Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Na igen, az iskolakezdésre nem gondoltam, pedig akkor emelkedni szoktak az árak.
Bankszektorban is hullámoztatják az árfolyamot nem véletlenül...Eurós utalásnál itthoni banknál t+2nap, ugyanazon bank külföldi fiókjánál nyitott folyószámlánál azonnal megy a pénz.... ez itt a balkán sajnos. -
BiP
nagyúr
"alig több mint 26k-s ár szerintem most éppen mese szintű"
Hát igen. Az első pár ajánlat tényleg ilyen usercsalogató ár (noname webáruház+kötelező pk), szóval irreleváns, meg pont ugyanez a mese volt velem is, hogy megrendeltem a hirdetett áron, visszajelzésnél másnap meg mondták, hogy azon az áron már nincs, kell-e 2-3-4ezerrel többért.
Ügyes trükk (vagy lúzer árlistakezelés), de nem veszem be.
Az árfolyamemelkedést meg a sulikezdést én is kifelejtettem, de az is +2 ok a drágulás mellett. -
rudi
nagyúr
Pontosan! Továbbá vannak itt kisebb-nagyobb árfolyammozgások és szállítmányfüggőségek, back to school szezonos finom áremelés, kereslet-kínálat kielégítése és mindenféle. Most néztem két nagykerben, már az ő bruttó áruk is 30k fölött van, pedig egy hete még onnan kalkuláltam, amit a cikkbe írtam, szóval az árgépes, alig több mint 26k-s ár szerintem most éppen mese szintű, óriási szerencsével porosodik valamelyik bolt polcán ennyiért 96 GB-os Kingston, de nem mernék erre nagy tételben fogadni.
-
BiP
nagyúr
Nem feltétlenül a cikk miatt lehet. Elég hektikus lehet ennek a típusnak a beszerzése-ár tekintetében.
Amikor én vettem (kb. 2-3hete) a 3. boltban tudtam csak megvenni a hirdetett áron, az első kettőben azt mondták a megrendelésemre, hogy már csak drágábban tudják adni. Mondom köszönöm, viszlát. (pedig nem gagyi webáruházak voltak, hanem általam ismert, kipróbált boltok)
Meg gondolom a nagy kereslet árfelvevő hatása is érvényesül valamennyire. Mert azért vicces, hogy az iponban az OEM és a bundle kiszerelés ugyanannyiba kerül. (30k) -
szacsee
nagyúr
No mi a szösz van, a hírre megemelték a Kingston 96Gb V+ árát?
"Fajlagos árban a Kingston 96 GB-os SSDnow V+100 családba tartozó SSD-je tudja felvenni a versenyt a Vertex Plusszal. Vételára 29 510 forint...."
(33450 Ft)
Máshol megkapni sokkal olcsóbban, és nem ingadozik az ára 4000Ft felfelé 1-2 nap alatt...
Legalább a reklámozott bolttal lehetne kötni egy megállapodást (ár fix 1 hétig pl), hogy ilyenkor ne segg legyen csinálva a PH lapcsaládnak az arcából?Jelen pillanatban 28K az Iponon, házhozszállítással (+2500Ft) is jóval olcsóbb mint a reklámozott boltnál és garanciafutárt is tartalmazza a házhozszállítás költsége (vidékieknek nagyon jól jön).
Ha túl erotikus a moderátoroknak a hsz-om (reklám miatt), akkor töröljék az erotikus tartalmat... mellesleg igazam van megint. -
Mercutio_
félisten
válasz
antikomcsi #170 üzenetére
96GB-s Kingston jelenleg a bestbuy, méretben már elég és az ára is elég jó.
echterion: Ha nem a város másik végében lennél 1-2 napra lízingelhetnél egy ilyet, de sajnos...
-
antikomcsi
veterán
-
echterion
nagyúr
válasz
antikomcsi #170 üzenetére
Hát ja, jó lenne egy kölcsönbe. Esetleg valaki a fórumról? Félek, nem túl nagy a valószínűsége ennek.
Ja, és tényleg kevés a 64 GB, ha egy-két játék is felkerül. Pl. a WoW maga több, mint 30 GB, szóval, mellé még felrakni egy játékot hogy is mondjam, körülményes lenne egy 64 GB-os SSD-n megoldani, ami ugye ráadásul nem is 64, hanem jóval kevesebb kell, hogy legyen.
-
antikomcsi
veterán
Azért érdekes, hogy unalmatokban olyan problémákat hoztok létre, amik nincsenek is.
(#152) echterion
Ha elégedett vagy, akkor nem is kérdés, hogy meg kell tartani a raid hdd rendszered.
Esetleg ha tudsz szerezni kölcsön vagy tesztre, akár az ajánlóba is szereplő 96 gigásból, vagy valami jobb 128-ast, akkor próbáld ki, hogy milyen._________
Itt lehet fogást venni, és jöhetnek a "Minek a 128-as ssd?" szerű kérdések.
Mert, csak!!!!
Felőlem bárki telepíthet magának 16/32 gigásra is, én nem fogok.
-
BiP
nagyúr
Ti dobtátok fel ezt a 2 opciót (teoretikusan), ezért válaszoltam bevezetésképp, hogy ha csak ez lenne, akkor nyilván az 1 tányérost. Majd utána meg pont pontosítottam egy általános érvényű szabályra, hogy nem csak az 1 tányéros a jó, hanem az adott méretből a kevesebb tányéros. (főleg mivel nagy méretben már nem nagyon van 1 tányéros)
-
BiP
nagyúr
válasz
patex1983 #163 üzenetére
Ha csak ez a kettő van, (régi soktányéros / új egytányéros), akkor igen.
Általánosan pedig: azonos méretből a kevesebb tányérost kell venni. (persze ha abból a méretből van 1 tányéros, akkor igen, azt.
Pl. én pl 3tányéros újat vettem. Igaz, 2TB, tehát elég jók azok a tányérok, 666GB/tányér.Sőt: [1TB/tányér]
-
04ahgy
nagyúr
Gondlolom elfelejtették konkretizálni, hogy azonos kifele mutatott kapacitásúakra gondolnak. Volt 4 tányéros, nyolc fejes Hitachi 1TB kapacitással, ami azért nem egy ligában versenyez a mostani, modern 500GB/tányér adatsűrűségű diskekkel.
Te meg gonosz módra kihasználtad ezt. Megérdemlik amúgy, tanuljanak konkrét közléseket akkurátus módon megfogalmazni.
HGyu
-
bambano
titán
válasz
antikomcsi #151 üzenetére
miért jobb az 1 tányéros, mint a több tányéros? kvázi egy két tányéros diszk annyit tud, mint két egy tányéros.
-
echterion
nagyúr
válasz
Mercutio_ #153 üzenetére
Jelen gépemben nem a merevlemezeim hőmérséklete az égető probléma, ezzel nem sűrűn szoktam foglalkozni. Amíg nem megy 50 fok közelébe, addig nem igazán érdekel. Persze, kicsi házak esetében más a helyzet, de nekem sosem lesz kis házam. A hang már inkább, de amíg nem nitrogénnel hűtők, addig mindig lesz valami, ami hangosabb a gépemben, szóval nekem csak a sebesség miatt lehet alternatíva.
Persze, másnak meg lehet, hogy más a fontos, én csak magamból indulok ki.
-
DarkFater
tag
A vezérlő nem indítja a ventit az minden vezérlőnél probléma lesz neked.
Ha nagyon letekered a szabályzót, akkor annyira leveszed a tápfeszt, hogy egyszerűen nem tudja indítja a ventit.
Minél nagyobb a venti annál nagyobb az indítófeszültség ami kell neki.
Ugyanez a gond sok alaplappal amikor PWM-es ventit dugnak rá.Közli a BIOS, hogy ventilátor hiba, vagy, hogy nincs is ventilátor csatlakoztatva, pedig egyszerűen csak nem ad neki elég kakaót, hogy el tudjon indulni.
-
echterion
nagyúr
válasz
antikomcsi #151 üzenetére
Én azért nem vettem az 500-as Seagate mellé másikat, hanem inkább a most használt 320-asokból vettem 14ezerért kettőt. Nagyon elégedett vagyok egyenlőre velük, valószínűleg nem veszek helyettük ssd-t. Esetleg mikor majd a laptopba veszek, akkor lehet, kipróbálom az asztaliban is.
-
antikomcsi
veterán
Nekem is van ilyen samu vinyóm. Jó-jó, de nem egy bajnok. Meg elég régi is. Raid0-ba, ami nekem a sebesség miatt kéne csakis 320-500 gigás 1 tányéros hdd-t választanék. Olyat ami nem csak önmagába jó, mint a PH 500-as tesztgyőztes, hanem raidbe is.
Persze kinek a pap, kinek a neje.
-
nekem 2db 750 gigás samsung F1-es volt raid 0-ba kötve, arról váltottam 1 db intel x25-v 40gigás ssd-re + 1db samsung 1terás f3-ra és ég és föld különbséget érzek a régi és az új között. minden csak bevillan, ahogy kattintok, nem kell várni akkor sem ha egyszerre több dolgot indítok el. nem volt vészes a vinyó sem, de ezt sokkal gyorsabbnak érzem.
játékok alá vettem egy 120as intel x25m-et, de ott már nem jött annyira elő, hogy húdegyors lett a betöltés, bár bizonyos játékok néha meg-megakadtak a vinyóval egy pillanatra, ezzel meg nem.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #147 üzenetére
Így igaz. Sebességben (linear read) max. 3x jobbak az SSD-k. Késleltetésben viszont 100x jobbak: 10+ ms HDD vs. ~0,1 ms SSD...
HGyu
-
T_Stark
őstag
válasz
VaniliásRönk #147 üzenetére
Az is igaz. Oprendszer még így is sokat fog gyorsulni tőle, de azért több is lenne abban az SSD-ben, mint amit ki tud majd hozni belőle abban a gépben.
-
VaniliásRönk
nagyúr
"Igen, a laptop már 4 éves, de a játékokat leszámítva minden jól fut rajta, úgyhogy amíg be nem döglik, nem akarom lecserélni."
Ezzel voltam igy en is, ketszer is. A laptopok mindketszer gallyra mentek alaplaphibaval, hogy meg gondolkozni se legyen erdemes a javitason. Szerintem inkabb tervezgess laptopcseret.
-
Binczet
tag
válasz
VaniliásRönk #143 üzenetére
Most egy 160 gigás winchester van a gépben, mellette van egy 120-as mobil rack. Ezekkel nagyjából el is vagyok, (bár persze jobb lenne egy 500 gigás) szóval egy 120-as ssd-hez tudnék alkalmazkodni, pláne hogy akkor már 2 mobil rackem lenne. :-D
Igen, a laptop már 4 éves, de a játékokat leszámítva minden jól fut rajta, úgyhogy amíg be nem döglik, nem akarom lecserélni.
Amúgy az ssd-vásárlás még csak nagyon elméleti síkon van, lehet, hogy sosem lesz - legalábbis ebben a gépben nem. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ha valami nagyon furge SSD-t veszel, azt valamennyire visszafoghatja a SATA 1.0, de egy 5400-as HDD utan brutalis lenne. Viszont egy 7200rpm-es HDD is elorelepes lenne, olcsobban nagysagrandekkel nagyobb tarhely. SSD mellett valoszinuleg szukseged lesz kulso HDD-re es a software-eid is csak szukosen fognak elferni az SSD-n.
Amin meg erdemes elgondolkozni, hogy bar az SSD kimentheto, valoszinuleg egy idosebb laptoprol van szo, akarmikor elhalalozhat es akkor az SSD ara hianyozni fog az ujabb masinara szant keretbol. -
Binczet
tag
Azt meg tudnátok mondani, hogy ha a laptopomban sata1-en csatlakozik egy 5400 rpm-es merevlemez, akkor ha lecserélem ssd-re, ki tudom használni az ssd gyorsaságát, vagy a sata1 lekorlátozza?
-
imibogyo
veterán
válasz
antikomcsi #103 üzenetére
Persze, gyorsabb. A kérdés, csak az, hogy mennyivel gyorsabb a teszteken kívüli "valódi" használatban, és, hogy megéri e mondjuk 1 terra tárhelyet 75 gigára váltani.
Ne haragudj, de ezt nem értem. Ha van egy tera tárhelyed és veszel egy 75 gigás SSD-t, akkor te kidobod a nyolcadikról az egy terás vinyódat, vagy micsoda?
Nekem is van egy tera tárhelyem, most tervezem egy SSD beszerzését. Logikusan az egy tera megy háttértárnak, az SSD meg rendszernek, nem tudom, hogy hol van ebben a feláldozás, ez csak átszervezést igényel semmi mást
Ugyanez igaz azokra akik raid-ben ügyködnek. Miért kellene kidobni a raid tömbjeit, csak azért mert vesz egy SSd-t? Így lesz egy gyors rendszere, meg lesz egy szintén gyors raid háttértára. Ebben sem látom azt, hogy bármit is fel kellene áldozni az egyiknél a másik oltárán.
-
rudi
nagyúr
Hagyjátok a francba az egészet, úgysem ér meg ez ennyi szókaratét, meg vívást!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
szab.tam #136 üzenetére
Ha mar igazam van csak nem hagyom, hogy leugassanak.
Egyebkent csinalhatnam ugy is, hogy ne legyen unalmas, csak akkor lesujtana ram a banhammer.
#133 04ahgy: Semmi, mert maximum veletlenul olvasok el egyet-egyet.
-
szab.tam
nagyúr
könyörgöm, szedálja már le valaki, hogy ne szenvedjen...
-
04ahgy
nagyúr
Ez alapján megint nincs minden rendben, hisz sem a 3800 nem 65W-ot eszik, sem a 3850 nem 100-at. TDP osztályok vannak, amik esetén az egyik APU belefért az alacsonyabbikba, a másik meg nem.
A laikusnak meg a gépén biztos nem többszálas konvertálás fut, hanem az esetek 98%-ában üresjáratban lesz, így a CNQ miatt kb. egyezni fog az üresjárati átlagfogyasztás. Azért kissé csúsztatás kijelenteni, hogy az egyik 65W-ot zabál, a másik meg 100W-ot, mert mindkettő esetén alkalmazásfüggő a dolog.
Véleményem szerint pont az általad kihangsúlyozott résszel ("az egyik kevesebbet zabál mint a másik") egy laikus is tisztában van. A legtöbbeknek evidens, hogy a magasabb kapott teljesítményhez magasabb áramfogyasztás is társul. Mint ahogy köztudott, hogy a 100W-os izzó jobban világít a 40W-osnál, de többet is fogyaszt, stb.
VaníliásRönk: mi a bajod az iPon hírekkel?
HGyu
-
VaniliásRönk
nagyúr
A laikus nem erti a szamokat, neki az is mindegy, hogy hany CPU mag vagy shader processzor aktiv, de bizonyossaggal kijelentheto, hogy PH-t sem olvas.
Aki egy kicsit is erdeklodo es ert az IT-hez, az pedig megerdemli a preciz tajekoztatast, ezert olvas PH-t es nem iPon hireket. Ettol meg nem kell tobboldalas hardware-elemzest csinalni a hazai palyabol, csak mondjuk nem artana atgondolni amit leirsz. -
rudi
nagyúr
A laikus pont azt venné le szerintem ebből, amit üzentem neki. Hogy a 3800 ami 2,4-2,7 GHz kötzött megy és 65 wattos valamivel drágább vagy egy árban van a 3850-essel, ami 2,9 GHz-en megy és 100 wattos. A laikus számára maximum ezek a lényegesek (vagy még ez sem, csak az ár) az nem izgatja különösebben, hogy mikor, miért és hány MHz-re veszi vissza, legfeljebb az, hogy az egyik kevesebbet zabál mint a másik. A Hazai pálya nem mély hardverelemzésnek készül, hanem általános piaci helyzet infónak.
-
antikomcsi
veterán
válasz
echterion #122 üzenetére
Sajnos ez is benne van a dologban. Még ha ugye a pénzt nem is az ablakon dobnád ki, akkor is rossz érzés tud lenni, amikor a kisördög belülről bökdös, egy olyan csere után, amikor kissé savanyú lesz az ember szájíze.
Persze nem mindegy, hogy mit és miről cserél az ember. Lehet, ha valami ezeréves 160 gigás lassú vinyókból álló raid 0-át cseréltem volna ssd-re akkor szembeötlő lett volna a különbség.
Amikor az 1db. HDD-ről áttértem a raid0-ra, akkor érezhető volt a gyorsulás elég jól.
Amikor a két F3-ról váltottam ssd-re, ez az érzés valahogy elmaradt.Igen, crystaldiskmark-kal sokkal jobbak lettek a kis file-ok írás/olvasás értékei, csak az a baj, hogy napi használatban én ebből semmit nem éreztem meg.
Nem azt mondom, hogy nem gyorsabb, csak a várt csoda, amit ígértek az elmaradt.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
antikomcsi #124 üzenetére
Mondjuk valami ilyesmit várnék:
Míg a 3800 képes megnövelni az alap 2,4GHz-es órajelét egészen 2,7GHz-ig, ha a TDP keret és a magok kihasználtsága azt megengedik, a 3850 magja(i) egyszálas terhelésnél is 2,9GHz-en futnak.
Pont az a gond az általad is citált részlettel, hogy a laikus számára nem érthető, és úgy tűnik a mondat alapján, mintha a 3850 esetén a Cool 'n' Quiet sem lenne elérhető a Turbo Core hiánya mellett.
HGyu
-
antikomcsi
veterán
Szia!
Mi lenne ha el is olvasnád az egészet figyelmesebben?
Ilyen nehéz megérteni, hogy a 3800-nál van Turbo Boost, a 3850-nél pedig nincs?
Amit idéztél az arra vonatkozik, hogy a legmagasabb órajel a 3850-nél 2,9 GHz és ezt már nem emeli meg, míg a 3800-nál a 2,4 GHZ-et "feltolja" 2,7 GHz-re?
Szóval remélem zárni lehet ezt a témát, aminek se füle se farka.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
antikomcsi #118 üzenetére
"Ez az órajel a 3850 esetében pedig 2,9 GHz, és nem változik a magok kihasználtságának függvényében."
De változik. Csökken a terhelés (kihasználtság) csökkenésének függvényében, egészen 1GHz körüli, vagy akár annál is kisebb értékre. A magfeszültséggel egyetemben. Terheletlen állapotban a konnektorból (!!) max. 40W-tal megelégszik a rendszer alaplapostól, memóriástól.
HGyu
-
echterion
nagyúr
válasz
antikomcsi #99 üzenetére
Ettől félek én is. Hogy így járnék, kidobnék egy rakás pénzt az ablakon.
-
LordX
veterán
válasz
VaniliásRönk #119 üzenetére
Te tényleg ezen pörögsz egy egész napja?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #118 üzenetére
A problema az, hogy nagyon csavarni kell, hogy azt lehessen kierteni belole, amit kell. Az A8-3850-esrol irt resz esetben pedig akarhogyan nezzuk, az ugy helytelen ahogy van. Meg akkor is felrevezeto lenne, ha igy hangzana:
"A 2,90 GHz-es csúcsmodell nem változtatja maximális órajelét, fixen 2,90 GHz [ -en jár ], ezért TDP fogyasztási mutatója 100 watt."
Ezeket az informaciokat siman belepakolva egy mondatba azt a hatast kelted, mintha az APU fixen elfutene azt a 100W-ot, ami meg egy desktop K7 vagy P4 eseteben sem lenne igaz.
-
antikomcsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #117 üzenetére
Idézet a cikkből:
"A8-3800 maximális órajele 2,4-2,7 GHz között mozog"
Ez az órajel a 3850 esetében pedig 2,9 GHz, és nem változik a magok kihasználtságának függvényében.
Tehát 3800-nál 2.4 GHz a maximum amit a Turbo Boost 2,7 GHz-re emel, míg ez 3850-nél fix 2,9 GHz.
Természetesen nem kell megérteni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #115 üzenetére
Nem az a baj, hogy nem tert ki reszletekre, hanem hogy amire kitert azt helytelenul fogalmazta meg, ami egy hozzanemerto olvasot abszolut tevutra vezet. Ilyet egy bulvar napilapban meg lehet engedni, egy hiteles szaklapban nem kene, mert onnantol kezdve se nem hiteles se nem szaklap.
#100: Maximalis orajelrol szo nem volt, csak fixrol, ami meg nincs.
#96 rudi: Nem is probalod vedeni amit irtal, mert nem lehet. Innentol kezdve nem gondolod, hogy illene inkabb onkritikat gyakorolni es javitani a cikket visszadurrogas helyett?
-
Kassadin
addikt
A ház nem lenne rossz szvsz, de ha hozzá csapsz még 2 ezret, akkor már ott vagy a cm elite 430-nál.
-
antikomcsi
veterán
Annak sem mindegy, aki ért hozzá, de ez a rovat egy kis összefoglaló az újdonságokról, aktualitásokról, érdekességekről hétről-hétre. A célja, hogy felhívja a figyelmet néhány új, hasznos, vagy jó árú termékre, esetleg ezek kombinációira.
Az APU-s résznél ott volt a link, így egy kattintással elérhető minden információ a termékcsaládról. És ez most nem is tesztről, vagy ilyesmiről szól, csupán az új jövevényekről.
Ebbe az írásba ne keressen senki komplett specifikációkat, működés elméletet, sokkal inkább pár jellemző adatot, várható megjelenési dátumot, és ilyesmit.Valóban nem tért ki a szerző minden részletre, (viszont linkelt erre vonatkozóan tesztet) de ezért nem érzem úgy, hogy neki kéne esni, hisz nem irt butaságokat, még ha a megfogalmazás nem is egyértelmű mindenkinek.
(#108) Somesz1988
Ha sata ahci módban nem indul, akkor ott valami felett elsiklottál, mert mennie kell rendesen.
-
RyanGiggs
őstag
Akkor ezek szerint nem érdemes dobozos verziót venni +2.5k-ért!!?
Amúgy beüzemelésnél csak annyi beállítás kell (a biosban) hogy az
IDE-t átkapcsolom AHCI-re??! Aztán mehet is rá a Win7?!
Olvastam hogy valakinek nem engedi a biosa, remélem az enyém majd engedi.
Bár néztem van ilyen opcióm, csak jó lesz!
Lehet már a sima vinyómnál is át kellett volna kapcsolnom??!
Ilyenkor már gondolom nem nagyon szabad variálni, mert kékhalálhoz vezethet?! -
04ahgy
nagyúr
A Delock HDMI átalakító nagyon ügyes, ötletes cucc. A CPU-ra meg: A8-as APU-mat szívesen cserélném ugyanilyen Audira.
HGyu
-
Ga
tag
válasz
antikomcsi #100 üzenetére
Aki ért hozzá, annak mind1, ennyi erővel az index-et is olvashatjuk, ha hiányos, nem egyértelmű információkról irnak, úgyis kognitivan korrigáljuk.
A PH-t azért látogatjuk, mert egyrészt szakmailag felkészült, hozzáértő, értelmes emberekkel beszélgethetünk, másrészről hétről-hétre, szakmai minőségben magas szinvonalú, igényes cikkeket olvashatunk, amelyeket viszont bárki megért, és támaszkodhat a benne lévő tényekre, információkra. Sztem mindkettőhöz ragaszkodjunk.Peace
-
BiP
nagyúr
válasz
Somesz1988 #108 üzenetére
"Igaz csak 2.5-es de egy csavarral oda lehet rögzíteni a 3.5 bővítőhely egyik sarkához és simán megtartja."
Sőt, mivel nincs mozgó alkatrész, és rezgést sem visz át, bárhol lehet a házban. Nekem egy jó ideig csak úgy lógott a kábel végén a ház alján. Most meg csak simán rá van téve a dvd-író tetejére.
-
Somesz1988
csendes tag
Én 2011 májusában vettem pont a címben szereplő 96GB ssd-t.33 000-ért (sajna úrja akartam tenni a winfost és akkor már ssd, most nézem hogy már csak 26
Ideális ha max 75%-ig pakolják meg (átfogó elemzés az ssd-k természetéről cikkben olvastam) nekem 30% foglalt mindennel együtt + egy 1TB-os samsung 7200-es vinyó mint nagy tárhely tökéletes, rohadt gyors 0 zaj nem melegszik. a sata AHCI móddal nem indult a gép de anélkül is kb 3x-os gyorsaságot értem el mint sima 7200-as HDD-n. A csomagolásán meg "5x faster than standard 5400rpm hdd) szóval nagyon megéri!!! Igaz csak 2.5-es de egy csavarral oda lehet rögzíteni a 3.5 bővítőhely egyik sarkához és simán megtartja.
-
Somesz1988
csendes tag
.,
-
MongolZ
addikt
Nem kell felkapni a vizet, egyszerűen arról van szó, hogy az általad említett processzorok órajelei nem 2.7 és 2.9 GHz között járnak illetve fixen 2.9 GHz-en, hanem az energiamenedzsmentnek köszönhetően ennél jóval alacsonyabb frekvencián is, hasonlóan a forgalomban lévő kb. összes processzorhoz. Egyszerű fogalmazási hiba, nincs ezzel gáz. Csak javítsd ki. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Szvsz egy egyszerű táblázat 100x többet mond mint 10 sor, egyszerű felsorolással, hogy Turbo órajel, alap órajel, stb, és akkor nincs vita, mellette ugyanúgy le lehet írni, hogy mi a szubjektív vélemény. Az ember vizuális típus. Okoskodás részemről befejezve.
-
MongolZ
addikt
A 96-os Kingston SSD eddig is 30-32e-s áron volt kapható, eddig is nagyon jó vételnekszámított. A többit nem érzem kiugrónak, már elég régóta lehet 1e Ft/2GB környékén SSD-t venni.
-
HookR
addikt
válasz
antikomcsi #103 üzenetére
1 terra tárhelyen már néhány kontinens és óceán is elfér. Szerintem jobban jársz vele, mint a 75 gigával.
-
antikomcsi
veterán
Persze, gyorsabb. A kérdés, csak az, hogy mennyivel gyorsabb a teszteken kívüli "valódi" használatban, és, hogy megéri e mondjuk 1 terra tárhelyet 75 gigára váltani.
Én csak a magam esetéről tudok nyilatkozni, és a jól belőtt raid 0 tömbömnél nem lett észrevehetően gyorsabb az ssd. Más hdd-k és ssd-k esetén lehet ettől teljesen eltérő tapasztalat is.
-
_Atesz
addikt
válasz
antikomcsi #99 üzenetére
A 96-os eleve gyorsabb, mint a 64-es.
-
antikomcsi
veterán
válasz
echterion #56 üzenetére
Szia!
Nekem samsung merevlemezekből, konkrétan 2db. 500-as F3 vinyóból volt raid 0 tömböm.
Ezt váltottam le egy 425-ös 64 gigás kingston ssd-re.Megmondom őszintén, hogy nem tudom megmondani, hogy gyorsult e, vagy nem. Talán az lehetett a baj, hogy csodát vártam, de az elmaradt. Viszont az 1 terra helyett össze kell húzni magam 50 gigára. Az ssd-t az itteni remek cikkek alapján állítottam be, és lehet, hogy a tesztprogramokban nagyon szuper, de használat közben nem vettem észre, hogy annyival gyorsabb lenne.
Ma már biztos, hogy nem vennék 64 gigás ssd-t, mert abba a felhasználói csoportba tartozok, akiknek az 50giga rendszer terület kevésnek bizonyul.
De egy ilyen 96 gigás kingstonon jó árban megint elgondolkodnék, pláne, ha sata3-al jönne.
Na de ez már telhetetlenség, tudom. -
8nemesis8
veterán
Örvendetes az SSD-k csökkenő árai. Azt hiszem ideje lesz egy kisebb felújításnak
-
CoDWaW07
őstag
Jó ára van annak az SSD-nek, lehet veszek egyet
matek órára -
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #67 üzenetére
Á, a kapitális baromság részemről az volt, hogy válaszoltam az AMD fanklub elnökének. Legközelebb átpasszollak majd Oliverdának (keresheted őt egyenesen privátban), én nyilvánvalóan csak baromásgokat tudok írni az AMD-ről, meg tuti útálom is őket
-
MZperX75
addikt
Bull-ról valami hír ? Mikor lesz már ?Idén várható,nagy kuss van ezzel....
Nekem még drága az SSD ,normálisan használható,nálam 256Gigástól kezdődik.
Az meg horror még!
16000.- 32G-ás ergó 1.5-2Terrás Samu 16.000.- -
Silverss
aktív tag
válasz
Depression #91 üzenetére
A Kingston SSDNow! 100 64GB-osat vettem meg, a most 96GBos ára körül 2 hónapja. :@
-
Silverss
aktív tag
Kár volt megvenni a 64Gigás SSD-t 1-2 hónapja. :@
Az alaplappal is ugyan ez a helyzet. (Crosshair IV-t vettem, most ugyanannyi az ára az V-nek.)
-
Ricardo128
senior tag
SSD nagyon jó árban van, majd beszerzek már egy 96gigásat. C: meghajtónak tökéletes
Egyébként kaphatunk egy videótesztet a Revoltec gépházról? Mindenhol kerestem, még a hivatalos weben is, de sehol nem találtam semmit róla.
Ha valaki tud róla valamit, akkor írja már le nekem, hogy; alsó tápos, kábelvezetős, mekkora pocihűtőt lehet beletorlaszolni, gyors zárak?
-
CHIPman
nagyúr
Az E644 miért lenne már teljesítmény alapján máshova sorolható? Több 15"-os E-350es gép van, mint 10-12-es.
-
echterion
nagyúr
Igen, összehasonlíthatatlan, de a mindennapi használatban azért a raid0 is ütős. Ráadásul itt 640 GB megfelelően gyors háttértár áll 96 GB-tal szemben. Ezért is filózok. Pl. a Crysis 2-t nagyon gyorsan feltolta, gyakorlatilag mire felocsúdtam, már fent is volt. Egy vinyónál meg nagyon lassan végzett. A WoW fps-ein is nagyot javított, meg úgy általában a teljes rendszer pörgősebb lett. Ezért is nehéz a döntés.
Kellene egy ilyen ssd pár napra, hogy ki tudjam próbálni, mert így nemigen van összehasonlítási alapom. -
Dyingsoul
veterán
Kérdés: azt hol lehet megnézni, hogy egy-egy adott notebookban az optikai meghajtó milyen sata csatlakozóval van beszerelve a laptopba?
Konkrétan azon filózgatok, hogy egy laptopha ha ilyen HDD bay-t szerelek, erre érdemes-e sata 3-as SSD-t beletenni?
A választ gyanítom, de hátha van, aki tud valami biztatót mondani. -
RyanGiggs
őstag
Na hát ez az...!
Ezért nehéz itt a döntés, mert valaki azt mondja lassú, valaki meg azt hogy gyors!
Bár a 96Gb nagyon hízelgő ezzel az árral.
Főleg hogy én szeretem ha fent van a gépemen 6 játék, hogy tudjak választani. -
BiP
nagyúr
Hát igen. De mondjuk ne is csodálkozzunk, hogy gyorsabb nála [a Kingstonnál] egy olyan ssd, ami alapból sata3-as, no meg a 64gigás drágább, mint ebből a 96gigás.
És a RealSSD is a sata2-esek közül is a leggyorsabbak közé tartozott. De meg is kérték/kérik az árát.
Az meg túlzás, hogy M4-től kezdődne a 'normális' kategória.Én sima Kingston V seriest cseréltem le, annál ez a V+100 jóval gyorsabb, de pl. napi használatnál, win bootnál észre sem venni szinte a különbséget, mert már a régi is gyors volt.
-
RyanGiggs
őstag
Ennyi pénzért 96Gb-os SSD tényleg az!!
Úgy vagyok vele ha már veszek, akkor azon már férjen el minden
amit használok! Tehát az op.rendszeren kívül ne csak a progik
férjenek el(64Gb), hanem a játékok is kényelmesen(96Gb)!!
Csak tényleg az a kérdés, hogy ennyi pénzért tényleg annyira gyors??!
Most beleolvastam egy másik topicba is, aki viszont azt írja, hogy
Ő pont ezt a Kingston-t cserélte le egy Crucial-ra, és neki
érezhetően gyorsult vele a rendszere!! -
szab.tam
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #77 üzenetére
-
RyanGiggs
őstag
Pont kb 1 hónap múlva tervezem pont egy ilyen ssd vásárlását
ami a cikkben is szerepel!! (Kingston 96GB V+ series SVP100S2)
Milyen véletlenek vannak!?
Engem úgy informált valaki, akinek már van ilyenje, hogy a való felhasználásban
semmivel sem lassabb a drágább modellektől. Csak a tesztek alatt lassabb!
Ha ez tényleg így van, akkor szuper vétel. -
gerii
addikt
Nem ciripel folyamatosan, most sem pl
Pár khmm, freeware progit le kellett szednem, de hosszú távon nem tervezem a gyilkolását az SSD-nek, csak amíg rendet nem csinálok a sok kis winyóm között.Apropó, noti mellé kéne egy USB 3.0-ás külső winyó, minél nagyobb, torrentre, tárolásra, 20K alatt. Nagy előny ha halk, és nem kell hozzá 230V, és megbízható. Tud valaki tippet adni?
-
szab.tam
nagyúr
házhalál:
a cm690-em power gombja pár hét után eltört. a kereskedőtől kértem egy gombot, de ő az egész házat bekérte volna, így inkább egy faragott fogpiszkálóval lett kitámasztva, azon forudl el, hogy egyáltalán be tudja kapcsolni. akkora fos, hogy már több minden letört róla. ami nem magától azt én törtem le: eleinte a kék ledeket a ventikből, majd felül a műanyag rácsozatból, hogy jobban szellőzzön.
az oldalát kivágtam.úgyhogy időnként feltámasztom, de az enyém már félig halott.
de teljesen akkor lesz halott, amikor majd kb*-om a harmadikról, ha produkál még valamit... -
zapok
aktív tag
Olvasgatok itt... és nevetek magamban.
Egy ház hogy tud meghalni?!Nincs benne elromolható alkatrész, mivel vas az egész. Esetleg a ventiket cserélgetem benne. Az enyém több, mint tíz éves és még él. Igaz anno teszt győztes volt, azért is vettem meg 10k.-ért, amit nem bántam meg A következő házam sem fog 10k.-nál többe fájni.
Egy SSD még mindig drága legalábbis nekem 29k.ért, aztán még ciripel is ha használod?!
Köszönöm a hasznos kommenteket, megint okosodtam.
Konklúzió: Maradok a bevált Samu vinyóknál, azok nem ciripelnek, csak csendben, hűvösen dolgoznak. -
Ga
tag
válasz
VaniliásRönk #69 üzenetére
+1
Rudi, ez tényleg nagyon kilóg a PH-tól megszokott magas szinvonalból.
No offense, légyszi hangoljatok kicsit a megfogalmazáson.Thx
-
fondorlatos
aktív tag
Tetszik a kis coreHT.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nekem nem az faj, hogy 100W-os a TDP, csak legalabb kerned meg Oliverdat, hogy nezze at a cikket, ha eletedben nem lattal desktop Llanot es meg csak nem is erdekel hogyan mukodik.
"A két legerősebb családtagot, az A8-3850-et és A6-3650-et már alaposan leteszteltük, most pedig jönnek a kedvezőbb árú és fogyasztású változatok. A legerősebb, 400 számolóegységes Radeon HD 6550D GPU-val ellátott, négy CPU magos A8-3800 órajele 2,4-2,7 GHz között mozog..."
Ez sajnos kapitalis baromsag. Az orajel 800MHz-ig skalazodik vissza uresjaratban. (nem mintha a PowerNow! ujdonsag lenne) A 2.7GHz a TurboCore orajel, ami akkor aktivalodik, ha az IGP nincs terhelve, igy az APU a 65W-os maximalis fogyasztasi hataron (TDP) belul tud maradni.
-
albert8
veterán
Az a ház elég gagyinak néz ki
-
echterion
nagyúr
-
zazahoho
őstag
ssd árának már pont ideje volt csökkenni
96 gb-már elég rendszernek ill. alapvető programoknak+pár játéknak is,csak így tovább
-
Watchdog
aktív tag
Bevallom, autós kamera beszerzésén még nem gondolkodtam, de most, iskolakezdésre kihagyhatatlannak tűnik...
-
echterion
nagyúr
Az a 96 GB-os SSD tetszik, annyi kell nekem kb., mire a teljes rendszerem fent van, tokkal vonóval játékkal. Csak nem tudom, sebességben előrébb lennék-e vele, mint a mostani raid0-val.
-
AssAssynn
addikt
válasz
FRENK1988 #13 üzenetére
Nézegettem ezt, az általam eddig nem ismert 3R Systems céget.
Vannak érdekes dolgaik. Érdemes lehet rájuk odafigyelni a későbbiek folyamán.Mondjuk a jelszavuk a "Cooling Master" elég ismerősen cseng.
-
-
patex1983
őstag
A Delock átalakítója egész érdekes, kíváncsi lennék, hogy pl egy LG GT540-el is működik-e.
-
maláj
addikt
Revoltec 3R Systems Design R480 jöhetne akár a következő gépemhez
-
R4v3n319
csendes tag
bocs az idióta kérdésért, de ha nekem sata2es a laptopom és ha veszek egy sata3as ssd-t, akkor a max írás/olvasás 300mb/sec-nél korlátozódik?
-
Boxi88
őstag
Sose értem meg, hogy 15,6"-ba minek rakják bele az E350-es procit...
-
bambano
titán
nem értem ezeket a tekerős ventilátor fordulatszám szabályzókat. miért jó, hogy tekerős? miért nem automata? mert megspórolnak vele 5 centet a gyártáskor?
olyan szabályzó kellene nekem, ami automata és teljesen le is állítja a ventilátort, ha nincs rá szükség.
-
szép ház,csak kissé drága......
Az amd lap viszont kifejezetten érdeklődést mutat irányomban -
gerii
addikt
kb mindíg, de még szoknom kell, mert csak egy hete van meg az új géppel, és annak is más a venti, proci hangja mint az előzőnek.
de lehet a torrent, youtube miatt érzem úgy hogy hangos.
Annyira hirdették hogy az SSD nem olyan hangos mint a winyók,sőt hangtalan, ezért fura ez a ciripelés, a régi 486-osom is hasonló hangot adott ki csak az még hangosabb volt.Mindenesetre gyors, és ez a lényeg.
-
Locutus
veterán
Valami keverés van itt sata fronton nem? Kérdés, hogy én keverem a szezont a fazonnal, agy a cikkíró
"A legolcsóbb SATA 3.0-s, 64 GB-os SSD-t a Samsung kínálatában láttuk, 28 990 forintos áron, de a Corsair és OCZ konkurensek is csak pár ezressel drágábbak."
A Samsung 470-es széria SATA II, azaz 3.0Gb/s átviteli sebességű. (A SATA III 6.0Gb/s.)
-
rudi
nagyúr
Az is lehet, hogy a 12 voltosoknak az indulási feszültségüknél kisebb kakaót adtál. Persze, vannak olyan előlapi panelek, amik előbb max fesszel kínálják meg a ventilátorokat, csak utána veszik vissza a beállított, kisebb értékre, de olyat tudtommal már kevesen kínálnak. Mintha a Zalman Fanmate 2 tudott volna ilyet.
-
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #26 üzenetére
Ugyan, ne fájjon az neked, hogy az AMD 100-as TDP-t írt ehhez a chipkez én meg ezt beleírtam a cikkbe. Akinek ez fontos, az úgyis tudja, hogy mint jelent a TDP, aki nem azt meg vagy nem érdekli, vagy felvilágosítják majd.
-
scythe vezérlőt akkor sem vennék mégegyet ha ők fizetnének! a kaze masterembe nemrég vertem bele a kalapácsot. a cooler master 20 centis ventijeit néha nem volt kedve beindítani.
ez akkor gáz, mikor menet közben jössz rá, hogy mitől fagyott le a gép. a 80 fokos proci meg a 60 fokos alaplaptól, mert épp nem volt kedve beindítani a ventit. a 12 centisekkel nem volt gond sose, de a 20-asokat nem szerette.
lehet, hogy csak az enyém volt hibás, de már mindegy... -
radi8tor
MODERÁTOR
A Scythe Kama-Panel 3 hogyan csatlakozik az alaplaphoz, hogy ennyiféle csatlakozása van?
-
T_Stark
őstag
A Lenovo notit kérem a Packard Bell hardvereivel + USB3-mal.
Az meg elég érdekes hogy az "új" 65W-os Llano drágább mint a csúcsmodell
Kíváncsi lennék valójában mennyi fogyasztás különbség van közöttük. -
VaniliásRönk
nagyúr
"A 2,90 GHz-es csúcsmodell nem változtatja órajelét, fixen 2,90 GHz-en jár, ezért TDP fogyasztási mutatója 100 watt."
Ne haragudj rudi, de ekkora suletlenseget toled nem vartam volna. Mind a CPU, mind a GPU resz eseteben aktiv az osszes energiagazdalkodasi funkcio, csak a TurboCore nem az. A TDP pedig szokas szerint a maximalis teljesitmenyfelvetel...
-
Kobaljov
senior tag
Az Anandtechen már tesztelték is az új ASRock CoreHT-t
-
Kobaljov
senior tag
Igen, az eSATA-t és az USB-t is rá tudod dugni, persze nem egyszerre a kettőt. További változata az eSATAp(owered) ahol az eSATA még nagyobb áramot is kap, azokhoz a perifériákhoz amik ezt igénylik (pl. nagyobb vinyók), ha ez nincs akkor az eSATA (adathoz) mellett egy USB-ra (áramhoz) is csatlakoztatni kell a külső eszközt.
-
Gengi
senior tag
Pont Csütörtökön jött meg hugomnak az Asus notija A4-3300M-ezzel a chippel
. Eléggé bejövős és gyorsacska..
-
LK
addikt
Kingston 96 Gb-os már van 26 ezerért .
-
dabadab
titán
A6 3600 meg 3500 között vajon mekkora különbség lehet fogyasztásban?
Meg mikor lehet már őket tényleg kapni? -
törölt tag
AMD A6 és A8 processzoraimat hasonló típusjelzésű Audira cserélném.
-
Ijk
nagyúr
Én is a héten újítottam be egy kingstone 96GB-ost. Jóval gyorsabb lett a rendszer, néhány alkalmazás és játék is ráfér a win7 mellett, és mellesleg nem kell hallgatnom a vinyó rendszeres darálását. Egy közepes konfigba is már mindenképpen ssd-t tennék rendszer alá.
-
Devid_81
félisten
Egészen viselhető az SSD-k ára.
ASRock féle kis kuckó is jó, de egy picit borsos az ára szerintem. -
szab.tam
nagyúr
na, ezt újra:
és végre egy kis gép, amin megint ott vannak az analóg jack-ek. akinek van egy drága aktív hangfalrendszere, esetleg optikai nélkül, erre is rá tudja dugni. ezt majdnem az összes ilyenből kihagyják. jól átgondolt. nagyon tetszik!!!!
(a hűtőbe meg legfeljebb belenyomok pár + bordát....) -
rizso
addikt
Wow, hogy megy lefelé az SSD-k ára...Ha így folytatódik, akkor a következő gépemben tuti cserélem a HDD-t (amit meg külső merevlemezként használok majd) egy SSD-re.
Az újabb Z570am szerintem nem éri meg az árát. 200k körül akkor inkább az Y570 GT555m-mel és i3-2310m-mel.
-
mghltm
addikt
"Fajlagos költségben brutális az OCZ 60 GB-os Vertex Plus modellje, amihez már 18 000 forint környékén hozzá lehet jutni."
nem tunik rossz vetelnek: modositott indilinx barefoot vezerlo, 64mb elpida cache, intel chipek. rovid teszt rola. nem a leggyorsabb de a legolcsobb
-
RootRulez
félisten
Én már egy hete észrevettem az SSD-k árának jó irányba mozdulását, és szereztem egy 96GB-os Kingstont...
)
-
FRENK1988
veterán
3R Systems R480 belül is fekete?
-
Mercutio_
félisten
Abban is sokat dob a sebességen, ha berakod a vinyó helyére
a vinyó meg mehet külső tokba, vagy a DVD-meghajtó helyére rakható keretbe.
A cikkhez: "A legerősebb, 400 számolóegységes Radeon HD 6550D GPU-val ellátott, négy CPU magos A8-3600 órajele 2,4-2,7 GHz között mozog, TDP fogyasztási értéke pedig 65 watt."
-
szab.tam
nagyúr
válasz
- = Zk = - #7 üzenetére
Asrock: CoreHT
nah, ebből megnéznék itt egy tesztet!!!
és szívesen belenéznék a dobozba, hogyan van megoldva a hűtés. nem 2 db. 2000rpm-es, 6 centis venti van-e benne. vagy sikerült normálisan megoldani...
az ion-os asrock-ok hangjára sokan panaszkodtak, pedig jó kis cucc az is...ez pedig már szép is.
szerk. ahog ynézema gyártó oldalána hátlapi képet. nem 2 db. 6 centis lesz az, hanem talán 1 db. 5 centis. kérdés, menyin pörög, és milyen hangja van. vagy a 7.1 mellé az lesz a 9. hangforrás irány....
és végre egy kis gép, amin megnit ott vannka az analóg jak-ek. akinek van egy drága aktív hangfalrendszere, esetleg optikai nélkül, erre is rá tudja dugni. ezt majnem az összes ilyenből kihagyják. jól átgndolt. nagyon tetszik!!!!
(a hűtőbe meg legfeljebb belenyomok pár + bordát....) -
rog75
tag
"Majdhogynem házon belül van még egy AMD-s érdekessége az Acernek. A Packard Bell márka jó ideje a koreai óriáshoz tartozik már"
Az Acer az taiwani, de annyi baj legyen sargak azok is
-
zsoltyyy
senior tag
Sokat gondolkoztam a kingston ssd-n és még most is azt venném, csak hát másra kell a pénz...
96gb pont ideális. Árban, sebességben meg tényleg nagyon ott van.
(Akit érdekelne: iponon 26.775Ft) -
- = Zk = -
félisten
"tudok olvasni, de ezt úgy kell érteni, hogy e-sata-t és usb-t is bele tudom dugni?"
igen..tetszetős kis kuckó. öcsémnek elfogadnám. úgyis megdöglött a jelenlegi házikója..
szívesen letesztelném azt a 3,5" -es 8 ventis szabályzót, hogy nem-e nyöszörögnek tőle a ventijeim.
nem is vészes az az SSD. hamarosan (remélhetőleg) olcsóbb lesz
-
BiP
nagyúr
Ezért vettem magamnak 2 hete pont ilyet ~27ért Ip*nban. (sőt, ahogy nézem, 400Ft-tal már olcsóbb is) Gyors, és olcsó. Ill. nekem méretben is ideális. 64GB kevés volt, 120/128 meg már sok/drága. Így ez tökéletes középút.
Ami viszont furcsa volt nekem, hogy -bár csak nagyon halkan, de- ha dolgozik, ciripelő hangja van. Ezt ssd-nél nem tudom mire vélni. -
Recon666
Közösségépítő
Az ssd jó lenne.
-
Helmoras
őstag
Nekem a számítógép ház nagyon szimpatikus, de előre bedobhattak volna legalább 1 USB-3 as csatit kis felárért 10 k körül szuper lenne.
-
szab.tam
nagyúr
"két eSATA/USB 2.0 aljzatot..."
tudok olvasni, de ezt úgy kell érteni, hogy e-sata-t és usb-t is bele tudom dugni?
egyszer már olvastam ilyet, de akkor azt hittem, hogy elírás....jól gondolom, hogy a power és a reset gombok rendszerkapcsolók? tehát olyan moddolt, épített házba jó pl, ahol ilyen nincs?
akkor viszont a világítást nem lehet kilőni? vagy igen? -
kpal
nagyúr
Kingston SSD jó áron van .
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kés topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest