Aktív témák
-
SpoonTHX
tag
válasz
Gábor vitéz #71 üzenetére
igaz...az nagyon szép egy 3.3 as ramtól.
nekem 2.86 os van és az 330 on megy stabilan...de az 2.86 os
0,006651ns/mhz
0,008412ns/mhz
25%al jobb teljesitmény..:C persze a javadra -
SpoonTHX
tag
Köszi szépen..neked is ajánlom figyelmedbe a kis progaramra ami itt van:
[L]http://benforce.freeweb.hu/erdekessegek.html[/L]
id:guest
kód:guest
van benne 9800 pro is
ha hasznát vennétek nyugodtan felteheted a honlapodra..csak küldj egy mailt.
Több videó kártyát is lehet bele tenni ,csak nem tudtam többnek az alapfeszültségét.És az pedig szükséges a számitáshoz -
Gábor vitéz
tag
Értettem én hogy az onnan mire vonatkozik. :) Tudom hogy van bios szerkesztésre való progi, csak eddig nem mertem használni. (de ha jól tévedek egy sima hex-editorral is bele lehet piszkálni a rom file-okba)
Először azt hittem, hogy a bios lementése nélkül akartad módosítani, és azért bosszankodsz mert nem megy. :)
Na mindenesetre azért sok sikert a kísérletezéshez! Majd számolj be, mire jutottál! Én azt hiszem maradok a sima 9800pro biosnál, ugyanis a kártyám eredetileg egy 9800 np, és a 3.3ns-os ramjaitól már a 392MHz is nagyon szép teljesítmény, nem hiszem hogy sokkal feljebb lehetne tornászni. -
SpoonTHX
tag
akkor még nem volt éppen folyamatos .mostmár azért gondolom elfutkározna
-
SpoonTHX
tag
akkor még ''rosszabb volt'' 11000 pöttyöt tudott.
de próbáltam.
majd megnézem megint -
SpoonTHX
tag
Talán majd csak hétvégén szaraxom a biossal,mert nem nagyon van itthon pci os video kártya,nameg inkább monstákat hajkurászok mint biost telepitek igy hétközben.
-
Ragnar
tag
Ha BIOSt frissítesz legyen kéznél egy PCI - os vkártya , én már kétszer flasheltem el a BIOST a vkarimról , egyszer rossz flashelő programmal (Checksum error) , egyszer meg úgy , hogy CAS3 -as ramidőzítésen szinte semmit nem láttam a képernyőn , csak összevissza színes izéket.
-
SpoonTHX
tag
válasz
Gábor vitéz #62 üzenetére
mármint az onnan az a kimentett fájl-t jelenti...
onnan tudom csak megnyitni azaz a kimentett fájlból.
Úgy látszik mégis járnom kéne nylevtan órára -
SpoonTHX
tag
válasz
Gábor vitéz #62 üzenetére
van programom amivel lehet átirni a biosát a kártyának csak ahhoz ki is kellene mentenem ...igen az enyémet szeretném átirni (azaz a ram késleltetését cas2ről cas1 re ,vagy cas3 ra attól füg melyik lesz jobb beállitás....)
-
-
Gábor vitéz
tag
-
rudi
nagyúr
válasz
Gábor vitéz #57 üzenetére
ICQ detailsból kijön hogy Veszprémi Egyetemen műszaki informatikát tanulok és kötelességem mindenféle hardveres felépítéseket jó mélyen ismerni.
Nemtom miért megy nagyobb frekni a GPU de ha minden jól megy megkérem SpoonTHX-t hogy rakjon fel pár BIOSt (már találtam XTset is!) és méricsgéljen feszültségeket mert Ő bele mer nyúlni a vasba :D
Pár napon (héten) belül lesz egy jó kis beszámoló SpoonTHX hardveresen 450köré húzott 9800asáról. Talán elős ilyen cikk lesz a magyar weben. Addig nézegessétek mit ért el Macci vagy az Xbitlabs-osok. -
Gábor vitéz
tag
Üdv neked Szlovákiába!
Igaz, még most sem tudom pontosan hogy ki vagy, de látom, komolyan ott vagy a szeren. (mondom ezt az után hogy beleolvasgattam a cikkeidbe)
Feszültség témában úgy néz ki igazat kell adjak neked.
De. Ha csak a CAS latenciákkal variál, akkor a GPU core miért megy följebb az új BIOS-szal?
OFF
Ha ott lett volna az a lemaradt szmájli, akkor szóvá se tettem volna a dolgot. De így sajna másképp lehetett érteni. Sorry elfogadva! :)
ON -
rudi
nagyúr
-
rudi
nagyúr
válasz
Gábor vitéz #52 üzenetére
Szóval itt vagyok ragyokgo:
[L]http://www.netmatch.host.sk/vga.html[/L]
[L]http://www.netmatch.host.sk/ati.html[/L]
[L]http://www.netmatch.host.sk/tuning.html[/L]
[L]http://www.netmatch.host.sk/radeon.html[/L]
és ha még időm is lenne a ZHk között...
Feszültség :
Vannak ugye az oroszok az Xbitlabstól akik mellesleg a digit-life-t is futtatják. Egyik kedves kollégájuk csinálja a powerstripet és az ő rédekeltségükbe tartozik a RADedit (az eredeti kóder abbahagyta most más vette át, egész aktuálsi forráskód weboldalamon valahol a dávnlódban a moddolt BIOSaim és a tweakerek között) és a radeon.ru. [L]http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/extreme_10.html[/L] szépen lerajzolgatták hogyan merre és NEM találtak BIOSból piszkálható feszeket egyik ATi kártyánál sem.
Másik odalon ott a rage3d és a rage3d tweaker ami alapján a Sapphires Redline is készült, ők sem találak feszültségmódosítást.
Harmadik oldalon ott a beyond3d és a nem akármilyen fórumuk és tájékozottságuk. Náluk sem találtam BIOS feszemelésre utaló jelet.
Negyedik oldal: Tyan extra 9600asa PH!n is volt róla hír had ne kelljen megkeresnem (tudtommal kivonták a forgalomból pedig ez volt a legérdekesebb ati megoldás évek óta). Ezen a kártyán KÜLÖN IC van ebépítve a SZOFTVERES feszültségéllításhoz a'la MSI alaplapok. Szernted he lenne egyszerűbb biosos módja akkor nem csinálták volna azt.
Az a sebességnövekedés amit tapasztaltál sok dologtól lehet, szerintem icipici a velószínűsége hogy feszemeléstől van, de ha gondolod mérd ki a kártyádon egy vmod-os link alapján (kell egy kis kézügyesség). Ha ezt képekkel bármivel dokumentálod akkor elhiszem, addig levegőbebeszélésnek tartom és nem hiszem hogy tévedtem!
Én verzióm: van ez a cas érték (még anno 8500asoknál megtalálták a lelkes BIOS flesserek, erről is megvan a cikk valahol az x-clan oldalán, ez alapján grafitoztam az első pár 8500ast, míg egy 3,6os ramos Sapphire meg nem halt). Még nem jártam utána de hétvégén 1001% hogy megnézem a fellelhető pro és XT biosokat cas kapcsán de nekem nagy a gyanúm hogy azért megy feljebb mert más cas-t használt. Alaplapoknál is látható hogy gyakran jobb a xxx freki magasabb cas-al mint xxx-yy freki alacsonyabb cas-al. Persze ez nagyban függ a számoktól mert a CAS (vagy CAL) column access latenci tehát mennyi alatt címez be egy oszlopot a RAM (ras ugyanez sorokra) ebből jön ki a mem sávszélesség valahogy (persze nem szabad elfelejteni hogy a hyperZ sokat dob ATIéknál).
Ha nem tudod ki vagyok kérdezd meg és válaszolok, amúgy ott az icq számom weboldalam címe ahol egész sok info van rólam...
OFF
''8000 az már valami'' tudod van az a legkisebb királylány és a hím sárkány párzószervéről szóló vicc (igen, az amit Sanyi (nagy Ő) dobott be anno :D talán Anitának...), arra akartam asszociálni és elfelejtettem a szmájlit a végéről. sorry
ON -
Gábor vitéz
tag
OFF
Kedves Viktor77!
Írtam neked egy szép hosszú kedves üzenetet, de a fórum motor hibájából kifolyólag úgy tűnik elveszett. De most már nem állok neki mégegyszer.
Na szóval a lényeg.
1. Nem, nem tudom ki az a Rudi. Csak azt tudom hogy igazságtalan, ha azt állítja csak az a valami ha 8000-et teper a zsuga 3dmark03-ban. (ez az érték agyon moddolt viedeokártyával, aranyárban mért ramokkal, és folyékony nitrogénbe áztatatott, vagy legalábbis qrva jól vízhűtött és 4GHz körül járatott procival érhető el. Vagy Athlon64-gyel amit szintén aranyárban mérnek mostanság)
2. Honnan gondolod, hogy tudod, hogy én mennyit 'konyítok' a videokártyákhoz? :F
Csak egy tipp: Ne a hozzászólások számából következtess.
Sajnálom ha megsértettem az érzéseidet, mélyen tisztelt, nagy tudású Rudi barátoddal kapcsolatban, de most nem volt igaza és a gizdázó stílusa is irritálólag hatott. Azzal hogy sértődötten véded nem segítesz neki.
ON -
GuMipOkE
senior tag
Ha már ennyire agyonOFFoljuk a témát. én 2001 végén regisztráltam és még csak kvázi-tag vagyok... :DDD
Pedig sztem viszonylag sűrűn olvasom a fórumot. -
Ragnar
tag
24.6 GB /sec. De szerintem lehet , hogy csak elméletileg , Az AIDA jelentős növekedést nem mutatott , mikor átállítottam CAS1-re. Majd megnézem , hogy ha a rendszermemória CAS - t változtatom akkor változik - e a sávszélesség , mert a rendszermemóriánál méri , lehet , hogy a VGA - nál számítja alap időzítésen.
-
SpoonTHX
tag
igy mennyi az adatátvitel cas1 en?
aidával tudod megnézni a megjelenités/gpu nál -
SpoonTHX
tag
[L]http://benforce.freeweb.hu/Sapphire9800pro.html[/L]
azért hozzáteszem hogy a memória csak 410-425 on stabil ami a képen van az kb 10 perc után felforrósodik ...mivel nincs a ramon borda -
Ragnar
tag
A radedittel lehet BIOS-t módosítani. Az órajeleket , az alap képfrissítéseket , illetve a memóriaidőzítést (Slow CAS3 , Normal CAS2, Ultra CAS1 ; DDR , SDR ),a tvout formatot , a vendor ID - t , meg a BIOS betűtípust lehet módosítani benne. (A Sapphire 9800Pro ramjai egyébként mennek CAS1 időzítésen)
-
SpoonTHX
tag
És akkor valami ati flash el át lehet a biosban állitani a feszültséget? mert egyszerűbb lenne mint forrasztani :U
-
Bandit21
addikt
válasz
Tejberizs #25 üzenetére
5700 pont??? Nem vagyok 3dmark függő, de nem értem h hogy lehet, én szoktam húzás nélkül 5500-5600-at kapni. Sztem. a 9500-ös 1700-2500 körül teljesít az említett tesztprogiban. De még ha átalakítottad vna 9700pro-ra akkor is 4500-5000 lenne. Nem értem vagy én vagyok hülye vagy a 3dm2001ről beszélsz??? :F
-
Viktor77
titán
válasz
Gábor vitéz #35 üzenetére
Látom te aztán tudod ki a rudi. Örülnél ha csak negyed annyit konyítanál a videókártyákhoz mint ő. :((
-
Gábor vitéz
tag
Ja a cikkről pedig, az a véleményem hogy felesleges riogatás. Minden kártyát vissza lehet hozni egy rossz bios-flash után. Aki nem tudja hogyan, az meg ne álljon neki addig flash-elgetni. Ennyi.
-
Gábor vitéz
tag
Miért? Neked 8000? És akkor mi van? Okos gyerek ... :(((
Egyébként nagyon is van köze a bios-nak a feszültségekhez. A memónak és a gpu-nak is ad egy kis kakaót. Leglábbis nálam egy Sapphire 9800 a pro bios beleírása után enyhén szólva is megtáltosodott! A gpu 25MHz-cel, a memória pedig 52MHz-cel megy többet stabilan! -
rudi
nagyúr
Hümmm....
1. Nekem már a 8500st is megfogja a 3.8as catalyst ''fagyásgátlója'' ha nagyon meghúzom a chipet.
2. RAM húzástól NEM fogja meg a driver azzal vigyázni kell.
3. baromi egyszerű berakni egy pár bites védelmet a BIOSba szóval moddoljátok inkább a saját BIOSotokat vagy használjatok tunerprogit
4. nem hiszem hogy az ati ilyen apróságér új nyákot tervezne:
[L]http://www.netmatch.host.sk/ati.html#9800[/L] ASUS XT nyák referencia 9800nyákon van, sapphire kicsit finomított 9700as nyákra is pakol R350eket.
5. aki komolyan gondolja: [L]http://www.xtremesystems.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=94[/L] és kicsit keményebb változata a számokra koncentrálva [L]http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/extreme_10.html[/L]: -
arn
félisten
hulye szkript :)
-
arn
félisten
Tényleg nagy szerencse kellett ahhoz, hogy egy 9500-on 2,8 ns-os RAM-ok legyenek. Bár (állítólag) léteznek 9700Pro-k 3,3 ns-os RAM-okkal, amiknek a Pro BIOS ad nagyobb feszkót.
konkretan ez melyik bios??? mert en kiprobaltam anno parat, de semmi pluszt nem kaptam a 9700es biosokhoz kepest. -
marcee
addikt
Azon már máskor is gondolkodtam, hogy videokártya elbiosolásánál, egy másik PCI-os kártyával indítva a gépet, nem lehet-e az AGP-set helyrepofozni?
-
arn
félisten
bios cserelgetessel eleg nehez szetcseszni egy kartyat... siman vissza lehet irni (pci trukk, illetve ha ugyes vagy vakon is lehet gepelni). anno hexaban eleg sokat szarakodtam ilyennel de meg sose sikerult szetnyomni. r9700est se.
-
Tejberizs
tag
Anno, nekem is mindenki mondta, hogy süssek egy 9700Pro-s BIOS-t a 9500-ösömbe, mert ment a hack hibátlanúl! Ja,meg forrasztgassak és akkor emelhetem a Core feszt, minek, felesleges! Omegával már így is 5700 pont körül kapok a 3DMark2k3-ba!
-
nap
addikt
Az kozismert teny, hogy a modding, tuning kockazattal jar. :)
Aki meg olyan hulye, hogy nem csinal mentest az eredeti bioszarol, ahhoz megyek kolcsonkerni penzt, mert abbol biztos tobb van neki.... :D -
jimmyb0y
tag
Hát én raktam a 9800promra egy Zalman bordát+ventit és meghúztam picit...Mondjuk ésszerű határokon belül... 378 as gpu ról 405 re(hallottam olyat akik alaphűtővel 450ig húzták szal ahhozképest én csak lágytuningot nyomtam)...Hogy miért? Mértne! Ja és érzem a különbséget mielőtt valaki lesípol,hogy ''minekis''
-
janati
őstag
Aki elb@szt@ a 9800Pro-ját, az megérdemli! Minek piszkálni egy 100k-s kártyát?? Mire nem elég?? Áááááá....:O
-
XeeN
senior tag
Én mindíg is azon voltam, hogy ''olcsón'' vásárolt cuccokból kihozzam a maxot. Persze az ésszerűség határain belul. Eddig a 9800-#9800Prómmal nincs semmi gond. XT-vé alakítás pedig meg sem fordult a fejemben, a cikkben leírt hardver különbségek miatt. :))
-
erdoke
titán
...''aki szerencsésen kifogott egy Radeon 9700 nyákra épülő Radeon 9500-as videokártyát, az a négy letiltott renderelő pipeline aktiválásával, egy kis tuninggal és némi szerencsével egy Radeon 9700 Pro boldog tulajdonosává válhatott.''
Tényleg nagy szerencse kellett ahhoz, hogy egy 9500-on 2,8 ns-os RAM-ok legyenek.;] Bár (állítólag) léteznek 9700Pro-k 3,3 ns-os RAM-okkal, amiknek a Pro BIOS ad nagyobb feszkót.
Azt se értem teljesen, hogy miért attól válnak egy halom ócskavas tulajdonosaivá a moddolók, amikor nem csinálnak előtte visszaállítási pontot.:F Ha tönkrement a kártya, attól még a többi alkatrész elvileg nem sérül. Nem beszélve arról, hogy az ócskavas hardveres meghibásodás eredményét jelzi, a System Restore pedig szovtveres helyreállítás ugyebár. :F
Mindenesetre aki 9800Pro-t XT BIOS-szal moddol, az idióta. Húzza fel az XT órajeleire, vagy akár fölé, szereljen rá egy jó bordát, és jobban jár.
Szerencsésen jó RAM esetén a 9800->9800Pro moddnak pedig nem látom ilyen veszélyét. -
-
Skica
őstag
'' SENIOR'' lettem :C:C:C:C:C
-
Skica
őstag
Persze ezen a teljesítményen! :C
-
Skica
őstag
Inkább arra törekednének a gyártók , minnél kevesebb hő keletkezzen!
-
Skica
őstag
Sok láma oldalon óltják az embereket hogy ''tedd meg!'', mert neked az jó!?!?
-
Én mindig is azon voltam, hogy inkább megveszem a vasat és azon az órajelen járatom, amire azt kitalálták. És akkor nem lesz baj.
-
Skica
őstag
5-10 fps miatt tönkretenni egy kátyát?
-
Skica
őstag
Bakker XT TX FX Tuning?Minek?
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Formula-1
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 Ventus 8GB OC
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest