- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
Mobilarena TV: ilyen egy jó, középkategóriás, kínai telefon (A Redmi 1S-ről lesz szó.)
-
XenHai
senior tag
-
Senais
aktív tag
válasz
forzaroma #797 üzenetére
Nem, viszont ma találkoztam egy olyanfajta hibával, hogy a kamera alkalmazás elindításakor hibát írt ki, hogy a kamera alkalmazás nem működik rendesen, indítsam újra az alkalmazást. Bementem beállítások -> alkalmazásokba és bezártam, utána azt írta ki hogy a telefont kell újraindítanom. Teló újraindítása után ment rendesen, de akkor is érdekes kis dolog volt...
-
bazsy_
tag
sziasztok!
Fennáll még a hiba a telenoros kártyával a 2 slotban?Az elsődleges kártyám telenoros a másik inviteles mobilnet de ez is a telenor hálózatát használja. Mire számíthatok?
-
mjani1172
addikt
Sziasztok!
Úgy láttam már más is írt hasonló kérdéssel.Nem lakik valaki Pesten a XVI ker körül?Vennék egy ilyen telefont, a bluetooth része érdekelne,a kínai telefonok nem csatlakoznak az autómban lévő fejegységhez,a nagyobb márkák viszont gond nélkül és nem dobnám ki a pénzt ha ez sem működik.Egy próba erejéig megnézném ha lehetséges.
Kösz.
-
Balu02
csendes tag
válasz
forzaroma #775 üzenetére
Ugyanez volt a probléma nálam is. Megoldás, ahogy fent már írták: nem az SD-re, hanem a telefon belső memóriájába másold az update.zip-et. akkor megtalálja és frissít.
A többiektől kérdezném, hogy ugyan felment rendben a multilang, viszont azóta nálam sem működnek a témák, erre van valami megoldási javaslatotok?
-
Senais
aktív tag
nekem a gmail azonnal jelez, a facebook meg egy-két beállítás után mükszik rendesen: lelockoltam a homegombos task killerrel + beállítottam a biztonság alkalmazásban (engedélyek -> indítópult) hogy ha kell akkor magától el tudjon indulni (a gmail-t is beállítottam mellé)
-
sesshou
senior tag
Sőt g-mail értesítéseket sem kapok :S ez mégis mi?? Egy okostelefon amin konkrétan nem kapok értesítést??
-
sesshou
senior tag
Másnak sem jelennek meg rögtön a facebook chat értesítések ha nincs elindítva a facebook alkalmazás?
Eddig más androidokon ez nem volt probléma. -
_Hodor_
tag
félreérthető picit azt hogy írjátok, hogy nevezze át update.zipre, mert én is ezt csináltam, ezt a nevet adtam neki és így persze nem ment, aztán kapcsoltam hogy a zip ne legyen a névben, mert a kiterjesztése az, helyesen így szólna: nevezd át update-re, és akkor lesz a fájl update.zip Kötözködésnek tűnik, de én bamba módon tényleg csak utólag jöttem rá hogy ez a baj.
-
forzaroma
tag
Sehogyan nem sikerül a 24.0-as romot telepítenem a telefonra!
Pedig a leírtak szerint csinálom végig!
Próbáltam azt is, hogy a gépre töltöttem le a romot, és kicsomagolás után csak az updater.apk -t tettem át e telefonra, de nem engedte telepíteni.
Azt is próbáltam, hogy feltettem a telefonra updater.zip -re nevezve a romot és mirecoveryből telepítem, de azt sem engedte, kiírta h az sd kártyán nem talál updater.zip fájlt, pedig ott van!
Lehet valamit a telefonon kell állítani előtte, hogy engedje telepíteni? Már semmi ötletem nincsen!
Valaki másnak esetleg? -
Senais
aktív tag
Olyan mintha lenne egy android terminal emulátorod gépen, csak tudni kell a parancsokat.
pl.: ha kernelt (adott: boot.img-ként) akarsz feltenni, akkor beírod, hogy: fastboot flash boot boot.img
Csak persze előtte csatlakoztatni kell fastboot módban a telefont a gépre (kikapcs. és hangerőfelfele gombot nyomva rádugod a gépre) -
Senais
aktív tag
semmi mást nem jelent, csak azt hogy tudod gépre kötés nélkül is frissíteni, ezt viszont csak a stabil 24-es rommal tudod megtenni, tehát ota romnak is szokták nevezni, a többit meg nem, ezért azok nem ota romok
#XenHai: Én megpróbálnám, csak nem tudom hogy van-e mód arra, hogyha totál téglázom a telót véletlenül, akkor rendbe tudom-e hozni vhogyan. A régi sony-s korszakomból fenn van még a gépen a fastboot, ott viszont ha megöltem a telót, akkor is egy gombnyomás volt és rendbe jött
-
XenHai
senior tag
Elvileg van a telefonra CWM és TWRP!
Első oldal 10. hozzászólás.
ha valakinek sikerül fel tenni le írhatná ,hogyan kell. -
sesshou
senior tag
-
Xabi78
aktív tag
sesshou: igen, egyrészt a root miatt, másrészt eleve tartalmazza a GAppsot, és nem a chinasoftokat.
balu2: telepítsd a 24.0 multilangot, csinálj wipe-ot, és megjavul. Frissítés menetét nem olyan régen leírtuk többször.
espista: 1.: legjobb tudomásom szerint nincs rá OTA 2.: igen 3.: nem, de jobban jársz, ha csinálsz egy teljes wipot, abban az esetben viszont igen. Viszont úgy kisebb az esélye a programok összeakadásának. Ha félted az adatokat, próbálkozhatsz részleges wipe-al (csak a wipe cache elvégzése). 4.: nem tudok róla
X.
-
espista
senior tag
Vagyula romját (24.0.1) használva ne várják ota frissítéseket? Tegyek fel egy stabil multilang romot? Az update.zipes telepítés gyalul mindent? Stock android rom nincs a telefonra? Nagyon még Xda-s fórumot se találtam.
-
Balu02
csendes tag
Nincs a telefonomon Updater App. Van egy Security és egy Biztonsági Központ nevű mappa is, egyikben sincs ilyen (meg egyébként sem találtam sehol sem). A Beállítások/rendszer/telefonról menüpont alatt fölugrik egy "rendszerfrissítések" feliratú gomb, viszont ha arra rábökök, csak egyszerűen kidob az asztalra, semmi mást nem csinál. Ezt hogyan tudnám megszerelni? Köszönöm!
-
Xabi78
aktív tag
válasz
forzaroma #753 üzenetére
Szia!
Frissítsd a romot a miuiandroid.hu -ról letölthető multilangra. Nekem is ez volt, frissítés megoldotta.
Legegyszerűbb, ha a zipet közvetlenül a telefonra töltöd, majd a telefonmemória gyökerébe rakod, és átnevezed update.zipre. Recoveryből telepíted (kikapcsolt telefonnál egyszerre bekapcs és hangerő+ hosszan).
Install update.zip, majd wipe cache.X.
-
Oldbiggy
tag
Köszönöm a válaszokat, úgy néz ki maradok ennél a telefonnál..
-
forzaroma
tag
Sziasztok!
Megkaptam a Hongmi 1S-emet, de van néhány problémám vele, hátha tud valaki segíteni.
A beállításokban amikor a telefon infora kattintanék akkor kilép az alkalmazásból, és ugyanez történik amikor a számológépet akarom használni.
Nincsen rajta updater app (vagy csak én nem találom).
Az IMEI kódot hol tudom megnézni, hogy ellenőrizhessem a telefont?
A MIUI verziószámát hol tudom megnézni?
Ennyi kérdés elég is egyenlőre! -
-
paolinho
őstag
djula fentebb leírta az újabb ROM telepítését. Tényleg pofon egyszerű aszerint.
Innen meg le tudod tölteni a stabil ROM-ot, és a stabil többnyelvű ROM-ot.
Senals leírása a telepítéshez:
Ha 92-es rom van fenn, ez annyiban változtatja a dolgot, hogy a letöltött 24.0-s stabil romot nevezd át update.zip-re és úgy másold fel a telefonra, ha meg vagy a felmásolással, akkor kapcsold ki a telefont, majd a bekapcsoló és a hangerő fel gombok egyszerre történő lenyomásával kapcsold be a telefont, ekkor belépsz a mirecovery-be (hangerő fel-le gombokkal tudsz navigálni és a bekapcs gombbal okézni) és itt menj rá, hogy telepítse az update.zip fájlt. Miután ez meg volt nem árt egy wipe cache-t csinálni a mirecovery-ben a WIPE & RESET menüpont alatt.
Ha ezzel megvoltál akkor a letöltött 24.0-s stabil többnyelvű romot is nevezd át update.zip-re (az előző update.zip-et töröld is le), másold fel a telefonra majd ugyanúgy telepítsd mirecovery-ből, esetleg ha gondolod csinálhatsz egy wipe cache-t megint.
Így a legfrissebb magyar rommal fogsz rendelkezni, külön update.zip-et nem kell feltenned a roothoz, csak ha a vagyula-féle custom romot telepíted fel (azonban ha azt teszed fel, akkor nem fog kapni frissítéseket a telefon), annyit kell tenni, hogy bemész a biztonság alkalmazásba és ott az engedélyek menüpont alatt bekapcsolod a rootot.Nekem ezek alapján simán ment a dolog.
-
sesshou
senior tag
Nekem 92 es van fent. Es felbszeretnem tenni az ota romot deeddig csak olyanokat talaltwm amihez az volt irva no weekly release. Honnan kell azt w romot tolteni amihez weekly update van? Es utanna hogy zajlikbaz update? Ha leszedtem a romot akkor utanna atnevezes update.zip re es recovery bol update es teljes whipe igye?
-
Balu02
csendes tag
Sziasztok! Van egy Hongmi 1S-em, néhány napja érkezett a Minideal-től. Alapból rootolt, többnyelvű, magyarul is tud, működnek rajta a témák is (kipróbáltam, sikerült témát letöltenem/váltanom), a verziószámnak ezt írja: MIUI-JHCCNBA94.0.
Kell/érdemes ezen a ROM-on változtatnom? A legfrissebb stabil magyar változat mivel tud többet? Köszönöm!
-
djula
aktív tag
Nektek mennyire pontos a gps?
Nálam sok holdat lát, mégis sokszor csak 10-15 méter a pontosság. Néha szabad ég alatt lemegy 3-4 -re, de általában csak a 10+ van meg. Lakásban inkább 30, 7-8 holddal.
Lehet ezen valahogy javítani? -
Oldbiggy
tag
Sziasztok. Szemezek egy ilyen telefonnal, de nekem fontos lenne hogy a kocsikihangosítóval hogyan működik együtt a telefon. Ha megkérhetlek benneteket, valaki írja meg hogy a bt része mennyire stabil?
Kösz. -
_Hodor_
tag
Üdv Urak!
Lenne pár noob kérdésem:
1: Ha a pár napja linkelt 24 es romot töltöm, akkor az már az új stabil rom(tehát azt javították), vagy ahoz külön kell keresni linket?
2: "Ezután kell egy full wipe-ot is csinálni" by Laza ezt egy picit kitudjátok fejteni h micsoda? vagy ha a hangerő fel-le gombbal lépdelek látok olyat hogy full wipe aztán csak nosza kattintok?
3: Melyik launcereket ajánljátok az alap "ram zabáló" helyett, és egy ilyen jószágot hogyan teszek fel?
Vszínű ennyi alap kérdésre az lenne az első válaszotok hogy inkább bele se kezdj, de mivel muszáj lesz ezért várom a válaszaitokat amit előre is köszönök -
Xabi78
aktív tag
Valakinek van működő USB drivere a telefonhoz? csak kínai nyelvűt találtam, az nem szimpatikus.
X.
-
Upo
addikt
Nem adod el a rózsaszínt? Vagy csere egy feketére? Lehet a lányomat érdekelné. Neki még feketét vettem mert más nem volt. Úgy megtetszett hogy magamnak is gondoltam egyet, Laza kollégánál meg is rendeltem. Volt egy kis gondja a vámosok kőagyával úgyhogy még áll a szállítmánya, de most már remélhetőleg nemsokára befut. Esetleg azt az újat küldhetné neked, én meg megkapom tőled a rózsaszínt.
Ha esetleg lenne rá hajlandóság akkor beszélek a lánnyal, de azért nem 100% mert a fekete is tetszik neki.Leejtésről: minap akarta zsebre tenni de félrecsúszott és leesett a járdára. Van rajta egy nillkin kemény shell, szerencsére arra esett, de meg se látszik rajta. A teló viszont újraindult, valószínű az akku érintkezés megszűnt egy pillanatra a koccanástól. A hátlap is rajta maradt, rögtön felkapta, ijedten nézte de elindult rendben és azóta is működik.
-
sesshou
senior tag
Valaki ejtette már le a telót? hogyan bírja? Szivesen kipróbálnám de egy kicsit drága lenne ha nem bírja.
-
djula
aktív tag
válasz
paolinho #716 üzenetére
Itt teljesen felesleges mindenféle hókuszpókusz, nem kell se rootolni se recovery-t cserélni.
Töltsd le a miuiandroid.com -ról a stabil 24-es multilang romot, ha van updater app, akkor azzal egyszerűen fel lehet tenni, ha nincs, akkor a letöltött fájlt update.zip -re átnevezve majd a gyári recoverybe belépve (hangerő fel+bekapcs) simán felmegy a rom.
Innentől kezdve nincs vele dolgod, jönnek az ota frisstések, rootolt, magyar, miui, mi kellhet még? -
paolinho
őstag
Sziasztok!
Elnézést, ha nem jó helyen tenném fel a kérdéseimet, de ez a közösség az, amelyik talán legközelebb áll a problémámhoz. Szóval szeretnék néhány dolgot megkérdezni a készülékkel kapcsolatban és megköszönném, ha segítenétek nekem. Ugyanis egy cimbim vett egy ilyen Hongmi 1S-t Snapdragonos alternatívában, és figyelemmel arra, hogy ő egy Samsungról váltott meglehetősen elveszett még a témában. Tőlem kérdezget rom-okkal, recoveryk-kel kapcsolatban, de én azt látom, hogy ezt a típust nem lehet úgy kezelgetni, mint egy hagyományos MTK-s változatot. Én ugyan már több, mint egy éve nyúzok egy Amoi-t, beleértve annak root-tolását, magyarosítását, alkalmankénti ROM-cserélgetését stb., de sajnos azt kell mondjam, lövésem sincs, hogy ennél a készüléknél vannak-e ilyenre lehetőségek. Ugyanis a Minideal-tól érkezett teló meglehetősen szegényes a magyar nyelv kapcsán, ami a srácnak elég nagy gondot okoz.
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ROM-ot cserélni rajta, és van-e esetleg jobb magyar nyelvvel az? Ha igen, akkor annak hasonló-e a menete (netán ugyanaz-e), mint az MTK-soké? Gondolok pl. flash-eléses módszerre.
Lehet-e CWM-et tenni erre a típusra, ha igen, hogyan?
Ez a ROM jelenleg root-olt, de ha olyan menne rá, ami nem az, akkor miként lehet root-olni?
Köszi előre is a segítséget! -
espista
senior tag
Megtaláltam.
-
espista
senior tag
Azt be lehet valahogy állítani, hogy a biztonsági feloldó minta előtt ne kelljen még a sima feloldást is megcsinálni?
-
XenHai
senior tag
Egy kérdés ha a kamerát 8m állítjátok nektek is össze nyomja a képet ? (kb 4:3 ra )
Érdekes 6m tökéletes működik . -
Xabi78
aktív tag
Tegnap este egy darabig nem ment az oldal, aztán nem volt rajta az 1S. Lehet, rendszerösszeomlás volt. Most már minden a régi, valóban
Mondjuk csinálhattam volna screeshotot, hogy nem vagyok láma
X.
-
Laza...
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest