Hirdetés
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Monitor hiba topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Fr4G
aktív tag
nekem is abit th7iiraidom van 800as rambusokkal, nekem is nagyon bejonnek a rambusok csakhát intel nem emellett döntött...:O
-
nap
addikt
Ahogy a rambus inc. alatett a partnereknek, most valaki mas tesz ala a rambus inc.-nek. Vajon olcsobban lehet felvasarolni a ceget (a jogokkal egyutt), ha mar csodbe ment? :) Lehet, hogy a kozeljovoben tulajdonosvaltas lesz? :)
-
Elrood
őstag
Ha az Intel nem adja meg a liszenszet a SiSnek a 800-s rendszerbuszra, akkor a SiS sütheti a rambus csipjeit:)
-
anulu
félisten
AMD-hez miért nincs RIMM??? Azzal az arhitetúrával, mondjuk TBredB 2400+ mellett szvsz csodákat tudna művelni...
-
Versus
senior tag
A sis chipset eredményeit természetesen nem tudom produkálni , de ha elolvasod az előttem hozzászólót akkor sok értelme nincs a tunningnak a sisnél ha 333Mhz felett nem hajtható dualban.Ez valószínűleg nem tesz túl jót a mem sávszélességnek.De amúgy ha megnézed 167 Mhz-es fsb-nél a ramok a Granite Bay -nél DDR334 -en mennek tehát nyugodtan összevethető egy DDR333-al felvértezett sis655-el.Talán ezért lehet hogy az alapon járatott GB és a sis655 az összehasonlító tesztekben a DD266 v. DDR333 ellenére is fej-fej mellett teljesítenek.Ide egy link ami válasz az első kérdésedre is : http://www.amd3d.com/CPU3D/review/p4sdx/compare.gif
Mondhatjuk szinte hibahatáron belül. -
DcsabaS
senior tag
A SiS655 csak max. DDR333-ig támogatja a dual-channel üzemmódot, ezért DDR400-as (üzemmódú) RAM-mal csak single-channel üzemmódban mérhették! (Annak természetesen nincs akadálya, hogy DDR400-as RAM modulokat DDR333-as sebességen dual-channel üzemmódban használjanak.)
Lásd:
http://www.sis.com/products/chipsets/oa/pentium4/655.htm
A 845PE chipsetes alaplaphoz viszonyított sebességből valószínűsíthető, hogy míg az DDR333-as (single-channel) üzemmódban ment (2564), addig a SiS655-ös DDR333-as (dual-channel) üzemmódban (3420) - ha éppen DDR400-as modulokkal is. -
Versus
senior tag
A tesztben valóban nem szerepel Canterwood sőt még csak egy Granite Bay sem.
Engedjétek meg hogy kiegészítsem az adatokat kommentár nélkül.
Granite Bay
fsb 156Mhz ,Int/Float : 3866/3867 Mb/s
fsb 167Mhz ,Int/Float : 4138/4143 Mb/s
Saját mérések
Canterwood a Sandra adatbázisban :
Int/Float : 4503/4484 Mb/s -
Dade
tag
Hi !
Csatlakozom az előttem szólókhoz, nekem is egy TH7-II alaplapom van és teljesen meg vagyok elégedve vele.
Jó lenne, ha valamelyik gyártó látna fantáziát benne. :)
Üdv,
Dade -
Indy
tag
1. Én nem látok Canterwood-chipsetes alaplapot a tesztben. ;]
2. A PC1333RIMM teljesítmény Sandra alatt jócskán (sicc!) meghaladja az ábrán látható 3704/3711-es eredményt, legalábbis papíron. PC1066-al megy 3400 körül... -
Sanya
nagyúr
Nekem az a bajom vele, hogy drága
-
woland
csendes tag
Nekem is ABIT THIIraid-em van, és én is meg vagyok vele elégedve. Nekem sincs semmi bajom a rambus-szal, legfeljebb annyi, hogy ha most megszűnik, akkor macerásabb lesz ilyet ramot kapni, márpedig én még tervezem további ram(bus)ok beszerzését, de sok helyen már most sincs :(
-
csudri
őstag
Nem kellene kihalnia a Rambusnak!!! Én egy éve a Rambus mellett döntötem, és nem is szándékozok váltani (kivéve ha nem lesz más lehetőségem). Ma is azt az AbitTH7IIraid alaplapot használom ami már több mint egy éve jelent meg és nincs nála jobb! De ha megszűnik a Rambus, akkor kénytelen leszek venni valami fos DDR alaplapot! NE!!!!!
-
Juliuska
senior tag
Ez - szerintem - még akkor sem bizonyít semmit. Mással is +vizsgálnám, nemcsak a Szandrával! Ha mindenben ENNYIRE jól teljesítene, akkor is volna még 1 kemény próba = árverseny. Vajon +éri-e az ára azt a kis többletteljesítményt?
-
DcsabaS
senior tag
Életképes? A 2-csatornás RAMBUS alig jobb ebben a szintetikus tesztben, mint az 1-csatornás DDR400. Valós alkalmazásoknál rosszabb. A 2-csatornás DDR400-tól pedig jócskán elmarad. Mi értelme lenne hát? Legfeljebb az, ha valahol nagyobb mennyiségben kallódnának kifejezetten olcsó RAMBUS modulok...
Aktív témák
Hirdetés
ph A SiS megoldása még "életben tarthatja" a RIMM-Rambus memória-technológiát.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch
- Kedvenc zene a mai napra
- Mikrotik routerek
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Építő/felújító topik
- BestBuy ruhás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest