- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi haladó szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
A RAID Stripe-os példánál maradva: valóban nem mozog gyorsabban egyik fej sem. De, mivel a két fej egyszerre mozog, ezért fele annyi ideig kell várni az ''összesített fejre'', hogy mozduljon. Vagy rosszul gondolom?
Ha mondjuk 6 ns a latency, és én megkezdem egy 64 kb-os szegmens olvasását, 6 ns-ot várok. Ha közben meg tudom kezdeni egy másik szegmens olvasását a másik csatornán, mondjuk 1 ns-mal később, akkor 7 ns alatt kétszer kezdtem olvasási ciklust, pedig single channelnél ez biztosan 12 ns lett volna.
(itt érveltem sokat, hogy miért van igazam...)
A fenti példában az a legnagyobb bökkenő, hogy a szűk FSB miatt meg sem tudom kezdeni a második szegmens olvasását, mert az első szegmens átvitele fullra leköti a rendszerbuszt.
(a fix memóriacímre írást én sem gondolom másképp, de ha mondjuk felváltva írnék és olvasnék, és fsb is lenne elég, akkor a fenti példa már működne mindkét irányba... nem?)
Aktív témák
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap eladó /Garanciás/
- G.Skill Trident Z5 DDR5 6000 MHz 2x16 GB RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
- Eladó AirPods 4 (non-ANC) 2 év jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest