő oldalra való kirakását? -
Répapüré
tag
Nem tudom a jelszavam és mentett jelszóval belépés után írnom kellett valamit, hogy töröljem a követést mert rengeteg e-mailt kapok...
-
fricy81
tag
válasz mckangi #11852 üzenetére
@mckangi : Próbáltad mégegyszer letölteni? Lehet, hogy hibás a .zip. TWRP 2.6.3.1-től kezdve megy a CM11 telepítés.
@v.attis: B199 a legfrissebb rom, de csak független telókon jelentkezik be úgy tűnik. A szolgáltatói rom annyiban különbözne ettől, hogy beleraknák a saját csengőhagjukat és bootanimációt is... lol.
A b189 nemrég került ki hivatalosan a Huawei oldalára, de már legalább fél éves. Egyszerűen nem rakják fel a romokat, okot ne kérdezd. Amiket innen onnan le lehet szedni azok is hivatalos romként kezdték az életüket, csak nem hivatalosan terjednek. Ennyi.
-
mckangi
senior tag
-
v.attis
őstag
Az első hsz-ben az van, hogy független telókra a B199 a legfrissebb rom. A huawei-nél meg a B189. Akkor ez most hogy van?
-
mckangi
senior tag
Hali !
TWRP a legfrissebb ami fent van,nem telepiti a cm11-et (01.17).
Egyáltalán fel lehet tenni,vagy le kell cserélnem a recoveryt CWM-re?Poco F3
-
kerxy
őstag
Kicsit felvitték a teló árát, dominóba 41k...
-
Loewes
csendes tag
Egy nagyon jó camera progi, (A Better Camera) sokat tud és nagyon gyors.
HDR módban nagyon szép, nem túldimenzionált képeket lő.[ Szerkesztve ]
-
karesz81
tag
válasz gkawka #11844 üzenetére
Én is vaciláltam, hogy csináljak e update után resetet, annak ellenére, hogy látszólag tök jól lefutott, és ment rendesen.
De mivel ezt ajánlott a frissítő, gondoltam ők csak jobban tudják..Nem rémlik, hogy bejelentkezéskor a google felajánlotta volna a backup-ot.
Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
gkawka
tag
válasz karesz81 #11842 üzenetére
Legjobb tudomásom/tapasztalatom szerint teljes wipe vagy factory reset után, amikor először állítod be a google accountodat, akkor automatikusan elkezdi visszaállítani, de ha akkor nem tudja, akkor nem próbálja többször. Nem jöttem rá hogy lehetne rávenni ismétlésre...
-**- szarnak, kárnak nincs gazdája -**-
-
sgergi
veterán
válasz karesz81 #11842 üzenetére
Elvileg csinál mentést, ezt külön engedélyezni kell. Én egyszer használtam elég régen, de akkor bekapcsolás után egyből felajánlotta, hogy visszarakja a programjaimat. Legalábbis így emlékszem.
Egyébként tegnap is felmerült a kérdés: nem szükséges feltétlenül ilyenkor a factory reset, csak, ha nem működik valami.
[ Szerkesztve ]
-
karesz81
tag
válasz sgergi #11840 üzenetére
Köszi!
Én a frissítési javaslat szerint csináltam is egy factory restort ami után persze az összes telepített alkalmazásom törlődött. Úgyhogy egyesével kellett őket újra telepíteni.A jövőre nézve:
A google elvileg csinál biztonsági mentést az eszközön lévő alkalmazásokról?
Ha igen, akkor azt a backup-ot hogy lehet előcsalogatni?Köszi!
-
karesz81
tag
Sziasztok!
Abban tudtok segíteni, hogy az aktuális verziószámot hol tudom ellenőrizni.
A Belállítások-Telefonról menűpontban csak az android verziót látom (4.1.1.), de engem az érdekelne, hogy sikeresen felment e a B199 (vagy mennyi) "saját" frissítés..Köszi!
-
BeerBier
senior tag
-
BeerBier
senior tag
Üdv Urak!
Olyan kérdésem lenne hogy Ti mivel/milyen módszerrel tisztítjátok a képernyő felületét?
Olyan vagyok mint egy hal....fejem is van,de a farkam irányit
-
handbox
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy tegnap este az itthoni Wifit használva telefonáltam Viberen keresztül, de egyszer csak megszakadt, és amikor újratárcsázást próbáltam, internethibára hivatkozott a program, viszont a Facebook messenger hibátlanul észlelte a wifit. Töröltem, majd újra letöltöttem a vibert, aktiválta magát, viszont azt írja, hogy nincsenek viber névjegyeim, ami nem igaz, és ha tárcsázóba beírok egy számot amit tudom, hogy elérek viberen, ismét internetproblémára hivatkozik. Mi a megoldás szerintetek? Köszönöm előre a választ! -
sgergi
veterán
Frissült az összefoglaló néhány hasznos dologgal:
- kikerült a hangprobléma Viberrel, mert az újak már jók
- legfrissebb TWRP linkelve és frissítés menete
- legfrissebb UnlockRoot progi linkelve
- saját bootanimáció készítés
- néhány dolog javítva és frissítve -
kerxy
őstag
válasz szoszo1973 #11817 üzenetére
Na közben a lila képernyőig eljutottam, azonban valami baja van a driverekkel, mert ezt írja:
"unknown error (231)DBAadapter reserved Interface driver ver. 2.0.6.601 required, please download and install (download link: http://www.dc-unlocker.com/download/Huawei_usb_driver_2.0.6.601.zip)"
Mi lehet a gond? Felraktam, újraindítottam. de ezt írja.
-
Boba0514
tag
Sziasztok!
Ha CM 10.2-ről vissza szeretném állítani a telefont gyári állapotba, akkor milyen lépéseket kell tennem?
Addig értem, hogy feltelepítem a gyári ROM-ot, és le tudom a bootloader-t is zárni, de a recovery-vel kell valamit csinálni?Másik kérdés: (e miatt szeretném visszaállítani a telefont)
A képernyő sokszor hibásan működik, a jobb oldalán van egy függőleges sáv, ahol amikor úgy van kedve, nem érzékel semmit, valamint néha két ponton össze-vissza kattintgat (más helyen, de mindig ugyanott). Szerintetek mi okozhatja ezt? A gyári ROM alatt, CM 10.2 alatt, és TWRP-ben is előjött, tehát az android hibáját kizárhatjuk.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
kerxy
őstag
válasz szoszo1973 #11817 üzenetére
Valamiért driver se megy fel, a "driversetup" 80%-ig elmegy, ott vár 1 percet kb aztán eltűnik az ablak. De attól függetlenül próbáltam hogy legalább ez a lila képernyő bejöjjön de az se megy... Nem értem...
-
csui83
tag
Sziasztok!
Csinált már valakinek olyat ez a telefon, hogy (látszólag) ok nélkül újraindult vagy "kilépett" a SIM-ből (lehet ekkor is újraindult, csak én már a pin-kód kérésével találkoztam csak)?
Kb 3-4-szer történt ez, 1-2 napon belül, azelőtt és azóta sincs semmi...
Mi lehetett vele?Illetve, nekem is ajánlgatja a rendszerfrissítést. Érdemes ezt feltenni? Eddig nem mélyedtem el ebben a témában, mennyire macerás, de ha érdemes akkor frissítenék.
Köszi a válaszokat!
-
kerxy
őstag
válasz szoszo1973 #11815 üzenetére
Így próbálom egyébként, de a lilás képernyő helyett, nekem azt írja hogy Firmware update, pedig memóriakártya sincs benne, szóval nem is értem...
-
kerxy
őstag
Valaki segítsen kérlek. Annyira felb*sz ez a telefon, hogy el se tudom mondani.
BL nyitó kód 1-2 hét után nem érkezett meg. Jó, marad a másik megoldás (http://huaweinews.com/2013/11/unlock-ascend-y300-bootloader/), itt viszont kb az elején megakadok, amíg kidobná a kódot, egyrészt ha hangerő LE+FEL valamint kikapcsoló gomb ahelyett hogy lilává változtatná a képernyőt (ezt nem értem pontosan mit kéne csinálnia) elkezdi, hogy "Firmware update" és töltt aztán elindul, ezek után a Dc Unlocker se ismeri fel persze... Mit kéne csinálni?
Muszáj vagyok felrakni egy custrom romot, mert amúgy használhatalan a telefon.... -
szoszo1973
aktív tag
válasz fricy81 #11811 üzenetére
Köszi a segítséget!
Nem akartam az egész "Google Play Szolgáltatások"-at lefagyasztani csak néhány elemet belőle: pl: google könyvjelzők szinkronizálása (ezek a szinkronizálások általában önálló életet élnek)
Egyébként a legfrissebb verzió van fent.
gps nincs bekapcsolva. Már mindent átnéztem többször is még a rendszerfrissítés értesítőjét is kikapcsoltam de nem találom hogy mi dolgozik magától.
Google Now -t nem találtamHa van még ötleted, szívesen veszem.
Azért kösz a fáradozást!
Egy dolog állandó, a változás!
-
fricy81
tag
válasz szoszo1973 #11805 üzenetére
Fagyasztást nem javaslok, legjobb esetben is buksz minden értesítést ha hibernálod a G Play szolgáltatást, legrosszabb esetben meg nem fog elindulni a rendszer. (asszem )
Viszont "Google Play Szolgáltatások" frissítését mindenképpen érdemes megnézni, most volt egy nagyobb javítás amivel észrevehetően kevesebbet eszik. Nézd meg a verziószámot, nálam most 4.1.32 van, előtte 4.0.valami volt fent. Ha automatikusan nem frissít nálad, akkor itt találsz egy 4.1.31-et, ez már jó.
http://www.modaco.com/topic/368214-google-play-services-update-fixes-battery-drain/
Ja: és com.google.process.location gyanús nekem. Nincs bekapcsolva a GPS nálad? Google Now telepítve van? - ez az ami helyfüggő kártyákkal bombáz- Gyilkos tud lenni, első körben ezt nézd meg.
-
v.attis
őstag
Köszönöm mindenkinek a romokkal kapcsolatos válaszokat. Lehet, hogy hülye kérdés, de ICS nincs a telóra? Igazából én nem sok különbséget veszek észre az ICS és a JB romok között Csak annyit, hogy az ICS kisebb erőforrás igényű emiatt gyorsabb.
-
Puro
aktív tag
Észrevettem egy bugot, nem tudom csak nálam ilyen-e. A cyanogen kitkat-ben ha a gyorsbeállítások panelnél beállítom a néma módot, majd később vissza rakom ugyan itt normál csörgésre+rezgetés, akkor a csengetési hangerőt leveszi egészen halkra és mindig vissza kell állítanom a nekem megfelelőre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PioDVD #11795 üzenetére
Ha megfelel a jelenlegi ROM, és csak a frissítés üzenet zavar, akkor fagyaszd le a rendszerfrissítés alkalmazást, így nem kell belaknod az új ROM-ot.
B173-ról frissítettem repacked stock B196-ra. Annyi előnyét érzem,hogy az Opera Mini már nem stroboszkópszerűen villogva indul, egyébként se akkuidőben, se gyorsaságban nem látok különbséget. A memóriakezelés (azaz a kijelzett bűvös szabad RAM) nem izgat. A példa kedvéért azért most megnéztem, 123MB-ot ír, pedig sokan büszkélkednek itt 200 fölötti értékekkel.
-
szoszo1973
aktív tag
-
kicsizee
aktív tag
válasz sgergi #11803 üzenetére
eddig megy, csak nem vettem észre benne semmi különbséget az előző verzióhoz képest
Xiaomi Redmi Note 2 | Huawei G620s | Vernee Thor | Xiaomi Redmi 3S | Xiaomi Redmi Note 4 | Xiaomi Mi A2 Lite | Redmi Note 8T | Redmi Note 8 | Redmi 9T | Motorola moto g32 | REdmi Note 12S
-
Dani811
aktív tag
válasz v.attis #11793 üzenetére
Már egy ideje CM 11-et használok, egész jó, ahhoz képest hogy nightly, igaz csak hetente frissítem. Nagyobb bugokat nem találok benne, amit használok az működik rendesen, akkumulátor idő is jó, gyors és nagyon-nagyon hangos. Megvagyok vele elégedve. És igen, benne van a hangerőre ébredés.
-
kicsizee
aktív tag
na látom belemerültetek verziókba. akkor megpróbálom ismét, én feltettem a 199-est, telóm ajánlotta. leírásban ott van, hogy kell(ene) manuálisan factory restoret csinálni. kérdésem: szükséges ez mindenféleképpen, hogy a frissítések életbe lépjenek? köszi (azért kérdem mert a htc-mnél anno nem kellett, se a sonynál, persze ott nem is írták, és annyira nem vagyok jártas a huaweiben még, bár frissítettem a huawei tabletem, ott se kért factory restoret, és műxenek az újítások)
Xiaomi Redmi Note 2 | Huawei G620s | Vernee Thor | Xiaomi Redmi 3S | Xiaomi Redmi Note 4 | Xiaomi Mi A2 Lite | Redmi Note 8T | Redmi Note 8 | Redmi 9T | Motorola moto g32 | REdmi Note 12S
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Miért van szükségem négy darab Elektromos rollerre?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Suzuki topik
- Építő/felújító topik
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- További aktív témák...