- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
X@b3e
addikt
A ninja mini a kisebb, az újabb ''verzio'', az tuti elfér csak sztem nem elég. A nagy ninját emlegettem az ügyben, hogy tuti remekül lehűtené passzívan is a procit, csak az meg magas.
Cicero ''buzigyerek linux'' ?? inkább hagyjuk. Ebbe inkább ne mélyedjünk el, alapvetően nem vagy képben a témában. Én meg már csak ilyen kocka vagyok, nincs életem, csak a gép meg a tv
zsiga667 Belefér még az üzemibe a 65 fok, de 60 fölött van egy ''lélektani'' határ nálam. Hűtésmegszálott kocka is vagyok ezek szerint. A mai nap sem volt hiába, 'sten éltessen
-
zsiga667
addikt
Egyszerűen kihúztam a venti kábelét, így egy két órás film végére 55°C körül volt a proci. (Kézzel meg tudtam fogni a bordát és nem égett rá az ujjam.
) Egyébként bár nem néztem utána, de szerintem 65°C még üzemi hőmérsékleten belül van egy A64 esetében, nem kell agyonhűteni szegény procit, az a dolga hogy melegedjen.
(Az ilyen hűtés-megszállottakról valahogy mindig az 1kW-os tápok jutnak eszembe...)
Aztán persze lehet én vagyok a hülye, előfordult már, de az én igényeimnek megfelel. Mondjuk tökmindegy mert a vinyók hűtői elnyomják a procihűtő hangját, én azokat hűtöm agyon.
) -
Cicero
őstag
''Egy jó házimozi rendszer és a filmek árából életed végéig járhatsz egyébként moziba, a legtöbb film úgyse ér meg többszöri nézést.''
Egyetértek. Másrészt mostanság nem divat reklámozni hogy netán van 1000 filmem mert még filmbuzinak néznek, ami igaz is lenne. Ha lenne!
A mozinak meg van egy feelingje, én például elég kellemetlenül érezném magam, hogy átjön a csaj mozizni hozzám, és ott baszakodok azzal a gusztustalan sötét valamivel a sarokban, inkább elmegyek vele mozizni. Másrészt szerintem (legalább nekem is) elég nehéz beszerezni a filmeket netről, és ha mégis sikerül pocsék a minősége. Nekem ér 1500 ft-ot hogy normálisan, töltögetés nélkül nézhessek meg egy filmet, de ezt minek is magyarázom a ph-n? :S -
Cicero
őstag
ja igen neked van igazad, ki se mozdulj a gép elől, végülis jól érzed magad előtte nem? Az meg mit számít hogy hülyének néznek... a gép megért.
x@b3e: Persze majd buzigyerek linuxot fogok használni. Igen hallottam. Mivel nézek HD filmet? Kábé semmivel, mert nincs rá szükségem, hdtvre meg nem költök, de igen ezekkel a tényekkel nem foglalkozva tényleg megér egy pct építeni a nappaliba, mellesleg volt egy ''htpc''-m már 2002-ben és alig volt használva, nekem az élet nem csak a tévé és gép között zajlik le. sry hogy nem érthetem meg a gondolkodásod.
písz -
erdoke
titán
Milyen HTPC-t építesz 50e-ből? Mert 100-ért egészen jó merevlemezes asztali írót kapsz. Akinek meg nincs szüksége az általad említett sokoldalúságra (magyarul PC-re), annak esetleg semmi szüksége rá.
Egy jó házimozi rendszer és a filmek árából életed végéig járhatsz egyébként moziba, a legtöbb film úgyse ér meg többszöri nézést. Csak úgy hozzátettem, mostanában én se járok moziba... -
X@b3e
addikt
Ahhoz, hogy jól szellőzzön, légmozgás kell. A légmozgáshoz ventillátor kell, az pedig zajjal jár, ami pedig nem jó ebben az esetben.
A ninja tényleg elboldogulhat, csak nem fér el egy ekkora házban. Úgy, ahogy a TT Sonic Tower és Tuniq Tower sem sajna.
OC Ezt nem értem, én nem mondtam, hogy nem tudnak újat mutatni
Értem, hogy ezek a hűtök nem kifejezetten HTPC építőknek készültek, de passzív hűtés esetén nem tudom, miért nem gondolnak erre..
zsiga667 a ninja ezek szerint jobban bírja, mint a Sonic Tower, mert az 20 perc után 65 fok lett.. De mint írtam, bár beférne ekkora házba. A Zalman 7700-at még nem próbáltam, de C'n'Q-val sztem azért le-fel kapcsolgatná a ventit. Egy próbát megér, úgyis van itt kézközelben egy
-
proper
őstag
a kama cross nem néz ki rosszul de kicsit kevésbé megdöntve akár egy V8 dizájn is lehetne belöle
-
Achill3uS
nagyúr
Igen, igazad van, több megvilágításból is lehet szemlélni egy terméket, de ált. én kizárólag a cpu-n mért teljesítménye alapján választok léghűtőt, nem pedig a design/méretek/elforgatás..stb alapján, és ilyen szempontból sztem az Infinity a nyerő (nem is említem, hogy az Infinity gyári ventije pokoli gyenge, egy erősebbel sokkal jobban kijönnek a borda méretéből adódó különbségek).. egyébként a Kama Cross-ra reagáltam

[Szerkesztve] -
OC
őstag
Azért szerintem túlzás, hogy nem tudnak újat mutatni. Hőmérsékletek lentebb, kompatibiliás fentebb, súly csökken, meg hasonlók mind-mind azújdonság szelei. Most általánsságban beszélek, de nem csak egyetlen paraméterre alapozva kell értékelni egy hűtőt, hanem sok-sok szempont alapján.
Miért nem gondolnak erre? Talán gondolnak, csak ezeket éppen nem erre gyártották. A pc-khez szánt kompi gyártók meg egyáltalán nem gondolnak a htpc-sekre, vaészeg mert nem ők a ''célközönség''. -
biga
őstag
Igazán mélyenszántó, és értelmes hozzászólás. Szerintem meg a mozi egy faszság. Nem várom meg, míg elutazom a legközelebbi moziba, míg sorbanállok a jegyekért, míg minden balfék elmászik előttem, míg én már nyugodtan üldögélnék. Addig 10-szer is bebootol az a rendszer (nem feltétlenül Windows ugyebár). Egy asztali DVD író, ami akár csak fele olyan sokoldalú, mint egy htpc meg kb 2x olyan drága, mint egy egyszerű HTPC. Ja, és szerintem a legnagyobb faszság az, amikor valaki a legminimálisabb utánaolvasás után ilyen stílusban beír egy topicba olyan dolgot, amine a topichoz semmi köze....
A többiektöl bocs. -
engusz
veterán
Az Andy Samurai több szempontból is jobb, mint az Infinity. Egyrészt sok olyan alaplapra is felmegy, ahol a processzor körül magasabbak, netán bordával vannek ellátva az alkatrészek. Mivel a tejején helyezkedik el a ventilátor, annak szele jótékony hatással van ezen alkatrészekre, de még a chipsetre is. Pár fokkal jobb, mint a Ninja Plus, ráadásul ugyanannyiba kerül.
-
Pipó
őstag
Lehet hogy arra a kama-ra alulról 2 db 8 cm-est is rá lehet aplikálni, úgy jobban nézne ki.
-
Ősember
őstag
válasz
Translator
üzenetére
miért ne menne át?
tegyük fel csak minden 10. lamella van ott. akkor már átférne a levegö, igaz?
na most ugyan ezt képzeld el lekicsinyitve és megkapod a jelenlegi felállást, ahol ugyan ugy át fog menni a levegö akár hiszed akár nem 
-
X@b3e
addikt
Ez a Kama Cross brutál, de ez sem igen fog beférni HTPC házba.
Hogy erre miért nem gondolnak?![[kép] [kép]](http://www.xtremesystems.org/forums/images/smilies/smackbum.gif)
-
Translator
tag
KamaX: és ezt így hogy?

Miért menne át a levegő a lamellákon? Vagy lesz ott valami függőleges műanyagdarab is? -
Remington
őstag
ez a kama cross nagy gagyi...tiszta home-made barkácsnak tűnik az egész,...ahogy azt a ventit rádobták a tetejére..

-
Achill3uS
nagyúr
a Kama Cross nem rossz, de túl ormótlan, és nem tűnik olyan hatásfokúnak mint az Infinity.. hát igen, azért annál már nehéz erősebbet tervezni..
-
Cicero
őstag
hm.. már nem tudnak újat mutatni..
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Nem YU7 mindenkinek: nem győz elég villanyautót gyártani a Xiaomi
- BestBuy ruhás topik
- Filmvilág
- Formula-1
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T61 - Intel T8100 I 4GB I 160GB I 15,4" WSXGA+ I Garancia!
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- ÚJ Parkside 10000 mAh powerbank 3 év garanciával.
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) Egyébként bár nem néztem utána, de szerintem 65°C még üzemi hőmérsékleten belül van egy A64 esetében, nem kell agyonhűteni szegény procit, az a dolga hogy melegedjen.
)

de gondolj bele, egy rendes htpc rendesen szellözik, a ninja meg elboldogulhat egy a64-el passzivan 
tegyük fel csak minden 10. lamella van ott. akkor már átférne a levegö, igaz?