- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Borsos árú alumíniumfelni? Nem, egy asztali PC!
- OLED monitor topic
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Roly
csendes tag
WIN 98SE-t használok. XP-alá miért nem kell?
A probléma:
Barátommal megcsináltuk, hogy az amúgy az áramot az alaplapról felvevő (SCS KKC73B; 6600 1/min; ~3,3W) hűtőt az alaplap kimélése végett, a tápcsatiról közvetlenül vegye fel. Közbeiktattunk egy fordulatszámszabályzást (poti, tranyó, kábelek; összesen 600Ft). A beállítható fordulatszám 2050-6300-ig változtatható fokozatmentesen. A Duron 700-as alapesetben 31,4 wattal fűt, nálam 1,85 voltot kap, ami ~42 watt. Ha a gépet internetezésre használom, letöltök, zenét hallgatok, közepes minőségű filmet nézek, akkor a CPU 51-53 fokos (ha a venti 2050-en, tehát kényelmesen lehet akár aludni is mellette -EZ VOLT A CÉL!). Na és akkor eljutottunk a HLT parancsig, amely szerintem akár 8-12 fokkal is csökkentheti a proci hőmérsékletét.
Ezért kellene nekem, hogy valahogy rábírjam a procit (alaplapot?) a kisebb hőtermelésre. -
zotyesz01
tag
-
guest
veterán
ja nekem is pl safe beállitassal samsung 256 ddr el a lap133/133 on el sem akart indulni spd vel vagy manualis ultra/2T/3T/6T
megy a lap akadas nelkul fene erti elvileg a safe vagy a nmormalnak kene a legstabilabbnak lenni de nem igy van....
pedig az en lapom at is van alakitva de ez szerintem bios bug....
Aktív témák
- Villanyszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Suzuki topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest