- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- OLED monitor topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
Dive
csendes tag
Szinte tuti biztos vagyok benne a táp a hibás. Tipikus hibajelenség. Akkor szokott az lenni, hogy többszöri kísérlet után kap csak elég fesz-t.
Próbálj ki egy erősebb tápot, vagy ha nincs rá módod, húzzál le pár fogyasztó eszközt, és úgy próbáld. Ha így kissebb terheléssel stabilan indul, akkor mehetsz nyugodtan nagyobb tápot venni. -
Dive
csendes tag
Bocs, azt nem írtam hogy az is :-) Persze az is frissítve lett...
-
Dive
csendes tag
Nekem is MX200-asom van, és se Win98SE Hun, se WinXP Prof. Hun alatt nem volt gond vele, kapásból felvágta az XP az nVidia drivert. (Persze a sajátját, aztán azért frissítettem.)
A Live!-ot is kapásból felismerte, egyből tökéletesen szólt. Szerintem nyugodtan használd azt, inkább mint az alaplapit.
Valaki írta, keressek rá a nohiber.txt-re, nincs ilyen a gépen... A probléma továbbra is létezik, nem tudok hibernálni. Mi köze lenne a hangkártyadriver-hez? Amúgy az mint az előbb írtam, frissítve van. -
Dive
csendes tag
Na végre, sikerült frissítenem a BIOSom! :-)))))
Nen OFFtopic jön!!
Van egy problémám XP-ben. Install után 2 nappal a Leállítás-nál butított lett a Készenlét, és nem lehet hibernálni sem. Az ECS oldalán az s5a011109.exe (V.01/11/09 Release Date: 11/27/2001)-nél ez olvasható:
Release Note:
1. ...
2. Fixed the "standby" selection of start menu becomes to be inactive action after
installing Windows XP
3. ...
Ezek szerint ez okozta? Viszont hiába update-eltem a BIOS-t, hiberbálni továbbra sem lehet. A Súgó azt írja, hogy az Energiaellátásnál kell beállítani, de ott nincs ilyen fül, és ha nincs ilyen, akkor nem támogatja a számítógép (a help szerint). Na most akkor? Van vkinek hasonló tapasztalata? Vagy majd csak a köv. XP telepítés után lesz újra jó? -
Dive
csendes tag
Köszi a válaszokat...
greg214: tényleg, eszembe sem jutottak ezek a progik, pedig megvannak. Bár azt nem tudom, hogy pl. a Norton Systemworks 2002-t érdemes-e felrakni XP-re?
Igen, az XP 98 után tényleg nagy dobás, de nekem a másik gépen már nagyon régóta Win2000 fut, és az az igazság, hogy annál is sokkal stabilabb, gyorsabb, és ami a legjobb, hogy kompatibilisebb! Ezért nem is nagyon tudtam használni a 2000-et, mert sok progim nem futott. EDDIG. Az XP (kopp-kopp-kopp) megoldást adott.
Természetesen a "bőröket" leszedtem (minek), az ie6 meg a mediaplayer 8 nem érdekel, egyiket sem használom.
zotyesz01: ajajajjjj, aug. 27.-ei a BIOS-om... Akkor azért nem tudtam frissíteni? Természetesen ezen a gépen csináltam a boot-disket a rom fájllal. Na most akkor átnyargalok a másik gépre (még jó hogy van), és megcsinálom ott... Majd beszámolok, köszi! -
Dive
csendes tag
Aha, értem... Csakhogy ha már nincs Win98-as BOOT floppym akkor telepíthetek egy Win-t hogy kreálni tudjak? Esetleg később a BIOS frissítések is Win alóliak lesznek?
(Most jut eszembe, a Win98 install CD úgyis BOOT-olható, és ott még választható is a csak parancssor) :-))) Hihi, már válaszoltam is magamnak :-)))
De tényleg, azért ezekszerint későb a BIOS-t is Win alól kell majd frissíteni.... -
Dive
csendes tag
-
Dive
csendes tag
válasz
zotyesz01 #385 üzenetére
Értem...
A BIOS frissítéssel viszont nagy gond van... Az AMINF329.EXE nevű programot kéne elindítani ha jól tudom floppys bootolás után, de hibát ír ki. Ha x opcióval indítom (hibák figyelmen kívül hagyása), akkor sem lehet használni, és Inteles chipseteket sorol csak fel. Pedig ez kell nekünk nem? Az ECS oldaláról töltöttem le már 2x is. Tehát a BIOS-t még nem tudtam frissíteni.
A lapom 3-as rev., már volt a DTK-nál ellenállás-műtéten, és a sikeres 10 perces beavatkozás óta remekül megy 1333/133-on a gép. (Előtte úgy fagyott, mintha kötelező lenne, csak 100-on volt hajlandó menni).
Most a Memtest86 hiba nélkül fut 133-on (is).
A gép viszont az IDE problémával együtt atomstabilnak tűnik, pl. a minap ment egyhuzamban 27 órát, mialatt letöltöttem 2.5GB-ot, és folyamatosan nyúztam fagyás nélkül. Közben viszont tisztesen leakadt 1-1 percre ha valami nagy fájllal kezdtem dolgozni.
Most megy az IDE kábel, de eléggé lassú, és ugye soxor nem bootol róla...
Ja, néha ha pl. kicserélek egy vinyót, törlődik a BIOS mintha kisütöttem volna. Szerintetek irány vissza a Mistral újév első munkanapján? -
Dive
csendes tag
válasz
zotyesz01 #381 üzenetére
Csak WinCommanderben mértem egy 130MB-os másolást mennyi idő alatt végez. Tudom ez nem tiszta adat főleg ha sok kis fájl van, de én mindig ugyanazzal az egy 130MB-os fájllal mértem, és az a lényeg, hogy gyakorlatban azt mennyi idő alatt kezeli le. Majd benchmarkolok is... Ja, az AGP 1.08-as frissítésével kezdtem.
karib: köszi a magyarázatot, már értem, habár elég sz*r... Arra nincs magyarázatod, miért lesz E meghajtó a második vinyó, hogyha letiltom BIOSban? Egyáltalán miért látja a Win?
Amúgy van még egy gond ezzel a rohadt lappal. "Néha" eljátssza, hogy bootoláskor kiírja hogy megtalálta a boot sectort az IDE-0-án, és itt megáll (itt egyből ki kéne írnia hogy Win98 indítása). Ha megpiszkálom a lapot az IDE csatlakozónál, utána többnyire jó. De ez sem mindig igaz. Van meg hogy elindul, de iszonyú lassan mászik, aztán lefagy, és újraindításnál megint megáll az IDE-0 boot-nál. (Nem a kábelem rossz, 3 kábellel is ezt csinálja a szemét).
Szerintetek vigyem vissza a Mistralba? Hogy fogják kivizsgálni? A hiba nem mindig jelentkezik, ha azt mondják nekem hogy ők nem találtak semmit, a falra mászok. -
Dive
csendes tag
Megint én vagyok :-))))
Megoldódott... Egy másik ATA-100-as kábellel jól megy, (7MB/sec átlaggal). Most hogy így nézem, a kábelen amit használtam, az egyik végén ahol az alaplapra dugom, az egyik szál ki van vágva (nem sérülés) szabályosan kb. 3mm-en, úgy a 15.-ik szál lehet a NEM piros szélétől nézve. Bocs de nem tudom érthetőbben leírni. Akkor ez milyen ATA kábel? Már emléxem, még rá is kérdeztem vásárláskor miért van ott kivágva, az volt a válasz hogy mert az a szál nincs használva.
A meghajtóbetűjelek kiosztásához tud vki hozzászólni vmit? -
Dive
csendes tag
Behalok, a régi ATA33-as kábellel megy !!!!!
4.4MB/sec-el (másolás). Az ATA100-al 666kbyte/sec volt az átlag, úgy hogy beolvasott pár megát aztán "gondolkozott".... Na most akkor? Mi a gáz? Azért örülök, mert így legalább jó, de ATA100-as lappal meg vinyóval mégiscsak azt kéne használnom... Az 1.08-as frissítés és a DMA beixelése sem segített ATA 100-on. -
Dive
csendes tag
Tudom hogy kaki a 98 de eddig ment... elvileg azt hiszem azóta van ez, amióta ata100-as kábelt használok. Pedig ez már a második 100-as kábelem! Igen, azt hiszem azért kipróbálom a régi 20 pin-eset. A DMA-t előbb azért kipipálom, és felrakom az új drivert is, majd beszámolok. Van amúgy még egy "érdekes" jelenség is; Nekem 2 partíció van ezen a 40-es vinyón, de ha berakom a régi 8.5GB-os vinyómat, akkor az nem E meghajtó lesz (a C, D után), hanem a 40-es vinyó első és második partíciója C és E, és a 8.5-es vinyó lesz D !!! Ki hallott már ilyet... Az Eszközkezelőben az IDE vezérlő beállításainál (ahol a DMA-t ki kell majd pipálnom) kiírja hogy ez a meghajtó C és E, de le van butítva és nem lehet megváltoztatni. Mivel a letöltéseim D meghajtóra voltak állítva, gondoltam addig kitiltom BIOS-ban a második vinyót amíg letöltök, így nem kell lehúznom a kábelről. Láss csodát, disabled BIOS-ban, fel sem veszi boot-olsáskor, a Windowsban pedig már ott van, de akkor már E meghajtóként !!! Tehát C, D az első vinyó ahogy lennie kéne, de csak így ha letiltom a másodikat BIOS-ban. Ha engedélyezem, újra C,E és D...... Na megyek próbálkozni...
-
Dive
csendes tag
Ja, még annyit hogy SiS 5513-as Dual PCI IDE vezérlő hajtja, Win reinstall után. Ezzel pedig jónak kéne lennie. (Elsődleges IDE vezérlő, kétszeres FIFO). A Beállítások fülben a DMA nincs beixelve. Az baj amúgy?
-
Dive
csendes tag
Sziasztok!
Óriási problémám van, segítsetek please!!
Már hetek óta a következő van: (ECSk7s5a,TB1.33,384MB SD,40GB Maxtor) Win98SE-ben bármilyen fájlműveletnél egy bizonyos határ felett megáll a win. Tehát pl. ha másolok egy filet és nagyobb mint mondjuk 5-10MB, vagy installálok, és az installer másol, a windows lehal akár 1-2 percre is, ilyenkor az óra is kimerevedik, csak az egér mozog, és folyamatosan világít a HDD led. Kipróbáltam a gépet Duron700-zal, ugyanez, kipróbáltam a vinyót 2 másik gépben ott tökéletes volt, a lapra mutogatnék......
A Windows Kellékek/Rendszereszközök/Rendszermonitor-ját nézve minden fájl írás-olvasás nagyon lassú, amikor "meglódul" és olvas/ír 2MB-ot, a fájlrendszer-Hibás adat diagramja is jelzi ezt a méretet, tehát 2MB hibás adatot (körülbelül). Folyamatosan ég a HDD, nagyon lassan átnyalja az adatot, 10-20x lassabban mint kéne, de utána a másolt adat hibátlan minden esetben, és csak nagyobb, pár megás másolás felett jelentkezik ez a hiba. Mit csináljak? IDE100-as kábelen csücsül egyedül a vinyó, mielőtt CD-re tippelnétek.
SEGÍTSÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG !!!!!!!!
Dive -
Dive
csendes tag
Sziasztok, SEGÍTSETEK pls.!!!
Röviden:
ECS K7S5A lapomban 1.3-as TB volt, és egy haverom úgy tette alá a lesarkazásvédőt, hogy nem húzta le róla a fóliát (egyik oldalán volt)
és nem csak a magot kente be, hanem körülötte is.
Nem tudom hogy a fólia, vagy a bekenés miatt-e, de az eredmény: meghalt a proci. Bekapcsolás után 5-6 mp-el a már amúgy is 7000-rpm-en forgó Coolink 111+ hirtelen elkezdett "felfelé húzni", gyorsabban pörögni, és aztán 3-4 mp-el rá kikapcsolt a gép.
Többszöri indítás után ugyanez, tehát kipróbáltuk másik TB-vel, mivel úgy ment, biztosak lettünk benne hogy a procim halt meg. 2 tippem van: vagy a szilikonpaszta zárta rövidre a procit (mivel a teljes felülete be lett kenve), vagy a fólia miatt nem tudta átvenni a hőt a hűtő, ezért kezdett el felfelé húzni a ventillátor, ahogy érzékelte a proci melegedését, és végül megfőtt a TB.
Mivel a srác sz.tech boltban dolgozik (igaz, AMD-hez nem ért :-) visszacseréli gariban a procit, de az min. 1 hónap :-(
Gondoltam, addig veszek egy 700-as Duront, sikerült is bruttó 11 ezerért, mert muszáj addig is dolgoznom.
Viszont, nem indul vele a gépem! Szépen bekentem (csak a magot), védőfólia nélkül rá a lesarkazásvédőt, majd a hűtőt, és nem megy.
Hibajelenség: bekapcsolnám a gépet, és egy pici áramlöketet kap látszólag, mert az összes venti megmozdul a gépben (procin, videókártyán, tápban), de csak ennyi. Kb. 2 másodpercenként mozdul egyet, közben a táp ventije(?) kattog.
Tehát 2 másodpercenként picit mozdulnak a ventik, és ennyi, de a gép nem indul...
Kipróbáltam egy zsír új ATX táppal, ugyanez...
Procit kivettem, visszaraktam, ugyanez.....
Mi lehet a baj???
Asszem ma du. visszaviszem a Mistral-ba a procit...
Vagy mit csináljak ???
Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest