Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csatahajós
senior tag
Alaplap gyártói-értékesítői csatorna pletykákból úgy hallottam (Asus), hogy a Zen-nel nem a teljesítmény lesz a gond, hanem az, hogy az AMD nem fog tudni eleget gyártani belőle (viccen kívül).
Amiben gyengébb a a cucc az Intel megoldásánál jelenleg az a 2 csatornás IMC vs 4 csatornás (és pletyka szinten hallani 6 csatornáról is az új Intel server platformoknál) illetve az, hogy felfelé nem a legjobb a teljesítmény skálázódás az órajel növelésével (bár szerintem ez az Intelekre is igaz valamennyire).
Az IMC dolog meg igazából csak workstation/server vonalon érdekes igazán, a szerveres Zen (Naples?) meg még segíthet ezen.
És azért kell ennyiért adnia az AMD-nek mert ez elég nagy árkülönbség ahhoz, hogy a már berögződött az "AMD gyengébb" megbélyegzést lemossák (persze itt szigorúan a consumer CPU-król van szó, az Opteronokrál lesznek itt is 6000+ USD-s árcédulák).
-
törölt tag
Én is hasonló okok miatt vagyok szkeptikus. Túl szép, hogy igaz legyen, de majd meglátjuk... Eleve ilyen teljesítmény még 500-600$-ért is nyerő lenne akkor miért a sima i7-ek alá ? Nem hiszem, hogy csak úgy megengedhet magának az AMD ekkora árvágást mikor elég sokat kereshetnének rajta és rá is férne a cégre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Pánik a memóriapiacon
- Robotporszívók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Airpods Max fülpárna, gyári Apple
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest