- Táp ventilátor csere
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prosector
addikt
-
JohnnyX
őstag
válasz
horvathkrisz #320 üzenetére
Isten ne adja hogy csodbe menjen, mert ha bekovetkezik, akkor a nagy Intel fanok is szivnak, mert nemigen lesz tobbe arcsokkentes, mivel nem lesz konkurencia, akit le kene nyomni az arakkal.
-
ESP
őstag
Saját tapasztalat...ezért lehet igazam...
Árcsökkentés:
1. Az Intel biztosan már kivette a sütőből az új hatlapost, csak hagyja kihűlni...miért is csökkentené az árakat???
2. Az AMD totális kivégzésére készül a felvonuló hadakkal és utánam a vízözön jeligével később (monopol-helyzetben) bármit megtehet...
[Szerkesztve] -
ESP
őstag
Nem konkrétumokat írtam, csupán hozzávetőleges arányokat...
Száz szónak is egy a vége:
-anno mindenki sli-s lapot vett és soha nem használta két karival
-megvesszük a wi-fi-vel felszerelt ''dölux'' lapot mikor mezei adsl-lel toljuk
-bexarunk a heatpipe-os hűtéstől, pedig sok esetben egy jó passzív borda lenyomja
-apró utasításkészletbeli különbségeken agyalunk, pedig soha nem látjuk hasznát
-moduláris a tápunk, pedig 5-10sec. és összekötegeljük a fölös kábeleket és szépen behajtjuk egy üres részre (így is tátong a 16 5.25-ös és 485 3.5-ös hellyel megáldott alukuckónk...
Összegezve: igazad van gab, de hidd el Te is:
Benyeltük...benyeljük és be is fogjuk nyelni...majd nem eszünk, de akkor is megvesszük...mertz fogyasztók vagyunk...
Bye...jövőre ugyanitt, a core12penta procik topikjában... -
einstein
senior tag
''Tuning esetén:
-eleve kidobós a gyári cooler (+10k)
-komolyab memóriák (+10-20k)
-nem egy alap-lap (+10k)''
-Gyári hűtő helyett 5K-ért is vehetsz normálisat, ami még bírni fogja a kis feszemelést is.
Feszemelés nélkül meg nem is kell a gyárin kívül más.
- ma már 30K-ból kapsz 2Gb 800Mhz-es memórát. És nem is noname-t. Uh ezt nem értem.
-Az E4XX sorozatot még filléres lapokkal is ki lehet hajtani. Ha meg nem kell sok extra, vannak 400+ FSB-t is bíró lapok elég olcsón is. -
VINIKOR
senior tag
PH-n volt egy teszt ahol az E4300 alapórajelent bőven verte az AM2 X2 4200+ procit. Tunning nélkül is jó proci az E4300. Bár kiváncsi lennék egy olyan tesztre ahol az egymagos P4 3GHz procikkal mérik össze a E4300-as konfigot.
-
ESP
őstag
válasz
einstein #312 üzenetére
Tuning esetén:
-eleve kidobós a gyári cooler (+10k)
-komolyab memóriák (+10-20k)
-nem egy alap-lap (+10k)
Ezeket összegezve jóval magasabb kategória jön ki a procit illetően (anyagilag)...
És akkor nem is beszéltünk a szerencséről...
Amúgy komolyra fordítva a szót a belépő szintű c2d-knál bűn nem tuningolni...
A multik konfigurációit meg felejtsétek már el...állítom a Hortobágyon is olcsóbban összerakják az adott cuccot... -
einstein
senior tag
válasz
VaniliásRönk #311 üzenetére
Nem tudom.
De azért Core2-nél egy ilyen tuning még akár alapfeszen is kijöhet (na jó lehet h egy kicsit kevesebb, mondjuk 2.7), ami azért nem jelent durva tuningot.
Szerintem aki ért egy kicsit a géphez, az megpróbál majd tuningolni is, aki meg nem az bemegy Tescoba, esetleg egy számtechboltba és vesz egy konfigot.
[Szerkesztve] -
Lac@1976
csendes tag
válasz
horvathkrisz #304 üzenetére
Több boltban érdeklődtem,állítólag még 1 esetleg 2 hét és itthon is csökkennek a kisker árak.(Állítólag....
)
-
erdoke
titán
válasz
horvathkrisz #304 üzenetére
Szerintem vagy 3 napja már ideért.
Core2Duo E4300, 1800/800/2MB, LGA775 BOX 25 212 Ft
Core2Duo E4400 - 2000/800/2MB, LGA 775, BOX 30 967 Ft
Core2Duo E6300, 1866/1066/2MB, LGA775 BOX 36 419 Ft
Core2Duo E6320 - 1866/1066/4MB, LGA 775, BOX 37 158 Ft
Core2Duo E6400, 2133/1066/2MB, LGA775 BOX 40 920 Ft
Core2Duo E6420 - 2133/1066/4MB, LGA 775, BOX 41 356 Ft
Core2Duo E6600, 2400/1066/4MB, LGA775 BOX 48 880 Ft
Core2Duo E6700, 2667/1066/4MB, LGA775 BOX 68 112 Ft
Core2 Q6600 - 2400/1066/2x4MB, LGA 775, BOX 119 143 Ft
Core2 QX6700 Extreme - 2667/1066/8MB, LGA 775, BOX 215 622 Ft
Bruttó számlás árak. -
horvathkrisz
addikt
Szerintetek mikor ér magyarországra a C2D árcsökkenés?
-
dezz
nagyúr
válasz
Televan74 #302 üzenetére
Hát igen, kíváncsi lennék, hogy az AM2 egy idő utáni kizárólagos támogatása az újabb procikkal (kivéve a 754-es Sempronok) a saját döntésük volt-e, vagy más ok állt a háttérben, mert forgalmazók szerint is egy öngól volt, mert akinek ilyen volt, tavaly kb. májustól AM2 helyett inkább C2D-re várt/állt át, amikor kapható lett. Különösebb akadálya nem nagyon lett volna, hogy legalább az újabb 90nm revizíókat, de akár a 65nm-eseket is ne gyártsák a korábbi DDR memvezérlővel, 939-es tokban. Bizonyára nem került volna többe a dolog, mint amennyi pénztől így elestek.
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
A piacon mindig több szereplőre van szükség, a vásárlók szempontjából. A gyártónak az a jó ha egyedül van. Az amd-nek egyértelmű, hogy nem jött jól az core2 duo és a 65 nm. Ő még el akart lenni 939 tűs 90 nm technológiával.
-
A gazdasági tények sajnos nagyon kemények. Nekem szimpatikusak voltak mindig az AMD és az ATI megoldásai, többször megmutatták, hogy igenis tudnak olyan terméket az asztalra tenni, ami a náluk jóval nagyobb tőkésjű+nagyobb kutatógárdával rendelkező és gazdaságosan termelő versenytársak termékeivel szemben derekasan helytálltak.
Lásd az első athlon generáció, a radeon 9700 (amikor az ATI a diszkrét VGA piac talán 1/3adát se birtokolta). Ezekután a K8, + az x2-mind elegáns, ellenfelüket padlóraküldő darabok voltak.
Viszont tavaly a dolgok megakadtak, kevés a $. Márpedig ha kevés a $, és nincs kilátás, hogy hogyan csináljunk többet, akkor nagy gáz van. Én őszintén kívánom, hogy álljon talpra - az utcára kerülő dolgozókért is kár volna, és a versenyért szintúgy. Csak egyelőre nem látom ebből a kiutat. SzVSz akiket az AMD-nél elsővonalban lapátra kéne tenni, az a stratégiát alkotó és közgazdász-menedzser réteg... Nekik látniuk kellett volna, hogy az A64-x2 kezdeti bevételeket mibe forgassák (főleg, h tudták, h az intel milyen kemény ellencsapásokra készül)
Még 1 gondolat: vajon h az nVidiát vette volna meg, akkor most lenne r600-unk, és nem lenne g80-unk?
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
Nem kell lelkededni az AMD-ért, de akkor ne lelkesedjünk az Intelért sem. Ha nem hiszünk az AMD-nek, ne higyjünk az Intelnek sem. Mert az is elfogultság. Mindegy, hogy mi az elfogultság alapja.
Én sem tartom magam nagy AMD fannak, de az Intel viselkedése jópár éve nem tetszik. Egy cég igenis lehet rokonszenves és ellenszenves. Emberek vagyunk, és nem robotok. Ezen kívül az AMD-nek most szüksége van a támogatásra, a saját érdekünkben. Ez a támogatás persze nem a tények elferdítése, hanem éppenhogy a pozitív tények ismertetése a negatív hírek ellenében.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Miből gondolod, hogy én csak az üzleti sikereket nézem? Nézem a termékeket is, mint végfelhasználó. Szerintem a lelkesedés nem tartozik az objektív értékítélet szükséges alappillérei közé. Éppen ezért próbálok nem lelkesedni egyik gyártóért sem. Végtére is ezek csak szilícium- és fémdarabok, amik elvégeznek bizonyos számításokat a PC-mben. Ezen kívül a gyártó ill. a termékpolitika sokkal inkább üzleti dolog, mintsem érzelmi. Én elfogadom, ha te lelkesedsz az AMD-ért, de akkor ne folyamatosan engem vádoljatok azzal, hogy Intel párti vagyok, csak mert nem vagyok AMD párti.
-
dezz
nagyúr
Lehet, hogy lenne, de lassabb lenne, mint a 8800GTX. Lásd 2900XT teszt@dailytech. Az XTX-et meg tovább halasztják, nyilván nem ok nélkül, mert most már minek. Gyártani sem olcsó ezt a hatalmas chipet. A 230+W fogyasztás sem túl előnyös. Így már készül a 65nm-es változat, ami jóval olcsóbb is lesz nekik, és jóval magasabb órajeleket is bír. (Kell is majd a 8800Ultra és G90 ellen.)
Valószínűleg az RV610, RV630 sem lett volna igazán jó 90/80nm-en. Így eleve 65nm-esek lettek (ill. ki tudja, az első protók milyenek voltak), ami hozzásegíti őket az elég jó szerepléshez, győzelemhez ebben a kategóriában is. Viszont az AMD 65nm-es tapasztalatára nyilván szükség volt ehhez.
erdoke: aki azt írta, sem túlságosan lelkesedik az AMD-ért, illetve hozzád hasonlóan csak az üzleti sikereket nézi, aminek érdekében bármilyen marketing és egyéb trükk megengedett, stb. Persze a tények azok tények, de ugye különféleképpen lehet adagolni a pozitív és negatív tényeket.
(#287) #gab_: az anandos Penryn teszt egy módosított alaplappal ment.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Szerintem válasszuk ketté az új Penryn procik feszültségszabályzását és együttműködését a chipsettel. Az eddigi hírek szerint az Bearlake chipset már képes lesz kezelni a Penryn, a régebbi chipseteknél szerintem az EDAT technológia alkalmazása okozhat bökkenőket, majd kiderül, hogy fog-e működni, ha más nem EDAT nélkül vagy totál nem fog menni régebbi chipsetekkel, a feszültségszabályzás változása egyértelműen új deszkát tesz szükségessé, de eddig erről nem nyilatkoztak. Szóval elég kevés még az infó, ebből még az is kisülhet, hogy a legelső Bearlake deszkák még nem fogják tudni kezelni a Penryn procikat.
-
-
#gab_
őstag
válasz
Oliverda #286 üzenetére
igen rosszul tudod
''Mintha az első 975 vs. C2D kombókkal is lett volna valami ha jól emlékszem.''
nem nem. a c2d 1-2 régi 775ös lapban nem ment..
az Anand meg elég megbizható....
''Ezt-azt meg kell majd rajta forrasztani és már megy is''
inkább forrasztok mind lecseréljem a p5w64et.
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
Én úgy tudom hogy nem fog menni. Rosszul tudom?
Mintha az első 975 vs. C2D kombókkal is lett volna valami ha jól emlékszem.
mod: ''The processors were plugged into a modified Intel BadAxe2 motherboard, with the modification being necessary to support Penryn.'' [link]
Az a szitu mint az első 975-ös lapokkal volt. Ezt-azt meg kell majd rajta forrasztani és már megy is.
[Szerkesztve] -
masterful87
senior tag
válasz
Andrewhouse #279 üzenetére
Rosszul hiszed!
Már közel az új ''üdvöske'', belátható időn belül... aszem május 14.
Lassan meg már minden ötödik hír az R600-ról szól, de ez semmit sem jelent a biztos tesztekig!
Az időpont változtatás jogát továbbra is fenttartjuk
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Andrewhouse #280 üzenetére
Ha nem veszed zokon, vennéd a fáradságot hogy legalább szavakba szervezed a mondanivalódat?
-
Andrewhouse
aktív tag
-
Andrewhouse
aktív tag
Monjukezt én seértem minek kelletfel vásárlniaz Ati-t szerintemezzel avsásrással dollár milliárdokat dobtak ki azablakon...főleghogy nem is jött ki mégazatinak újkártyája...deméghallani serólasemmit..szóval nemtom mivan itt..denagy gázaz..tuti....
-
DX9-ben van, és népszerű is. viszont mostmár a nép előre tervez, és ha már újat vesz, akkor dx10-es karit venne. (+ráadásul egy 35k-s 1950pro-n a gyárnak már nem sok haszna van)
lefogadok egyébként, h a piacon lenne az r630. r610, akkor az nV se engedhette vna meg magának ezeket a soványka 8600-asokat. Lassan érezzük a manapólium hatását... -
őszintén örülnék neki egyébként. Az ATI-részleggel mindig is szimpatizáltam (régi jó 9600pro, aztán most 1950pro) kár lenne, ha eltűnne a süllyesztőben.
Másrészről, meg 2 év mulva szeretnék nehalem procit a gépembe, és az csak akkor lesz, h AMD-részről lesz vmi komoly versenytárs (+izé, lesz még AMD)
Másik kérdés, h hogyacsudába hiteleznek nekik? én h hitelező lennék nemigen bíznám ilyen rosszul gazdálkodó cégre a $-em... + kérdés, h így megvenné-e pl az IBM? (követkző kérdés, h jó-e az nekünk, h megveszi az IBM... szép kutatási eredményeik vannak, de hogy piacra is dobják az eredményeket, hááát, nem jellemző)
-
erdoke
titán
válasz
Andrewhouse #266 üzenetére
Érdemes elolvasni azoknak, akik folyamatosan elfogultsággal vádoltak, és a gazdasági háttér lényegtelenségét hangsúlyozták. Nem voltam elég pesszimista.
''A Standard & Poor's hitelminősítő B (junk, bóvli) kategóriába sorolta az AMD-t hétfőn''Még normális hitelt se kap.
Ha nem lesz ütős a Barcelona, akkor vége a dalnak, jó esetben megeszi egy másik chipgyártó.
''Az Intel jelenleg kivárásra játszik, és a Barcelona képességeinek függvényében fog árcsökkentéseket végrehajtani és új modelleket bemutatni, valamint 45 nanométeres Penryn-családjának piacra dobását időzíteni.''
Hát igen, a Penryn már készen van, a sorozatgyártás is indulhat júliustól. Nem kevéssé függ az Inteltől most (megint) az AMD sorsa.
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
Overlocker #268 üzenetére
3Ghz 1.3von és ES?
hát ez nem vmi nagy szám...
persze lehet, hogy 3Ghzen gyorsabb mint más proci 4Ghzn -
jahm, azért nagyon durva lenne, ha 1xerre eltüntetné saját magát+az ATI-t is a piacról. Kapásból 2 fronton lenne monopolhelyzet a PC-piacon
Oda jutunk majd, h intel+nVidia szépen leáll a fejlesztéssel, ráadásul méregdrágán adják majd a cuccaikat.
#268: hjamm, hiszemha látom. a R600 is agyagbadöngölősdiként járta a híreket, és jó ha csak 1 évet késik a 8800GTX-hez képest. (kiadnak közben 1 kisebbet, 512DDR3 rammal). Minden fronton lecsúszik a komoly lehetőségekről az időhúzások miatt. Ha pl kidobná ezt a procit ma, akkor adhatná darabját 1000$-ért. De mire kidobja, lesz kb uilyen, 4magos penryn 3-400-ért.
Folyamatos tökölődés megy, lásd pl AMD 4x4-ami talán az első kapavágás volt a sírgödörhöz...
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
Andrewhouse #266 üzenetére
De mi a francért vásárolta fel az Atit....
most 2 szegmensben veszteséges... -
Andrewhouse
aktív tag
Lehet tényleg megszűnik az AMD!
[link]
''A trendek alapján elemzők arra figyelmeztettek, hogy a vállalat akár fél éven belül képtelen lehet finanszírozni működését, ezért forrásbevonásra lesz szüksége.''
''Hatalmas hiteleket vesz föl az AMD''
''3 milliárdos tartozással és 3,7 milliárdos hitellel néz farkasszemet'' = Azért az durva
'' vállalat jövője jelenleg attól függ, hogy az év közepére ígért Barcelona-generáció mire lesz képes a piacon, valamint az Intel hagy-e lehetőséget levegővételre.''
Na hát nemtudom hogy vagytok vele, de a sok hitel az soha de soha nem vezetett jóra egyik multi vállalatnál se..............pl. 3dfx
Üdv..... -
-
Speed®
titán
Apróhirdetések->Kiemelt eladók (pirossal)
Teljes C2D lista Hammonnál pl.:
Core 2 Duo E4300 (1,8GHz, 800MHz, 2MB, S.775, Conroe) 26 793
Core 2 Duo E6300 (1,86GHz, 1066MHz, 2MB, S.775, Conroe) 38 930
Core 2 Duo E6320 (1,86GHz, 1066MHz, 4MB, S.775, Conroe) 38 930
Core 2 Duo E6400 (2,13GHz, 1066MHz, 2MB, S.775, Conroe) 43 509
Core 2 Duo E6420 (2,13GHz, 1066MHz, 4MB, S.775, Conroe) 43 509
Core 2 Duo E6600 (2,40GHz, 1066MHz, 4MB,S.775, Conroe) 51 527
Core 2 Duo E6700 (2,67GHz, 1066MHz, 4MB, S.775, Conroe) 72 135
Core 2 Duo Q6600 (2,4GHz, 1066MHz, 8MB, S.775, Conroe) 120 223
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
Új árlistát be tudna valaki linkelni?
-
Ste
addikt
vajon mi az amit ők úgy vélik, hogy tudnak?
biztos nem jókedvükből, vagy puszta Amd szorongatásból csökkentik az árakat (legalábbis remélem) -
masterful87
senior tag
válasz
Overlocker #252 üzenetére
A türelem Q6600-at terem...
-
Overlocker
veterán
válasz
masterful87 #249 üzenetére
Azmég messzevan...bár aki ráér az biztos kivárja..
-
#gab_
őstag
válasz
masterful87 #249 üzenetére
-
Televan74
nagyúr
Variációk egy témára.
Ebben is megelőzte az amd-t.
-
Frigo
őstag
Azért vicces hogy az elöző 1-2 oldal majdnem 99%-ban kemény off volt .
Nahát akkor Core 2 árcsökkenés !Valaki látta már valamelyik itthoni árlistán a hatását?
-
DeadMeat
nagyúr
tok jo h ebbol a topikbol is amd vs intel ltt.Sok ertelme van a dolognak.
-
masterful87
senior tag
Ne itt fitogtassátok egymásnak a közgazdaságtanban való jártasságotokat! Arra senki nem kíváncsi! Igazán szorosan kapcsolódik a hírhez, hogy az AMD anyagi helyzete éppen hogy, s mint áll...
Széjjel offoltátok a topicot! Gratulálok!
Na de inkább örüljünk mindannyian, hogy olcsóbban juthatunk jó procikhoz!
szerk.: és talán a múlt nagy csatáit se itt kéne feleleveníteni!!!
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
VaniliásRönk #238 üzenetére
csak gratulálni tudok, hogy egy pár hónapos proci árát hasonlitod egy majdnem 1 éveséhez !
-
#gab_
őstag
válasz
VaniliásRönk #237 üzenetére
''Amíg nem jött ki a Core, addig az összes tesztben elverte a Prescott a K8-at,''''
lol dehogy a K8 pl játékokban sokkal gyorsabb volt.. a Szintetikus tesztekben és a Konvertálás-kódolásban volt kicsit kevesebb az elönye... -
VaniliásRönk
nagyúr
Hogy én viccelek? Amíg nem jött ki a Core, addig az összes tesztben elverte a Prescott a K8-at, amikor kijött a Core, akkor meg csodák csodája visszalassult a Prescott a K8 mögé, én nem is értem ezt.
Méghogy nem voltak flame-ek?A dühödt Perscott kazántulajok akkor próbálták a legbőszebben igazolni, de akkor is az Intel a legjobb.
Ki nem ismer el mit? Ki mondta hogy az X2 jobb mint a Core 2 Dou azonos órajelen vagy tuning mellett? -
Oliverda
titán
Mutass egy hsz.-t amiben valaki azt állítaná hogy most azonos órajelen nem gyorsabb az Intel. Viszont van olyan ember akinek max 15-16K-ja van CPU-ra, meg van olyan is akinek bőven elég egy 3600+ is, van olyan akinek több kell. Ennyi.
pezzeg amig az amd volt a ''csúcson'' a kis x2vel akkor nem voltak ilyen flamek - dehogynem
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
Armando_19 #233 üzenetére
dehogy akarom, hogy az amd lehúzza a rolót...
nem akarok 400kért venni penrynt
én örulnék ha lenne egy 3.ik CPU / GPU gyártó..
''Ugyanúgy tudok venni sört a boltban! ''
jaja
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
Hát nem arról van szó, hogy nem ''ismerjük'' (én is AMD FAN voltam,de most intelem van, mert jobban megérte.), csak mindenki úgy leirja az AMD-t, hogy hihetetlen. Mindenki azt latolgatja, hogy mikor húzza le a rolót.Lesznek itt még nagy meglepetések.Ha meg nem, akkor ez van, intel marad No1. AMD meg 2.
Nem dől össze tőle a világ! Ugyanúgy tudok venni sört a boltban! -
#gab_
őstag
válasz
VaniliásRönk #231 üzenetére
''az ''intelesek'' szeretnek ferdíteni/fikázni''
nah ne viccelj..
szánalmas ahogy 1-2 amd-s nem ismeri be, hogy az X2/opteron stb. már nem a legjobb. sőt..
pezzeg amig az amd volt a ''csúcson'' a kis x2vel akkor nem voltak ilyen flamek...
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
VaniliásRönk #229 üzenetére
fáj az igazság?
-
#gab_
őstag
válasz
Armando_19 #225 üzenetére
haha..
az AMD-k kb 1.5 éve érnek annyit... -
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #224 üzenetére
Nyilván azért mert mocsok drágán akarnak életük végéig procikhoz jutni.
-
Armando_19
őstag
válasz
VaniliásRönk #224 üzenetére
Azért mert félnek hogy fél év múlva egy nagy kalappal való valamit fog érni a rendszerük.
-
decibel
aktív tag
válasz
Armando_19 #219 üzenetére
Sok helyen megfordultam már mint pénzügyi tanácsadó(gyurcsány-kormány, Elefántcsontpart), most épp az amd-nek dolgozom.
-
Oliverda
titán
Érdekesen gondolkozol. Nekem ezekből még egyáltalán nem olyan egyértelmű hogy már esetleg nem történtek meg régen.
Sajnos az AMD honlapján nem találtam ilyen részletes adatokat, de gondoltam hogy neked hátha van valami még a tarsolyodban. Esetleg egy jó Google link....
(#219) Armando_19: Szerintem egyszerűen csak hülyeségeket beszél. -
decibel
aktív tag
Egyszerűen nem akarod megérteni? A százmilliós veszteségek valójában tervbe voltak véve, hiszen így felvehették a pár milliárdos hitelt, hogy még magasabb kamatokat fizethessenek(a hitelező bank az amd tulajdona, az egész manőver valójában csak pénzmosás). Ebből is látszik, hogy az amd tökéletes pénzügyi helyzetben van, minden a terv szerint halad, a K10-nél soha nem lesz gyorsabb intel, az r600 féléves késese stratégiai döntés, ami a driverekkel és a játékokkal magyarázható. Az azóta eladott párszázer g80 valójában ártott az nv-nek, mert ha kijön az r600 majd mindenki jól lecseréli arra.
Vili? -
erdoke
titán
válasz
Oliverda #210 üzenetére
''Honnan tudod hogy ezeknek a költségét már régen nem hozta-e vissza?''
Nem tudom, de zseniális logikámmal kikövetkeztettem abból, hogy $ százmilliós nagyságrendű veszteséggel működik egy negyedévre vetítve, illetve hogy megint dollármilliárdos hitelt vesz fel.
Ha számokat akarsz, ellátogatsz az AMD honlapjára, és megnézed az ées jelentéseket. Esetleg a negyedéves számokat is megtalálod, amit a napokban tettek közzé, illetve a hitelfelvétel híreit. -
erdoke
titán
válasz
VaniliásRönk #208 üzenetére
Mihez képest időben? Ezek a dolgok erősen realtívak, még az is lehet, hogy kényelmesen csiszolgathatják.
-
dezz
nagyúr
Akkor vegyük inkább a valós számokat: [link]
1.2Mrd van a bankban, 600M mínuszban vannak (összesen, ha jól értem), és 300M a negyedéves veszteség.
Azaz a tőkealapból még egy évet tudnának finanszírozni, ezen a veszteség-szinten. De mivel kérdéses, hogy egy év alatt pozítívba tudnak-e menni, logikus volt a hitelfelvétel. -
Oliverda
titán
''Értem. Tehát nem veszteséges az AMD, csak valaki félrevezeti a hatóságokat, ugye?'' - Én ilyet hol írtam?
''azt a berendezést meg kellett venni rohadt drágán, fizetni kell a kutatókat,'' - Honnan tudod hogy ezeknek a költségét már régen nem hozta-e vissza?
Tudod, az a helyzet hogy én a befektetőkhöz hasonlóan a számokat szeretem, tehát örömmel venném ha az általad imént szépen felvázolt mondandót konkrét és hiteles számokkal is alátámasztanád.
mod: ''Ha én hitelező lennék, nem adnék azért pénzt, hogy bármilyen cég éppen talpon maradjon.'' - Hmm...az elképzelhető hogy jobb rálátásuk van a dolgokra mint neked? Vagy ez teljességgel kizárt?
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
VaniliásRönk #203 üzenetére
Na és akkor mi van???
Ha én hitelező lennék, nem adnék azért pénzt, hogy bármilyen cég éppen talpon maradjon. Ugyanis a kamatos megtérülés olyan cégtől várható, ahol nyereség van, és nem újabb hitelekből finanszírozza a régebbiek törlesztőrészleteit.
Fordítsd le ezt a saját (vagy a háztartás) gazdasági működésedre, akkor talán jobban átérzed a problémát. Valakik a megtakarított pénzüket AMD részvénybe ölték, bizonyára nem intézik el a folyamatos veszteségeket egy ''na és akkor mi van?''-nal. -
erdoke
titán
Sajnos nem így áll az AMD. Egészen pontosan nemhogy 5 M félretett pénzem nincs, de van 300e bevételem (ami tavaly még 400 volt, illetve vannak ködös terveim, hogy az év második felében esetleg megint 400 lesz), van 10 M adósságom és havi 350e kiadásom. Ehhez felveszek még 8 M hitelt ezer évre, így a végén lesz 390e havi kiadásom, és reményem, hogy összejön a 400e bevétel. Még ha össze is jön, várhatóan megint le fog esni, amikor az Intel előjön a Nehalemmel, tehát 6-8 hónap után. Ez nagyon gáz.
Szerk: OFF
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Azon vitázni, hogy veszteséges-e most az AMD processzor-részlege tök feleleges. Valószínűleg az, sőt a dolgok jelenlegi állása mellett a GPU-k is veszteségesek. Na és akkor mi van?
Az Intelen és az nVidián kívül senkinek sem érdeke, hogy az AMD csődbe menjen, éppen ezért nem is fogják hagyni.
Az AMD pedig épp elégszer bizonyította, hogy képesek talpon maradni és versenyképes termékeket fejleszteni, csak méretéből adódóan nekik ez lassabban megy, a K7 is kivérzett mire jött a K8.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Táp ventilátor csere
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Yettel topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robogó, kismotor
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest