Aktív témák
-
Bgs
senior tag
Az elet persze, hogy nem all meg, nem is ez a tema. Csak az, hogy valoban arra van-e a cikkben szereplo billentyuzet amire hirdetik :)
Az en kornyezetemben 99%-ban jo, ha kint van a rendszerlog. Mivel kb 100 szervert telepitettem szerte az orsszagba, sokkal egyszerubb, ha vmiert nem tudok tavolrol fellepni, ha megkerem az egyszeri lyuzert, hogy nevven mar ra a monitorra es keressen nekem ilyen-olyan sorokat.
Ha lokalisan dolgozom akkor a 10-11 VT-s limit meg mindig eleg volt. Folotte mar egy kicsit nehez attekinteni oket. Ha tavolrol lepek fel akkor pedig altalaban X alol teszem (neadjisten surgossegi esetben putty-tyal), ilyenkor pedig annyi ablakom van amennyit akarok. Ennek az is az egyik elonye, hogy nem elegge megbizhato kapcsolat eseten (pl. Vodafone gprs), ha lehal egy SSH kapcsolat, akkor nem ugrik az osszes ablakom. -
Bgs
senior tag
Sot 'strace $(pidof -s syslod)'-vel is lehet olvasni csak eppen pup a hatamra, ha dolgozni is szeretnek.
A tty12-re azert szokas kirakni a rendszerlogot, mert nem biztos, hogy az ember be van lepve amikor ra akar nezni a rendszerre. Arrol nem is beszelve, hogy olyan is ranezhet akinek nincsenek felhasznaloi jogai belepni. Tudnek meg egy tucat okot amir szokas.
Biztos 'Matrix'-osabb a te verziod, de a gyakorlatban nekem tobbet er, ha gyorsabban es hatekomnyabban megcsinalok vmit. Hidd el strace-eltem mar eleget, nezegettem tcpdump-ot 8 oran keresztul, sot meg beszelgettem is massal tcpdump-on keresztul, nem vagyok 'klikkelgetos' tipus. (En bizony mar lassan tiz eve kirakom a tty12-re a rendszerlogot, es mar az elejen sem hasznaltam screen-t ha dolgoznom kellett).
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged