Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dioka7
senior tag
válasz
kisza25 #6380 üzenetére
Ehh, erre rájöttem, úgyhogy állandóan ha bármiből kilépek -> home gomb hosszan és RAM tisztítás. Így elvileg és hangsúlyozom elvileg nem kellene tovább futnia semminek, de néha mégis bekattan és leszívja az aksimat valami. A tegnapi eset után nem volt restart, viszont egész éjjel töltöttem és most 73%-on van 46 perc beszélgetéssel reggel 7 óta. Ez így ok, de hogy mi lett vele az éjszaka?! mitől jött rendbe a tegnapi durva merülés után?!
Lehet hogy valami program nagyon éhes volt és az éjjel a konnektorból jól lakott
Én már beletörődtem, használom ezt így, de minden eshetőségre készen nálam van SIM nélkül a Nokiám (E72) hátha ez használhatatlanná válna hirtelen, azért ne maradjak telefon nélkül. Mert az androidból kb ennyit nézek ki. (Elég sokat ingázok Érd-Mátészalka-Debrecen útvonalon, egy peugeotval. Ha lerobbanok nem szeretnék telefon nélkül lenni...) -
battag
aktív tag
Sziasztok!
Segít valaki megfejteni, hogy mit is akarnak itt eladni nekem?
Már másodjára jött fel a héten. "Kisöpröm jobbra" és eltűnik.
Más: Sokszor van olyan, hogy a naptárban törölt események újra megjelennek illetve duplikálódnak (természetesen a Google calendarban nincsenek illetve nem duplán vannak benne). Ez mással is előfordult már?
Vagyula felé 45-ös rom.
-
tachikoma
aktív tag
válasz
Aethelstone #6389 üzenetére
Ezzel csinálj rendes wipe-ot, és tedd fel újra az R10-et. Ha így sem javul meg, akkor sajnos nincs ötletem...
-
tachikoma
aktív tag
válasz
Aethelstone #6387 üzenetére
Nelkem ilyen akkor volt, amikor béna recovery-ket használtam. PhilZ megjavította.
-
Aethelstone
addikt
Ide is beírom kedves kartársak, hátha valaki...
Adott egy rc10-es CM11. CWM-mel raktam fel, mindenféle wipe megvolt. Indul, szépen belaktam. Aztán nyomtam egy rebootot és onnantól fogva csak a MI logo világít és nem indul a telefon. Vissza minden, CWM-ből backuppal helyreállítottam, megint indul, de a következő reboot alkalmával megint MI logo és semmi....tipp?
-
bagkri01
őstag
válasz
kisza25 #6384 üzenetére
Én sem tudom megmagyarázni, nekem a régi cm-ek, valamint miui alatt produkált hirtelen aksi merüléseket, általában egy wipe cache megoldotta, szerintem valami program akadhat be a háttérben. Nálam kb r8 óta nem jö ez elő. Telepítés, frissítés után mindig nyomok wipe cache partitiont.
-
-
kisza25
félisten
vannak programok amiből kilépsz fut tovább a háttérben, pl. most egy játékkal jártam így Plants vs Zombis 2 nem csak fut a háttérben, de figyelmeztet is, hogy kioldódott egy extra, mert letelt az idő
Arra is rájöttem, hogy van olyan program amiből, ha nem lépsz ki rendesen, akkor lépeget ki más programokból random és utána azt a programot meg sem lehet nyitni, újraindítás segít -
dioka7
senior tag
Én MIUI-s vagyok, de ezekkel a merüléses gondokkal nekem is tele a hócipőm. Tegnap 2:45:00-percet telefonáltam, emiatt reggeltől délutánra (kb du. 5-re) 30%-ra merült. ez még úgy-ahogy ok is, viszont innentől nem nyúltam hozzá, és este 9-kor ránéztem és 7%-on volt. Ebből annyira elegem van! Nekem fontos, hogy kb tudjam mennyi szufla van benne, és teljesen random módon, hol brutálsat merül, hol meg minden ok (ez a ritkább). Totál fel tud b...-ni, hogy mikor lerakom megnézem az akkut 2-3 óra múlva ránézek, és néha 20-30%al kevesebb az akkutöltöttség...
-
tahepa
senior tag
Na ilyen sem történt még velem....tegnap feltöltöttem csutkára ( 100%) a telefont. Estére ráadtam a repcsit .....gondolván hogy ne pittyegjen éjszaka , ne tudjanak hívni.
Reggel meglepődve tapasztalom hogy a teló nem reagál semmire. Sötét képernyő stb. Akksi ki semmi.
Rádugom a töltőt és látom hogy az akksi 0 azaz nulla százalékosan lemerült.
Na ez gebasz..most töltődik.......
CM11 R10 rom....lehet megy vissza a Miui... -
balika011
senior tag
Már két napja próbálkozgatok szabadidőmben egy használható zselés nyalóka összehozásával. Remélhetőleg holnapra lesz eredmény is. Majd jelzek ha van a köznép számára is használható eredmény.
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Na végre nekem is megjött a teló Edigitalból. (múlt héten kicsit csúsztak így ma kaptam meg), nekem is gyárilag a 24-es rom volt rajta, és nem talált frissítést OTA.n.
Szóval gondolkodás nélkül miuihu-ról letöltött és már átnevezett 45-ös romot felrak, és eddig minden okCsak azt szeretném megkérdezni, hogy nekem most a rom azonosítójánál nem JHCCNBHverziószám ír ki mint a 24-es romnál, hanem MIUI-45.0.0 hogy ez így ok?
A másik kérdésem az első töltés lenne, a kis papírjában az áll, hogy első használat előtt ajánlott 5-8 órát tölteni amit most éjjel szeretnék megtenni, mert már 32%-on van és holnap tuti megadná magát, (kb fél körül volt az aksi mikor bekapcsoltam) bár furcsállom ezt egy gyári leírásban, mert hát lítium aksi, de ártani nem árthat, csak nem tudom kikapcsolva vagy bekapcsolva tegyem-e...
Ti hogy csináltátok? -
sharkypeti
aktív tag
Ha valakinek szüksége lenne rá, Hongmi 1S-hez van egy eladó vadiúj kijelzővédő üvegfóliám.
Ára 800ft + posta, vagy személyes átvétel Debrecenben.
Ha érdekel, írj privátban! -
terra052
őstag
tachikoma, Aethelstone köszi, akkor egyenlőre maradok
a se......a CM-nél -
VW
aktív tag
Üdv! Xiaomi Redmi 1s vásárlásán gondolkozom, 55ezerért edigitál-tól magyar nyelvvel vagy emag-ról 45000 magyar nyelv nélkül? Tudok majd tenni rá magyar nyelvet tartalmazó romot,különösebb tudás nélkül is? köszi
-
LantosBerry8
senior tag
Rc11 [changelog]:
Cleanup code
More audio related changes
Update blobs -
terra052
őstag
Erről van vakinek tapasztalata?
-
kriszpontaz
veterán
-
bagkri01
őstag
válasz
sesshou #6360 üzenetére
Én a Kra1o5 féle R10-et használom 2 simmel (egy vodás és egy telenoros kártyával). Én még nem tapasztaltam hasonlót, nálam teljesen rendben működik. Egy hibát vettem észre eddig, hogy bekapcsoláskor van olyan, hogy manuálisan kell kiválasztanom a szolgáltatót, de nem sűrűn kapcsolgatom ki-be.
-
djula
aktív tag
válasz
Aethelstone #6359 üzenetére
Nem, sajnos arra nincs ota, de kézzel updater appal fel tudod dobni pillanatok alatt a letöltött frissítését.
-
sesshou
senior tag
Mostanábal többször is panaszkodtam arra hogy a telefon hajlamos eldobálni a mobil adat kapcsolatot.
Többen is ajánlották hogy cseréltessem ki a kártyát vodafonékkal. ami meg is történt de a probléma továbbra is fennált.Időközben kiderült hogy nem véletlenszerűen dobálja el a datakapcsolatot hanem amikor telefonálok a
2. slotos kártyával ami a privát számom akkor(mivel ugye dual sim standby) lekapcsolja az elsőt és nem kapcsolja vissza magától a netet.És ugyan ez szokott lenni a helyzet esetenként amikor elmegy a térerő.Tervezem hogy mielőtt vissza térnék MIUI-ra megpróbálok egy teljes legyalulást akár twrp-vel együtt és újra telepítem az egésze cm11 et hátha csak a telepítésnél csúszott el valami.
De mielőtt ennek neki kezdenék:
Van akárki a fórumon aki Kra1o5 féle romot használ 2 sim kártyával(esetleg két vodafonossal) hasonló feltételekkel 1. sim net 2. sim napi 1-2 hívás. és a mobil internete teljesen jól műkodi?
-
Aethelstone
addikt
Tényleg, már kérdeztem, de nem emléxem, hogy kaptam-e választ. A vagyula-féle 45-ös magyar rom is megkapja a gyári frissítéseket?
-
terra052
őstag
válasz
Aethelstone #6273 üzenetére
ExDialer-t csak én nem tudom telepíteni rá, vagy van valami ismert inkompitabilitás (milyen szép kifejezés)?
-
izmike
tag
2 nap használat után a 45-ös MIUI jónak tűnik. Nem lassul be mint a 43 anno. Memóriakezelés is jó!
-
balika011
senior tag
MTK-ra is van, ott NVRAM a neve (Mint iPhone-on...). A qcom EFS-nek (Encrypted File System) nevezte el. A lényeg annyi, hogy a telefon itt tárolja az egyedi azonosítókat, adatokat, mint Pl.: IMEI, WiFi MAC, BT MAC, hálózatfüggőség stb... (Amúgy rengeteg adatot, aminek nagy része számomra nem volt értelmezhető. (Van egy kiszivárgott tool amivel lehet olvasni))
A mentéshez root kell, majd csinálok egy toolt ami ki tudja menteni, root nélkül.
Előkészületek:
1.: Nyiss egy adb shell-t.
2.: Írd be:
su
2.1.: Ha NEM "#" van a sor végén akkor rootold ki a telót és kezd elölről.A: Mentés:
1.: Írd be ezt:
dd if=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/fsg of=/sdcard/efs_backup
2.: A belső sd gyökerében van egy "efs_backup" fájl, ezt mentsd el egy biztos helyre!B: Visszaállítás:
0.: Másold az efs_backup a belső sd gyökerébe.
1.: Írd be ezt:
dd if=/sdcard/efs_backup of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/fsgHa még mindig gáz van (Pl.: Nincs IMEI), akkor tegyél fel egy fastboot-os romot, és megjavul!
-
tahepa
senior tag
Érdekes...mióta a CM11 a rendszer azóta az IMEI számok megeggyeznek mind a két slotban..előtte különbözőek voltak. Hívás indítás - fogadás működik , adatforgalom van ( igaz az 1-es slotban használom a 3G-t). rendben van ez így vagy ez így nem jó dolog és variálnom kell valamit? Ha visszarakom a Miui-t akkor vissza áll a kéféle szám ? Netán hülyeségeket kérdezek?
-
sicc33
aktív tag
Szerkesztettem ezt a config fájlt. A telefon érezhetően gyorsabb lett. Viszont határozottan jobban melegszik. Lehet visszaállítom az eredeti állapotot.
-
trebrona
nagyúr
válasz
eFeMeR74 #6336 üzenetére
Csak neked!
El ne und a várakozást. -
eFeMeR74
senior tag
válasz
Aethelstone #6334 üzenetére
Igen ez olyan (Most hasonlattal élek) mint amikor egy gyári mondjuk skoda rs elkezdesz tuningolni és nyersz a gyorsuláson 0,1mp, de mellette már nem is hasonlít az eredeti szép gyárira
Amikor eredetileg, ahogy kitalálták volt jó a maga kisebb esetleg nagyobb hibáival.
Egyébként a CM mennyit teljesít a teszteken- Mondjuk antutu pontra lennék kiváncsi.trebrona
Rendben jön a MIUI6 ahol ez már nem téma
-
trebrona
nagyúr
válasz
Aethelstone #6334 üzenetére
CM-okat úgy témázod, ahogy akarod.
-
Aethelstone
addikt
Jó ez a CM11, de úgy néz ki a MIUI-hoz képest, mint a hányás..
-
tahepa
senior tag
válasz
LantosBerry8 #6330 üzenetére
Na felkúszott a CM11 a telefonra (rengeteg wipe után...telepítés előtt-után mindenféle
) ...kezdem belakni...nyomkodtam vagy két órát egyfolytában és most már töltőért rimánkodott....holnap folyt.köv....a kinézet erősen hajaz az Acer Iconiámhoz...sőt zsírra ugyanaz...
-
tahepa
senior tag
válasz
LantosBerry8 #6326 üzenetére
Akkor ez a nyerő :
"Telepítés menete:
Ha nincs cwm a telefonon:Másold fel a romot a gappsal együtt.
Mi recoveryből telepítsd a Cofface cwm v6.0.5.0-t .
Telepítés után kapcsold ki a telefont, majd a hangerő fel és a bekapcsológomb
segítségével lépj be az recoverybe.Csinálj egy wipe data/factory reset-et.
Csinálj egy system formatot a mounts and storage menüpontnál.(utána go back)
Csinálj egy wipe dalvik cache-t az advanced menüponton belül.(utána go back)
Majd install zip-nél tallózd be a CM11 -es ROM-ot.
A telepíts után indítsd újra a rendszert."
-
LantosBerry8
senior tag
Na gyerekek ez az igazi lehúzás......
Az előbbi kérdés miatt szétnéztem az edigitalon, - és mit látok?????
A telefonhoz tartozó TPU tok 3990 Ft!!!!!!!
Én a focalprice -tól rendeltem annó hármat, ami nem volt összesen 900 Ft, ingyen postával...... -
tahepa
senior tag
válasz
LantosBerry8 #6317 üzenetére
Tehát lépésenként :
1.CWM telepítése (Mirecovery van még)
2.ujraindítás
3.CWM indítás
4.CM11 betallózás , telepítés
5.Wipe / Darvin?
6.UjraindításKérdés : a 3.pont után nem kell valamilyen wipe vagy valamilyen más művelet ?
a CM11.zip-nek a telefon memmóriában kell lennie vagy mehet a memkártyára? -
ablack
senior tag
válasz
LantosBerry8 #6319 üzenetére
Épp hogy full fehér kéne csak az emag oldalán olyan kép van kint hogy fekete előlap - fehér hátlap és nem tudom hogy egyáltalán gyártanak-e olyat vagy csak hibás a kép?
-
ablack
senior tag
Üdv,
Meg tudná valaki mondani hogy létezik ebből a telefonból egyáltalán olyan verzió hogy fehér hátlap fekete előlappal? Vajon az emag full fehéret küld vagy csak a hátulja fehér?
-
tahepa
senior tag
Na megjött a kedvem a CM-hez. Melyiket ajánljátok köznapi használatra 1S-re ? Minimal játék , főleg telefonálás ,fotók készítése , néha net , skype stb....ami fontos : 2 kártya kezelése ( Telenor , T-mobile) , magyar nyelv , gyorsaság és kevés bug. A havernak készülne és nincs sok kedvem a későbbiekben sokat foglalkozni vele.
Az ajánlatokhoz kérnék letöltési linkeket is
A Mookee milyen cucc ? -
bagkri01
őstag
válasz
LantosBerry8 #6314 üzenetére
Egyetértek, n nem vagyok sem miui sem cm fan, sőt a miui felülete jobban tetszik, de a cm gyorsasága és ram kezelése sokkal jobb. Fényévekkel gyorsabb vele a telefon.
-
Hege1234
addikt
a xextstorage mióta nem működik a miuival ?
1.4-es verziót használom -
kisza25
félisten
érdekes, tehát mindenképpen mókolni kell, nem elég a telót frissíteni, ez gáz
-
szmyky
aktív tag
válasz
kisza25 #6304 üzenetére
A gyári azt hiszem, nem ezeket teszi fel...
Az adott linkről töltsd le a 45-ös, vagy 43-as armani.eu romot és nevezd át "update" -re és másold fel a telefon belső tárhelyére.
Majd kikapcsolod a telót és belépsz a Recoverybe!Így lépsz be a recovery-be!....1:50-től nézd meg
https://www.youtube.com/watch?v=c1rJOLiiAZU
-
Gloob
addikt
Szerintem az előbbi válasz Neked lett címezve, de azért én is belinkelem a szóban forgó hozzászólást. A két config file különbségét mutatja, és egyértelmű, hogy mit kell törölni.
Godlike79 hozzászólása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Huszonkilencezer forintnak megfelelő áron debütálhat a Xiaomi alsó szegmensbe szánt csúcsmobilja.
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest