- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fujifilm X
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
HERR Z
veterán
az a mondat a legjobb hogy nem vagy alig lesznek gyorsabbak mint a s939-esek....akkor mi értelme a váltásnak?cas3 pedig jó, kiváncsi vagyok hány modul fogja tudni
-
robyeger
addikt
Az hagyján, hogy a proci alapórajele nem lesz 333Mhz, csak a memóriavezérlőé De mi ez a megkötés a DDR2-667-re? Akkor nem fog tudni menni 200Mhz-en DDR2-400-al vagy akár 400Mhz-en DDR2-800-al??
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
erdoke
titán
Ez nudli, majd ha 65 nm-en emelkedik az órajel, akkor lesz érdemes egyáltalán teszteket olvasni. Addigra viszont már nem a a Cedar Mill és a Presler lesz az igazi ellenfél, hanem a Conroe és származékai. A 2,6 GHz kevés lesz a Conroe ellen, ami (szerintem) 3 GHz-ig fog skálázódni 65 nm-en, ráadásul egy órajel alatt akár többet is tud majd teljesíteni mint az A64.
A legjobb aláírás a héten
-
killahdrums
senior tag
Remélem ha kijön az s940, lenyomja kicst az s939-esek árait, én csak ennyit várok ettől.
Szvsz, az elején nem érdemes s940-et vanni ha csak nem vagy anyagilag nagyon eleresztve.There is no God, just Technology...
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz killahdrums #7 üzenetére
rosszindulat ON: Érdemes egyáltalán venni még egy jó darabig ilyen gépet?! rosszindulat OFF
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
-
killahdrums
senior tag
válasz bolondember #8 üzenetére
Milyet? s940-et?
Erdoke rávilágított a lényegre sztem.
Ha nem jön össze a közeljövőben a pénzem egy s939 DC Opteronos konfigra, és kijön a Conroe, és durranni is fog, akkor lehet most sem lesz AMD-ém.There is no God, just Technology...
-
SLYM
veterán
5000+
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz killahdrums #10 üzenetére
igen, 940re/M2re gondoltam...
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
Detonator
aktív tag
''Források szerint nem lesz jelentős sebességkülönbség a Socket 939-es modellekhez képest'' -tetszetős mondat! Legalább az új játékok is eldöcögnek a régebbi gépeken.
Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
erdoke
titán
Abban azért igaza van, hogy csalódás a CPU belső órajelének stagnálása. Semmi szüksége nem volt egy IMC only órajel emelésnek, különösen nem a késleltetések csökkenése mellett. Ezt jól láthattuk a DDR500 támogatású IMC tesztek esetében is, csak néhány alkalmazás esetében, és ott is inkább csak az X2-nél van érezhető eredménye.
A legjobb aláírás a héten
-
pschio
őstag
vajh miert erzem ugy hogy a ddr1ben meg mindig tobb van mint a ddr2ben....?
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
robyeger
addikt
Azért gondolok megkötésre, mert annyira beharangozta az AMD jó előre, hogy ő már csak 667Mhz DDR2-vel hajlandó számolni és nem érdeklik a DDR2-400 és a DDR2-533. De ha marad a CPU alapórajele 200Mhz, akkor ugyan olyan hatékonyan tudna kezelni egy 400 vagy 533 Mhz ramokat is.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
válasz janpotocki #17 üzenetére
Nem hiszem hogy fix FSB : DRAM aránnyal dolgozna, mind1 majd ha részleteiben látjuk többet fogunk tudni. Remélem ez minél hamarabb lesz
[Szerkesztve]Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
^Bundi^
őstag
hát ez nem tűnik nagy durranásnka..reméltem, hogy az m2 vl átállnak 65nm re vagy legalább hamarosan átállnak, de ezexerint még a közeljövőben nem..
másik amit reméltem, hogy 800-1066os ramok alapértelmezett támogatása..akkor lenne értelme átállni ddr2 re így nemsok.:SNos Omnes Una Manet
-
robyeger
addikt
válasz janpotocki #20 üzenetére
Hátha valami DASP (Dynamic Adaptive Speculative Pre-processor)-hez hasonló eljárást alkalmaznak az IMC belül, mert akkor még király lehet
-
robyeger
addikt
-
VargaI
senior tag
nagyon úgy néz ki, hogy itt kijött az, hogy az AMD lényegesen kisebb cég mint az Intel, mert ez a hír is azt mutatja, hogy a mobil irányú fejlesztések (Turion), meg az integrált DDR2-es memóriavezérlő mellett nem maradt másra erőforrás meg idő , annak ellenére hogy az IBM-es szerződésből megint jól profitálnak(25% gyorsabb tranyókat csináltak, úgy hogy csökkentették a fogyasztást, meg a SOI-t is továbbfejlesztették...) kár hogy ezekből semmi nem jön most még ki pedig elkéne nagyon, mert már vagy egy éve nem újítottak semmit AMD-ék (dual core nem ''nagy szám'', k8-at eleve úgy tervezték, hogy könnyen lehessen kétmagosat csinálni belőle) lényegi újítás asztali procikban jó ideje nem volt, lassan úgy járnak mint ATI-ék a 9000-es szériával, azon is 1-2 évig elüldögéltek
a DDR2 meg 800 MHz alatt szerintem is parasztvakítás, főleg 3-4 hónap múlva , de annyiban én is reménykedek, hogy másra nem is, de legalább az árakat lenyomni tényleg jó lesz
[Szerkesztve]Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
-
directsl
tag
Milyen árakra lehet számítani szerintetek? Kb annyi lesz nyáron egy alaplap+proci m2-ből, mint s939-ből most, és az s939 megy lejjebb, vagy marad az s939 és m2 lesz drágább?
-
robyeger
addikt
-
fLeSs
nagyúr
Nem azért, de az Athlon XP memóriavezérlőjének (annak mióta van? ) köze nincs a DASP-hoz, amit az nForce-okból ismerhetünk. [link] És nem prefetching, hanem pre-processor.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
LordX
veterán
Nem mondtam, hogy a memóriavezérlőben van, mert nincs olyan neki A cache-vezérlőben van, és köztudottan a cache-vezérlő irányítja a proci memória-eléréseit is, és az AXP óta van spekulatív prefech benne: [link] (De a Google több cikket is ad )
Az lehet, hogy preprocessing van a névben, de lássuk be: nem dolgoz az fel semmit előre. -
törölt tag
válasz killahdrums #7 üzenetére
Az s940 jelenleg is létezik, ebben laknak az Opteronok (és a korai FX-ek). Az, hogy az M2 ugyanennyi kivezetéssel készül nem sokat jelent, nem lesz lábkompatibilis.
DDR2-ből a max szabványosított a DDR2-667. Hogyan támogatna ennél magasabb órajelűt az AMD hivatalosan? A DDR500 sem nevezhető hivatalosnak a mai A64-ekben. -
nRu3
addikt
az biztos hogy egy ideig nem lesz M2 cucom, majd ha beérik és talán mégis lesz valami sebeségjavulás akkor cserélek de addig felesleges
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
OTIS_
tag
M2 t szerintem én úgy ahogy van kifogom hagyni. Jobban járok ha nyáron/ősszel veszek vmi jó 939 es konfigot (aminek remélhetőleg leviszi az árát az m2...) és azzal kihúzom addig amíg lesz valami jobb, valóban új fejlesztésű procc.
-
jpisti
senior tag
Na most kezdek örülni a majdani ASRock 939Dual SATA 2 lapomnak az már fel van készítve az M2-re
A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
-
Detonator
aktív tag
Szerintem az egymagos bolti procik ára nem nagyon lesz olcsóbb, inkább egy-kettőre eltűnnek a kínálatból, ahogy megjön az M2! Tényleg összehozhatnának már vmi ütőset, mint pl. anno az A64-ek megjelenése volt! Nem örülnék, ha az Intel elhúzna, mert Intelék nem a vevőbarát árpolitikáról híresek!
Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
nRu3
addikt
-
jpisti
senior tag
az, hogy macerásan fog kinézni szvsz az elsődleges vevőkörnek nem igazán szempont az meg, hogy a gyakorlatban menyire fog tökéletesen müködni az kiderül, de azért az eddigi tapasztalatok nagyon sok jót igérnek, mert [link] eddig kb1200 hsz alatt nem igazán találni becsmérlőt vagy csalódottat.
egyébként pont az ASRock-nak van a COMBO szériája amiben van inteles (LGA775 és Socket478) és amd-s is (Socket754 és Socket939) [link]
[Szerkesztve]A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
koko88
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Projektor topic
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest