- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz waverider #27 üzenetére
Azért nem mindegy, hogy mire használják azt a flash-t.... ami tárolásra van kitalála az hamar megpusztul az álandó újraírástól... azt hiszem te az SSD-re gondolsz... ami majdnem ugyanaz, de ott betervezik a sok újraírás problémáját is.
--
Ok, tudom hogy ddr vagy sdr mindegy csak nem láttam abban amit olvastam, ezért kérdeztem rá... csak kicsit meglepő hogy ddr-t használnak, gondolom annak bonyolultabb vezérlés kell...
--
Azt hiszem kuriózum lenne egy PH! teszt erről... tessék megmozgatni a nemzetközi kapcsoltokat
--
oprendszer szinten miért ne lehetne megoldani... sima 2.5ös winyó van ebben is... csak persze ha kifagy az oprendszer akkor veszik az adat... míg a hardveres verzióban nyomhatok resetet, mert az vigyáz magára -
azbest
félisten
-
azbest
félisten
3.5'' os, amiben van egy 2.5-ös winyó, a ram és a vezérlő elektronika... viszont létezik oylan notebook amibe 3.5''ös lemez is belemegy
szerk:
Lehet hogy hülyeséget mondok, de ennyi erővel ezt szoftveresen is meg lehetne oldani Ha az oprendszerben a bufferelés hasonló módon van megoldva... persze az áramszünetes részt / fagyást ott nem lehet így kivédeni.
[Szerkesztve] -
azbest
félisten
Gondolom azért a jótékony hatás, mert a winyók véletlenszerű írás/olvasásban nagyon gyengék... ha több program felváltva akar adatot (más más területről) akkor az olvasófej ide oda szaladgál és a pozicionálás miatt lassul be annyira...
Az elektronika gondolom előreolvassa a környékét annak ahonnan kért valamit a rendszer, és legközelebb azt már a memóriából szolgálja ki...
A szekvenciális olvasást nézve viszont nem hiszem hogy olyan gyors lenne nagyobb fájloknál... mert a lemez nem tudja olyan gyorsan adni az adatokat, ahogy fogy a gyorsító memóriából... de olyankor amúgy sem olyan lassú...
Az oldalon látható ábrák kicsit zavarosak nekem...[link]
(próbáljátok ki total commanderben hogy alapbeálíltással milyen gyorsan másol fájlt ugyanarra a merevlemezre ahonnan olvas, majd úgy is , hogy ''nagy fájl másolás módszer'' 10 megás gyorsítsítótárral beállítást adtok... igencsak felgyorsul, mert kevesebb a pzicionálás, egyszerre olvas be több adatot majd írja a másik pozícióra)
Egyébként hol írja, hogy ddr memória?
Sima SD sebessége is bőven elgendő oda és talán egyszerűbb is megvalósítani a vezérlését.
[Szerkesztve] -
azbest
félisten
Wooow... véletlen eléréssel is 100 mega körüli.. az szép... és annyira nem is vészes az ára.... főleg hogy igencsak megnöveli a rendszer sebességét.
90 sec gondolom arra pont elég hogy az 1 giga ram tartalmár kiírja a lemezre. Utánna már nincs szükség a ram tartalmára. (ha így működik)
Azért kíváncsi lennék hogy komolyabb használat mellett is tudja e tartani a sebességét...
Új hozzászólás Aktív témák
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest