Aktív témák
-
szesa
senior tag
Udv!
Hasznal valki NF7-et Radeon 9500Proval?
Ha igen van csikozodas D-SUB-on? -
anulu
félisten
De jó! Kvázi-tag lettem! :D:D:D
-
anulu
félisten
Cirka 1 hete van NF7-em. TBred B 1700 @ 2165MHz. 333-as Samsung @ 404MHz, AGP 83MHz-en, és atomstabil! Egy ASUS A7V333-at cseréltem le (2000+ Palomino volt mellette). Nem bántam meg! :) A KT7es eladása és az NF7 között nem telt el 1 év... :(((
-
fLeSs
nagyúr
gratula a hozzászólásaidhoz... :DDD
-
Kisgyerek
csendes tag
Leirjam még 3szor???:-))))))))))))
-
Kisgyerek
csendes tag
Hali.
Nekem nagyon bejött ez a deszka.
3 hete nyuzom 2100+tbred B athlonnal.Jelenleg 166*13on szalad szinkronban 333on egy 512 KINGSTON HyperX 3000el.Álomstabil a cucc.
Ugyanakkor probáltam 200*10en léghütéssel és minden gond nélkül stabilan szalad a vas.A hangja pedig sok teszt szerint-de az én fülem szerint is- nem szól,hanem muzsikál!!!
Ennyire szar ez a deszka.........................
Aszondom,amig ki nem probálod inkább ne irj semmit!!!
Egyébként anno volt egy ASUS P2B lapom,egy 450 klamath procival.
Namost erről irhatnék bármit,hiszen nekem volt -nem a haverom haverjának-,de erröl is csak jot tudok mondani.
SZVSZ mindenben van selejt,legyen az bármilyen márka.Az,hogy ABITnál sokat hallottál a hibákról,annak tudhato be hogy sokat adtak el belőle,ÉS NEM UGY MINT SOK MÁS GYÁRTÓ EL IS ISMERIK HIBÁJUKAT!!!
Csak ennyi nyomta a csörömet...........
Peter McBartell
ABIT Magyarország kht-bt. hehehehe -
Kisgyerek
csendes tag
Hali.
Nekem nagyon bejött ez a deszka.
3 hete nyuzom 2100+tbred B athlonnal.Jelenleg 166*13on szalad szinkronban 333on egy 512 KINGSTON HyperX 3000el.Álomstabil a cucc.
Ugyanakkor probáltam 200*10en léghütéssel és minden gond nélkül stabilan szalad a vas.
Aszondom,amig ki nem probálod inkább ne irj semmit!!!
Namost erről irhatnék bármit,hiszen nekem volt -nem a haverom haverjának-,de erröl is csak jot tudok mondani.
SZVSZ mindenben van selejt,legyen az bármilyen márka.Az,hogy ABITnál sokat hallottál a hibákról,annak tudhato be hogy sokat adtak el belőle,ÉS NEM UGY MINT SOK MÁS GYÁRTÓ EL IS ISMERIK HIBÁJUKAT!!!
Peter McBartell
Kisgyerek
csendes tag
Hali.
Nekem nagyon bejött ez a deszka.http://prohardver.hu/pics/smileys/act_bouncin.gif
:DD
+hete nyuzom 2100+tbred B athlonnal.Jelenleg 166*13on szalad szinkronban 333on egy 512 KINGSTON HyperX 3000el.Álomstabil a cucc.
Ugyanakkor probáltam 200*10en léghütéssel és minden gond nélkül stabilan szalad a vas.
Aszondom,amig ki nem probálod inkább ne irj semmit!!!http://prohardver.hu/pics/smileys/mad_3.gif
:(((
Peter McBartell
Kisgyerek
csendes tag
Hali.
Nekem nagyon bejött ez a deszka.http://prohardver.hu/pics/smileys/act_bouncin.gif
:DD
+hete nyuzom 2100+tbred B athlonnal.Jelenleg 166*13on szalad szinkronban 333on egy 512 KINGSTON HyperX 3000el.Álomstabil a cucc.
Aszondom,amig ki nem probálod inkább ne irj semmit!!!http://prohardver.hu/pics/smileys/mad_3.gif
:(((
Peter McBartell
ABIT Magyarország kht-bt.http://prohardver.hu/pics/smileys/act_rollin.gif -
Kisgyerek
csendes tag
Hali.
:)) -
fLeSs
nagyúr
nekem volt kétszer is bx6 2.0-m.az elsőben a feszültségek nagyon ingadoztak,a másodikon elpukkant egy kondi.aztán volt kt7a-m,ami ha olyan kedve volt nem indult el,fagyott állandóan.azután volt kx7-em,a feszültségek ingadoztak összevissza,pl vcore 1,85V helyett 1.82V-1,92V között járt fel-le.aztán egy hét alatt 3 abit kd7e alaplap nyiffant ki nálam,szal nevetséges.chieftec tápom van ,mielőtt vki megkérdezné.egyszerűen abitéknál arról szól a dolog,hogy aki kifog egy jót,az mákos,de több van aki nem.CHS-nél melózok,és itt is azért nem árusítunk már ABIT-ot 1 éve,mert annyi jött vissza garba mint a szemét.ezekután áttértem az asus-ra(végleg nem fogok több abitot venni),és semmi baja a gépemnek.erről ennyit.
-
dekorex
csendes tag
Nekem is NF7-s alaplapom van, és sajnos több dolog nem működik rajta/benne
:)) XP2600+ 333 as FSB szinkronba hajtva 2db 256os modullal.
Valakinek a tisztelt olvasók közül volt/van ilyen gondja? Netán megoldotta? Netán leírná hogyan?!!;) -
phoenixke
tag
Na, nem kaptam meeg 1 ramot bele :(. Hihetetlen, hogy rendelesre kell 512 megas modult szerezni :(. Igy 195x10.5 , ez sem rosz egy 1800+al.
-
lzsolt
tag
az nForce nagyon érzékeny a memóriákra:(
tessék normális ramokat tenni bele és akkor megszünnek a fagyások (bár lehet hogy gyárilag hibás a lap)
Az általam megvásárolt NF7-S-re símán felment az XP
kb egy hete használom, de fagyás még nem volt (11*200-on 7-3-3-CL2-n)
[L]http://lzsolt.uw.hu/sisoft.JPG[/L] -
Savanya
addikt
Asus A7V8X -et váltottam le Abit NF7-S -re .Eddig semmi bajom vele ,gyorsabb ,se a tuninggal ,se a kétféle memóriámmal nincs gond /egyik Samsung ,másik Hynix/ . Az alaplapi hang nem recseg , a Lan is jó rajta /pedig kábelnetem van/.
-
Turmoil
senior tag
A By SPD azt jelenti, hogy a memória megmondja, hogy mennyivel tudna menni. Ide nem a legdurvábbat rakja a gyártó, hanem a biztonságosat, átlagusernek.
Kézzel azt állítasz be amit akarsz, de ha FSB-t növelsz, akkor vegyél vissza, nem biztos, hogy bírja a memó.
Szóval ha kicsit ésszel hajtod, akkor neked is kijön simán a közel 2 GHz (Ha meg TBred-B a procid, akkor még több.) -
phoenixke
tag
Ha minden igaz, ma hozok haza egy peldanyt. ''Sajnos'' csak ddr333 memom van, ahhoz veszek meg egy masodikat, meg egyelore nem t`om hogy fog szuperalni veluk. A haditerv aszinkron futtatas de ki tudja mi lesz belole a vegen. De meg vbagyok gyozodve rola, hogy a vegere ki fog derulni, Arpad jo munkasember :)!
-
Orly13
csendes tag
Üdv!
Én is nemrég vettem egy nf7-t, de nem vagyok tőle eldőlve. Előzőleg egy Gigabyte 7vax lapom volt (meg még van is, mert nem adtam el), ami kt400-as chipset-es. Őszintén szólva semmi gondom nem volt vele, csak annyi, hogy ''kifogtam'' egy gyárilag szorzólock nélküli Amd xp1700+-t (1466mhz), és mivel alap csak 12,5x-ig állítható a procit 1666 Mhz-re tudtam ''csak'' felhúzni, ehhez jön a 133-ról 140-re emelt fsb, így lett 1750 Mhz azaz mondjuk egy xp2000+. (valszeg ddr333-assal feljebb is menne). Ja, és feszemelés nélkül!!!
Na mondom eladom, veszek egy abit nf7-est, mert ott 22x-ig lehet állítani a szorzót. Megtörtént...
Tapasztalatok: win-telepítés 3x-ra sikerül, nvidia chipsetdrv telepítés felénél elakad. Memóriabeállításnál az Aggressive mód és a By SPD ugyanaz!!! (6,3,3, 2,5) Röhej, kézzel beállítom (5,2,2,2). Procifeszültség auto módban 1,58 holott 1,60-nak kéne lenni, sebaj 0,25v neki. Indítom, beriaszt valami! Nagy nehezen kiderítettem, hogy a ventilátor fordulatszámát 500-nak vezsi, jholozzu az 3000!!! (legújabb bios nf7_15.exe pedig belesütve!) Sebaj letiltom a riasztást, na így már minden ok.
És hogy mennyire érte meg? Semmennyire! A procit 14x-ig tudtam felvinni, de ekkor már 2*0,25 voltot kellett emelnem, mert hidegindításnál nem indult... 3dmark2001 kiakadt. Szóval 1800-on tudom csak ''stabilan'' működtetni. Szóval 50hz plusssz, és mindez mennyibe került? 27000 a lap, a giga-ért meg talán kapok 19e-ret... 8000e ft!!!!!!! És még itt ''remegek'' nem lesz-e fagyás éppen vmelyik progi alatt, a gigabyte-nál volt egy olyan feelingem, hogy betonstabil a gép...
Lehet hogy kér memória modullal jobb a memkezelés, de a sandrában kottára ugyanannnyi a lét lapé (giga: 2013/1945 nf7: 2015/1916)
3dmark2001: 8523 (giga) 8479 (abit)
Sys: 1700+ (1800-on), radeon8500le, 266ddr samsung, maxtor 7200rpm, win98se
És a fő röhej, hogy egy ugyan ilyen procit a barátom egy amd760-as alaplapban ddr333-as memóriával 12,5-es szorzóval 152-es fsbvel 1900-on(!!!!!) hajt...
Bang! -
lzsolt
tag
Én kb egy hete vettem egy NF7-S lapot
simán viszi 200 MHz-es FSB szinkronban
(igaz megszokásból fenyomtam a chipset feszültségét 1,6-ról 1,7-re:))
a PCI és az AGP lockolva van (fix 33 és 66 Mhz) -
MELKOR
tag
érdemes e lecserélni az ABIT KD7 E lapomat egy nforce2-es N7-re ? Az a bajom vele hogy a PCI és AGP nem függyetlen az FSB-től gátolva ezzel a nagyobb tuningot és a max ratio amit tud 5:2:1 leosztás. Az nforce2 az FSB-től függyetelnül kezeli ezeket+ ott van a duál 64 bites memóriakezelő..Szal mi legyen ?
-
Geri26
csendes tag
Udv!
Nemreg vettem egy sima NF7-et.....es van rajta 5.1 hang!:) Nem Sounstorm, nincs Dolby, de mind az ot kimeneten van hang. Fel kell installalni a Realtec hangkartya drivert kulon. Most nemtom honnan lehet leszedni, mert nekem is az uzletben adtak, de mukodik!:) -
Kraft
csendes tag
na nekem nf7 van sima, de nemakar szolni csak az elso 2 hangszoro,de nemtudom miert :/
-
pRedATor
tag
Látom, egy igazi ABIT fan...
Nekem kevesebb volt (van): BM6, BE6-II, (ST6), és én is bízom, hogy NF7 lesz a következő
Ezenkívül sorolhatnám, azokat amelyek megfordultak nálam. Ez a kedvenc lapom.
De ahogy elnézem ManOwaR személyében elég nagy antiABIT fant üdvözölhetünk (nála úgymond ''összejöttek'' a dolgok, de ezért ennyire nem kellene általánosítani)
Ennyi pénzért tényleg egy jó lapot kap a Tisztelt Nagyérdemű. :)) -
KERO_SAN
aktív tag
Hehe:)
En a mult honapban pont ilyen lapbol allitottam ossze az uj gepem.
Ami egy kicsit negativumnak szamit hogy az 5.1es hang csak m szerianal elerheto (nf7m)...Ami bizony +3-4k :)
Deegyebkent teljesen meg vagyok vele elegedve:) -
Egon
nagyúr
Ha egy cég jó alaplapot csinál, egyáltalán nem garancia, hogy jó video- vagy hangkártyát (vagy mákdarálót stb.) _is_ gyárt (pontosabban: szerel, forgalmaz). Példa: Aopen. Remek alaplapok, házak; kritikán aluli, pocsék CD-ROM...:( Ezt imho figyelembe kell venni vásárláskor...
Amúgy 2 BH6 (egyik öcsémnél), BF6 és BD7: gond nélkül.
Ui.: BF6-II nem is volt; nem véletlenül BE6-II-t akartál írni?!? :t:t:t -
simonzé
addikt
Az első komolyabb alaplapom az Abit BF6-II volt (Vel. 433-mal) Nagyon tuti kis lap volt, méltó az Abithoz.
A jó tapasztalatokon beindultam, és kb 1 éve vettem egy Abit Siluro Gf4 Mx 440-es videokártyát. Na, ez egy baromi nagy hiba volt. Csak kiváncsiságból tuningoltam, megtudni, mi a határ. Egy Mhz-s procifrekv. növelésnél már óránként 1* befagyott. :( 10 Mhz-s emelésnél már hibásan bootolt. :(:(A memória bírta a 10 Mhz-s emelést, de 12-nél már fagyott. :(:(:(Haverom hasonló dolgokat tapasztalt azonos kártyával.
Szerintem ez nem tuning. Az én szememben az Abit presztizse a nulla környékére zuhant. Nagyon nagyot kell dobnia, hogy visszatérjek hozzá. Ennyi. -
borsi
tag
Abit KR7A
Tuti lap, nagyon szerettem, minden szar állítható, és tesztek szerint nagyon nagyon gyors.
De sajnos az tény, hogy eddigi hatból 1 videokártya(GigaR9000) meg se nyekkent benne+1 db hynix Ram szintúgy. Amúgy teljesen hibátlan alkatrészek. Ez még annyira nem is idegesített. De amikor átraktam bele XP1700+ TbredA procimat, majdnem idegbajt kaptam. Nem tudok neki csak 0.125V-al több feszt adni és az édeskevés. Ugyanaz a proci nálam 1900MHz-en végigvitte a 3Dmarkot, most öcsémnél épphogy bejön a Win1700MHz-en. Nesze neked tunig Abit, én csalódtam. De remélhetőleg az újabb Abit alaplapok nem ilyen szűkmarkúak a feszültségekkel... -
MaUser
addikt
Srácok Alaplap-evolúcióm:
bh6, be-6 II, kt7, kr7a, (nf7 remélem:)).
Minden lapom működik még most is ismerőseimnél!
Garóban egy sem volt, stabilak (na jó nem szervernek).
Talán azért ez a nagy felfordulás, mert sok embernek van s ha megveszel valamit drágán (be-6 II) s az cserbenhagy, hát érthető a felháborodás.
Akinek van annyi pénze az ugyis asus, tyan-t vesz. -
hobizoli
nagyúr
Aztan akkor most miert is van AMD-s rendszered???
Erdekes nekem eddig Abit-tol BH6, KT7A-R, KD7-R deszkaim voltak/vannak itthon, minddel nagyol jol el voltam/vagyok eddig...nem is cserelgettem surun -mint azt lathatod-, vajon miert is...
Ilyen nem huzhato elegge dumaval hajgyjal mar, ember, mert az Abit mindig is arrol volt hires, hogy az egyik, ha nem a legjobb tuning deszka... RAM-ra pla CuSL2-C/TuSL2-C detto nyugos, pedoig ez nem Abit. A RAM hibakra meg siman magyarazat, hogy a belso (BIOS-bol nem minden allithato) RAM idozitesek van amikor gyorsabbak egy kicsit az Abit-nal, mint mas deszkakban...
Pl van amit nem tudsz allitani, de pl a Sandra megadja az erteket (ha tudod mit, hol kell keresni, meg lathatod is a regebbi<->ujabb BIOS-k kozotti diffit, es igy ezt aztan merheted is).
Pl amikor BIOS update utan kicsit -de nem szmottevoen, 20-50Mb/sec-l- lasabb lesz a RAM adatatvitel ugyanolyan setting-el, akkor is ez van, pedig a HW (RAM, deszka), az orajel az is maradt, csak a BIOS image valtozott, es nicsak mar nem fagyogat: tehat...
hobizoli -
ManOwaR
tag
volt egy abit BE7-RAID-om az volt aztán csak az alaplap. 10 indításból 2-szer egyszerűen nem indult el, nem lehetett bele egynél több memóriamodult tenni, mert a többit nem látta, néha egyszerűen megszüntette a hálókártya érzékenységét, néha az usb portok mondták be az unalmast, mindezek tetejébe a FAN tápcsatik olyan precizen voltak kiöntve, ha rádugtam a procihűtőt akkor letört belőlük egy darab. ugyhogy köszönöm abitot többet nem kérek
-
ManOwaR
tag
Maradjunk annyiban, hogy egyetlen épkézláb lapot sikerült teveznük és gyártaniuk a BH6-ot,viszont a későbbi alplapjai közül, sok egyszerűen
a rakás szar kategóriában van. Ram érzékenység, tápfeszültség ingadozás, nem eléggé húzható, instabilitás, sokat vissza kell vinni stb. pl a miklandnál annyi abitot vittek vissza, hogy a cég befejezte az abit forgalmazását -
hobizoli
nagyúr
Egyebkent mas gyarto(k) is bele szaladta(ak) az Abit-rol elhiresult kondezator hibaba... csak tudod, senki nem dicsekszik/edett vele...
Egyebkent az en ex-BH6-m meg mindig muxik egy ismerosomnel, pedig mar 4.5 eves...semmi baja, a aominozus hiba, csak egy idointervallumban gaytott deszkakra vonatkozik, az elotte es utana keszultek -erdekes- de jok (nahat...).
hobizoli -
karib
addikt
-
ManOwaR
tag
nem tudom, hogy vagytok vele, de én nem veszek abitot, egyszerűen egy hulladék alaplap
-
bdav
őstag
Impresszív... 70k forint körüli pénzért már elég masszív gépet lehet összedobni belőle (lap+proc+mem) Hasonló teljesítmény esetén intel platformon csak a proc majdnem ennyi :))
-
MasOyama
őstag
Erre az alaplapra fáj már a fogam két hete.
Egy teszt: http://www.hwhunpage.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=70&sidebar=0
Amugy nettó 27 -
twollah
nagyúr
Lehet, hogy ez lesz az uj alaplapom a KT7A utan?
-
twollah
nagyúr
Lehet, hogy ez lesz az uj alaplapom a KT7A utan?
-
klumbik
tag
Na megint kötekedek: a agp vezérlő, nem a northbridge-ben van?
Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kés topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-H81M-S1 1150 alaplap eladó kedvező áron!
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest