- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Aktív témák
-
zeg
őstag
-
ZooLee
senior tag
De már írtam: Egyszerűen nem tudok osztott billentyűzeten gépeni, mert nem szabályosan gépelek (nem tanultam gépírást, ugyanazt a billentyűt nem mindig ugyanazzal az ujjammal ütöm le.)
Sokat gépelek, de nem töményen szöveget. Egy programozó nagyon sok speciális karaktert használ, nem úgy mint a normál gépelés. _Szerintem_ egy programozónak nem biztos, hogy ideális egy osztott billentyűzet.
ZooLee -
zeg
őstag
Néhány ergonómikus bill:
http://www.actcomputer.net/materiali_disabili/tastiere_anatomiche.htm
http://www.cir.com/pc/msnaturl/msnaturl.htm
http://www.diskidee.be/hardware/testen/index.htms/3634 -
zeg
őstag
Úgy gondolom, hogy ha már valakinek van igénye (és pénze) arra, hogy ergonómikus egeret vegyen(például logi mx500, vagy májkroszoft ekszplórer), akkor legyen már annyira igényes, hogy ergonómikus billentyűzetet vegyen, és felejtse el ezeket a lapos vackokat.
-
zeg
őstag
Gépeltem compaq billentyűzeten, de az egy elég új darab volt, én úgy tudom, hogy a p1-es időkben készult c. bill, nem ugyanaz a minőség(jobb volt). Az én kedvencem a deszkák közul egy bontóból szerzett ezeréves fém(alja) IBM bill. volt.
Gondolom te sokat gépeltél a microsoft billentyűzettel, mert ha igen, akkor a 18 ezres deszka lite már a kukában lenne..csak próbálnál meg egy hónapon át napi 9 órában gépelni azzal a lapos izével .Az első az ergonómia, a legfontosabb egy klaviatúrában! A lapos bill egy rossz megoldás, ugyanúgy, mint a kétkezes egerek. Működnek, gyors bepötyögésre alkalmasak .Nincs az a lapos bill.(lehet az mahagóniból, arany billenyűkkel, kézzel festett pingvinnel, villogó ledekkel, beépített léghűtő ventivel), mely egy jó kialakításu cuccossal felér. Melyik natural bill. próbáltad? Mert eddig min a 3. generációnál tart.
Leirnád ide az egered pontos tipusat? Tán csak nem valami döntött kifli alakú Logi MX? :D
Hiszen van ezresért a bizományiban félkilós compaq is!:D
[Szerkesztve] -
ZooLee
senior tag
Fröccsöntött gagyi műanyag??? Gépeltél már ilyenen? Vagy a compaq billentyűkön? Hát lazán kenterbe verik az MS billentyűzetet minőségre. Az egy zörgő vacak egy új Compaqhoz képest.
Az ergonómia meg más kérdés, nekem nem jött be az osztott billentyűzet, mivel nem szabályosan gépelek...
ZooLee -
zeg
őstag
Mekkora bóvli ez a bill.! Fröccsöntött gagyi műanyag, kényelmetlen vacak, aranyáron! Ennyi pénzért már elvárható lenne, hogy egésznapos gépelésre is alkalmas legyen(vagy a hekkerek csak egeret és joystickot használnak?:D). Az ergonómikus, egésznapos bill. például a microsoft natural keyboard. Szomorú, hogy a 21. században a púpos/döntött/ferde/osztott kialakítás még nem alapkövetelmény. E cikkben szereplő gagyiságért max egy ezrest adnék(brutto).
-
ZooLee
senior tag
Sziasztok,
Nos nekem van ilyen billentyűzetem, ill. nem ez, hanem a Lite2 változata - azon már van kurzor billentyű, és extra beállítási lehetőségek.
Rendkívül profi kivitelezése van, aki ismeri a Compaq billentyűzeteket (szerintem legjobb a piacon erős, nagyon halk, nagyon jó minőségű anyagoból készült) az ismeri ezt is. Mintha ugyanaz a cég csinálná, mint a Compaq-ot.
Érdekes módon a Lite 2 jóval olcsóbb, 18e körül van (még így is irreális az ára) de amikor az embernek több billentyűzet van az asztalán, akkor nem mindegy, hogy mekkora.
Kis megszokás után nagyon jól lehet használni, komfortos, gyors.
Terminál váltogatásra meg miért nem jó az Alt+F.. billentyűzetkombináció?
ZooLee -
Pötyi
őstag
Vettem 4.000,- +tréfáért hajlékony gumibillentyűzetet egy nagykerben... Van belőle PS/2 és USB kivitelű is.
Színük bilikék és takonyzöld - mindkettő halvány, áttetsző.
(Az a legszebb az egészben, hogy valahol hirdetik a neten 10.000,- +áfáért... :D Már tudom is, hogy hol! Ugyanott, ahol visszakapsz pénzt, ha a te általad beküldött kép alapján készült egérpadból más is vásárol!)
Visszatérve a billentyűzetre: HAJLÉKONY! Puha gumiból van az egész... Feltekerhető, farzsebbe tehető... Bele van fröccsöntve az elektronika... Ezt aztán locsolhatod kávéval, kólával, amivel csak akarod! Egy vizes ronggyal letörölhető, vagy akár a csap alá is teheted elmosni... Meg olyan helyeken is jó, ahol a káder koszos kézzel nyomkodja a gombokat, pld. autószerelő-műhely, aztán a műszak végén szépen letörli egy nevdes ronggyal... :D -
Arius
aktív tag
Engem komolyan érdekelne egy ilyen, vagy hasonló méretű billentyűzet (minél kisebb, annál jobb). Viszont az ára elfogadhatatlanul magas.
Nem tud valaki, esetleg más gyártótól ilyen billentyűzetet? -
marcee
addikt
28e ft... így igazán könnyen elérhető az esc, meg a ctrl! LOL
-
VladimirR
nagyúr
gamer bill? sztem eleg nagy ... sot. legtobb gameben eleg a wsad+eger quakeben kell meg nehany a fegyvereknek, cs-ben meg a vasarlashoz, de az ugyisis csak a szamon megy, azok meg vannak. leg ''billentyuigenyesebb gamek (amiket lattam), a BF1942+AvsP2, de meg ezeket is be lehet konfigolni 2 playerre kenyelmesen!!! mar amennyire ket ember kenyelmesen jatszhat egy billentyuzeten... D meg LOL
-
Bgs
senior tag
válasz
Cathfaern #64 üzenetére
Ez sajnos nem igy van. A regi tapok nagy resze is 200W-os volt, hasonlitsd ossze egy mai 200W-ossal. Nekem regi 300W-osom volt es alig lehetett hallani. Igaz, hogy ketszer akkora (ma is megvan es mukodik).
Sajnos tenyleg kihagynak mindenfelet a mai tapokbol. Volt ismerosom aki az azonos aru cuccok kozul mindig a nehezebbet vette meg. Nem kellett csalodnia. Nezz bele egy regi tapba es egy maiba. Azert tapegyseg szinten nem volt semmi forradalmi az utobbi 10 evben ;D -
rii
nagyúr
válasz
Cathfaern #64 üzenetére
az hogy nem kellett rá ugyanakkora ventillátor, az mit jelent.... RPM-et ?
mer fizikálisan ugyanakkora
mi az a screen? :)
meg mé csináltok tty11, meg tty12-t ezek a tty-ok a virtuális terminálok lennének linuxba a karakteres módba? ALT F1-ALT F6-ig mongyuk?
ha igen, akkor hol lehet 6 vt röl felnyomni 10-11-12 vt-re? :) -
Cathfaern
nagyúr
Nem azért vagy azért, de az hogy halkabb volt, az annak tudható be, hogy nem volt akkora teljesítményű, és ezért nem kellett rá akkora ventillátor. A súlya sem annak köszönhető, hogy telepakolták volna minden jóval. Egyszerűen nem tudtak kisebbet/könnyebbet gyártani akkor. Meg merem kockáztatni, hogy egy mostani ''light''-os tápban benne van minden, ami egy 286-os tápban benne van/volt.
-
rii
nagyúr
ugyan, bocs, .. csak poénból irtam .... ez még simán kapcsolódik a témához .... szerintem :DDD ... bár nagyon kellemes volt olvasgatni ... - de nemtom miaza screen - de az a tty11, 12 meg screen meg ssh, az má offszagú .... :DDD de tanulságos
''jo ha 4 evig huzzak, kozben a regi dolgaim mar tobb, mint tiz eve es hibatlanul mukodnek.''
jaja, ... nekem a 286-osba olyan profi tápegység van, hogy bekapcsoltam, és semmi hangja nem volt (a seagate 40-es nem kapott feszt...) ...és mondom nemá, meghalt .... asztán hátratettem a ventihez a kezem, .... és megy .... megy de olyan halkan, hogy nem lehet hallani .... ilyen nagy L alakú a táp ... SUNSTAR ha jól emlékszem.... ezek a mai tápok meg gajdulnka meg, mer minden alkatrészt ami csak lehet kispórólnak belöle .... az a 286-os táp meg iszonyat nagy ... nem sajnálták belöle az anyagot, mint a mai túl-anyagias-profitos világban .... -
Bgs
senior tag
Ha mar off legyen kover :)
Nekem van egy 8 kavicsos Unga-bunga billentyuzetem amit egy propliopitecus-tol vettem. A gyartasi kopattintasokbol itelve ie. 45000 - ie. 50000 korul keszult :DD
Off off:
Nem offolni akartam, csak mindig magaval ragad, amikor a mai cuccok jo ha 4 evig huzzak, kozben a regi dolgaim mar tobb, mint tiz eve es hibatlanul mukodnek. -
Chain|Q
tag
Egyik ismerosomnek (igen, Unix/Linux bolond) van ilyen hacker keybje, es nem is rossz. Eleinte megorulsz tole, de ha hozzaszoksz szerintem nagyon jo. Es minden gomb rajta van ami kell Unixhoz. Eloszor en is kirohogtem, de mikor kiprobaltam, kis gyakorlas utan kimondottan teccett. Legalabbis van benne fantazia. IMHO.
(En mondjuk a fentiek ellenere maradtam a jo oreg 101 gombos angol ''no-Windows button'' BTC-mnel, meg a 96 gombos Commodore Amiga keyboardnal, de mondom, nem kell hujenek nezni akinek esetleg ilyen van. :D ) -
Nimrod
addikt
Kész röhej az ára. Inkább fogok egy commodore-os billentyűzetet, oszt azt nyomom rá :(
-
samson
tag
>>ha lehal egy SSH kapcsolat, akkor nem ugrik az osszes ablakom.
screen szinten tudja ezt, epp ezert szeretem.
megszakad a net, vagy te magad csinalsz egy ''detach''-t.
s kesobb belepsz majd ''reattach'', s minden ott van.
szerintem nezzel ra a screen-re, nagyon jo kis cucc.
te gondolom vnc-t hasznalsz tavolra, de ha csak karakteres cuccokat futtatsz eppen, akkor felesleges a vnc es az eroforras zabalas. -
Bgs
senior tag
Az elet persze, hogy nem all meg, nem is ez a tema. Csak az, hogy valoban arra van-e a cikkben szereplo billentyuzet amire hirdetik :)
Az en kornyezetemben 99%-ban jo, ha kint van a rendszerlog. Mivel kb 100 szervert telepitettem szerte az orsszagba, sokkal egyszerubb, ha vmiert nem tudok tavolrol fellepni, ha megkerem az egyszeri lyuzert, hogy nevven mar ra a monitorra es keressen nekem ilyen-olyan sorokat.
Ha lokalisan dolgozom akkor a 10-11 VT-s limit meg mindig eleg volt. Folotte mar egy kicsit nehez attekinteni oket. Ha tavolrol lepek fel akkor pedig altalaban X alol teszem (neadjisten surgossegi esetben putty-tyal), ilyenkor pedig annyi ablakom van amennyit akarok. Ennek az is az egyik elonye, hogy nem elegge megbizhato kapcsolat eseten (pl. Vodafone gprs), ha lehal egy SSH kapcsolat, akkor nem ugrik az osszes ablakom. -
samson
tag
>>En bizony mar lassan tiz eve kirakom a tty12-re a rendszerlogot
Ok, tegyuk fel, nincsen semmi bajom azzal, hogy a tty12-on van a rendszerlog.
ide ugy jutottunk el, hogy mi van, ha nincsenen funkciobillentyuk a bilin, s az elet akkor sem all meg...csak ezt akartam kihozni.
>>olyan is ranezhet akinek nincsenek felhasznaloi jogai belepni
lehet, hogy van olyan eset, amikor ez jo, de 99%-ban nem jo, ha idegen is nezegeti a logot.
>>En bizony mar lassan tiz eve kirakom a tty12-re a rendszerlogot, es mar az elejen sem hasznaltam screen-t ha dolgoznom kellett.
szoval, ha konzolon dolgozol, akkor belepsz x darab Vt-re, s nem hasznalsz screen-t. Ennek nem sok ertelmet latom, hiszen screen-t hasznalva csak egyszer kell beloginolni.
Es mi van akkor, ha egy tavoli gepen dolgozol, s nem csak egy terminalt akarsz, hanem tobbet..., pl az egyiken vi-jal kodolsz, a masikon meg pine-nal levelet irsz, a harmadikon meg lynx-szel bongeszel:) A tavoli gepen!
Mivel te nem szereted a screen-t, ezert fogod, es VT1-en belepsz, majd ssh-zol tavoli gepre, s inditod a vi-t. Majd VT2-on is belepsz, ssh-zol tavoli gepre es inditod a pine-t, majd....stb.stb
Tehat ez a gyorsabb es a hatekonyabb melo? -
Bgs
senior tag
Sot 'strace $(pidof -s syslod)'-vel is lehet olvasni csak eppen pup a hatamra, ha dolgozni is szeretnek.
A tty12-re azert szokas kirakni a rendszerlogot, mert nem biztos, hogy az ember be van lepve amikor ra akar nezni a rendszerre. Arrol nem is beszelve, hogy olyan is ranezhet akinek nincsenek felhasznaloi jogai belepni. Tudnek meg egy tucat okot amir szokas.
Biztos 'Matrix'-osabb a te verziod, de a gyakorlatban nekem tobbet er, ha gyorsabban es hatekomnyabban megcsinalok vmit. Hidd el strace-eltem mar eleget, nezegettem tcpdump-ot 8 oran keresztul, sot meg beszelgettem is massal tcpdump-on keresztul, nem vagyok 'klikkelgetos' tipus. (En bizony mar lassan tiz eve kirakom a tty12-re a rendszerlogot, es mar az elejen sem hasznaltam screen-t ha dolgoznom kellett). -
samson
tag
-
Efreet
senior tag
túl sok az a 60 gomb... az igazi profiknak elég ennyi is:
[L]http://www.hut.fi/~handell/supercoder.jpg[/L]
a Supercoder 2000 :D -
rii
nagyúr
12 E HUF körül már bépített egereset, jbban mondva trac ball-osat, veteék nélküli bill-t lehet kapni.... szoval PC-khez ezt sztem el lehet felejteni ....
-
realist
őstag
ez nevetséges...:((
-
KIP
csendes tag
Nem éppen 1 gémer billentyűzet:DD
-
wipes
senior tag
válasz
badbrother #24 üzenetére
Miért lenne vicc? :)
[L]http://www.fentek-ind.com/minikb.htm[/L]
[L]http://www.linux-adept.nl/images/lite2_stlt_m.jpg[/L]
és van olyan is, amin vannak ''nyilak'' -
esteban
senior tag
:))
-
samson
tag
>>9 felett bizony kell a kurzor...akér screen, akár nem.
Nos, en is screen parti vagyok.
egy hacker sose hasznal VT-t, attol lustabbak...
screen-nel 10 ''screen''-ed lehet. akinek ez nem eleg az ...
screen-t splitvt-vel kombinalva szinten kapsz egy par lehetsoseget.
screen-bol screen-t inditva pedig...., na nem folytatom
szerintem cool a bili, minden rajta van ami kell -
Tütüm
aktív tag
Na,akrtok még ''szépet'' látni,egér+billentyűzet egyben:[L]http://dataland.com/images/proiitest.jpg[/L]
-
Tütüm
aktív tag
Most találtam rá erre az ocsmányságra:[L]http://www.maltron.com[/L]
Már a színe hánytató nemhogy az alakja... -
rii
nagyúr
ha fekete féből lenne, és krőmozott gombok, ako aszondom az árán van valahol, de ilye feka unalmas színnel...? szerintem - én nem yagyok hack-er - a hack-erektöl messze távol áll ez a színvilág .... dögunalom
-
klepto
addikt
válasz
badbrother #24 üzenetére
De nem ma van Árprilis 1. Vagy igen? ;]
-
klepto
addikt
Hejtakarékosságot imádó, fulbalekoknak biztos bejö, és az olyan lámereknek, akik azt hiszik, hogy minél drágább valami annál jobb. Igazi számítógép felhasználók, akik értenek is kicsit hozzá, azokat meg úgysem lehet ilyen blődséggel megetetni :t
-
Hory
aktív tag
Kicsi az enter. Ez nem hacker-billentyuzet. :)
-
beeboy
addikt
Van speciális Windows billentyűzet, 4 gombból áll.
ctrl+alt+del plusz egy reset :DD :DD :DD -
badbrother
aktív tag
Ez a billentyűzet nyilvánvalóan egy vicc. Csak én vettem volna észre???:t
-
rdi
veterán
Én nem értem mit nyavajognak akik. Ez az út követendő, legközlebb 30 gombos billentyűzet.
Én már most se. Csak egérrel minden megoldható, illetve.
Az egerek fejlődés pont fordított: egyre több gomb van rajtuk.
Félúton fognak találkozni.
:)) :)) :)) -
BruceLee
csendes tag
Nekem nagyon bejön, persze nem értek hozzá, mi kell, meg mi nem de sukár az biztos.
-
MaUser
addikt
** Caps Lock and Windows keys available by using mode setting.
Ez a mondat tetszik a legjobban a leírásában....
Csinálunk valamit, mert célközönségnek lesz, aztán engedélyezünk minden egyebet rajta, hogy miller Pistike is megvehesse.:(
rATdrAgOn-nak igaza van ez erre a célra ideális lenne, de ilyen áron??? -
DoubleD
aktív tag
_MONDOM_ [L]http://shop.store.yahoo.com/pfuca-store/[/L]
Még rámküldik a szerzői jogvédőket. -
DoubleD
aktív tag
''Since all 60 keys are within reach without moving the wrists, the user's hands do not have to travel far from the home position. As a result, the user should feel more comfortable and make fewer typing errors.'' - annyira érdekelt, hogy utána kellett néznem. ( [L] http://shop.store.yahoo.com/pfuca-store/ [/L] )
Amerika a lehetőségek és a hülyék paradicsoma.
Tehát:
1. Lehetőség, hogy veszel klaviatúrát, mondjuk ezer darabot, úgy olcsóbb. (kb 1K Ft/db) Csinálsz belőle egy ilyet, és eladod huszonnyolcé'. (mondjuk nincs fröccsöntő üzemed, nem is beszélve a butított (60 gombot kiszolgáló) elektronika olcsó kínai beszállítójáról)
2. Hülyék: megveszed
Okkkkké -
rATdrAgOn
senior tag
Twollah en ~4 eve fizettem 20K-t egy Apple USB Pro billencsert... egy honapja doglott meg, de ugy erzem vennem kell masikat helyette mert az osszes tobbi billencs egy kalap sz*r szvsz. Ja, THHK-t is hasznaltam egy ideig (volt egy kolcsonben nalam) es mondhatom a keves gomb ellenere is igen nagyon jol hasznalhato (es raadasul elfer egy atlagos taskaban, ami nem utolso szempont nalam, mert a legtobb cegnel kint levo szerveren meg billencs sincs :)))
En szemely szerint az uj Apple billem utan benevezek egy ilyenre is, mert feeling :) -
-
nap
addikt
Hat, ize...
Elso probalkozasnak nem rossz, de ezt meg korai volt kiadni.
Jo dolog, hogy nincs felesleg, de egy kicsit atestek a lo tuloldalara. Egy insert vagy delete gomb szerintem szukseges, nem is beszelve az F8-rol. :) -
HEBI
senior tag
Ezt a bill. lehet, hogy MS adta ki, csak, hogy rontsa az Egyéb oprék képét.
Még egy normális bill. sincs hozzá, stb...
:( -
McJames
senior tag
Hm. Ez megint vmilyen hatalmas nagy ...-ság.
(Kedves Júzer [lúzer?]! Csak jöjjön! Vegye! Vigye!...)
Rosszabb esetben egy kézifűrésszel, reszelővel, ragasztóval, - száradási időt beleszámolva - 24 óra alatt kényelmesen elkészíthető egy ilyen, egy bármilyen márkájú billentyűzetből, max. kb. 3000 helyi kredit értékben. -
twollah
nagyúr
28ezer local credit egy billentyuzetert.
Ki az az orult aki megveszi? -
Genialis
aktív tag
Hát ez elég gázos. Linux rulez, ez a billentyűzet suxx.
-
WN31RD
addikt
Kábé ez az egyetlen pozitívuma. :)
Az ún. ''hackerek'' egyébként is előszeretettel használják a billentyűzetet minden művelet elvégzésére (az egér helyett), tehát nekik éppen hogy nem jön jól, ha kevesebb billentyű van. Mert ugyan a vi elmegy funkcióbillentyűk nélkül, de pl. a linux virtuális konzolok között váltogatni még az Alt+nyíl kombinációval is nehézkesebb, mint normális módon, de ezen a cuccon még nyilak sincsenek... :( -
pengin
csendes tag
Nincs rajta gyoker power gomb
Nekem teccik:)) -
Sidaries
őstag
Kiváncsi vagyok, hogy ki fog ilyet venni. Inkább az a jó, ha sok a gomb ez meg, hát... Fele annyi van rajta, mint egy multimédiás csodán. :)
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Xbox Classic / Xbox 360
- Hardcore café
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged