- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
válasz
Dr. Akula #268 üzenetére
Azt, hogy jogos-e, majd a bíróság eldönti, ha valakinek ér ez annyit, hogy pereljen érte. Viszont a korrektség szerintem objektíven megállapítható. (Szerintem jogos.)
Az, hogy utólag elveszünk valamit a termékből, még ha hivatalosan sose tartozott a termékhez, akkor az nem korrekt. Ha nem lett volna "bug"-os a driver, tehát már az elején úgy jön ki, hogy nincs tunning, az korrekt lenne. Mert nem utólag változtatunk a feltételeken. Ez szerintem ez objektíven megítélhető.Engem Pentium 1 időszaka óta nem érint a tunning, így úgy érzem, objektív tudok maradni a témában.
-
válasz
Dr. Akula #268 üzenetére
"A vásárlók nagyon kevés százaléka akar egyáltalán tuningolni, és ennek a nagyon kevésnek is csak nagyon kevés százaléka hőbörög ha nem tud. Főleg aki Alienware és hasonló aranyárban mért szajrét vesz, az nem szarakodik tuninggal, hanem vesz egy újabbat ha már kevés a régi. A tuning az egy olcsójános teljesítménynövelés, pont azoknál számít csak akik nem akarnak többletpénzt fizetni a jobb cuccért. Na, pont rajtuk nem keletkezik extraprofitja az Nvidiának."
+1
Van pár informatikusnak indult barátom, és még ők is csak inkább megveszik a(z ilyen-olyan) vasat, de eszükbe sem jut húzni sem a procit, sem a VGA-t. Nem is nyúlnak a géphez, csak "múkodj".A tuning csak az ilyen IT-fórumokon lógó mókusoknak szempont, mint mi, és még közülünk sem érdekel mindenkit. Ez vajon mekkora szelete a vásárlóknak? És a többit vajon érdekelni fogja a korlátozás?
Nem is tudnak róla...A korábbi HD7750-esemet én is húztam Catalyst-ből, mert miért ne, de le se x@rtam volna, ha nem lett volna rá lehetőség.
-
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula #219 üzenetére
Nekem kb mindegy, nem védem az nv-t, nem is szorulnak rá
Csináltak sok olyasmit amiért lehet őket köpködni, de ebben a helyzetben én nem látok semmit. Max rá lehet mondani hogy "nem szép", de jogilag nem hinném, hogy támadható a történet. Jogász nem vagyok, lehet tévedek, majd kiderül. Jah flashelés miatti elhalálozás se garis probléma, meg az se ha valaki megmikrózza a gépet hátha behal benne valami
megint más kérdés ezeket bizonyítani
nem irigylem a notebook gyártókat/forgalmazókat.
-
azbest
félisten
válasz
Dr. Akula #237 üzenetére
Persze, a jog úgy működik, hogy a felperes által felhozott panaszt elutasítják, mert még szép, hogy az alperesnek van igaza, kinek ha nem neki...... mondjuk éppen a felperesnek.
A "jár" butaságot te hoztad be, már többször ki lett fejtve, hogy egy évek óta bevett gyakorlatot változtatott meg a vásárlás megtörténte után, módosítva a termék képességeit. Tuningversenyekkel reklámozták a gpu-kat, marketing épült rá. Egész notebook sorozatokat adtak el így. De már minden le lett írva... a franc fog körbe-körbe szaladgálni...
Az nvidia szava még mindig nem törvény, bárhogy is ismételgeted. Én el tudom fogadni, hogy van egy meggyőződésed... még az sem érdekel ha egy nagykerben dolgoznál és ezrét próbálnád manipulálni a többiek véleményét... a szorgalmad zavar, hogy nem hagyod béként azt aki nem ért veled egyet. Tudom ez bevett gyakorlat a manipulációban, floodolni kell a mantrát, hogy az új betérő nehogy beleélje magát a másik álláspontba. A másik felhúzása is cél, mert ha valakinél elpattan a cérna, akkor az ő véleménye unszimpatikus lesz az olvasóknak.
Na de itt kiszáltam, úgyis a tied lesz az utolsó szó és csak az lenne a vége, hogy a modik elkezdenék ritkítani az értelmetlen kommenteket. Végezetül egy korábbi cikkből az itcaféról: "Kapd be, NVIDIA!" [link]
-
azbest
félisten
válasz
Dr. Akula #233 üzenetére
Abu megfogalmazta a véleményét egy szakmainak tűnő* cikkben. Akkor is, ha az indoklás pedig kb kimerül abban, hogy mert az nvidia szerint joguk van rá. Abu elfogadhatja tényként* az egyik fél álláspontját, ki is nyilatkoztathatja* tényként az álláspontját, de attól még nem lesz semmivel sem több jogi súlya, mint bármelyik itteni kommentnek. A te véleményed csak annyiból megbocsáthatóbb, hogy téged nem kell kössön semmilyen újságírói etika, látogatóként a szabályzat keretein belül bármilyen véleményt terjeszthetsz, a te dolgod. *: Abu esetén viszont szégyen egy ilyen cikket ebben a formában lehozni.
Az ovis mutogatás nálam kimerül annyiban, hogy ha újabb tucat ember véleményét fikázod le, akkor picit visszazökkentem az egyensúlyt a normális irány felé. Új dolgot nem tudok írni, mert csak tartalom nélküli fikázásról szól a történet. Teljesen mindegy, ha a huszadik téves hasonlatodat s megcáfolja valaki, akkor kitalálsz egy újabbat és újabbat... az indoklás mindig oda lyukad ki, hogy az nvidiának joga van hozzá és mindenki más csak hőbörög. Ha valaki mégis beírja más irányú véleményét, akkor nem nyugszol, míg belé nem folytod a szót.
Minden ötödik hozzászólás a tied és mindegyikben a más véleményen lévő aktuális hozzászólót ekézed.
Majd a bíróság helyreteszi ezt idővel, ha az nvidia nem enged belőle. Ha pedig az nvidia megint cenzúrázza a panaszokat a fórumán, akkor az súlyosbító tényező lesz.
-
vhw
addikt
válasz
Dr. Akula #219 üzenetére
"Ha egy 2 magos procit úgy árul a gyártó hogy 4 magosnak legyártja, és letilt 2 magot, akkor hőzöng valaki hogy neki jár a maradék 2 is, és azonnal oldják fel a tiltást?"
Nem épp ebből volt anno nagy "kinder-meglepetés" amd prociknál? Külön BIOS opció volt elérhető a mutatvány végrehajtására...
De ez mégis hogy jön ide?
-
azbest
félisten
válasz
Dr. Akula #228 üzenetére
Pontosítsunk, amiért azt hiszed, hogy szerinted jogos. Közben meg másnak van igaza. Pont. A komoly érvelésed tartalmi része kimerül annyiban, hogy mert te így gondolod, még ezredjére is leírod. Másnak pedig más a véleménye.
szerk: térjünk vissza erre majd akkor, ha bírósági ügy lesz belőle és ítéletet hoznak... úgy 5 év múlva.
-
-
Ghoosty
őstag
válasz
Dr. Akula #181 üzenetére
Elmesélek egy történetet, ami itt történt Magyarországon.
Volt egy ember, akinek a szomszédja az ember telkén parkolt. Ez sokáig nem zavarta, de később használni akarta azt a területet és szólt a szomszédnak, hogy ne parkoljon oda. De a szomszéd azt mondta, hogy nem, neki ott nagyon jó. Emberünk kihívta a jegyzőt, bemutatva a tulajdoni lapot/térkép másolatot, ahol látszott, hogy bizony az a terület az emberünké. Megkérdezte a jegyző, hogy mióta áll fenn a helyzet. Kiderült, hogy több mint 1 éve. Ekkor a jegyző közölte, hogy nem tehet semmit. Bíróságra lehet menni, ami felméri, hogy kinek okoz ez "nagyobb problémát" és aszerint dönt, de akár évekig eltarthat a pereskedés. Ettől emberünk eltekintett. Máig ott parkolna a szomszéd, de különböző "hack" megoldásokkal el lett zavarva, de jogilag nem vagy nagyon nehezen lehetett volna kirakni, pedig a tulajdoni lapból egyértelmű volt, hogy más magánterületén parkol.Szóval egyáltalán nem unortodox jogi értelmezés, van esélye, hogy megálljon a bíróságon.
A véleményem, hogy jogilag nem biztos, hogy támadható, mert konkrétan ennél a GPU-nál rövid ideig állt fenn a helyzet. De erkölcsileg elítélendő, annak ellenére, hogy tényleg senki nem adta írásba, hogy működnie kell a tuningnak.
-
Reggie0
félisten
válasz
Dr. Akula #198 üzenetére
Olyan nincs, hogy nem letezo feautre-t nem engednek hasznalni. Hiszen ha eddig nem letezett, akkor nem is lehet letiltani.
Itt egyertelmuen az nvidia sunyisaga all fent. Nyilvan nem azert arulta nem egy gyarto tuningolhatokent a laptopjaikat, mert szigoruan megtiltotta ezt nekik az nvidia. Errol mindenki tudott, csak most hirtelen bele akarnak kopni a levesbe.
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #183 üzenetére
Akkor az órajelét sem kell megemlíteni, ez pont egy hasonló nyitott szabályozás amivel ugyanúgy visszaélhetnének.
"Ha az Nvidia limitálja a használatát, attól még a VRAM rajta lesz a kártyán, tehát megkaptad."
Jó itt volt elég, titeket vagy fizetnek ilyen érvekért vagy nem tudom, lassan még legyünk hálásak azért mert a kifizetett GPU-t használhatjuk...
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #180 üzenetére
Az sincs a specifikációknál, hogy hány GB VRAM mehet mellé [link]
Tehát ha az nV utólag úgy gondolja elég rá 4, de a gyártó 6-ot rakott rá, akkor minden gond nélkül berakhat egy driveres limitet ?
De a Base Clock-ba is beletudnék kötni, 1038 + Boost - és mennyi a boost ? Ezek a specifikációk különösen nV-nél szart sem érnek, pont a közelmúltban bizonyosodott be. Semmi joguk nem volt erre a lépesre.
Ha limitálni akarják akkor írják úgy, hogy GPU Clock: Up to XXX MHZ. -
törölt tag
válasz
Dr. Akula #175 üzenetére
Hagyjuk már ezeket a példákat, a GPU funkcióról volt szó.
Az ROG szériánál eléggé promózott funkcióról van szó nem csak a 900 de a korábbi szériáknál is úgyhogy ha más miatt nem előbb utóbb ennél muszáj lesz engedélyezni legalább ehhez a típushoz, akkor meg valószínű a többihez is lesz megoldás... Akárhogy is nézzük nem indokolt lépés ez, a 970 után inkább meghúznák magukat, ráadásul gondolom a gyártóknak sem tetszenek ezek a húzások. -
törölt tag
válasz
Dr. Akula #164 üzenetére
Te most miről beszélsz ? Olvasd el még egyszer vagy nézd meg a linket.
@LGLuke: Ha tiltva lenne akkor ezt az nV-nek is egyértelműen jeleznie kell a gyártók felé a többi specifikációval együtt mikor megrendelik tőle, nyilván van erről valamilyen megállapodás - vagy ha mégsem teszi meg akkor sem jogosult egyoldalúan utólag letiltani.
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #159 üzenetére
Az ASUS ROG laptopoknál pont, hogy létező funkcióról van szó mégpedig az ASUS TurboMaster néven fut [link]
"Az ASUS TurboMaster technológia egyszerű és stabil, valós idejű GPU-túlhajtást tesz lehetővé; az intelligens, kétventilátoros rendszer pedig garantálja, hogy a ROG G751 kiállja a legdurvább játékok próbáit is."
Az új driverrel viszont az ASUS GPU Tweak sem működik így ugrott a 400ezres gép egyik funkciója... Az nV-nek pedig épp ezért sem volt joga, hogy ezt utólag letiltsa. Ha a laptop gyártó úgy gondolja, hogy a "saját" driverében letiltja az adott típushoz az ő dolguk.
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
Dr. Akula #102 üzenetére
Nem. Az, hogy nem igerik nem jelenti azt, hogy nem tartozik hozza. Megvettem egy adott allapotban, es a frissites miatt rosszabba kerul.
(#121) FLATRONW: A tulhajtas rohogve kimutathato lenne, ha ez akkora problemat okozna. Pl. nagyon egyszeru modszer, hogy a chipen elhelyeznek egy antifuse bitet, amit kieget, ha a megengedetnel nagyobb orajelet allitanak be. Ezt kiolvasni meg hibas chipen sem problema. Siman megleptek volna, ha ezzel tobb penz maradt volan a zsebukben.
-
TTomax
félisten
válasz
Dr. Akula #106 üzenetére
Ne haragudj de látom, nem jut el a tudatodig,hogy én azért lázadok mert így nem lehet a jövőben alulórajelezni ...A marhaságot meg hagyjuk,hogy aki ilyen vagy olyan terméket vesz az meg is érdemli,ez nem érv és főleg nem szakmai.
(#107) LGLuke
Persze vágom csak a h@lyék vesznek egy erős Alienware laptopot...Na itt én rá is hagytam,majd amikor desktopon is le lesz tiltva ahhoz is tessék vigyorogni,mert az lesz a következő lépés...
-
TTomax
félisten
válasz
Dr. Akula #102 üzenetére
Nem,de nem is TILTOTT!!!
Egyébként mindenki csak azzal van felakadva,jujj most nem lesz OC...hajjajajj....mert leég as laptop,szegény nv... csakhogy most alulórajelezni sem fogsz tudni,ha esetleg melegnek találsz valamit.De nem érdekes mert ez van a papiron ezért fizettél,kicsit süti a kezed,de edd meg... azt meg még csak véletlen se gondoljátok ha laptopn meglépték ezt majd desktopon nem fogják...
-
Reggie0
félisten
válasz
Dr. Akula #99 üzenetére
Nem erzed a kulonbseget a tiltas es a gyartasi szoras kozott? Az egyik arrol szol, hogy te az orajelnek tetszoleges erteket beirhatsz fuggetlenul attol, hogy ott mukodokepes lesz. Az utobbi pedig azt mondja, hogy hol lesz mukodokepes.
(#100) Chaser: Gondolom nem olvastal vissza, azert jossz ezzel a 100x leragott resszel: Az AA sincs a specifikacioban(MFAA-t leszamitva), azt is letilthatjak neked es nem zavarna?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PowerColor Red Devil RX 7900 XTX
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest