-
PROHARDVER!
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bar1
aktív tag
M8 színinformációk sajtóképekkel a készülék topicjában: ld. itt
-
Bar1
aktív tag
Megvan az M8 bemutatásának időpontja, beraktam a hír topicjába: ld. itt
-
Bar1
aktív tag
Betettem 2 élőkép a HTC M8-ről a topicjában: http://mobilarena.hu/tema/re_ujabb_kepeken_a_htc_m8/hsz_1-50.html
-
Bar1
aktív tag
Valódibbnak tűnő HTC M8-képek: a dupla LED itt logikusabban néz ki (egyben van), viszont van egy óriási hiba a HTC-részéről, ha ez valóban igaz: elől, a képernyő alatt óriási hely van a HTC-logónak, ahová nyugodtan elfértek volna a fizikai gombok: így viszont a telefon hosszában igencsak megnőtt, tehát szinte semmi értelme nem volt a szoftveres gomboknak, ha alul óriási hátteret hagytak, így nagyon megnyújtották a telefont. A képek valódiságát erősíti, hogy az első, november eleji állítólagos kék HTC M8-képeknél is úgy látszik, mintha hosszában megnyúlt volna a telefon.
forrás: nowherelse.fr
-
Bar1
aktív tag
válasz
Nuada herceg #21731 üzenetére
A második lyuk esztétikailag tényleg ront és egy kicsit a 2. led is, de elölről - ha nem raknak oda ujjlenyomatolvasót- szerintem szebb lesz, mert jóval kisebb lesz a káva ill. a korábbi hírek arról szóltak, hogy az oldalán is fém lesz a perem, nem lesz műanyagbetoldás
-
Bar1
aktív tag
válasz
spawn21 #21727 üzenetére
Ez így tényleg kicsit gagyinak néz ki, de ez két hátsó környílás mindenképp rajta lesz, a felső nekem pedig túl kicsinek tűnik ujjlenyomatolvasónak, amit feleslegesnek is tartok. A második kamerát jobb lett volna esztétikai szempontból középre, a nagyobb mellé rakni, ugyanolyan méretben vagy ebben a méretben, de az antennacsík alá.
-
Bar1
aktív tag
HTC M8 élőkép hátulról: dupla LED, íhátul valószínűleg így biztosan két kamera lesz hátul, nem ujjlenyomatolvasó (ami szerintem teljjesen felesleges). Ettől még előre kerülhet, mert egy korábbi híradás szerint elől lenne.
ld. [GSMArena] -
Bar1
aktív tag
válasz
enginev3.0 #21494 üzenetére
Eleinte nekem sem tetszett, de ha ez az ára, hogy arányos maradjon a készülék, akkor vállalható kompromisszum. És egy újabb kiszivárogtatás szerint sokkal keskenyebb lesz a káva: [link]
-
Bar1
aktív tag
válasz
enginev3.0 #20835 üzenetére
Általában a kutyák szeretik a havat, bár volt néhány, amelyek először örültek a nekik dobált hógolyóknak, de utána nem értették, miért robban szét a szájukban, miután felugorva bekapták
Ami az M8 kameráját illeti, én már direkt szkeptikusan állok hozzá, hogy ne csalódjak, mert ha dupla szenzorral jönne is, ahogy sejthető, lehet, hogy az is csalódást fog okozni, mert elrontják a beállítást, összehangolást, szoftveresen valamit...
Viszont, ha mégis jó lesz a kamera, úgy annál jobban lehet majd örülni -
Bar1
aktív tag
válasz
enginev3.0 #20833 üzenetére
Az első kép szöge és pillanata nagyon jól eltalált lett!
-
Bar1
aktív tag
Mától kezd folyamatosan elérhetővé válni Európában a KitKat a HTC One-ra, forrás: [link]
-
Bar1
aktív tag
válasz
Dexter-2000 #18253 üzenetére
Bár átlagfelhasználó lévén nem nagyon érdekelnek ezek a benchmark-tesztek, de marketingszempontból processzorból jobb lenne egy legújabb generációs vagy Snapdragonból 805-ös, mert a Galaxy S5-nek elég elég erős specifikáció vannak. Míg a One és az S4 kb. egy szinten voltak, itt az S5 lesz egyértelműen elől, jobb processzor, 4 giga Ram. Másrészt ha marad az 1080 p felbontás az M8-ban, az szerintem sokkal praktikusabb, mint az S5 felesleges 2K-s kijelzője, mert szabad szemmel már nem látható a különbség. A kép alapján viszont onscreen érintőgombok lesznek, amit nem szeretek, de ha a telefon ugyanakkora lesz vagy kisebb, mint a mostani minimális kerettel, akkor rendben van.
Ha a kamera felbontásán javítanak -ami alapelvárás, annyian kritizálták, jogosan- akkor jövőre is a HTC zászlóshajója lesz egyértelműen a legjobb vétel! -
Bar1
aktív tag
válasz
Exelsior #17989 üzenetére
A kérdezősködők nagy része azt nehezményezi, hogy a Telekomnál miért csúszik ennyire a frissítés. Végül felröppent az információ, hogy nov. közepén jön. Nem jött, ma az egyik telekomos azt közölte, hogy még nincs információ, mikor jön, ő személy szerint mindig rákérdez az illetékes osztálynál, de egyelőre nincs új hír, ha lesz, haladéktalanul közli.
-
Bar1
aktív tag
Viszont a képen elég hosszúkásnak tűnik, lehet, hogy tényleg 2048x1080 lesz a képernyőfelbontás, aminek semmi értelme, mert a 16:9-es szabvány képeknél lesz egy csík alul. Ez nagy hiba lenne!
Ez engem annyiraa nemzavar, de valószínű, hogy a Samsung 4 mega RAM-ot fog rakni az S5-be és a processzor is újabb lesz, mint a Snapdragon 800-as, tehát így elveszhet a HTC One-nal megszerzett innovatív vezető hely. -
Bar1
aktív tag
Első képek aa HTC One utódjáról, az M8-ról. Van egy érdekes új kerek rész a kamera felett a hátoldalon. A design kissé lekerekítettebb, Samsung szappantartósabb a szélén.
Remélem, hogy a kijelző marad Full HD, itt az írják, lehet, hogy 2K, ami a tévéknél a Full HD-t jelenti, remélem, itt is az marad, mert felesleges 4K ilyen kis méretben.forrás: [link]
-
Bar1
aktív tag
A Blinkfeedes kérdésemre [link]tud valaki válaszolni? Ugyanis a HTC Blinkfeede-es bemutató videója is csak egy nyelvi csoportból választ: http://www.youtube.com/watch?v=_VINTa2Qi8o
-
Bar1
aktív tag
Év elején azt mondták, megszűnik a korábbi gyakorlat, így idén csak egy One lesz, ráncfelvarrás már nem. És a sok marketing hülyesége mellett ebben az Apple jár jó nyomon: 1 év után technikai ráncfelvarrás a régi külsővel, új modell csak 2 év múlva. Így nem érzi azt a tulajdonos, hogy fél év után elavult a készüléke és ha nem vágyik azonnal a technikai frissítésekre, akkor optikailag 2 évig övé az aktuális csúcsmodell .
-
Bar1
aktív tag
válasz
Zirowe #15465 üzenetére
A különbségért természetesen el kell kérni a felárat, de ha az évről-évre fejlettebb processzorokért nem kérnek plusz pénzt (hiszen a technika fejlődik), akkor reális elvárás az, hogy egy bizonyos szintig a memória növelése se járjon áremeléssel, főleg, ha nincs külső bővíthetőség. Tehát, ha a 2013-as One-ban 32 Gb volt az alap, akkor természetszerűen a 2014-es modell jelenjen meg nagyobb memóriával. A kérdés az lehet, hogy 48 vagy 64 Gb legyen az alap.
-
Bar1
aktív tag
válasz
enginev3.0 #15462 üzenetére
Most nagyon oda kell figyelnie a HTC-nek, mert a kiszivárgott hírek szerint a Samsung is unibody fémházat adna az S5-nek (vagy felmerült egy F-széria is), így ebben odalenne a HTC fő versenyelőnye.
-
Bar1
aktív tag
válasz
Zirowe #15460 üzenetére
Én azért azt várnám, hogy ha eltelik 1 év és sokban megújul egy mobil, akkor a memóriabővítésért se kérjenek el több pénzt.
Egyébként erős túlzásnak tartom az új csúcskészülékek 200 000 Ft feletti árát, a G2 ebből a szempontból üdítő kivétel (és ugyan teljesítményre, képernyőfelbontást tekintve nem, de kidolgozásban csúcskészülék és szintén kedvező áron jött a P6). -
Bar1
aktív tag
Egy kérdés a One-tulajdonosokhoz: a Blinkfeed-nél úgy láttam, hogy a tartalmak beállítása előtt meg kell adni egy országot: így viszont beállítható, hogy német és angol nyelvű oldalak legyenek benne vegyesen? (a 4.3-as frissítésnel jövő RSS itt most irreleváns, mert ahhoz gondolom nem rendel hozzá képet)
-
Bar1
aktív tag
Kíváncsi leszek a One utódjára, amit én várok, mint átlagfelhasználó (processzorra stb. most nem térek ki, az nyilván fejlettebb lesz):
- 5 colos képernyő
- nagyon keskeny káva; ugyanakkora vagy kisebb készülékházban
- min. 8., optimális esetben 13 Mpx-es Ultrapixel kamera
- slow motion video min. 120 fps 1080p-nél,
- 64 Gb memória (memóriakártya így nem szükséges),
- kisebb SAR-érték.
- 05,-1mm-rel vékonyabb ház
ÉS ami a legfontosabb: ugyanaz a gyönyörű unibody fém készülékház, óriási hiba lenne, ha olyan ocsmány műanyag csíkot raknának rá mint a Minire vagy a Max-ra. Ujjlenyomatolvasó szerintem felesleges, ha lesz, akkor maradjon a hátoldalon, mint a Max-nál. -
Bar1
aktív tag
válasz
tome.jr #7666 üzenetére
Ez a táblázat azért jó, mert nemcsak a SAR-érték, hanem a Connect.de által alkalmazott, összetettebb (pl. antenna tulajdonságait is) figyelembe vevő sugárzási értékek is szerepelnek, "normierter Strahlungsfaktor" alatt. Még nincs minden készülék benne, a hiányzókat zt a Connect.de oldalon tudod megnézni, meg kell nézni a telefonteszteken és utána rákattintani a teszt végén egy minden adatot talkalmazó linkre.
1. Headset, bluetooth alkalmazása. Vezetékes headsetet szoktam néha használni, de több fórumon azt írják, hogy mivel ezt mélyen bedugjuk a fülbe, néha akár rosszabb lehet, mintha csak simán beszélnénk. A bluetooth-os változatrnál nél elvileg kicsi a sugárzás, de többen azt mondták, ez sem jó.
2. Ha ennyire lényegtelen lenne a sugárzás, akkor miért írnak 2W/kg egészségügyi határértéket? Ma már nagy az elektroszmog, ahol lehet, ezért érdemes csökkenteni, főleg egy közvetlenül a fülhöz (azaz az agy közelében) tartott sugárzó készüléknél. Hívásfelépítésnél pl. mindig eltartom a fejemtől.
3. Igen, valószínűleg a fém árnyékoló tulajdonsága miatt kell a One antennájának nagyobb teljesítményre kapcsolnia. Viszont a szintén teljesen, elől hátul fém Nokia 6700 classicnál ezt jól megoldották, SAR-értéke csak 0,41 a Connect-félét is megtaláltam, az -0,1. Érdemes lenne megtudni, mi az eltérés oka, ők hogy oldották ezt meg?
4. Megmosolyogatató, hogy valaki szerint a kérdés felvetése trollkodás. Biztos az, amikor az átlagember nem is ismeri ezt a fórumot, a HTC-ről soha nem is hallott, az ismeretlenebb márkák közül talán a ZTE-ről igen, de arról azt hiszi, hogy csak az egerszegi focicsapat rövidítése.
5. Őszintén szólva nekem a HTC One Mini tetszene a legjobban, annak a SAR-értékét még nem tudni, eddig arra vártam inkább, mert pont ideális méretű, zsebben szépen elfér egy bőrtokban is, de az eddig kiszivárgott képek alapján elrontották: aránytalan lett a lekicsinyítés az elnyújtás miatt és egy csúnya műanyaggyűrűt raktak rá az egész telefon köré, a szép fémletörésnek és üvegletörésnek a széleken így annyi. Még megvárom, milyen lesz élőben, de ha tényleg ilyen lerondított, akkor lehet, hogy inkább a fekete HTC One marad. Csak ennél zavart a sugárzás és nekem ez fontos szempont, sajnos ebben sokkal jobb az S4-es,de az kinézetre és anyagminőségre egy játéktelefonra hasonlít.
-
Bar1
aktív tag
válasz
Acsifun #7656 üzenetére
Örülök, hogy ennyire, örülsz
Bár az érdekes, hogy olyan következtetéseket vontál le a hozzászólásomból, ami nincs is benne. Ugyanis nem kizárólag ez alapján választok telefont, de ha túl magas a sugárzása, az már zavar. És miért lenne ironikus ennek a telefonnak a topicjában ez a felvetés? Nem arra kellene törekednie egy prémium telefonnak, hogy a sugárzásban is minél jobb értékeket mutasson? Erre pedig nem az a jó válasz, hogy sok más veszélyforrás is van, így mindegy. Amit lehet, akkor azt le kell csökkenteni.
A paneles példád nem jó, mert hiába telefonálnak sokan körülötted, a sugárzás csak közvetlenül a füled mellett nagy, utána radikálisan csökken. -
Bar1
aktív tag
Komolyan gondoltam -e? Ha egyre több az elektroszmog, akkor pláne a fej közvetlen közelében pont annak kellene lennie a célnak, hogy minimálisra csökkentsük az egészségügyi kockázatokat és arra szorítani a gyártókat, hogy a lehető legminimálisabb értékkel dolgozzanak a telefonoknál, mivel a hosszú távú hatása nem ismert ennek a sugárzásnak. A kb. 20 évvel ezelőtti otthoni, kezdetleges hordozható vezetéknélküli telefonoktól, huzamosabb ideig tartó telefonálás után például sokaknak megfájdult a feje. És jóval nagyobb a sugárdózis, tehát nem teljesen releváns a példa, de a katonai radarkezelő személyzetnél sokkal nagyobb arányban fordultak elő rákos halálozások, mint az átlagembereknél. Tehát nem árt csökkenteni a sugárzást, ahol lehet, a fej közelében pedig ez alap.
Az S4-es SAR-értékét (0,28-W/kg) a Connectről vettem, lehet, hogy ők írták rosszul. A gsmarena-n 0,42 ez az érték. A Connect sugárzási tesztjén viszont messze rosszabb lett a HTC One, mint az átlag +,074 (0 felel meg az átlagnak,a minusz előjelűek a jók).
Amúgy a Samsungok nagyon jól szerepelnek, a Sonyk elég rosszul, itt a lista a Connect saját mérései alapján, bár nem a legfrissebb: http://www.connect.de/ratgeber/1/0/5/0/9/6/5/connect_Strahlungs_Bestenliste.pdf -
Bar1
aktív tag
Van összehasonlítási alap, de csak a SAR-értékre, a szórás korábban is nagy volt, akkor is voltak egész alacsony, pl 0,1 körüli W/kg sugárzású és elég nagy, akár 1,8 W/kg sugárzású mobiltelefonok is (2/W/kg az európai határérték). De a SAR-értéknél jobban jellemzi a valóságot ez a német Connect-magazin-féle mutató, ott az Iphone5 jóval jobban teljesít, mint a HTC One, de az is rosszabb, mint az átlag.
A Connect-módszer nem tudom, hogy kiterjedt -e beépített wifire, stb. -
Bar1
aktív tag
Még két kérdés:
- az FM-rádió hallgatásához ugye be kell dugni a headsetet, mert az lesz az antenna: ki lehet így hangosítani a rádiót, hogy az elől lévő hangszórókon is lehessen hallgatni az adást, nem csak a headseten?
- kihangosításnál állítható a hangerő? -
Bar1
aktív tag
válasz
Yoshileon #7638 üzenetére
Hmmmm.
Ehhhhh.
Brrrrrrrr.
Mi a problémád? Vagy arra gondolsz, hogy Samsung/Apple-ügynök vagyok, mert valami nem tetszik? Az Iphone-ok értékei nem valami a jók, a Samsungé viszont igen. Viszont ők is hallgatnak, pedig elvileg ebben jók a Samsung-telefonok. Csak mint mobilgyártók, egyik sem akarja feszegetni ezt a témát, ezeket az értékeket is úgy kell összevadászni. A SAR-érték csak egy alapinfo, és a telefontesztek 50 oldalas leírásában nem vagy csak ritkán szerepelnek. Szerintem pedig ha lehet, legyen minél kisebb az adott érték.
Ami a konkrét készüléket illeti, személy szerint feleslegesnek tartok annyiféle tudást, mint amennyi az S4-esnél van, mert nagy része nincs is kihsználva. A design is igen fontos és ilyen szép okostelefont, mint a HTC One, más még nem csinált. Illetve a Huawei Ascend P6 sem rossz, de annak pl. csapnivaló a kameraminősége és a készülékről ordít, hogy Iphone utánzat, nincs stílusa. A HTC Mini még jobb lett volna mint a HTC One, de ahelyett, hogy csak lekicsinyítették volna, műanyagcsíkot(!) raktak rá körbe... -
Bar1
aktív tag
Bluetooth headset sugárzásáról nincs adatom. Kíváncsi vagyok a többi HTC One felhasználó véleményére, akik nem használnak bluetooth-t, ők nem éreznek -e valamit. Valahogy nem szentelnek az emberek figyelmet ezeknek az értékeknek, pedig a hosszú távú hatása még nem ismert a mobilhasználatnak, így minél kisebb sugárzás, annál jobb.
-
Bar1
aktív tag
Sziasztok! Nekem a HTC One sokkal jobban tetszik, mint a Galaxy S4-es, de van egy aggasztó probléma.
Az S4-es SAR-értéke, azaz a maximálisan kibocsátott sugárzás csak 0,285 W/kg, míg a HTC One-nál ez igencsak magas, háromszor annyi, 0,863 W/kg a fejnél. Azonban ez az érték csak a maximális értéket mutatja, ezért a német Connect magazin kidolgozott egy új módszert a sugárzás mérésére és bevezették az ún. szabványosított sugárzási faktor fogalmát, ahol figyelembe veszik azt is, milyen hatékonyan tart fenn kapcsolatot egy adott készülék a bázisállomással. Ez azért fontos, mert előfordulhat, hogy egy telefonnak nagyobb a maximális SAR-értéke, mint egy másiknak, de ha hatékonyabb, kisebb teljesítményt is elég lesz a kapcsolat fenntartásához leadnia és ezért ez az adat jobban megmutatja egy telefon valós sugárzását. A szabványosított sugárzási faktornál (SZSF) a 0 érték telefonok átlagát jelenti, tehát aminek ennél nagyobb az értéke, ott nagyobb a sugárzás, ahol kisebb, ott alacsonyabb a sugárzás, mint a telefonok átlagánál.Az S4-es SAR-értéke 0,285 W/kg, SZSF: -0,53. Iphone 5: 0,901 W/kg ill. +,07. Samsung S3 Mini 0,522 W/kg és +0,15. HTC One 0,863W/kg és + 0,74, tehát utóbbi érték nagyon magas, pedig az Iphone 5-nek nagyobb a SAR-értéke, tehát a HTC-nek lényegesen nagyobb a sugárzás, mint egy átlagos mobilnak, ez nagyon rossz érték. sajnos. Ennek oka csak részben lehet a fém, hiszen pl. a Nokia 6700 is teljesen fém, SAR-értéke mégis csak csak 0,41 W/kg (a másik értéket akkoriban még nem mérték).
Kérdésem: nem fájdul meg a HTC One-t használóknak túl hamar a feje a sugárzástól?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged