Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
biga
őstag
válasz Yushchenko #33 üzenetére
A Via chipsetes lapok kifejezetten megbízható, stabil lapok. Főleg, amelyekhez már nem az elavult (ber atomstabil 8237-es déli hidat teszik ). Ellenben az nVidia elég... hogy is mondjam... nyűgös tud lenni. Ativál nem sokkal találkoztam eddig, amikkel igen, az is mind problémamentesebb volt az nVidia-nal. SiSnél egy kicsit a driverek nyűgösek. Egyébként elmegy, főleg ha az árát is nézem. Az Intel meg Intel. A hírnév kötelez, saját véleményem szerint a legjobb chipsetek általában az övék (meg a legdrágábbak is). Kár, hogy AMD-hez nem gyárt chipsetet
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Senior tag
aktív tag
válasz Yushchenko #33 üzenetére
Milyen SiS és VIA chipsetekkel szerzett tapasztalatokra alapozod eme erősen sarkos véleményt?
Szerintem meg az nVidia xar, és már próbáltam is néhányat. A legújabb kivételével az ATI is xar, az USB-je max. 1.2-nek nevezhető.Ugorgyunk!
-
neduddki
nagyúr
HI!
Es ami atmegy arostan azt elagya intelnek a mi nem aszt meg foxconnak:- ((( vagy csak nekem nem votl eddig szerencsem jo foxxcon laphoz???:- (((
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Hát ha már intel procit veszek, inkább maradok az intel chipsetnél...
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
TomiFiu
tag
ATi meg nVidia
És mi a helyzet a SiS és VIA chipset gyártokkal?
Szóval szerintem vannak elegen a chipset piacon, és mindegyik fejleszt rendesen, tehát nem lessz olyan nagy leterhelés ezen a fronton sem... -
Komplikato
veterán
Nem tudom, lehet ők is gyártanak olyat, de az a zöldnyákos verzió a nagy üres helyekkel az szerintem AsusTek, legalább is P1-P2-P3 korszakban, meg P4 korszak elején még ők gyártották. Viszont más forumokon meg kérdezgettek Intel alaplapról emberkék, és csodálkozva láttam, hogy X200-as, meg SiS chipsetek vannak rajtuk. Mondjuk 1 éve volt olyan hír, hogy alsó kategóriás lapokra nem saját chipsetet tesz majd az Intel, de azért meglepő volt.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
erdoke
titán
válasz Komplikato #24 üzenetére
Tudtommal az Intel márkanevű lapokat a Foxconn gyártja, és Intel chipset van rajtuk.A legjobb aláírás a héten
-
Komplikato
veterán
Nem tudom, de annak fényében, hogy a ''gyári Intel'' alaplapokon (made by AsusTek ) mostanság SiS meg ATI chipset van, felmerül bennem a kérdés, hogy akkor mi marad az intelnek a középkategórián kívűl?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
erdoke
titán
válasz (Kolombusz) #18 üzenetére
Én pont azt olvastam a hírben, hogy az 590 SLI IE nem támogatja az 1333 MHz-es FSB-t és a 800 MHz-es DDR2-t sem, míg az ATI már igen, sőt.
A legjobb aláírás a héten
-
biga
őstag
válasz (Kolombusz) #18 üzenetére
''Az nVidia viszont ott sziv egy kicsit, hogy mig a 955x és a 975x támogatja a crossfire-t, addig az SLI-t nem.''
Miért szívna? Ez az nVidia döntése, nem az Intel nem akarja, hogy menjen benne, hanem ha jól tudom, akkor az nVidia driverek csak (hivatalosan) akkor engedik bekapcsolni, ha nForce van alattuk.''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
(Kolombusz)
veterán
Szerintem nagyon jó lesz ez igy. A 975x utódja majd 2007 második felében érkezik. Addig lesz jó kis igazi inteles nforce szett.
Mert a mostaniakkal azért vannak gondok, lássuk be.
Az nVidia viszont ott sziv egy kicsit, hogy mig a 955x és a 975x támogatja a crossfire-t, addig az SLI-t nem. -
orbano
félisten
Ha azt nézzük, AMD-nél sincs már akkora egetverő szerepe az északi hídnak, inkább a déli hidak funkcionalitása a domináns (leszámítva mondjuk a PCIE haccacárét). De ahogy elnézem, ugyanúgy lehetne fejleszteni a déli hídon keresztül az alaplapot (2-ik x16 sáv is déli dídból megy ha jól tom).
Viszont ha így van, akkor mi az értelme az egésznek, az esetleges egyszerűbb hűtésen és kisebb méreten kívül? Ezzel max. sff/notebook téren lehet nyerő. Vagy valamit rosszul látok?A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
A cikkben eleve a csúcsszegmensről volt szó, és úgy volt feltűntetve a dolog, mintha valami oltári nagy húzás lenne ez az Intel részéről, holott a túloldalon ugyanez a piaci szituáció áll fenn (teljesen függetlenül attól, hogy ki, mikor ,meddig, miért nem tervez chipseteket).
A vér nem válik VAZZE!™
-
erdoke
titán
A következőben még talán nem, de már jó ideje beszélnek ilyesmiről IDF-eken.
Mindenesetre a prociban lévő NB (+ SB egy része?) elég nehezen korszerűsíthető, úgyhogy ez nem a high end-re lesz jellemző. Jó poén lesz, ha az ATI és az nVidia csak ''kiegészítő'' chipeket gyárt majd az Intel procik mellé.
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
#1 orbano:
''Én inkább úgy mondanám, hogy felzárkózik az Intel. Elvégre AMD oldalon már régen ez megy: AMD nem gyárt chipsetet, tehát az ATI és az nVidia verseng...''
#9 orbano:
''AMD csúcskat eddig: AMD nem gyárt chipsetet, nV és Ati verseng''
Szerintem a két állításmessze nem ugyanaz...
Másrészt a hír arra utal, hogy ez ideiglenes állapot, amíg nem jön ki a 975X utóda. Kis takarékosság az Intel részéről, nem pedig kivonulás.A legjobb aláírás a héten
-
karib
addikt
Az Intel csak koncentráljon arra, hogy csináljon végre egy korrekt mobil chipsetet... az i855 az volt a maga idejében, azóta egy vicc, amit produkáltak...
Department of Redundancy Department
-
orbano
félisten
AMD csúcskat eddig: AMD nem gyárt chipsetet, nV és Ati verseng
Intel csúcskat eddig: Intel nV és Ati verseng
új szitu:
AMD csúcskat: AMD nem gyárt chipsetet, nV és Ati verseng
Intel csúcskat: Intel nem gyárt chipsetet, nV és Ati verseng
Most akkor mit kéne még elolvasnom?A vér nem válik VAZZE!™
-
Elrood
őstag
És mi lesz azokkal, akik a ''Intel proci alá Intel chipsetet'' dogma hívei?.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Male
nagyúr
''a két cég fejlesztési és gyártási erőforrásai ezáltal főképp a Core platformra összpontosulnak majd. Természetesen az AMD processzorokhoz készülő megoldások kárára.'' Nemtom... olyan nagyon azért nem különbözik a két platformhoz készülő chipset... szinte csak a memvezérlőt kell kihagyni ahhoz, hogy AMD-s legyen a chipset, ez nem hinném hogy sok fejlesztési kapacitást vonna el... (ok, más a busz is, de ott meg nem sok fejlesztni való van szerintem...)
-
CriticalHit
őstag
Kár. Jók voltak. Bad Axe 2?
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
orbano
félisten
Én inkább úgy mondanám, hogy felzárkózik az Intel. Elvégre AMD oldalon már régen ez megy: AMD nem gyárt chipsetet, tehát az ATI és az nVidia verseng...
Szóval az Intel feltalálta a spanyolviaszt
[Szerkesztve]A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Autós topik
- További aktív témák...
- 6x32GB DDR4 3200MHz desktop RAM
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / 4lza garanciával.
- Corsair VENGEANCE LPX memória, 16 GB DDR4, 2666 MHz CL16, négycsatornás készlet
- Corsair VENGEANCE LPX 4 x 8GB DDR4 3600Mhz
- Kingston 2x1GB DDR2-800 CL5 hűtőbordás ram párban eladó olcsón
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest