Hirdetés

Hardverek hada a nyárias napsütésben

Billentyűzetek és ultrakönnyű egerek mellett alaplapok és menetkész számítógépek kerültek eheti gyűjtésünkbe.

Asztali számítógépek


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

A PCX webáruház kínálatában rengeteg olyan, előre összeszerelt számítógépet találhatunk, melyeket nem egy gyártó, hanem maga a webáruház állít össze, ezeket választva pedig biztosak lehetünk abban, hogy pénzünkért egy tökéletesen működőképes asztali PC-t kapunk, igény esetén akár előre telepített operációs rendszerrel. Az ár a beszerelt komponensek összegéből és a munkadíjból tevődik össze, vásárlás után azonban érdemes megőrizni minden papírt, hiszen a garancia alkatrészenként értendő, nem pedig a számítógép egészére, nehogy abba a hibába essünk, hogy összekeverjük a különböző elemekre vonatkozó garanciaidőket.

PCX 659174
PCX 659174 [+]

Szerencsére az áruház nem csak a játékos kedvű felhasználóknak kedvez, kínálatukban találni egyszerűbb felhasználásra szánt modelleket is. Ilyen például a 133 200 forintos, PCX 659174 jelölésű számítógép, mely egy Aerocool CS-101 számítógépházba épített, ASUS Prime H310M-R R.0 alaplapra épülő rendszer. A számítási feladatok ellátásáért egy Intel Core i3-9100 processzor, illetve a benne megbúvó Intel UHD Graphics 630 grafikus vezérlő felel, és bár a beszerelt Kingston SSD csak 240 GB kapacitású, a DDR4 memórián nem spóroltak, ugyanis egy 16 GB-os modult találunk az alaplap egyik RAM-foglalatában. A tápegység szerepét egy 350 W teljesítményű Chieftec modell tölti be, mely SFX méretű, így kényelmesen befér a nem túl nagy gépházba.

PCX 210957
PCX 210957 [+]

A 205 000 forintos, 210957-es kódú PC AMD processzorra épül, konkrétabban egy Gigabyte B450 Aorus M alaplapba szerelt Ryzen 3 3200G processzort találhatunk benne, melyhez kapunk egy Gigabyte GeForce GTX 1650 Super grafikus kártyát és 8 GB ADATA memóriát. Ezzel a konfiggal már azért játszogatni is fogunk tudni, bár a 120 GB-os Kingston SSD-re csak az egyszerűbb címek férnek majd a rendszer mellé, de szerencsére egy 1 TB-os Toshiba HDD is került a Cooler Master MasterBox Q300L házba, így azért mégsem mondhatjuk, hogy helyszűkében leszünk.

PCX 205847
PCX 205847 [+]

A 250 000 forintot kóstáló PCX 205847-ben már nem csak komolyabb processzort (AMD Ryzen 5 2600), hanem a pirosaktól származó videokártyát is találunk. A beépítésre került ASUS RX 5500 XT nagyjából a fent említett 1650 Super szintjén van, ahogy a gépben található MSI alaplap is microATX formátummal és B450-es chipsettel rendelkezik, memóriából viszont már 16 GB-ot kapunk, a két meghajtó helyett pedig egyetlen, de nagyobb kapacitású, egészen pontosan 960 GB-os SSD-t találunk a házban. Utóbbi szerepében egyébként egy Thermaltake Verse H22 tiszteleg, míg a tápellátásért 600 wattos Cooler Master Elite V3 felel.

PCX 467931
PCX 467931 [+]

Az 5500 XT-nél jóval nagyobb teljesítményre képes az a Sapphire RX 5600 XT Pulse, mely a 320 000 forintos PCX 467931-es PC-ben dolgozik, ráadásul az ASRock B450M Pro4-F lapba pakolt AMD Ryzen 5 3600 processzor is egy modernebb darab – még egy év sem telt el computexes bemutatkozása óta. A Zalman S2 házban tanyázó rendszer része még 2 x 8 GB G.Skill Aegis memória, illetve egy 120-as Kingston SSD és egy 1 TB-os Seagate merevlemez, de természetesen a tápegységet sem hagyták ki a PCX-es srácok, egy 700 wattos FSP Hyper M gondoskodik a konfig energiaellátásáról.

Még az előző PC-nél is léteznek persze erősebb modellek, melyek közül mutatunk egyet, de ezt már a Foramax kínálatából választottuk. Az AMD Ryzen Esport Game PC Gen3 V2 384 900 forintos árcéduláját még csak túlzónak sem találjuk, így egy említést mindenképp megér. Az általunk igen kedvelt dizájnnal ellátott NZXT H510 gépházba szerelt rendszer egy ASUS B450-F Gaming alaplapra, illetve a lapban található AMD Ryzen 5 3600X processzorra épül, melyet ASUS TUF3 5700XT VGA segít a grafikai feladatok ellátásában.

Foramax AMD Ryzen Esport Game PC Gen3 V2
Foramax AMD Ryzen Esport Game PC Gen3 V2 [+]

A 650 wattos tápegység a Seasonic futószalagjáról került a ház belsejébe, míg memóriából 16 GB-ot, merevlemezből pedig egy 2 TB-os verziót kapunk, de ha ezek nem felelnének meg az igényeinknek, vásárlás előtt további konfigurálási lehetőségek állnak rendelkezésünkre. Kiválaszthatjuk például, hogy milyen processzorhűtő vagy SSD kerüljön a számítógépbe, megváltoztathatjuk a házat, kérhetünk plusz memóriát, de operációs rendszer vagy extra garancia igénylésére is van lehetőségünk – bár utóbbi bővítés nélkül is három évre szól, amivel már felár kifizetése nélkül is elégedettek lehetünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Nyárváró hardvercsokor

  Ezen a héten számítógépházak, notebookok, asztali számítógépek és más érdekességek kerültek terítékre.

 • Újabb hardverek a home office-ba, vagy csak úgy

  Munkára és játékra is alkalmas eszközök mellett néhány érdekes, extrém megjelenésű gépházat is bemutatunk.

 • Itt van május eleje

  Ajánlónkban PC-k, tápegységek, számítógépházak és különböző számítógépes kiegészítők kerülnek elő.

 • Április végi gyűjtemény

  Notebookok, számítógépek, hálózati eszközök és pár érdekesebb hűtés fért bele heti válogatásunkba.

Hirdetés