Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gigabyte alaplap topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Apple MacBook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Nézzetek be abba a pár beyond3d-s fórumtopicba, amiket Raymond az R520-es találgatásko topicjába linkelt. Azokból leszűrhető, hogy milyen is lesz egy ''GPU'' pár éven belül. Lesz egy nagy-nagy rakás (ami SZÁZAS nagyságrendet jelent) lebegőpontos skalár számolókája amivel AKÁRMIT számolhat, nem kell annak specigikusan grafika jellegűnek lennie. Már a mai DX9-es hardverek mögött is egy olyan architektúra áll, ami assemblerben programozható, van egy halom univerzális meg mindenféle regisztere, 1-2-3-4 komponenssel tud hadseregnyi műveletet, szóval ha számolni kell, akkor verhetetlen. Most ezt rákapcsolták egy AGP-nél mindkét irányba sokkal-sokkal-sokkal gyorsabb buszra, szóval reszkessenek a számok!
Ja és nézzétek meg azt a memsávszélességet amivel egy GPU diszponál és hasonlítsátok össze a DDR2-vel
Szerintem az egész a Microsofton, DirectX-en és az azt követőn fog múlni. -
rudi
nagyúr
Nekem csak a filozófia nem tetszik: újabb kártya, újabb NYÁK, újabb chip stb. Miért ne lehetne videokártyában a fizikai gyorsítás, hiszen az ATI már nem egyforma kártyás ''SLI''-ben és hasonlókban gondolkodik. Veszek egy X800-at a grafikához és egy hypermemóriaás X300-at a geometriához.
Ha a fizikai kiegészítő modult külön gyártó fogja gyártani, a gémerek viszonylagosan kis száma miatt tuti drága lesz, ám ha egy vagonszám gyártott low-end VGA csinálná a fizikát, akkor sokkal olcsóbb tudna lenni, sokkal hamarább elterjedne, sokkal hamarább lenne hozzá szoftver, ami kihasználja. -
rudi
nagyúr
Szerintem most nagyon sok megtippelhetetlen tényező jön be a PC-k számítási sebességébe: dula colre, 64 bit, valós shader pipeline felbomlása, PCI Express hatalmas sávszélessége, Hyper Transport, Cell és egyéb stream processzorok, most aki pontosan megtippeli mi lesz 1-2 év múlva annak úgysem hiszik majd el.
-
rudi
nagyúr
Egy dolog az optimalizáció kód szinten és egy másik algoritmus szinten. Ha egy algoritmus n^2 komplexitású azt akárhogy kódolják, a legjobb esetben is akörül marad, de ha mondjuk egy n*log(n) algoritmust sikerül kiagyalni akkor máris jobban állun. Grafikus kódolásban algoritmus szintű optimalizálásról lehet beszélni, mert minden képlet a valós fényjelenségek lemodellezése, vagy ''közel élethűen'' és lassan vagy ''elnagyolva'' és gyorsan. A kódereknek azt a határt kell megkeresniük, ahol még szép, de már gyors, ez az igazi kihívás.
Persze ott van a másik oldalon a HLSL és egyéb prognyelvek automatizált kódja, amelyik nem mindig csinál optimális ahader assembler kódot, ott is hozhat a nem megfelelő erőforráskihasználás kellemetlen lassulásokat. Nem éppen az algoritmus csúszik szét, hanem előjön valami hardveres worst case, de ez a driver és HLSL íróknak az asztala. -
rudi
nagyúr
Nem vagyok túlzottan képben a fizikai számításokkal, de tudtommal ott sok deriválsá jellegű művelet van, ami a shader futószalagoknak sem okoz komolyabb gondot, szerintem ezt a fizikai számolást inkább a GPU felé kellene tolni és nem egy újabb chippel bonyolítani az inkompatibilitásokat. Bár a PCI-Express kellően rugalmas meg minden, de akkor is.
Persze a DX szabványosítás jó út lehet, a tizessel kapcsolatban láttam olyat is hogy DirectX AV ami a szabványos mpeg-tömörítés támogatás lesz az összes GPU-hoz, talán a fizika is megoldható így, de szerintem az nem holnap lesz, holnapután meg lehet hogy mindent bedarálnak a ''Cell-ek'' és univerzális shaderegyságes ''VGA''-k, amik már nem VGA-k lesznek hanem sok-sok-sok számolóka egy kupacon.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X 24GB OC Garanciával!
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- Hibátlan GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti 12GB GAMING OC Eladó - Garancia 2027/01/29-ig! Alza vásárlás
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 0PERCES! Evga RTX 2070 SUPER XC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Eladó Apple iPhone 13 256GB Kék / 12 hó jótállás
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest