- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Computex 2025: VGA-dömping az Acernél
- E-book olvasók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Itt csak nvidiagyűlölő trollok vannak. Akik nem képesek felfogni hogy a "nekem ez jár" és a jogszabályok közt fényévnyi különbségek vannak.
Legalább olyat linkelnél ami alátámasztja az érveidet, ez itt asztali gép tuningjáról szól, a cikk meg MOBIL eszközökről. Epic fail...
(#253) TTomax:
1. Nem céget védek, hanem a hülyeséget ellenzem. Tetszik vagy nem az Nvidia döntése, jogukban áll. Ezt nem vagytok képesek megérteni.
2. "5 éves gyakorlatot amire a gyártók építettek" - erre elég sokan építhetnének, mondjuk a lejmolók, narkósok, gyilkosok. Gyakorlatnak gyakorlat, de nem jogszerű. A másik meg hogy egy notigyártó csak olyanra vállaljon garanciát, amit jogában áll betartani. Itt egy kiskaput árultak neked (már amelyik egyáltalán), olyan mint az adóoptimalizálás nevű adócsalás. -
Dr. Akula
félisten
Ők a gyártók, csak tudják mire adnak jogot a júzernek és mire nem. Ha te láttál az Nvidia GPU-k specifikációjában tuninglehetőséget, akkor nyugodtan linkelheted. Ha nem tudsz ilyet, akkor se érv az hogy szerinted neked az jár.
"de attól még nem lesz semmivel sem több jogi súlya, mint bármelyik itteni kommentnek"
A gyártó hivatalos álláspontja "kicsit" többet ér mint pár hőbörgő komment, ebben egyetértünk."visszazökkentem az egyensúlyt a normális irány felé"
Mint mindenki más saját maga szerint..."Teljesen mindegy, ha a huszadik téves hasonlatodat s megcáfolja valaki"
A "szerinted" és a "neked az akkor is jár" az eddig se volt cáfolat."GeForce notebooks were not designed to support overclocking" - Ez tudod mit jelent? Ott van a cikkben linkelve. Nvidia hivatalos álláspont. De te mindent mindenkinél jobban tudsz...
-
Dr. Akula
félisten
Pontosítsunk: te a címben említett hőbörgő vagy. Lehet más véleményed, de igazad nem. Az az Nvidiának van. A miértet is megtalálod a cikkben. Most pont.
"mert te így gondolod, még ezredjére is leírod" - Te ugye csak egyszer írtad le, azért mutogatsz másra?
(#232) vhw:
Úgy hogy 2 magért fizetsz, és 4-et vársz, csak mert benne van, de letiltva. A ti logikátokkal az nektek "jár". -
Chaser
legenda
Nem vakon trámogatom. Adott egy fícsőr', amit az nv se nem garantált, se nem marketingelt, se nem csinált semmit vele. X user megveszi mert hallott róla hogy tudja. És? Az nv nem mondta neki, perelheti ennyi erővel a tesztoldalakat, közvetetten ők a felelősek, és perelheti a magánfelhasználókat ha publikálták. Bár jobban belegondolva akár a világűrt is, mert hát abban élünk nem?
TTomax Nekem az nyomi marad aki olyasmiért reklamál amiért nem kéne. Alulórajelezés külön történet, de gondolom azt sem ígérte senki sehol. Intelt nem akarjátok perelni, mert x idő után megszüntette a tuning lehetőségét és alulfeszt? Én 5 éve azért vettem intelt mert nagyon jó volt tuningban, fene gondolta hogy ez ma már kiváltság lehetőség szinten is. Nekem nem küldött az intel erről levelet, megyek a bírósághoz!!!444negyvennégy Jóhiszeműen vásárlok aztán megtévesztenek, ennye-bennye'.
-
Polllen
nagyúr
És ugye itt egy olyan funkcióról van szó, amit a sony reklámozott is vagyis feature-ként adták eleinte.
Itt még csak erről sincs szó, uh jogi úton ez sztem alaptalan és esélytelen is. Annak lenne értelme, ha a közösség összefogna és kérne. Nem pedig ezzel a nekem JÁR, mert megérdemlem mentalitással hisztizni.
Egyébként azért gondolom, hogy alaptalan a hiszti, mert a driver csomag egy szellemi termék, aminek a tulajdonosa az nvidia. Azt csinálnak vele, amit akarnak. És ezt a user tudomásul veszi, amikor telepítésnél elfogadja a felhasználási feltételeket. Ha az új driver-nél ezt nem fogadod el, ugyanúgy működni fog a kártya, a régi driverek is elérhetőek, stb-stb. (Gondolom, mivel senki sem reagált arra a kérdésemre, hogy a régi driver telepítésével újra elérhető-e az oc, ha már egyszer volt új driver telepítve.)
-
Dr. Akula
félisten
"Mindig is voltak gyártók és közvetve chipgyártók által támogatott tuning versenyek"
De nem notebook alkatrésszel. Ez meg az."Nem hallottam róla, hogy ez ellen tiltakozott volna bármelyik chipgyártó. Tehát bizonyos mértékig a marketing része volt."
Ha a szomszéd még nem mondta neked hogy ne menj be a házába, akkor azt úgy veszed hogy ő igazából kifejezetten azt akarja hogy bemenj?(#146) akoska07:
Sőt, a K-s procinál is csak a szorzóvariálást engedi (hivatalosan) az Intel, hogy mondjuk a RAM-ot tudd tuningolni (pl. a 2133 MHz-esnek árult, tehát ilyen frekin a gyártó által garantáltan működő DDR3-at) úgy hogy közben a procid is a garantált alapórajelen fog ketyegni. Hogy ezt utána procituningra használják fel egyesek, arra az Intel se biztat. -
Polllen
nagyúr
Majd légyszi gyűjtsétek össze ide, hogy mely országokban indult eljárás emiatt az nvidia ellen és külön, hogy mely országokban marasztalták el. (Meg hogy kik indították az eljárásokat,) Mert hát csak a magyar ilyen... Bullshit.
Nem kell nyugatra menni, hogy tudatos vásárló legyél. Ha úgy érzi valaki, hogy ebből kára származott, lehet jogi útra terelni, akár csoportos perrel. Akit meg nem ért kár, legyen már annyira tudatos, hogy ha ez nem tetszik neki, nem vesz legközelebb tőlük semmit. Sírni mindenki tud, de amikor csinálni kell valamit tényleg, akkor mindenki elsunnyog.
Amúgy a régi driver visszarakásával újra elérhető a funkció?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen3 AMD - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest