- Apple asztali gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Steam Deck
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
rii
nagyúr
ugyan, bocs, .. csak poénból irtam .... ez még simán kapcsolódik a témához .... szerintem :DDD ... bár nagyon kellemes volt olvasgatni ... - de nemtom miaza screen - de az a tty11, 12 meg screen meg ssh, az má offszagú .... :DDD de tanulságos
''jo ha 4 evig huzzak, kozben a regi dolgaim mar tobb, mint tiz eve es hibatlanul mukodnek.''
jaja, ... nekem a 286-osba olyan profi tápegység van, hogy bekapcsoltam, és semmi hangja nem volt (a seagate 40-es nem kapott feszt...) ...és mondom nemá, meghalt .... asztán hátratettem a ventihez a kezem, .... és megy .... megy de olyan halkan, hogy nem lehet hallani .... ilyen nagy L alakú a táp ... SUNSTAR ha jól emlékszem.... ezek a mai tápok meg gajdulnka meg, mer minden alkatrészt ami csak lehet kispórólnak belöle .... az a 286-os táp meg iszonyat nagy ... nem sajnálták belöle az anyagot, mint a mai túl-anyagias-profitos világban .... -
samson
tag
>>ha lehal egy SSH kapcsolat, akkor nem ugrik az osszes ablakom.
screen szinten tudja ezt, epp ezert szeretem.
megszakad a net, vagy te magad csinalsz egy ''detach''-t.
s kesobb belepsz majd ''reattach'', s minden ott van.
szerintem nezzel ra a screen-re, nagyon jo kis cucc.
te gondolom vnc-t hasznalsz tavolra, de ha csak karakteres cuccokat futtatsz eppen, akkor felesleges a vnc es az eroforras zabalas. -
samson
tag
>>En bizony mar lassan tiz eve kirakom a tty12-re a rendszerlogot
Ok, tegyuk fel, nincsen semmi bajom azzal, hogy a tty12-on van a rendszerlog.
ide ugy jutottunk el, hogy mi van, ha nincsenen funkciobillentyuk a bilin, s az elet akkor sem all meg...csak ezt akartam kihozni.
>>olyan is ranezhet akinek nincsenek felhasznaloi jogai belepni
lehet, hogy van olyan eset, amikor ez jo, de 99%-ban nem jo, ha idegen is nezegeti a logot.
>>En bizony mar lassan tiz eve kirakom a tty12-re a rendszerlogot, es mar az elejen sem hasznaltam screen-t ha dolgoznom kellett.
szoval, ha konzolon dolgozol, akkor belepsz x darab Vt-re, s nem hasznalsz screen-t. Ennek nem sok ertelmet latom, hiszen screen-t hasznalva csak egyszer kell beloginolni.
Es mi van akkor, ha egy tavoli gepen dolgozol, s nem csak egy terminalt akarsz, hanem tobbet..., pl az egyiken vi-jal kodolsz, a masikon meg pine-nal levelet irsz, a harmadikon meg lynx-szel bongeszel:) A tavoli gepen!
Mivel te nem szereted a screen-t, ezert fogod, es VT1-en belepsz, majd ssh-zol tavoli gepre, s inditod a vi-t. Majd VT2-on is belepsz, ssh-zol tavoli gepre es inditod a pine-t, majd....stb.stb
Tehat ez a gyorsabb es a hatekonyabb melo? -
samson
tag
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest