- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
putti
aktív tag
Nem sírunk, nem akarunk váltani, csak azt taglaljuk mi van az AMD-vel mostanában és arra vagyunk kiváncsiak mit fog lépni a következő hónapokban talán egy évben. De leginkább arról volt szó, hogy ha így folytatja az AMD a stratégiáját és nem rukkol elő valami új és gyors procival azonkívül hogy csak a számozásokat nevezi át az új foglalatban és egy kicsit emel a frekin, könnyen lehet hogy borul a mérce az Intel javára.
[Szerkesztve] -
putti
aktív tag
Hát ezaz, még most nyár elején vadásztam az alaplapomat annyira új volt hogy alig lehetett nálunk hozzájutni, és most már kifutóban van.
(menjünk vissza C64-esbe, van egy alapgép aztán csókolom lehet rá játékokat írni) Még a végén kihúzom szekrényemből aztán marad az
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
putti
aktív tag
Én is így gondolom, nem érdemes váltani most AM2re, nekem végképp nem. Bár ha most intelre váltanék biztos jobb lenne, de nagyon bele kellene nyúénom a pénztárcámba, ami megint nem érné meg. A memóriáim jók, az aláírásomban látod a jelenlegi konfigomat, szóval nem lehet oko panaszra, de a jövőt nézve nem éri meg AM2re váltani azoknak akiknek s939-es konfigjuk van, vagy azoknak akik most szeretnének gépet vásárolni, mert az intelnek ütőképesebb a prockója versenyképes áron.
-
putti
aktív tag
Igen ez valóban így van. De akkor másképp kérdezem meg. Minek vegyek drágán ddr2-es memóriákat és egy vadi új alaplapot ami még drága, ha egyszer olcsóbban hozzájutok egy gyorsabb és valamivel olcsóbb s939-es konfighoz.
Ne értsd félre nem veled akarok köteketni de ezt inkább az AMD-től kellene megkérdeznem, deszerintem ezt ők is tudják. Ebből kifolyólag szerintem már csak marketing van az egészben addig amíg ki nem találnak valamit egy ütőképes proci megalkotásában. Persze sok usert meg lehet téveszteni, mert ugye az 5200+ ddr2-vel az jobban hangzik mint a 4800+ sima ddr-el. Ami a teszteket illeti, bőven van még mit csiszolni a ddr2 kezeléssel. Simán meg tudnák csinálni ezt az AM2-es procit sokkal jobbra is. Vagy megcsinálják vagy már nem is fogalkoznak ezzel az architektúrával.
[Szerkesztve] -
putti
aktív tag
Amúg AMD kitörölheti magának az új prociaival . Egy új ütőképes procit kellene csinálniuk, vagy a jelenlegi procik számozásait kellene visszavenniük, reálisabb értékeket odaírniuk.
-
putti
aktív tag
Ez igaz. De az S939-es 4800+ -os proci valóban győzött az AM2-es 5000+ -os fél mega cache-es procival szemben.
Intelnél is volt már azaz EE proci amiben L3 cache is volt. aztán ugyanúgy 1-2 FPSt hozott a plusz cache. Mindennek van határa amelyeket a tesztek is kimutatnak. Ezek amolyan parasztvakítások már, és akinek van pénze és fanatikus arra könnyen rá tudják ezt is erőltetni jópénzért a 4mb cache-es intelt is. Ebből élnek, miníg van olyan hűlye aki 200-300ezret kiad procira, főleg ha nem Mo-ban gondolkodunk. -
putti
aktív tag
OK, ebben igazat adok neked, de nézd meg az Intelt, mégis megy és gyorabban és mot az egyszer versenyképes áron is. Persze a kér proci felépítését nem lehet egymáshoz hasonlítani.
Azon is elgondolkoztam már hogy a ddr2 támogatással akarják kompenzálni a a cache kisebb méretét.
A múltkoriban olvastam egy tesztet egy 4800+ -os és egy 5000+ os proci között. Ugye előbbi magonként 1 mb-cachet tartalmaz Socket 939-es, utóbbi pedig AM2-es és magonként csak felet. A 4800+ -os gyorsabb volt.
[Szerkesztve] -
putti
aktív tag
Nem értem az AMD-t. Miért nem annyi cache-t rak bele amennyit régebben a 4400+
vagy a 4800+ -ba. Ugye ott magonként 1 mb cache volt. itt meg csak fél mb. Nagyon szeretem az AMD-t, de úgynézki ezzekkel az újakkal sem fogja versenyre hívni az Intel legújabb kétmagos prociját. Jelenleg AMD-m van de ha továbbra is ez marad majd a helyzet akkor lehet váltok Intelre, majd meglátjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest