Aktív témák
-
A RAID Stripe-os példánál maradva: valóban nem mozog gyorsabban egyik fej sem. De, mivel a két fej egyszerre mozog, ezért fele annyi ideig kell várni az ''összesített fejre'', hogy mozduljon. Vagy rosszul gondolom?
Ha mondjuk 6 ns a latency, és én megkezdem egy 64 kb-os szegmens olvasását, 6 ns-ot várok. Ha közben meg tudom kezdeni egy másik szegmens olvasását a másik csatornán, mondjuk 1 ns-mal később, akkor 7 ns alatt kétszer kezdtem olvasási ciklust, pedig single channelnél ez biztosan 12 ns lett volna.
(itt érveltem sokat, hogy miért van igazam...)
A fenti példában az a legnagyobb bökkenő, hogy a szűk FSB miatt meg sem tudom kezdeni a második szegmens olvasását, mert az első szegmens átvitele fullra leköti a rendszerbuszt.
(a fix memóriacímre írást én sem gondolom másképp, de ha mondjuk felváltva írnék és olvasnék, és fsb is lenne elég, akkor a fenti példa már működne mindkét irányba... nem?)
Aktív témák
- Még mindig készül a The Division: Resurgence (Android, iOS)
- Betokozódik az iPhone fejlesztése
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LED világítás a lakásban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- Robotporszívók
- Windows 7
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3648, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3712, 97% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest