- OLED monitor topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aliszalámi
tag
Nem az árfolyamtól függ, hogy "mennyibe van" az alaplap, hanem az inflációtól és a reálbérek alakulásától, az meg nem nagyon van 5-6 éve. Már ha a dolog jobbanteljesítési faktorát nézzük (tehát NEM azért drágák a cuccok, mert leértékelték a forintot és elinflálták a béreket, mint mondjuk 95ben bokros-surányi). A gond egyébként nem itt van, hanem hogy a minden friss architekturát felvásárolnak, hogy kriptovalutákba öntsék a pénzt.
Okos kapitalista mit csinál? Hát gyárat épít, részvényt vesz, beruház.
A gond a világgazdaságban van, túl nagy a szakadék a bérek (a vásárlóerő) és az előállított érték között, ezért aztán nincs aki a megtakarítását beruházásokba tudná önteni.
A másik oldalon meg kialakult egy oligopol gazdasági csoport, akik meg nem nagyon szeretnek innovatív versenyt folytatni, ha nem muszáj.
Hát mi megy intel fronton már vagy 10 éve? Ez a tick-tack dolog. Vicc az egész. -
Chaser
legenda
cpu-ról volt szó, miszerint az új gen nem a régi rendszert váltotta, hanem új ársávokat csinált, ez nem igaz
alaplapok teljesen más történet, de ott sincs semmi extra, z-s lapok mindig drágák voltak, jövőre jönnek a h és b chipes lapok direkt a 8. genhez, mint ismeretes a z370 csak egy átnevezett z270, max tápáramköröknél kalapáltak valamit, ki kellett adni valamit mert a zen odapörkölt nekik ( : ha nem jött volna semmilyen 6 magos intelnl nem lenne csak hedt platformon ahogy eddig is volt -
Chaser
legenda
nem egészen, az új i3 már most is több helyen 40k alatt megvásárolható, az régi rendszerben egy i5, ami eddig 50 alatt nem volt butított verzió sem
6 magos i5 65-70e, kb jobb mint egy régi i7, k i5 drága, de mivel jobb mint régi i7 pH@raasztvakító ht-val abba se lehet belekötni, 80-90 közt lesz majd valahol az ára mikor beáll
jelenlegi i7-ekért meg pénzt nem adnék, lejárt de legalábbis erősen lecsökkent a szerepe a ht-nak 6 fizikai mag mellettszerk: Balika911 bezony, 1070 mellé is simán beraknám, lesz néhol cpu limit, de 4x3,6ghz magas ipc-vel, nagy baj nem lehet, multihoz lehet kevés, arra meg ott a 6 magos 65-70e-ért, hc gamereknek meg a k i5
-
törölt tag
A GTX 1060-at szerintem a 40 ezres i3-8100 is éppúgy kiszolgálja (csak olcsó lap nincs még alá). De ha több mag és tuning is kell normálisabb áron, akkor 60 ezer forint körül ott a Ryzen 1600.
Inkább a DDR4 RAM lesz jóval drágább a korábbinál, ha új platformot veszel. Processzorból most vannak szerencsére jó ajánlatok.
-
Nagynozi
aktív tag
Én annak idején, úgy 2009. novembere környékén 70 valahányezer Ft-ért vettem az Intel Core i7 920-as CPU-mat, ami nagyon szépen muzsikált ez év márciusáig, amikor is váratlanul elhalálozott. Majd 8 évig 4 ghz-en pörgött és egészen GTX 1060 6GB-ig kiszolgálta bottleneck nélkül a VGA-kat ( legalább is én nem éreztem komolyabb bottlenecket ). Most meg.... áh ne is beszéljünk az árakról....
-
xmaas
őstag
Jók ezek a procik de az arázás kinyírja az egészet hiába kapsz 20-30 vagy túlzással 40% plusz teljesítményt Ryzen családhoz kepést legalábbis játékokban ha dupla annyiba kerül ( r5 1600 6C/12T vs 8700 6/12 - 60 vs 120-140 ezer forint )
Persze hogy ha a pénz nem számít akkor egyértelműen Coffee a nyerő
-
r92king
tag
válasz
antikomcsi #27 üzenetére
Bocs, magyarból soha nem voltam jó, mert középsuliban mindig aludtam rajta a sok hajnalig tartó kockulás miatt, plusz a tanár pikkelt is rám, úgye nem infos osztályba jártam és az infos osztályból voltak a haverjaim, akiket ki nem állhatot, ezért engem is utált. Ezt órán meg is említette
és kölcsönös volt a szeretet. Egyébként a tanár se volt 100%-os. Nyelvi előkészítős osztályba jártam és 5. évfolyamban vettük a harmadikos anyagot
-
Lacok
őstag
"2018-ban meg a hírek szerint jön a 8 magos verzió is."
És úgy néz ki, hogy jön a Ryzen refresh 12nm-en februárban.
-
-
Abu: nem volt korábban arról hír, hogy a Coffee Lake-ek az elején (idén) csak korlátozott készletekkel indulnak, és csak a jövő év elején várható normális mennyiség belőlük a boltokban? Mert ha igen, akkor ez a hír inkább csak egy 'magyarázkodás'-szerűség, hiszen most is azt írják le, amit eddig, csak más magyarázattal szolgálnak rá (kamuznak).
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
GodGamer5 #12 üzenetére
Elég nagy öngólt lőttél.
Az 1600X pont, hogy nem bestbuy ha "olcsón" kell a dolog. A sima 1600 az igazi bestbuy, mivel olcsóbb és jár mellé hűtő, ami teljesen jól végzi a dolgát, szóval már arra sem kell költeni.
Kivéve ugye ha tuning kell, de oda is elég az 1600, az egész 4GHz környékére húzás már lottó, mind1, hogy 1600 vagy 1600X. -
carl18
addikt
Hamarosan , mire beáll az ára megint eltelik pár hónap.
A Coffee azért is korlátozottan elérhető mert a 6700-7700K-t ami készleten maradt is el kell adni.
2018-ban meg a hírek szerint jön a 8 magos verzió is. -
Dr. Akula
félisten
"Minden bizonnyal a ténylegesen új vezérlőhidak érkezésekor már nem lesznek ellátási problémák."
Magyarul: tök felesleges most karácsonyra teletömni az Intel pénztárcáját, ráérünk majd jövőre is, amikor lesz értelme. Feltéve hogy nem gurul rá egy Ryzen2.
-
GodGamer5
addikt
Ennyi pénzért engem speciel nem izgat, gépújításnál szerintem a Ryzen 5 1600(x) a bestbuy, főleg ha valaki "olcsón" hosszabb távra tervez.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
ipatch1895 #6 üzenetére
Pont ezt akartam megkérdezni! Szóval várjuk a tesztet!
-
bindike01
aktív tag
Remek csak amíg bírja az I5 3350 esem addig szerintem nem fogok váltani. Minek...Bár bevallom jó lenne egy I3 8300 mondjuk. Biztosan hasít a kicsike bármivel!! Szóval én várok még egy generációt.
-
ipatch1895
csendes tag
Arról van valami hír esetleg, hogy mikor készül el a Coffee Lake teszt? Én már nagyon várom.
-
r92king
tag
Az árazást se értem, most ezek nem leváltják a régi rendszert, hanem plusz 1 árkategória lett. Na jó kapsz olcsóban 4 magos K-s procit, de a 8xxx i5 az a régebbi i7 árakon van, az i7 ára meg wtf szint. Pedig ez 8xxx széria nagyon szimpi lett. Remélem beáll az MSRP. Megvárom AMD mit lép Ryzen refreshel, meg valami árcsökkenésről is olvastam.
-
Televan74
nagyúr
Majd februárban már olcsóbb lesz,de akkor amúgy is olcsóbb minden.Bezzeg az AMD -nek van olcsón hatmagosa.
-
Peter13
senior tag
Gyorsan rápillantva az itteni kínálatra, úgy tűnik hogy a "sima" (6 szálas) 6 magos procikból van raktáron, de a HT-s 12 szálas opciók alatt valóban csak egy "coming soon" plecsni szerepel (mondjuk ha ez jövő január, akkor nem tudom hogy mennyire lehet "hamarosan"-nak behimbálni
).
Ennyire vinnék az i7-eseket, vagy ennyire kevés lapka teljesíti a szükséges paramétereket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Intel a malajziai mellett a kínai üzemét is beveti a leválogatáshoz, összeszereléshez és teszteléshez.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest