Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Kvázi kidobja az OpenGL ES-t az Androidból a Google
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Lebukott a Samsung plus size modellje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
Mik az érvek az SSD mellett a HDD-vel szemben ? Eddig csak azt láttam, hogy gyorsabb. Kb ilyen szinten van amit mondasz. Mi az hogy mik az érvek egy olyan kijelző mellett , ami gyorsabb ? Az , hogy gyorsabb. Szerinted az iPad-be az eSport game-ek miatt van 120hz panel ? Értsd meg, hogy nem csak játékoknál gyorsabb a 120hz hanem mindenhol gyorsabb. Az, hogy nem tudod elképzelni ez miért jó, az nem a mi hibánk.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
#72042496 #54 üzenetére
Nem gondoltam volna, h ez bárkinek is szempont, h a Word mennyire simán gördül.
Én világ életemben 60 fps-el játszottam motion blur nélkül és az az én szememnek vajsima élményt nyújtott.
Ennél feljebb a manapság divatos input lag miatt szokás menni, de ez meg eSport kategória. Azoknak a játszótere, akik anno CS-ben ugrásból lőtték fejbe a pálya másik végén a sarok mögül beforduló ellenséget. -
törölt tag
Az miért nem elég, ha az ember csak látja, hogy simább mondjuk a 120 Hz? (A 24p filmek kapcsán is rendszeresen felmerül, hogy a mozgókép határán egyensúlyozó valamikről van szó, és kéne a több.)
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #47 üzenetére
Nem tudok róla sajnos én sem. Talán 230 körül volt már ill. BF-en lehet, hogy lesz még olcsóbb.
Én a jövő évi OLED-ekben bízom még, ha valóban jön a beígért 50" alatti OLED akkor:
- Túl drága nem lehet, mivel a mostani 55"-os is 350 alatti ársávban mozog. (Mondjuk az USD erősödés és HUF gyengülés egyben ezt erősen oda fogja vágni sajnos.)
- Talán lehet, hogy hoznak neki "konkurenciát" QLED fronton is, olcsóbban. -
nexplo
őstag
válasz
BazsiBazsi #44 üzenetére
Nem tudhatjuk hogy az állvány mennyire stabil. Még az is lehet hogy nagyon. Azért mert volt rossz tapasztalatod attól még ez nem biztos hogy szintén olyan
-
Szerintem nem lesz keret 120Hz-es panelre... ha jól láttam, azok inkább 250k HUF-tól kezdődnek... vagy ha tudsz linkelni olcsóbb, VA paneles, 120Hz-es TV-t, azt megköszönöm!
Nem a notit kötném a TV-re, hanem a HTPC, konzol, stb. képét wireless stream-elném a subnotira, 720p/1080p-ben. De ez másodlagos szempont.
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #41 üzenetére
Médiára és játékra nem gond ha nagy és csak a perifériás látómezőt tölti. Netre már gond lehet, de ott is jellemzően középen van a tartalom, munkára lenne leginkább kérdéses a méret/távolság, de az meg így kiesik.
Ilyen szempontból akkor szvsz nem számít annyira a méret... Ami döntő lehet viszont a méretre nézve is, hogy kell-e 60Hz-nél több. Gondolom nem lenne rossz, általában a panelek is sokkal jobbak a 120Hz-eseknél... az viszont nincs 55" alatt. Szóval lehet, hogy akkor ez lesz a vízválasztó, nem a látómező belövése.
Meg még arra érdemes figyelni, hogy notinál Type-C (DP alt. mode) kimenet kell a 4k60p-hez is. És ha van is rajta, dokkolni már nem lehet mellette. HDMI2.0/DP ritka mint a fehér holló.
-
QwErTy42
addikt
K drága.
A képaránytól eltekintve az én fele annyiba kerülő 4k Philips 328p monitorom lényegesen jobb. Tudja a 670-es fényerőt, 3-szor akkora kontraszt mellett, 16 zónás falddal, PWM mentesen.
Ez így minden, csak nem jó. -
BazsiBazsi
aktív tag
Kicsit szomorú vagyok hogy nem említettétek meg az állványt. Ha ugyanarra a metódusra épül mint a többi ilyen kinézetű állvány akkor ez pocsék. Egy Dell u2414h után kicsit viccesnek éreztem hogy egy 100 rugó feletti monitor (LG 27UK650-W) állványa recseg zörög miközben tekerem, nincs szolid végpont bebillenés(tehát találd meg a vízszintet ahogy érzed) és a kábel elvezetés egy műanyag rápattintató gyűrűvel oldják meg.
dellt nem fogok venni 1.5x áron viszont úgyhogy együtt élek ezekkel
-
Tyrel
őstag
Hát ennyi pénzért inkább 34GK950F-B, szerintem 34"-re teljesen jó az a 3440x1440 felbontás
-
nexplo
őstag
válasz
#72042496 #40 üzenetére
Én is így oldottam meg. A gépnél egy kis Acer van a Tv pedig egy nagy 49-55ös LCD. Tény hogy ugyanarról a gépről kapják a forrást de a két kép nem ugyanolyan. Pedig mindkettő szép darab. Hozzáteszem én csak FHD-ban használom. A Tv elé nem is ülnék viszont netezni, az sok lenne ráadásul közel ülve pixeles lenne. Így a monitornál lehet ülni a tvzéshez pedig 2 méterrel odébb ülve sincs gond.
-
1m-nél biztosan távolabb helyezkednék el, és munkára elég ritkán használnám, megosztva a subnotival. Nem üldögélnék közvetve előtte órákat.
Inkább multimédia, netezés, nagyon elvétve játék lenne a cél... valszeg' wireless beviteli eszközökkel.(#40) Balika911
Lehet, hogy nekem is elég a 49", amúgy is egy 5x4m-es szobába tervezem, oda talán ennyi is elég... legalább nem alapmodell lesz. -
törölt tag
válasz
AxBattler #35 üzenetére
Akkor egy gépen oldottam meg mindent, és egy Samsung 49KS8000-et használtam monitornak is.
Az asztalnál ülve ment a net, office, játék - lehetett volna még alacsonyabb fizikailag, nagyobb a képpontsűrűség, illetve a felső sarkokban észrevehetően változtak a színek. Távolabbról pedig a filmeket néztem - tetszett lett volna a nagyobb kijelző, de az már közelről zavart volna.
Mindent egybevéve szerettem, a fórumon dicsértem is, abban a helyzetben szerintem egy jó döntést hoztam.
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #23 üzenetére
Egyetértek. Közel sincs annyi előnye.
49" 4K: Milyen távolságról és mire akarod használni?
Szvsz erre is igaz, hogy munkára nem lesz ergonómikus közelről, hiába csábító sok a pixel és méret skálázás nélkül. Játékra, egyéb tartalomra meg mindegyik jó távolság-méretfüggően. -
sb
veterán
válasz
-Skylake- #18 üzenetére
Én mindig a "csíkmonitorok" ellen voltam, de mióta 32" 16:9 előtt ülök rájöttem, hogy van létjogosultságuk.
Abszolút kényelmetlenségi határon van a magassága, bár igaz, hogy kicsit magas az asztal ill. nincs az asztalra engedve, de így is alacsonyabban van mint normál esetben a monitorok.
Gyk: ezzel a kis magassággal és alacsonyabb asztallal lenne ergonómikus kb. Innen pedig 21:9 felé mennék, de kisebb méretben.Szóval szerintem baromi magas lenne a 21:9 45-49". A 32-eshez képest +6-10cm.
Ill. nekem már a fényerő is kezd kellemetlen lenni. 24" után este bármennyire veszem le, a jóval nagyobb felület miatt elég durva.Szerintem ezekre is érdemes figyelni ezekkel az elszalad méretű monitorokkal.
-
Tigerclaw
nagyúr
Anno mikor megvettem a 40 inches 4k-s TV-t kipróbáltam monitorként. A megfelelő beállításon nem volt semmi inputlag. Persze nem volt ideális ha monitortávolságból használtam. Olyan 70 cm-ről nézve talán ideális lett volna és persze töredéke az ára egy akkora méretű 4k-s monitornak. Persze nem profi használatra, de arra kevés embernek kell amúgy is. Még freesync is van benne.
-
törölt tag
55" 4K-ig mentem el, de asztallapig engedve is túl magas és pixeles volt egy méterről. A 49" 4K-ban találtam meg az élhető kompromisszumot, de nem napi szintű munkára. A 32" WQHD már ilyenhez is kényelmes. (A WQHD-t keveslem azért.)
BTW, hogy van az, hogy a 75"-os tévét helikopterrel kell beemelni a kibontott háztetőn, nem lehet közelről nézni mert túl sok a fényerő, elkészül a nyakad mert nem fér bele a látószögedbe és kapkodod a fejed (ezek a te gondoloataid), a 70"-os pedig már egy munkamonitornál is jobb?
Főleg egy ~350 ezer forintért megvehető 70"-os, amelyiknél a színek is erősen torzulnak közelről, és ki tudja, milyen a PC (4:4:4) módja. Attól, hogy a 40 ezres használt HD projektor Hérára vetített képénél jobb (a fenti link alapján téged az se zavar), még nem lesz kurvajó, sőt, az ellenkezője marad a kurvajónak.
-
törölt tag
Ezt a gyakorlatban miként kell elképzelni? Beszuszakolsz, majd asztallapig engedsz egy 70"-os 4K tévét az irodában vagy dolgozóban, hogy legyen egy fajlagosan olcsó ergonómiai rémálmod? Vagy ugyanezen indíttatásból a nappali közepére kéne forgószéket meg íróasztalt tenni a kanapé helyett?
(Elkeserítő lenne, ha egy ilyenért tényleg senki sem szólna.)
-
bot1978
senior tag
válasz
-Skylake- #27 üzenetére
pl. pont az alacsony fényerő az, ami miatt simán megteheted, hogy ennyiért veszel egy 70"-os azaz 177cm-es 3840x2160-as felbontású panelt beépített TV tunerrel és használod monitornak HDMI-n rátolva a PC-t. Senki nem szól rád. Olyan magas [talppal] használod amilyenre szereled. Ez a kis vacak panel beépített TV tuner nélkül nem ér ennyit. Mondj olyan munkát amit ezen el lehet végezni, de egy 4K TV-n nem. Nem sok van és akinek olyan munkája van az valahogy egy sem ilyen monitort vesz... Ezért 3 kiló felett kérni egyszerűen vicc.
-
Tigerclaw
nagyúr
Kicsit húzós az ára...na jó nem kicsit, de hát konkurencia hiányában mit is várhatnánk.
-
Kicsit nekem úgy tűnik, hogy a felbontás növelésén és a (kamu?) HDR-en kívül nem történt fejlesztés a gyártó korábbi modelljeihez (34UM88?) képest... sőt, fícsörökben inkább visszafejlődött (sync??).
Ekkora méretre ráadásul inkább az 1440p-s panelt venném, azzal a ppi 34"-on tökéletes.
34WL850 olcsóbb is kb. 75k HUF-al, 100x inkább azt választanám. -
nexplo
őstag
válasz
#72042496 #21 üzenetére
Mindenhol azt olvasom hogy más technológia, mert másra való. Ez ugyanaz hogy a saját kis monitorom 150e Ft pedig csak 24-es a TV-m ami 55colos kb 200e Ft-ba kerül. Ekkora árkülönbség vagy inkább a méretkülönbséghez viszonyított árkülönbözet alapján nagy különbségnek kell lennie
-
törölt tag
-
nexplo
őstag
-
swayze
tag
válasz
-Skylake- #13 üzenetére
Szia!
Igen ez a ”rang” dolog elég érdekes az indulásotok óta olvaslak titeket (asszem 2004?) és 2010 óta regisztrált felhasználó vagyok de a rangom az 1-2 évvel ezelőttig ”újonc” volt. Gondolom csak azért, mert keveset kommentelek, na de hát 99%-ba átolvasom a hozzászolásokat és már vagy kèrdezték vagy már írták azt a véleményt, amit én is gondolok.
-
-Skylake-
addikt
válasz
MeszesKPT #17 üzenetére
Elrugaszkodottnak nekem sem tűnik, csak valahogy még sincs egyetlen ilyen panel sem. Nem ez a panel nem ilyen , hanem egyik sem ilyen. Ennek a pénzen kívül kell valami oka legyen , mert összességében ez a monitor pl nem is olyan drága. Ugyan az mint az én fixációm, hogy miért nincsenek 45-47-49" normál ultrawide (21:9) panelek. Nekem a 49" super ultrawide (32:9) szélessége pont tökéletes lenne , csak kéne hozzá a 21:9 magassága is. Azt látva, hogy van 49" -os 32:9 panel azt gondolnám, hogy ezt 21:9ben is meglehet csinálni , de senki sem csinálja valamiért. Pedig elég nagy álmom válna valóra és nem tudnának akkora számot az árcédulára írni, amivel visszatartanának a vásárlástól. Aztán még sincs ilyen.
-
-Skylake-
addikt
válasz
MeszesKPT #15 üzenetére
Szerintem a 75hz nem az ár miatt nem fért bele. Mármint arra célzok , hogy jelenleg egyetlen egy monitor sincs ilyen felbontással és 75hz-vel , miközben vannak konzumer monitorok és gamer monitorok is bőven milliós sávban. Nem mozgok olyan otthonosan a témában, de szerintem itt a technológia volt a limitáló tényező és nem az ár.
-
MeszesKPT
őstag
Azért 75 Hz és valami adaptive sync ebbe az árba beleférhetett volna.
A monitor amúgy jó, a legnagyobb gondot Windows alatt a scaling szükségességében látom, de ez persze nem az eszköz hibája.
-
total90
veterán
Ezt a felbontást kérem 120Hz-el és rohanok megvenni.
-
-Skylake-
addikt
"a HDR hatás nem olyan látványos, mint amit például a gyártó magasabb kategóriás, nagyobb fényerejű televíziói produkálnak."
Nehéz lehetett eljutni félisten rangig, ha ilyen problémák vannak az olvasással. Nem azt mondja a cikk, hogy a 800cdm nem látványos , hanem azt hogy nem olyan látványos mint mondjuk az 1500. Feketemágia....
-
törölt tag
A DP 1.4 ekkora felbontáshoz nagyjából 90 Hz-ig tudna elég sávszélességet biztosítani (RGB, 8 bit). A 60 Hz diavetítő elég WTF, ettől függetlenül én is szívesen látnám, ha 60 Hz fölött tudna a készülék, mert desktopon is észrevenni a különbséget.
Azt nem tudom, konzumer kártyákkal lehet-e SDR-ben 10 biten hajtani, vagy a 10 bit csak HDR-nél jut szerephez.
Játékokhoz pedig 2560x1080, integer scaling be, Vsnyc be, aztán hadd menjen - bár ez nyilván nem játékos monitor, adaptive sync sincs. Az input lag viszont nagyon korrekt (8-9 ms), ezen én meglepődtem: RTINGS teszt.
Őszintén szólva szívesebben használnék egy ilyet, mint a mostani WQHD 144 Hz G-Sync-est. El is gondolkodtam már rajta, de szerintem egy pár évig még marad a mostani. Vagy nem, de az biztos.
-
berVi
senior tag
Diavetito, persze. Probalj mar egy 1-2 evnel nem regebbi jatekot futtatni rajta 5120x2160p ultran. 2080 Ti-vel is orulni fogsz, ha 10-20 FPS kijon belole.
Ha ez nem lenne eleg gond, a DP 1.4 sem tudna 60 Hz-nel tobbet kipumpalni, marpedig meg az RTX 2080 Ti-n is csak 1.4 van. Szoval az ilyen flegmazos suletlensegeket talan ne eroltesd.
En kb. fel eve nyuzok egy ilyet, es semmi penzet nem cserelnem el masra. Nem letezik nala jobb ugyanis. Par hete volt hir rola, hogy az Acer, MSI vagy Gigabyte is arulni fogja ezt a panelt, de ennyi, ezen a panelen kivul nincs mas, ha az ember 2160p-ben szeretne hasznalni a gepet 21:9 arany mellett.
Akinek a penztarcaja engedi, csak ajanlani tudom.
-
törölt tag
Ilyen tekintetben az élvilágított LCD-k közt tapasztalatom szerint annyi a különbség, hogy az egyiken felejthető, a másikon pedig még felejthetőbb a HDR. Hatásos HDR-hez egy komolyabb FALD háttérvilágítás, vagy OLED kell.
(Futólag láttam többfélét, otthon pedig egy HDR 1000-es tévém volt huzamosabb ideig. Illetve most OLED-et használok.)
-
TheSpy
csendes tag
-
snecy20
nagyúr
Nagyon jó ez a felbontás, főleg így 21:9-esként, de 60Hz-es diavetítőért már nem szabad túl nagy pénzeket kiadni.
-
törölt tag
Ez nem 4K monitor. Az LG 5K2K-ként hivatkozik rá, amit nem feltétlenül kell átvenni, viszont a 4K sehogy sem passzol.
-
Meteorhead
aktív tag
Köszönöm a tesztet, pont ezzel a jószággal szemezem, elsősorban munkára.
Számomra fájó pont, hogy nincs AdaptiveSync rajta, tehát a 60Hz frissítést akkor is kitolja, ha amúgy semmi szükség, pedig ennyi képpontnál már desktop renderhez sem árt kihagyni pár képkockát, főleg ha telefont kötnék rá, ahol hővel még jobban kell spórolni.
-
Rover623
félisten
Édes drága szakemberek a PH!-nál...de most speciel te, elefant!
Igazán eldönthetnétek már, hogy akkor most hogyan is álltok a HDR-el...látjátok, nem látjátok...elhiszitek a gyártói speckókat, vagy se nem...melyik gyártónak kedveztek, melyiknek meg nem!Ebben a tesztben, LG termék:
"A DisplayHDR 600 minősítésű készülék támogatja a nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését, és a 750 cd/m² maximális fénysűrűségnek köszönhetően a HDR hatás kellően látványos."Múlt heti Samsung TV teszt:
"A modell szavatolja a nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését, de a viszonylag kicsi maximális fényerő (800 cd/m²) miatt a HDR hatás nem olyan látványos, mint amit például a gyártó magasabb kategóriás, nagyobb fényerejű televíziói produkálnak."Most tekintsünk el attól, hogy a monitor már a gyári speckója szerint sem tudja a HDR600 minősítést, mivel ahhoz a minimum fényerősségnek 0.1cd/m2-nek kellene lennie, maximum. Amit ugyan nem adtak meg, de ti sem tudtatok elérni/kimérni. Valamint nem csak a beígért 750, de az előírt 600cd/m2 fényerőt sem tudta HDR módban produkálni.
Viszont az, hogy ezen a monitoron "a HDR hatás kellően látványos", a minden szempontból jobb műszaki paraméterekkel rendelkező Samsung TV-n pedig "a HDR hatás nem olyan látványos", egy kicsit zavaró...szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk az óriási felbontású, sík kialakítású LG 34WK95U kijelzőt.
- Sorozatok
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Kamerás bébiőr új 6hó jótállással!
- AKCIÓ! Asus B150M i5 7400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX 570 4GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 7900 XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest