- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Nem lehet, hogy Intel azért csökkent ennyire árat, hogy telítse a piacot a K10 megérkezésére? Ha most vennék pl E6420-ast, felhúznám 3,2GHz körülre, nemtudna olyan K10-es proci jönni, hogy én leváltsam a Core 2 Duo-t, mert tökéletesen kiszolgálna jó ideig. Mire kevés lesz, addigra Penryn, de még az is lehet, hogy Nehalem lesz belőle...
-
RI/OS
addikt
egyébként azt néztem hogy egy olyan alkalmazásban ami használja a 4magot jobb lesz a kenbtsfield a 2magos penrynnél...de hát ehhez nem kell nagy ész
viszont a 4magos alázni fog -
k.t.a.
senior tag
Akkor kicsit átfogalmazom: Olyan proci kell, ami max terhelésnél sem akad meg. Mert egy dvd írást kőnnyen tönkre tud tenni, ha ''pár pillanatra'' lefoglalod procit (mondjuk itt is nagyobb probléma, ha a vinyót terheled, amiről amúgy írnál). Ezek a mindennapi alkalmazások átlagban nem terhelnek sokat, de vannak igen komoly csúcsok. A hibák, meg az anyázások nem akkor keletkeznek, amikor a proci 5-6%-on ketyeg, hanem amikor elindítasz egy progit, és egy pillanatra elvenné valamitől az erőforrást, ami erre összeomlik (jobb esetben magával ránt még pár dolgot). A legtöbb progi tökéletesen működik magában, de ez nem az álltalános állapot.
-
-
Retekegér
MODERÁTOR
az oldalak mindenféle 'remekül' optimalizált flash animációkkal, amik néha úgy zabálják az erőforrást mint állat. --> na az ilyenek aztán nagy művelői a szakmának
Mod.: Baskiria
Sztem senki sem vizionálja az AMD halálát, csak mindenki várja az ő architekturális újításukat (nemcsak CPU, hanem VGA kapcsán is - ld. R600). Ami a CPU-GPU összevonást illeti: a célpiac biztos nem a hc gamerek köre lesz, de engem is érdekel mit tudnak ebből kihozni...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Akik az AMD halálát vizionálják tudják-e vajon, mi sül ki a prociba integrált grafikus magból? Szerintem az AMD sokkal kevésbé hibázza el a lépéseit, mint amennyire ez most a látszat. Ha nem bírom legyőzni a szumóst izomból, megpróbálok máshol fogást találni rajta, ugyebár... Minek fektessen pénzt kifulladásig a teljesítményharcba, ha valami egészen egyedi, újszerű megoldással tudja megszorongatni ellenfelét? A jelenlegi tendencia szerint a legtöbben már úgysem a videokarit cserélgetik a gépben, sőt, megpróbálja mindenki megtalálni a legoptimálisabb proci-kártya párost (lásd a ''kihajtja-e'' típusú kérdések tömkelegét a fórumban). Hát most az AMD egy tokban fogja kínálni az optimálisat, vagy a pénztárca és igány szerint kiválasztottat, integrált memvezérlővel egyetemben. Az alaplap lassan tényleg a hang-háló-memória és a ''kivezetések'' céljait fogja szolgálni. Mivel nem vagyok mérnök, sőt, hozzáértő sem, foglamam nincs, milyen egyéb előnyökkel járhat egy grafikus mag közvetlen összekapcsolása a procimaggal, de az eddigiek alapján ártani minden bizonnyal nem fog.
AMD RadeonX4 9000+ (4x4MB L2, 1x1024MB L3)? -
ftc
nagyúr
Na de vissza a témához...
az Intel valamit tud! nem hiába csökkenti a CPU árakat a kémek jelentetek valami az tuti -
SzlobiG
félisten
Hmm, még két évig biztos intel uralom.
-
k.t.a.
senior tag
De ha elindítasz még valamit, akkor már nem árt ha van még egy mag. Pl egy átlagos user egyszerre futtat egy pár böngésző ablakot, egy fájl kezelőt, egy letöltés vezérlőt, egy winamp-ot, egy msn-t vagy valamilyen chat progit, fut a tűzfal a vírus ellenőrző, esetleg néha egy filmet vagy klippet is elindít, meg folyton megy a levelező kliensse, egy kicsit erőforrás igényesebb téma a windows-on, egy nagyobb pdf fájl megnyitása már lehet kicsit sok a procinak. De ha nem is sok, akkor sem árt ha van benne tartalék, mert más érzés egy 70%-ig terhelt procival netezni, meg egy 30%-on futóval. És nem kell hogy ezek a progik többszálúak legyenek, mert egy normális os lekezeli, vagy ha mégsem akkor beállítod hogy melyik progi melyik magon fusson.
Mod.: Remélem valaki készít egy tesztet, hogy a 2 és a 4 mega cache hogyan viszonyul egymáshoz. Tudom, hogy volt már hasonló összevetés, de ezekkel a procikkal mégiscsak pontosabb képet kaphatunk.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
dr faustus #56 üzenetére
Csak hogy egy kicsit én is offoljak: fura reakció, merthogy Bögre feltett egy egyszerű kérdést a #25-ös számú hozzászólásban ([link]), amire legjobb tudomásom szerint senki nem válaszolt. Most ismét feltette, gondolom kiváncsi. Elolvasva a két hozzászólását nekem valahogy nem az jött le, hogy kétségbe vonja ''az új technika szükségszerűségét'', hanem hogy nem igazán érti, miért kelt akkora izgalmat, hogy immáron a 6300/6400-as utódai is megkapják a 4 megás cachet. Merthogy a hír az árcsökkenésről, az újabb, nagyobb cache-el rendelkező modellek megjelenésén, és a 3. negyedévben várható 1333 MHz-es rendszerbusszal rendelkező processzorok megjelenéséről szólt.
Mondjuk válaszolhattad volna azt is, hogy a nagyobb cachenek köszönhetően ez vagy az az alkalmazás, vagy talán az egész rendszer gyorsabb lesz, hogy a két magot le lehet terhelni 100%-al ezzal vagy azzal az alkalmazással stb.
Meg se nézd a konfigom, nekem is AMD-m van, mint Bögrének.
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
dr faustus #56 üzenetére
-
Bögre
aktív tag
Valaki elárulná mire nem elég egy darabig a mostani C2D széria hogy mindenki az újat várja mint a messiást? Mivel tudjátok mindkét magot 100% ban kihasználni?
Nembaj, ez viszi előre a gazdaságot.... a fogyasztói társadalom -
ftc
nagyúr
uhh ezek tudhatnak valamit
-
robee19
tag
értem és angyon köszönöm.De akkor még mindíg nem értem mi lehet a baj a gépemmel
A cod 2 főmenüjét kb 3 perc alatt hozza be, egyébként meg minden nagyon gyors. a configom :
geforce 7600GS 256MB
1,5Gb kingmax 667 ddr2
intel pentium (531) 3,0G 800Mhz
abit il8
Ha tudtok segítsetek légyszi!!! -
RI/OS
addikt
válasz
masterful87 #49 üzenetére
hehe...
én decemberben vettem meg a gtxet azota is ez a csucs... -
masterful87
senior tag
Óhh anyám mostmár tényleg a tököm tele!
Én is várok-várok a gépvásárlással... most itt van a E6xxx sorozat meg a E4xxx, tök Best Buy, de ha még egy kicsit várok elérhető áron lesznek a négymagosok is... aztán addigra megvetik a lábukat a Penrynek...
És akkor még az AMD-re is várni kell, hogy mit hoz ki, na és persze mennyiért...
Ráadásul a VGA piac se nyugodtabb, ott is egy 8800GTS lenne a legjobb választás csak menne lejjebb az ára, vagy jönne ki az igazi középkategóriás NV!
És akkor még a drága ATI is dolgozik, meg kell várni hogy mit fognak kihozni az nVidia ellenAztán lehet szemezetni, teszteket bújni hosszú éjszakákon át...
Áááááhhhhhhhhhhhhhhhh
Addig is gyűjtöm tovább a pénzecskémet -
robee19
tag
Sziasztok! Tudom nem igazán a legmefelelőbb helyen teszem fel a kérdést de ha az everest ezt írja: 64 bites x86-kiegészítés (AMD64, Intel64) Támogatva
akkor nekem 64 bites windowsra lenne szükségem? -
-
poci76
aktív tag
válasz
afterburner_ #40 üzenetére
Az a baj, hogy amikor az Intel mélyponton volt, akkor ezt z jelentette, hogy a profitja ''csak'' 1 milliárd dollár volt. Az AMD-nél meg ugye itt a 600 milliós veszteség kétszer ekkora bevétel mellett.
-
Vistaboy
veterán
-
Oliverda
titán
válasz
dr faustus #39 üzenetére
A K5, K6-2 idejében sokkal rosszabb volt a helyzet.
Akkor nem állt mögöttük sem az IBM, se a Dell, és még sorolhatném. Nem kell félteni őket szerintem. Illetve van egy mondás miszerint akinek halálhírét keltik...
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
nem egyszer volt amr melyponton az amd, , meg az intel is!lesz meg ez forditva... de reszemrol azt veszem ami jobb
ugyhogy egyelore intel jol tolja
-
Igen, én is úgy tudtam, h cs a nehalemeknek kell majd uj lap. (IMC, megaztán akkorra nem is árt újítani, lévén RAM fronton is már messze a ddr3 világában fogunk járni
kicsit észhez tértek a gyártók, senki nem díjazta a conroe-ready - nem ready, meg amd 754-940-939-AM2 sz@rakodást. Egyelőre ugy néz ki, h egyik platformon se muszáj cserélni lapot.
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
VaniliásRönk #36 üzenetére
És? 775be meg a Penryn fog menni
-
t-shirt
veterán
Nagyon szimpi kis proci lehet ez a 6420-as, de kár hogy 939-es az alaplapom...
-
KrAt
veterán
Ez jóhír (amikor már megvan a procim
)
-
Vistaboy
veterán
Aki fejleszteni akar, annak van egy jó tippem: [link]
Vegyen egy E6300-ast! Miért? Mert megy 36.28GHz-en is!!!
Mondjuk biztos kamu, de akkor is, ezzel egy pár évig nem kellene gépet fejleszteni...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Armando_19 #26 üzenetére
ha mindig azt várod mikor érdemes venni, jaj várjuk egy kicsit most uj széria jön, most árcsökkenés ect soha nem fogsz gépet venni
-
-
Armando_19
őstag
Pff.Azért durván megcsappantak az árak.. Nagyker szinten az E4300 nagyon nagyon közel áll a 20hoz..
Teljes bizonytalanság lett úrrá rajtam fejlesztések ügyében.... -
Ribi
nagyúr
válasz
Bernardo20 #23 üzenetére
4300 ha menne 400fsb-vel az is 3,6G, de rendszerint nem az fsb-vel van a gond. 10-es szoroz mar felesleges.
-
-
RI/OS
addikt
válasz
Bernardo20 #16 üzenetére
10es lesz a szorzo?
10*200?
mert azzal a 10es szorzoval akkor nagyon durva dolgokat lehet csinálni.... -
Bernardo20
őstag
végre! Ezt vártam 2 hete, most fogok e4400-at venni
-
dokar
addikt
még semmi konkrétum a K10-ről, de az Intel már behúzta a farkát
-
Retekegér
MODERÁTOR
E2100-ról még semmi hír?
-
walko
tag
Pont ezt akartam kérdezni, hogy mikor lehet már ezeket a csökkenéseket érezni idehaza??
Kb két hete volt cikk a PH!-n, hogy az AMD jelentősen csökkentette a prociárait. Pl az A64 X2 5600+ ára állítólag 326USD-ről 188-ra csökkent. Ehhez képest körülnézek és kb 65+fa az ára mindenfelé, ami barátok közt is több mint 350 zöldhasú. Plussz az áfa ugye. namost ugye akkor hogy jön az össze, hogy a csökkenésestül kb feleennyibe kéne kerülnie a cuccnak?
Nyilván ezekben a számokban nincs benne a bótok haszna, de akkor is. A bejelentés óta konkrétan nem történt nálunk semmi.
Vagy mennyi átfutása van egy egy ilyen bejelentésnek, amig tudomásul veszik a kis bótok is?
Mondjátok meg ha baromságokat mondok... -
vedini
őstag
komolyan lassan ott tartunk, hétfőn megveszed a procid és pénteken ugyanannyiért már megkapod ez eggyel nagyobb procit,
és hogy a hétfői mit ér arról ne is beszéljünk...
jóllehet manapság ez a tendencia;
már nem is érdekel, hogy nem a legújabb proci dübürög a gépemben, asszem valakinek az aláírásában is benne van: a számtechben nincs végleges megoldás vagy mi
/ de az is lehet felnőttem -
Kriza
őstag
Hát... szerintem sem veri a térdét boldogságában az AMD a hírtől.
-
feka007
veterán
Jó áruk van ezeknek, különösen kínálkozó a 4MB-os 6300/6400!
Lehet, hogy júniusban, ha nem kell sokat ráfizetnem, akkor lecserélem a + 2 MB cacheért egy E6420-ra a CPU-t
Intel most nagyon nyomja
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
az AMD nyírja ki saját magát.
4jó éve volt és mindig minden vasát elköltötte. ATIt pl már jórészt hitelböl vette meg. Ha a célterületére koncentrál, nemakar pikkpakk felnőni az óriás mellé most probléma nélkül viselne el egy-két szűk negyedévet egy-egy szűk esztendőt.
vicces amikor Intelnek ''nincs'' pénze ATI/NVra AMDnek meg hitelböl van és úgy van, hogy látja, hogy az Intel demoztatja a core2öt ami igencsak durvára seikeredett. -
venember83
nagyúr
6300-6320, ez igy kicsit nokias feeling
Nem kell annyira felteni AMD-t, nem fogja kinyirni az intel. Ha nem lenne nagy mozgas AMD-eknel, akkor intel sem csokkentene arakat, szerintem...
[Szerkesztve] -
-
Drizzt
nagyúr
Jeee.
Mondjuk ennek a hatása már egy ideje meg is jelent a bazárokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyar az űrben
- Mobil flották
- Nintendo Switch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vírusirtó topic
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged