Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
VaniliásRönk #48 üzenetére
de nindenki tudja jól, hogy nem változik
egyébként mobil prociknál is azonos a fesz, általában csak a csúcspéldányoknak növelik kicsivel (lásd Dothanok vagy akár Yonah)
meg egyébként is valószínűtlen, hogy a kisebb órajelet magasabb feszültséggel kompenzálnák...
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
hányszor kell még elmondani, hogy ez nem a valós fogyasztás. az AMD sorozatonként kategorizálja a procikat egy kategóriába, hogy az ODM-eknek legyen egy iránymutatójuk, ha procihűtést terveznek egy ilyen szériára. a 65 watt a leggyorsabb ebbe a kategóriába eső proci legnagyobb fogyasztása. a többi az órajelével aráényosan kevesebbet fogyaszt. ez a fizikai törvények miatt másképp nem is nagyon lehet
Idegileg tRönkretesznek a gyorsabban válaszolók
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
''TDP-jük 65 W lesz.''
A leggyorsabbat leszámítva mindegyiké ennyi lesz?hmmm
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #39 üzenetére
nem
-
Allien
veterán
válasz
Stalker-2572 #39 üzenetére
remélem, ez olyan, mint az AGP foglalatnál. Arra is azt mondták, hogy ez nem lesz már, meg az nem lesz, és még mindig él. Elvileg, ez most csak AM2 lesz. De, szvsz erre nem vennék mérget!
-
Stalker-2572
veterán
Lusta vagyok végigolvasni... lesz ez 939-be is?
-
orbano
félisten
-
putti
aktív tag
Nem sírunk, nem akarunk váltani, csak azt taglaljuk mi van az AMD-vel mostanában és arra vagyunk kiváncsiak mit fog lépni a következő hónapokban talán egy évben. De leginkább arról volt szó, hogy ha így folytatja az AMD a stratégiáját és nem rukkol elő valami új és gyors procival azonkívül hogy csak a számozásokat nevezi át az új foglalatban és egy kicsit emel a frekin, könnyen lehet hogy borul a mérce az Intel javára.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Mi ez a nagy panaszkodás! Megszoktátok nagyon a jót!
K7-s fogalalt, az jó volt több évig. Most meg sírtok.
Akkor mit szóljanak az Intel-esek?
Főleg az ne sírjon, aki amúgy sem vált 939-ről AM2-re!
Én sem fogok, inkább veszek bele majd 8800-st, ha lemegy az ára az én szintemre!Bár, lehet, addigra megint az AMDATI lesz a nyerő, ki tudja?
2 giga ram meg elég lesz legalább egy évig még (illetve, max.)!
-
putti
aktív tag
Hát ezaz, még most nyár elején vadásztam az alaplapomat annyira új volt hogy alig lehetett nálunk hozzájutni, és most már kifutóban van.
(menjünk vissza C64-esbe, van egy alapgép aztán csókolom lehet rá játékokat írni) Még a végén kihúzom szekrényemből aztán marad az
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
putti
aktív tag
Én is így gondolom, nem érdemes váltani most AM2re, nekem végképp nem. Bár ha most intelre váltanék biztos jobb lenne, de nagyon bele kellene nyúénom a pénztárcámba, ami megint nem érné meg. A memóriáim jók, az aláírásomban látod a jelenlegi konfigomat, szóval nem lehet oko panaszra, de a jövőt nézve nem éri meg AM2re váltani azoknak akiknek s939-es konfigjuk van, vagy azoknak akik most szeretnének gépet vásárolni, mert az intelnek ütőképesebb a prockója versenyképes áron.
-
Allien
veterán
Hát, erre Neked kell válaszolnod, én nem ismerem a körülményeidet!
Minden a pénz fügvénye!
Illetve, miről váltanál. Ha egy régi cuccról, mondjuk ahogyan janee_ írta, sempron 3000+ -ról e6400, igenis nagy előrelépés. Anno, én PII 400-ról Duron 1600-ra ugrottam, ott is relative nagy volt a külömbség. Majd M(obil)Barton 2600+ következett, és bizony, nem lett akkora lépés az előzőhöz képest!
Külömben, a DDR2 sem drága már. Legalábbis, az alapszinten tutira nem, a maximum közelébe pedig szintén nem sokkal drágább, mint egy fullos DDR1, aminek sajna vége, mert 2x512 már kevés, még ha megy 600-700 fölött is, 2x1 giga pedig nem nagyon van, amely menne 600-t, vagy neadjisten, e-felett (1T, CL3.3.3.8 körül, léghűtéssel). Ezek ára is relative, de nem kispályás!
Tehát, ha váltanod kell, 939-ről nem nagyon-, de erre meg már nem érdemes!Ha az előző ''rendszeredben'' jó DDR1-s ramjaid vannak, akkor esettleg, de akkor is csak valami olcsó 939-s lapra, és procira, mert már erre pénzt áldozni, hosszutávon teljessen pénzkidobás!
Bár, szvsz, a DDR2 is kifulladni látszik, mert már minden Hz emelést újjongva hírdettnek, hogy most az enyim gyorsabb!
[Szerkesztve] -
putti
aktív tag
Igen ez valóban így van. De akkor másképp kérdezem meg. Minek vegyek drágán ddr2-es memóriákat és egy vadi új alaplapot ami még drága, ha egyszer olcsóbban hozzájutok egy gyorsabb és valamivel olcsóbb s939-es konfighoz.
Ne értsd félre nem veled akarok köteketni de ezt inkább az AMD-től kellene megkérdeznem, deszerintem ezt ők is tudják. Ebből kifolyólag szerintem már csak marketing van az egészben addig amíg ki nem találnak valamit egy ütőképes proci megalkotásában. Persze sok usert meg lehet téveszteni, mert ugye az 5200+ ddr2-vel az jobban hangzik mint a 4800+ sima ddr-el. Ami a teszteket illeti, bőven van még mit csiszolni a ddr2 kezeléssel. Simán meg tudnák csinálni ezt az AM2-es procit sokkal jobbra is. Vagy megcsinálják vagy már nem is fogalkoznak ezzel az architektúrával.
[Szerkesztve] -
putti
aktív tag
Amúg AMD kitörölheti magának az új prociaival . Egy új ütőképes procit kellene csinálniuk, vagy a jelenlegi procik számozásait kellene visszavenniük, reálisabb értékeket odaírniuk.
-
Allien
veterán
Ettől függetlenül, szvsz, ekkora chace méreteknél már, vagy még nem érezhető nagy külömbség, de ha levágnák mondjuk 128-ra, vagy még kisebbre, az tuti, hogy megéreznénk!
Tehát, jelenleg az 2x512 is elegendő, ha nagy az árkülömbség a 2x1 mb-oshoz viszonyítva. Nem hinném, hogy valakit földhözvágna mondjuk, ha egy gamma emiatt nem 100 fps-l menne, hanem csak 96-l!
-
putti
aktív tag
Ez igaz. De az S939-es 4800+ -os proci valóban győzött az AM2-es 5000+ -os fél mega cache-es procival szemben.
Intelnél is volt már azaz EE proci amiben L3 cache is volt. aztán ugyanúgy 1-2 FPSt hozott a plusz cache. Mindennek van határa amelyeket a tesztek is kimutatnak. Ezek amolyan parasztvakítások már, és akinek van pénze és fanatikus arra könnyen rá tudják ezt is erőltetni jópénzért a 4mb cache-es intelt is. Ebből élnek, miníg van olyan hűlye aki 200-300ezret kiad procira, főleg ha nem Mo-ban gondolkodunk. -
Allien
veterán
De a conroe egy új fejlesztés, ezek az ájemdé procik meg a régiek, csak más a gyártási mérete. Ettől még nem kell csodát várni. Illetve, várni lehet.
Bár, szvsz, azért elképzelhető (remélem), hogy a ''régi'' 939-re is csurran-cseppen erről a gyártó sorrol, hamár teletömték a raktárakat az AM2-vel. Az a nagyobb chace méret pedig nem akkora gyorsulás. Sok teszt van ilyen, a nagy részében szinte semmit sem számít, már egy -tol, -ig határon belül, persze (relative kevés alkalmazásban van értelme a nagyobb chace-nak). Bár, ha nagyon lecsökkentené, akkor a végén még vissza hozná a duron megjelölést, vagy esettleg celeron-nak mondaná! -
putti
aktív tag
OK, ebben igazat adok neked, de nézd meg az Intelt, mégis megy és gyorabban és mot az egyszer versenyképes áron is. Persze a kér proci felépítését nem lehet egymáshoz hasonlítani.
Azon is elgondolkoztam már hogy a ddr2 támogatással akarják kompenzálni a a cache kisebb méretét.
A múltkoriban olvastam egy tesztet egy 4800+ -os és egy 5000+ os proci között. Ugye előbbi magonként 1 mb-cachet tartalmaz Socket 939-es, utóbbi pedig AM2-es és magonként csak felet. A 4800+ -os gyorsabb volt.
[Szerkesztve] -
xuldar
addikt
Azért, mert a K8-nál sokkal kevésbé számít a cache mennyisége. Ellenben a tranzisztorok számát a cache dobja meg, emiatt olyan nagyok méretre is a procik. Márpedig ha az AMD versenyképes akar maradni, akkor árat kell csökkentenie, ez pedig úgy lehetséges, ha csökkenti a mag méretét, hogy jobban megérje. Nem beszélve arról, hogy több tranzisztornál a hibalehetőség is nagyobb.
-
janee_
tag
de jó . kiváncsi leszek, hogy fog teljesiteni ...
-
putti
aktív tag
Nem értem az AMD-t. Miért nem annyi cache-t rak bele amennyit régebben a 4400+
vagy a 4800+ -ba. Ugye ott magonként 1 mb cache volt. itt meg csak fél mb. Nagyon szeretem az AMD-t, de úgynézki ezzekkel az újakkal sem fogja versenyre hívni az Intel legújabb kétmagos prociját. Jelenleg AMD-m van de ha továbbra is ez marad majd a helyzet akkor lehet váltok Intelre, majd meglátjuk. -
cousin333
addikt
Gondolom a megadott gyorsítótár méretek magonként értendőek...
-
AMD!4ever
őstag
Hajráhajrá Amd!
egyébként szerintem AM2 lesz,és ha kell akkor biosfrissités kell a lapoknak.
S939be esélytelen a 65 mm,pedig jó lenne!
Szerintem nem lehetnek túl drágák,mivel a Kóró család veri öket,ezért MÉG az AMD az ár/érték aránnyal tud piacot fogni igazábol.
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
Hmm..., én is csak most tudtam meg.
A fene sem nézi, hogy a manók miket pakolnak be. -
Petya25
őstag
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de milyen foglalatban? AM2?
A már kint lévő lapokkal kompatibilis?
[Szerkesztve] -
Retekegér
MODERÁTOR
És vajon mennyiért hozza a Mitulász báti ezeket a prockókat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD 65 nanométeres gyártástechnológiával készülő asztali processzorai holnaphoz egy hétre kerülhetnek piacra.
- iPhone topik
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Suzuki topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tesla topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest