- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasza_1
senior tag
Aki csak kiveszi kamerájából a DVD-t, és csak viszi, az megcsinálhatja ugyanezt miniDV kazival is, csak kell vinni kell hozzá a kamerát.(Már mindegyik TV-n van elől Svideó vagy Composit bemenet). Aki nemfogja gépre lemásolni a DVD lemezt, az szerintem a kazettát sem fogja, főleg hogy olcsobb, és több ráfér. Ha meg csak egyszer vesz rá anyagot a kazira, akkor nem is kell 1000,-Ft-os kazi, hanem elég 600,-Ft-os is. (Én 600,-Ft-os kazikra kb 10-szer szoktam felvenni, és nem szokott vele gond lenni.)
-
master bud
tag
Igen, a turiszt itt a kulcsszó. Mert DVD lejátszót gyékénypapuccal együtt veszünk a Tescoban továbbá meg lehet nézni, hogy mi történik azzal aki vesz egy miniDV kamerát->
sz_r minőségben jön át az anyag USBn. (Felhívják a figyelmét az FW-ra)
Hol lehet olyat venni?
Nektek is ekkora az avitok?
Van-e cracketek a xyz vágószoftverhez?
Upsz, nem magyar. Könyvetek manuálotok magyarul?
Mibe tömörítsem?
Menüt hogyan tudok csinálni a Neroval?
És emberünk intelligens mert kérdez, topikoz stb. Mi van azzal aki síkképernyős?
Ehelyett 1ből DVD a turisztnak, ez jó ötlet. De ha miniDV-t nézünk, akkor az ugyan 13 GB/óra, szalagos meg minden, végén ebből is DVD lesz...most.
Mi van ha később a miniDV anyagainkat a jövőben tömörítés nélkül pakolhatjuk fel vmi ultranagy adathordozóra és vmi le is játssza?
Akkor örülni fogunk, hogy nem 1/20-ra nyomott MPEG2 hanem DV avi.
Sztem~~G::alactic O::bservation D::evice~~
-
Den
veterán
és miből gondolod hogy ezt komoly dologra szánták?
Ez arra van hogy a turiszt a nyakába lógatja mikor kimegy a szálodából, és a szokásos barátoknak mutogatós amatőrvidedóit megcsinálja vele.
aztán mikor elmegy a barátokhoz, rokonokhoz, zsebrevágja a 2-3 kis dvd-t amit csinált a nyaraláson, és 1 -2 órán -át untatja vele a vendéglátóit a dvd lejátszójukon lejátszva. ennyi, nem szerkeztget, nem másol pcre, mikor megtelt felcímkézi és beteszi a családi fimarhívumba.www.simson4t.hu
-
nagyúr
gondolom csak van neki valami átviteli buffere, amibe ír addig, amíg ez a pozicionálás nem lesz kész.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
TeeJay
félisten
erről most az jut az eszembe
hogy mikor volt az a Concorde repülőgép baleset
azt mindösszesen egy kamionos felesége kamerázta fel valami bóvli kamerával.
nekem nem tökmindegy hogy mi történik?
nem szoktam csak azt felvenni ami nekem fontos.
ja és sose tárolok a kamerába fontos felvételt tartalmazó kazit.
inkább mindig van benne üres vagy ha nincs akkor üres részre van tekerve:-P
ellenben a DVD-s kamcsinál lehet hogy hamarabb felvételre tudod izzítani
de mi van ha megtellt a DVD mivel ha jól tudom arra feleannyit lehet csak felvenni.
szóval mindegyik technikának van előnye hátránya.
én még mindig a miniDV-ben hiszek.
és mindig üres kazit kell tartani magadnál
ennyiMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
jules55
csendes tag
-
Pötyi
őstag
és engem nem izgat a tekerés mert felvételkor max 1-2 perc alatt oda tekersz ahova akarsz.
nemde???
Tételezzünk fel egy olyan élethelyzetet, hogy a Nagyvárad téren állsz, az egyik barátodra várva. Nálad van a kamerád, benne a mini DV kazetta. Valami FONTOS dolog van rajta, pld. a gyereked születése. Meg szeretnéd mutatni a barátodnak. Hirtelen sugárhajtómű bömbölését hallod és ahogy felnézel, azt látod, hogy egy eltérített 737 Bőing megy egyenesen a SOTE toronyház felé.
Arra gondolsz, hogy ott van az orrod elött a Pulitzer-dijjas fénykép/videó lehetősége, dehát a gyereked születésére csak nem vennéd rá! A végére kéne tekerni!
Ilyenkor mit teszel? Felordítasz a pilótának, hogy ugyan álljon már meg 1-2 percre mozdulatlanul a levegőben, amig oda tekersz, ahova akarsz?
A DVD esetében mindig a végére teszi az újabb felvételeket, aztán majd szerkesztgetheted kedvedre...QNX is cool!
-
Agostino
addikt
Szép is, olcsó is de már van kamerám .
Majd egyszer ha a mostani tönkremegy, egy ilyet veszek.hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
TeeJay
félisten
válasz Cathfaern #21 üzenetére
én is 45ért vettem a Sony mp3 atrac 3 plus vagy milyen Discmanemet
és még sose tudtam berázatni.
és nekem is 1es állásba van mert még 2es-be sose kellett kapcsizni
se Audió cédé de mp3 nem tudod beugrani rajta ;-)
szóval ebbe nagyon ott van a SonyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
unokatesóm kapta 2002 karácsonyra a Sony miniDV kamcsiját
1megapixel meg minden volt benne ami akkoriba menő volt.
540000 volt az ára és nem bánta meg hogy azt vették
eszméletlen sok videót szerkeztettünk vele
balalgás meg mindeféle bál meg utazások meg minden.
miniDV a legzsírabb
igaz hogy piszok sokat foglal gépen a videó de nekem az nagyon bejött hogy mindent tudtunk vele szerkezteni.
és engem nem izgat a tekerés mert felvételkor max 1-2 perc alatt oda tekersz ahova akarsz.
nemde???
a DVD-sbe is valahogy be kell nyomni hogy hova akarsz ugrani rajta.
az se 1másodperc
na szóval én úgy gondolom aki már komolyabb dologra használ ilyen jó kis kamerákat az mini DV-kazisat vesz
én csak olyat vennékMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
dzsoni
senior tag
válasz Cathfaern #21 üzenetére
Az ok, de itt azért mégiscsak dvd-ről van szó és irásról. Lehet h a rázkodásvédelem miatt nem hallod hogy ugrana valamit, ebben az esetben viszont nemtom hogy oldják meg. Valahogy nehezzen tudom elképzelni hogy macskaköves úton egy motoron ülve valaki végigtép a kezében ezzel a kamerával és minden egyes képkocka meglesz neki... aztán lehet hogy tévedek.
-
dzsoni
senior tag
Nekem valamiért nem szimpatikus ez a dvd-re irunk kapásból dolog. Egy szerencsétlen discman is elkezd szakadozni lejátszás közben komolyabb rázásnál, itt meg dvd és ráadásul írás van... hát nemtom. Kiváncsi lennék hogy mondjuk hány képkocka esik ki ha valaki végigkameráz egy ilyennel mondjuk egy ''jófajta'' budapesti utcát egy mozgó buszból.
-
Den
veterán
-
Pötyi
őstag
-
dabadab
titán
De, a miniDV is tomoritett, az MJPEG egy variansa (minden kepkocka egy jpg kep) - igy aztan ezt nyugodtan lehet vagni es a minosege is eleg jo - ellentetben a getto MPEG1-gyel.
Abban igaza van Potyinek, hogy a kazetta kenyelmetlen - cserebe viszont ugy 10 giga fer el rajta. Valoszinuleg par ev mulva mar az ekkora flashek is megfizethetoek lesznek es kijonnek a memoriakartyas DV kamerak - azok majd jok lesznek.DRM is theft
-
micro
addikt
Ezzel az apró optikával milyen gagyi képe lehet!
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
Pötyi
őstag
Akik voltak a legutolsó PH! találkozón pár hete a Don Pepe pizzériában, azok mind megcsodálhatták élőben a DVD kamerát...
Az, hogy a mini DV jobb, az vitatható... A DVD lemezt ugyanis nem kell átjátszani tyúkbéllel a számítógépedre, hanem kiveszed a kamerából és beteszed a számítógépbe, vagy az asztali DVD olvasóba oszt kész! Ezzel nem kis időt takarítasz meg... A kapacitásáról meg annyit, hogy egy egyórás lemezre felezett minőséggel két órát is felvehetsz... De a legjobb az ELÉRÉS! A kazettát ugyanis előre-hátra kell tekerni, a korongot meg nem...QNX is cool!
-
-
ciao
senior tag
ezzel az ergonómiátlan randasággal átlépték a MAYA elvet
[Szerkesztve]Mindenkit felpofoztatok a bakterral!
-
Flashback
addikt
De csúnya... Egyébként már volt a Sonynak ilyen dvdre írós kamerája. De ez rettentő csúnya, mint valami gagyi piacos discman...
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
fanatic
aktív tag
Winchivel életképesebb lenne! Ja és akkor nem lenne ilyen ronda!
Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D
-
Hun'reeth
őstag
Jópofa ára van 1 cent híján 700$ ?!
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
sharker
aktív tag
Szerintem zsír
-
TeeJay
félisten
hát nekem a Sony miniDV kamerák még mindgi jobban tetszenek.
erre a kis DVD-re csak azt hiszem 30perc filmet lehet felvenni.
ja és 1megapixelesbe szerintem a kép is jobb minőségű.
és akkor még nem írtam a miniDV kamcsiknál a 3 CCD érzékelősről.
jó próbálkozás ez a DVD
de szerintem a miniDv még mindig jobbMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/