- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
Aktív témák
-
DAni198
csendes tag
Szerintem ez a dolog onnan ered hogy egy AudioCD-t le lehet úgy is játszani mindenféle megakadás és pattogás nélkül hogy a kijövő hang minősége nem az eredeti. Ez azért van (szerintem) mert az AuioCD szabványt úgy alakították ki hogy ha egy-két bitet nem tud beolvasni vagy nem jól olvas be a lejátszó akkor se legyen semmi gond, a lejátszó szoftvere kipótolja (úgy tudom akát 11mm-nyi nem beolvasott sávot is ki tud egészíteni interpolációval), ha ezek nem túl sűrűn fordulnak elő észre sem vesszük a hibát.
A probléma akkor van, ha az olvasófej a sávot tudja tartani(nem fog a lejátszás pattogni, ugrálni), de a beolvasott adatok között relatíve sok a rosszul beolvasott érték. A lejátszó ezek egy részét detektálja és ezek egy kisebb részét javítani is tudja (hibaellenőrző és javító kódok), viszont a benntmaradt hibák zajként illetve minőségromlásként jelentkeznek.
Ha ez a beolvasási hiba folyamatos tényleg rosszabb lessz a minőség. A beolvasási hibát okozhatja a nem megfelelő CD (tényleg nóném vacak), rossz írás (ennek eldöntéséhez minimum egy elektronmikroszkóp kéne) vagy a nem megfelelő beolvasófej (gagyi cédépléjer).
Ráadásul szerintem nagy különbség van a CD-k között abból a szempontból hogyha egy nyomott CD-ről nem tud rendesen olvasni a fej azonnal elveszti a sávszinkront (azonnal pattog ugrál..), míg egy írt CD-nél előfordulhat hogy sok lesz a rossz bit de a sávot tudja tartani így azt a hatást keltve hogy le tudja játszani, csak a hangminőség nem lesz jó.
Ha valamilyen tényszerü dologban tévednék javítsatok ki, mert elég sok dologban csak feltételezésekre (és nemi tanulmányaimra) hagyatkoztam.
üdv DAni
(az mp3 témához csak annyit hogy a Fraunhofer intézetben jól dolgoztak a profok, tényleg el tudják érni ugyanazt a hangérzetet, de a ''hangnyomást'' nem tudják pótolni. Próbáljátok ki egy jó dinamikáju rendszeren: rakjátok egymás mellé az eredetit és a mp3-t, szép kis dinamikavesztést fogtok elősször észrevenni)
Aktív témák
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest