- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem is van ilyen samu vinyóm. Jó-jó, de nem egy bajnok. Meg elég régi is. Raid0-ba, ami nekem a sebesség miatt kéne csakis 320-500 gigás 1 tányéros hdd-t választanék. Olyat ami nem csak önmagába jó, mint a PH 500-as tesztgyőztes, hanem raidbe is.
Persze kinek a pap, kinek a neje.
-
echterion
nagyúr
válasz antikomcsi #151 üzenetére
Én azért nem vettem az 500-as Seagate mellé másikat, hanem inkább a most használt 320-asokból vettem 14ezerért kettőt. Nagyon elégedett vagyok egyenlőre velük, valószínűleg nem veszek helyettük ssd-t. Esetleg mikor majd a laptopba veszek, akkor lehet, kipróbálom az asztaliban is.
-
Mercutio_
félisten
válasz echterion #152 üzenetére
Nem csak azért veszünk SSD-t, mert gyors, hanem mert kis helyet foglal, kevésbé melegszik, és kicsi a fogyasztása, valamint hangtalan.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
DarkFater
tag
A vezérlő nem indítja a ventit az minden vezérlőnél probléma lesz neked.
Ha nagyon letekered a szabályzót, akkor annyira leveszed a tápfeszt, hogy egyszerűen nem tudja indítja a ventit.
Minél nagyobb a venti annál nagyobb az indítófeszültség ami kell neki.
Ugyanez a gond sok alaplappal amikor PWM-es ventit dugnak rá.Közli a BIOS, hogy ventilátor hiba, vagy, hogy nincs is ventilátor csatlakoztatva, pedig egyszerűen csak nem ad neki elég kakaót, hogy el tudjon indulni.
Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
echterion
nagyúr
válasz Mercutio_ #153 üzenetére
Jelen gépemben nem a merevlemezeim hőmérséklete az égető probléma, ezzel nem sűrűn szoktam foglalkozni. Amíg nem megy 50 fok közelébe, addig nem igazán érdekel. Persze, kicsi házak esetében más a helyzet, de nekem sosem lesz kis házam. A hang már inkább, de amíg nem nitrogénnel hűtők, addig mindig lesz valami, ami hangosabb a gépemben, szóval nekem csak a sebesség miatt lehet alternatíva.
Persze, másnak meg lehet, hogy más a fontos, én csak magamból indulok ki.
-
bambano
titán
válasz antikomcsi #151 üzenetére
miért jobb az 1 tányéros, mint a több tányéros? kvázi egy két tányéros diszk annyit tud, mint két egy tányéros.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
04ahgy
nagyúr
Gondlolom elfelejtették konkretizálni, hogy azonos kifele mutatott kapacitásúakra gondolnak. Volt 4 tányéros, nyolc fejes Hitachi 1TB kapacitással, ami azért nem egy ligában versenyez a mostani, modern 500GB/tányér adatsűrűségű diskekkel.
Te meg gonosz módra kihasználtad ezt. Megérdemlik amúgy, tanuljanak konkrét közléseket akkurátus módon megfogalmazni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
BiP
nagyúr
válasz patex1983 #163 üzenetére
Ha csak ez a kettő van, (régi soktányéros / új egytányéros), akkor igen.
Általánosan pedig: azonos méretből a kevesebb tányérost kell venni. (persze ha abból a méretből van 1 tányéros, akkor igen, azt.
Pl. én pl 3tányéros újat vettem. Igaz, 2TB, tehát elég jók azok a tányérok, 666GB/tányér.Sőt: [1TB/tányér]
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
mifelénk a kereskedők eladják a raktárkészletet, nem őrizgetik.
ezért meglehetősen ritka, hogy különböző generációba tartozó diszkek közül lehessen válogatni.szerk: sőt, itt vidéken egyre ritkább maga a raktárkészlet is... amit rendelsz, elhozzák.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
BiP
nagyúr
Ti dobtátok fel ezt a 2 opciót (teoretikusan), ezért válaszoltam bevezetésképp, hogy ha csak ez lenne, akkor nyilván az 1 tányérost. Majd utána meg pont pontosítottam egy általános érvényű szabályra, hogy nem csak az 1 tányéros a jó, hanem az adott méretből a kevesebb tányéros. (főleg mivel nagy méretben már nem nagyon van 1 tányéros)
[ Szerkesztve ]
-
Azért érdekes, hogy unalmatokban olyan problémákat hoztok létre, amik nincsenek is.
(#152) echterion
Ha elégedett vagy, akkor nem is kérdés, hogy meg kell tartani a raid hdd rendszered.
Esetleg ha tudsz szerezni kölcsön vagy tesztre, akár az ajánlóba is szereplő 96 gigásból, vagy valami jobb 128-ast, akkor próbáld ki, hogy milyen._________
Itt lehet fogást venni, és jöhetnek a "Minek a 128-as ssd?" szerű kérdések.
Mert, csak!!!!
Felőlem bárki telepíthet magának 16/32 gigásra is, én nem fogok.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz antikomcsi #170 üzenetére
Hát ja, jó lenne egy kölcsönbe. Esetleg valaki a fórumról? Félek, nem túl nagy a valószínűsége ennek.
Ja, és tényleg kevés a 64 GB, ha egy-két játék is felkerül. Pl. a WoW maga több, mint 30 GB, szóval, mellé még felrakni egy játékot hogy is mondjam, körülményes lenne egy 64 GB-os SSD-n megoldani, ami ugye ráadásul nem is 64, hanem jóval kevesebb kell, hogy legyen.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz antikomcsi #170 üzenetére
96GB-s Kingston jelenleg a bestbuy, méretben már elég és az ára is elég jó.
echterion: Ha nem a város másik végében lennél 1-2 napra lízingelhetnél egy ilyet, de sajnos...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
szacsee
nagyúr
No mi a szösz van, a hírre megemelték a Kingston 96Gb V+ árát?
"Fajlagos árban a Kingston 96 GB-os SSDnow V+100 családba tartozó SSD-je tudja felvenni a versenyt a Vertex Plusszal. Vételára 29 510 forint...."
(33450 Ft)
Máshol megkapni sokkal olcsóbban, és nem ingadozik az ára 4000Ft felfelé 1-2 nap alatt...
Legalább a reklámozott bolttal lehetne kötni egy megállapodást (ár fix 1 hétig pl), hogy ilyenkor ne segg legyen csinálva a PH lapcsaládnak az arcából?Jelen pillanatban 28K az Iponon, házhozszállítással (+2500Ft) is jóval olcsóbb mint a reklámozott boltnál és garanciafutárt is tartalmazza a házhozszállítás költsége (vidékieknek nagyon jól jön).
Ha túl erotikus a moderátoroknak a hsz-om (reklám miatt), akkor töröljék az erotikus tartalmat... mellesleg igazam van megint.[ Szerkesztve ]
-
vanye
senior tag
-
BiP
nagyúr
Nem feltétlenül a cikk miatt lehet. Elég hektikus lehet ennek a típusnak a beszerzése-ár tekintetében.
Amikor én vettem (kb. 2-3hete) a 3. boltban tudtam csak megvenni a hirdetett áron, az első kettőben azt mondták a megrendelésemre, hogy már csak drágábban tudják adni. Mondom köszönöm, viszlát. (pedig nem gagyi webáruházak voltak, hanem általam ismert, kipróbált boltok)
Meg gondolom a nagy kereslet árfelvevő hatása is érvényesül valamennyire. Mert azért vicces, hogy az iponban az OEM és a bundle kiszerelés ugyanannyiba kerül. (30k) -
rudi
nagyúr
Pontosan! Továbbá vannak itt kisebb-nagyobb árfolyammozgások és szállítmányfüggőségek, back to school szezonos finom áremelés, kereslet-kínálat kielégítése és mindenféle. Most néztem két nagykerben, már az ő bruttó áruk is 30k fölött van, pedig egy hete még onnan kalkuláltam, amit a cikkbe írtam, szóval az árgépes, alig több mint 26k-s ár szerintem most éppen mese szintű, óriási szerencsével porosodik valamelyik bolt polcán ennyiért 96 GB-os Kingston, de nem mernék erre nagy tételben fogadni.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
BiP
nagyúr
"alig több mint 26k-s ár szerintem most éppen mese szintű"
Hát igen. Az első pár ajánlat tényleg ilyen usercsalogató ár (noname webáruház+kötelező pk), szóval irreleváns, meg pont ugyanez a mese volt velem is, hogy megrendeltem a hirdetett áron, visszajelzésnél másnap meg mondták, hogy azon az áron már nincs, kell-e 2-3-4ezerrel többért.
Ügyes trükk (vagy lúzer árlistakezelés), de nem veszem be.
Az árfolyamemelkedést meg a sulikezdést én is kifelejtettem, de az is +2 ok a drágulás mellett. -
szacsee
nagyúr
Na igen, az iskolakezdésre nem gondoltam, pedig akkor emelkedni szoktak az árak.
Bankszektorban is hullámoztatják az árfolyamot nem véletlenül...Eurós utalásnál itthoni banknál t+2nap, ugyanazon bank külföldi fiókjánál nyitott folyószámlánál azonnal megy a pénz.... ez itt a balkán sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest