- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Itome
tag
Nyilván úgy van értelme ilyet venni, ha ki tudod próbálni. Amúgy a gateron-ról elég jó úgy általában a véleménye az internet népének
Nekem is tetszik, én brown-nal használom, kicsit könnyedebb mint egy cherry brown, de a "tactile" ugyanaz.
Hangra egy picikét halkabb, mint a cherry, de megvan benne a mecha érzés (én egyébként imádom a mechanikus billentyűk hangját, nosztalgikus) A népszerű brown-ok közül (cherry, kalih, gateron), ez tán a leghalkabb (szerintem)
-
Cythyel
senior tag
-
Kansas
addikt
OK, adom, explicite nem szaroztad le...
Az hogy mi az egérmozi, nagyban függ attól, hogy milyen messziről nézed, én desktopot úgy 90-100 cm-ről szoktam, laptopot 60-70-ről. Erről a távról a 14" FHD ThinkPad T470 egérmozi, de azt kaptam munkára, ez van - cserébe munkahelyen is és HO-ban is rá van kötve egy -egy desktop monitor, hogy amit kell azt lássam.
Na most, ha te mondjuk 40-50 cm-ről vagy közelebbről nézed, akkor nyilván nem egérmozi, de annak az ergonomikus kivitelezéséhez álló asztal praktikus, vagy esélyesen a hátad nem fog örülni a görnyedésnek.
A Microsoft meg szégyellhetné, hogy csak az Android kezeli normálisan a magas DPI-s kijelzőket, de a desktop Linux sincs érdemben előrébb... -
Na azért állj. Nem szaroztam le senki választását, azt mondtam, hogy én HD ready elé már nem ülnék le... 15 éve azt nézi az ember.
Ne forgassuk ki egymás szavait
15,6" nekem nem egérmozi. 11" esetleg. De szerintem zárjuk is le itt, mert totális más véleményen vagyunk, egyetértés meg nem igazán lesz úgy látszik.
-
-
-
Kansas
addikt
Aki használ PS-t annak csak akkor elég a notebook kijelzője, ha perverz. Kicsi is, kalibrálni se lehet...
"Fillérekért" van 24-es FHD monitor jó panellel, de már a 27-32"-os WQHD vagy 4K monitornak se ördögtől való az ára... ezek után 14"-on Photosopolni a mazochizmus megbízható tünete... Nekem a 27"-os FHD monitor is megfelel(90-100cm-ről nézem), de ha sasszemed van, hát senki se gátol meg abban, hogy magas felbontású kijelzőt használj, rendesen bekalibrálva... ja de, a laptopgyártók, ha mindenáron az egérmozihoz ragaszkodsz...nem gonoszságból, egyszerűen azok a kijelzők nem arra valók... kispolákkal se vontatsz ekét... -
Hát aki használ PS-t annak csak akkor elég a HD ready ha perverz ... Látszik a pixel konkrétan ..
A jó minőségű panel és a HD ready nem jár együtt .
A mindent jól látok illúzió, arra jó, amit írtál.
@MaCS_70: én elfogadom, ha neked elég, akkor tudod örömmel használni. Nekem sajnos nem megy.
Win10-ben lehet skalazni fel-le.
A fogyasztásnak sok minden tesz jót. oled pl...
Ennyi erővel 180p is jó lenne -
Egyetértek Kansasszel.
Tökéletesen megértem én, hogy sokaknak jobb és hasznos a magasabb felbontás.
Sok felhasználónak, illetve sokféle felhasználásra egészen egyszerűen nem számít.
Ha pedig olcsóbb, akkor nem akarok fizetni a felesleges, sőt, alkalmasint zavaró nagyobb felbontásért.
Konkrétan vittem vissza a boltba notebookot azért, mert FullHD-s volt, és inkább használtam tovább az ősi HDReady-met, amin mindent jól látok. Akkoriban beszélgettünk is erről a baráti társaságban, ami nem éppen egy reprezentatív minta, de 6-8 magas szintű,alapvetően szövegekkel dolgozó negyvenes emberkéből mindenki az alacsonyabb felbontást preferálta.
Amúgy tudtommal a fogyasztásnak sem tesz rosszat.
MaCS
-
Kansas
addikt
Mostanság lassan már alap, de MaCS_70-nek igaza van, 15"-on tök fölösleges.
Játékok alatt indokolatlanul kell neki erősebb GPU, ha meg visszaveszel a felbontásból, akkor nézhezed a mosott interpolált képet...
Windows vagy Linux asztalt meg nézheted 20-30 cm-ről, hogy láss is valamit, vagy skálázhatod fel és akkor ugyanott tartasz, mintha alacsonyabb felbontáson lennél, max a betűk kicsit élesebbek.
768p vagy 900p bőven elég kéne legyen 14-15"-ra, FHD-t 17" alatt értelmetlennek tartok, ha meg legalább 50cm-ről néznéd, akkor 21-22" alatt.Sokkal fontosabb, hogy jó minőségű legyen a panel, mint hogy magas legyen a felbontása... Photoshopnál is pl.
A Dell Inspiron 5491 féle tabletre hajtható cuccok esetében több értelme van a FHD-nak, mert tablet formában tipikusan sokkal közelebbről nézi az ember.
-
-
válasz
Baltazár123 #39 üzenetére
15"-os, HDready notebookot használok napi rendszerességgel. Hétvégénként a nejem FHD notebookját rendezgetem.
Semmi, de semmi előnye nincs számomra a nagyobb felbontásnak. Konkrétan egyetlen fillér felárat nem adnék érte.
MaCS
-
Piftuka
veterán
Egy ~11.000-13.000 forintos, belépő szintű számítógépházról van szó, amelynek az egyetlen igazán komoly problémája, hogy a HDD kereteket fixen beépítették, és azoknak az oldala nem eléggé lyuggatott.
Emiatt a két első ventivel sem tökéletes a szellőzése. Viszont, aki ATX platformra építene valami olcsóbb, multimédiás számítógépet (mondjuk egy "Ryzen G" procival, egy olcsóbb SSD-vel), és használ még optikai meghajtót, annak tökéletes választás egy ilyen ház is.
És egy olyan géphez a ház szellőzése is tökéletes. Az említett "extrákat" (sok USB3.0, kábelkötegelő, jobb kábelmenedzsment, PSU shield, stb.) pedig nem ebben az árkategóriában kell keresni. A "Silentium PC" kínálatában van alternatíva arra is, de a TT palettáján is ott van pl. az egészen "pofás" "J22". (Csak az kétszer ennyibe kerül.)
Az viszont nem a Thermaltake hibája, hogy a PCX még a méregdrága számítógépeit is előszeretettel pakolja egy "belépő" szintű házba. Dedikált VGA-val, és valami gyenge minőségű tápegységgel kiegészítve....
Miért nem mondjuk a "J22"-t használták?
Az, hogy csúnya, vagy sem, szubjektív. Nekem pl. kifejezetten tetszenek a TT-nek ezek a kis "H" szériás házai. A "H24" mondjuk letisztultabb. -
Értem, csak mondjuk egy "modern" házzal mit tudnék kezdeni, ha a szükséges alkatrészeket nem tudom beépíteni megfelelően? Valahol azért egy kicsit szubjektív is, mivel a "nekem ez kell" szubjektívvé teszi a dolgot.
Neked elavult, mert felesleges a sok 5,25" és 3,5" hely. Hmm, hát lehet.
Én produktivitás szempontjából nem mennék sokra egy olyan házzal, amibe nem tudom bepakolni a dolgaimat.
Nem kardoskodok egyik mellett se, de lássuk be, minden usernek lehetnek olyan igényei, ami miatt pl. ez a ház megfelel neki. és fordítva is.
Értem az autós hasonlatot, de itt a tartalom változhat, az autó motorja meg fix
viszonylag persze.
-
-
-
DEJVID
őstag
Ilyen elavult szutyok házakat, mint amiben a 250.000-be kerülő konfig van, ki vesz még?
-
válasz
Pécsi gyerek #7 üzenetére
Minek?
Virtuális gép, Photoshop, hangvágáshoz pl...
-
Baltazár123
őstag
Ez HDready felbontás soha nem fog kihalni? Nekem már az 1600x900 is kevés böngészésnél néha, ha olyan az oldal, hogy alul felül lefoglal sávokat.
Ebből a HDready lcd-ből felfoghatatlan mennyiségű készletet gyárthattak, ha még mindig nem adták el az összeset, mert az remélem, hogy már nem gyártják, csak a meglevő készletet fogyasztják. -
TeeBee73
veterán
Ezt az IdeaPad-et nem értem.
Hirtelen csak ez én laposommal tudom összehasonlítani, de akkor sem.
Difi: az enyémben egy gen.-el kisebb a proci 8300H vs 9300H (2.2GHz/4GHz vs. 2.4GHz/4.1GHz), nem 256-os, csak 128GB-os nVMe-s az SSD, de 4GB-os 1050Ti van benne 3GB-os 1050-nel szemben, a többi paraméter megegyezik. És 70k-val olcsóbb volt bő 3/4 éve. Ennyit esett volna a Forint? -
copass
veterán
ezeknek elég szolíd a világítása. a model o-n csak egy vékony csík van. de van amelyiken nincs is led.
aki ilyen könnyű egeret vesz azt nem fogja érdekelni a világítás, meg hogy néz ki.
legyen jó a fogása, könnyű legyen, jó kapcsolók és pontos szenzor.
legkényelmesebb egerem úgy villogott mint egy karácsonyfa, totál nem érdekelt. mindig mások akadtak fent ezen hogy ú hogy villog! -
Piftuka
veterán
Az kellemetlen. Nem is értem, miért nem alumínium házzal szerelik ezeket!? Az nem tekeredne.
Egyébkénta cikkben szereplő "Reddragon Varuna" borzasztóan kényelmetlen lehet ezzel a vaskos, téglaszerű kialakítással. Milyen magasan vannak a billentyűi vajon?
A "Reddragon Kata" már sokkal szimpatikusabb (bár én a gyártó helyében legalább 2x mélyebb csuklótámaszt csatoltam volna hozzá)...
A kérdés, hogy ez is teljesen műanyag, vagy az érdes felület egy alumínium vázat takar-e!?
És vajon miben különbözik a "Spirit of Gamer K500"-tól, ami ránézésre és tulajdonságaira nagyon hasonló, de ~7.000 forinttal olcsóbb. -
pusszycat
nagyúr
A laptopoknál sehol egy amd ryzen cpu mikor köztudott, h leviszi a laptop árát és hőmérsékletet is és csak a teljesítményt löki feljebb.
-
dagonya
aktív tag
szerintem ez a könnyítősdi egy nagy bullshit. ezek azért ilyenek, hogy messziről láthasd mennyire menőgaymermajom a tulaj. kizártnak tartom, hogy homogén felülettel vékonyabb/más anyagból, más technológiával nem lehetne ugyanilyen könnyű. csak annak nem tud átvilágítani a lyukain az ergébécsicsapicsa.
-
janeszgol
félisten
Jóságos isten! 300 ezres notiban 4 giga ram, meg egy GTX 1050? Az egyel drágábban is elég kukás a VGA. Jól felmentek az árak. Komolyan mondom az említett notikból az a kukás 100 ezres éri meg a legjobban. Ahhoz is van W10 legalább. Messengerhez jó. Esetleg egy-egy weblapot böngészni. Mondjuk másra se nagyon.
Egérzsinór elvezető 6 ezer ft? Fancy, biztosan divat (vagy lesz), de akkor is. Abból már kijön egy alsós BT-s egér is, hülyéskedni az is jó. (Sőt én ebből az árból kereken három low-low-low end BT-s egeret vettem, ami böngészéshez tök jó.)
-
-
jedis
senior tag
Nem tudja valaki, hogy az Intel melyik gyárában gyártatja az N4000-res Cerkákat ? Ha van infótok szóljatok szóljatok már. Csak mert van a légierőnél spanom, és szólnék , hogy bombázzák le !
-
elttiL
senior tag
-1 a Volcanora. Vettem egyet 1hete (vártam rá 2-3hetet mert brown kapcsolost akartam) origi lezárt sérülésmentes dobozban olyan megtekered billentyűzet volt hogy billegett az asztalon. Komolyan. El se hittem. Billentyűk minden klafa volt vele csak hát billegett. Blue switcest lehet mindenhol kapni de a brownra várni kell. Most egy SoG xpert k500at kértem. Hátha jó lesz.
-
-FLY->
őstag
A caseking nagyker?
-
Predatorr
őstag
válasz
Pécsi gyerek #7 üzenetére
Há' de működőképes. Nem azt írták, hogy megéri!
Az a legjobb reklám, hogy működőképes.
Tehát a többi ajánlat nem az.
Meg alaplap komplett gamer gép áráért?
Mellesleg van sok szoftver, amely nem.fut, vagy sír 16GB RAM-nál, ha nincs lapozófájl, tehát, ha az ssd-t nem akarom szétírni, muszáj 32GB RAM. Aztán.egyik sem.használ 8-10-nél többet teljes terhelésen sem. Biztosan egy fillért sem kapnak a ramgyártóktól. -
Pécsi gyerek
addikt
"A PCX webáruház kínálatában rengeteg olyan, előre összeszerelt számítógépet találhatunk, melyeket nem egy gyártó, hanem maga a webáruház állít össze, ezeket választva pedig biztosak lehetünk abban, hogy pénzünkért egy tökéletesen működőképes asztali PC-t kapunk "😂😂😂
Első gépnél 16 gb ram minek
"Az ajánlatok többsége ismét raktárürítő/hulladék" -
pomorski
őstag
Ezek a mostanában trendi lyukacsos egerek tényleg jók? Nem baj, hogy telemegy a belsejük porral?
-
Valamiért még mindig abban szoktam reménykedni, hogy esetleg irodai munkára (gépelés) is ajánlanak billentyűzetet. De minden fronton csak a játék fontos...
MaCS
-
Bl@tty
tag
Az első oldalon van elírás, a 2. gépbe véletlenül 2 SSD került...
-
Cythyel
senior tag
van valakinek tapasztalata ezzel a Redragon márkával? most kergetek új billentyűzetet, de nem akarok megint membránosat venni, viszont az 50k körüli árak nem rám szabottak... ez az Amsa-Pro viszont megfizethető, nincs agyon csicsázva és első olvasatra jónak tűnik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Külpolitika
- Gitáros topic
- Megújult a PROHARDVER!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest