- Home server / házi szerver építése
- Mit fejlesszek a konfigon?
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
Aktív témák
-
DAni198
csendes tag
Szerintem ez a dolog onnan ered hogy egy AudioCD-t le lehet úgy is játszani mindenféle megakadás és pattogás nélkül hogy a kijövő hang minősége nem az eredeti. Ez azért van (szerintem) mert az AuioCD szabványt úgy alakították ki hogy ha egy-két bitet nem tud beolvasni vagy nem jól olvas be a lejátszó akkor se legyen semmi gond, a lejátszó szoftvere kipótolja (úgy tudom akát 11mm-nyi nem beolvasott sávot is ki tud egészíteni interpolációval), ha ezek nem túl sűrűn fordulnak elő észre sem vesszük a hibát.
A probléma akkor van, ha az olvasófej a sávot tudja tartani(nem fog a lejátszás pattogni, ugrálni), de a beolvasott adatok között relatíve sok a rosszul beolvasott érték. A lejátszó ezek egy részét detektálja és ezek egy kisebb részét javítani is tudja (hibaellenőrző és javító kódok), viszont a benntmaradt hibák zajként illetve minőségromlásként jelentkeznek.
Ha ez a beolvasási hiba folyamatos tényleg rosszabb lessz a minőség. A beolvasási hibát okozhatja a nem megfelelő CD (tényleg nóném vacak), rossz írás (ennek eldöntéséhez minimum egy elektronmikroszkóp kéne) vagy a nem megfelelő beolvasófej (gagyi cédépléjer).
Ráadásul szerintem nagy különbség van a CD-k között abból a szempontból hogyha egy nyomott CD-ről nem tud rendesen olvasni a fej azonnal elveszti a sávszinkront (azonnal pattog ugrál..), míg egy írt CD-nél előfordulhat hogy sok lesz a rossz bit de a sávot tudja tartani így azt a hatást keltve hogy le tudja játszani, csak a hangminőség nem lesz jó.
Ha valamilyen tényszerü dologban tévednék javítsatok ki, mert elég sok dologban csak feltételezésekre (és nemi tanulmányaimra) hagyatkoztam.
üdv DAni
(az mp3 témához csak annyit hogy a Fraunhofer intézetben jól dolgoztak a profok, tényleg el tudják érni ugyanazt a hangérzetet, de a ''hangnyomást'' nem tudják pótolni. Próbáljátok ki egy jó dinamikáju rendszeren: rakjátok egymás mellé az eredetit és a mp3-t, szép kis dinamikavesztést fogtok elősször észrevenni)
Aktív témák
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Csőtörés bemérés - Csőtörés Javítás Szakszerűen
- Professzionális vízszerelés 0-24 akár azonnali kiszállással
- Fiorenzato AllGround eladó
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest