- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FR88
lelkes újonc
ezt a modot eltavolitottak es a half life source ban sok a hiba
-
Archttila
veterán
Nektek működik Steam alatt a magyarítás?
-
a Half-Life: Source-nak
a HL:S-t a Valve készítette, az eredeti Half-Life modelljeit és textúráit ültették át Source motorra, ránézésre nagyjából másfél óra befektetett munkával. igazából semmiben nem változott az 1998-as eredeti óta.
a Black Mesa: Source-t ezzel szemben egy amatőr modcsapat készítette, újramodelleztek és újratextúráztak mindent a mai kor elvárásainak megfelelően.
ez utóbbit játszottad ki
-
Geryson
addikt
válasz
SenorGrande #98 üzenetére
Jaaaa, hogy ez nem ugyanaz?
Akkor minek a textúrapakkja ez?
-
SenorGrande
senior tag
Te biztos erről a Half-Life: Source - Nagy felbontású textúrapakkról beszélsz, nem a Black Mesa-ról?
-
Geryson
addikt
No, pár napja kipörgettem. Végül is csak megjött az a hülye parancsikon, kicsit fórumozni kellett. Egyben arra is rájöttem, hogy baromi sok embernek volt hasonló problémája, mert megoldásból is több hivatalos forma van.
Érdekes, anno nem toltam végig a HL1-et. A föld alatti vasúton vittem odáig, ahol az eredetiben ilyen nagy erejű, fehér fényű fénnyel lőttek a katonák. Valahogy ott elfogyott a türelmem. Most kipörgettem (ez a bizonyos fegyver többet között nem is volt) és valóban volt egy pár változás a játékban, már amikre emlékeztem.
Ezzel a grafikával azt kell, hogy mondjam, hogy a sztori még érdekesebb is lehet, mint a HL2. Valahogy emberközelibb, hogy épületekben játszódik nagyrészt. Tetszik a sok technikai dolog, a búgó transzformátorok. Abszolúte játszható játék, unalmasnak gondoltam volna, de nagyon kis jó sztori!
-
Geryson
addikt
Leszedte valaki? Nem értem az egészet. Leszedtem én is, leszedi az SDK 2006-ot, 2007-et és ennyi. Nincs parancsikonom, hogy elindítsam. Nincs bejegyzés a Steam alatt, hogy onnan tudnám indítani. Nincs start menüben úgy bejegyzés, hogy onnan tudjam indítani. Ilyet még esküszöm nem láttam, 3x raktam eddig fel, de ennyi, itt megáll a tudományom.
A két SDK meg csak egy grafikai tesztet indít el a Lost Coast pályán...
-
zenitHorizon
csendes tag
Már csak 6 nap a megjelenésig...
-
Beci9595
tag
Szép
-
XharX
aktív tag
Mondjuk játékélményben. Amúgy nem vackokhoz mérten, ha nem mondjuk egy Crysis 2-höz.
Persze hiába pofázok én erről neked, láthatóan te gyűlölöd a HL1-et, én meg a BF BC2-őt, szóval ízlések és pofonok.
Amúgy nem látod a lényeget. Nem arról van szó, hogy a HL1-et még most is istenítjük, de korához képest annyira nívós alkotás, hogy nem kevesen ma is előveszik néhány órára, és ez azért nagy szó. -
Chiller
őstag
Végigvittem, van egy két bug benne, de amúgy kellemes.
Pl: savmegjelenítés, és az MP5-öt nagy ökörség volt lecserélni M16-ra, pláne hogy belelóg a célkeresztbe a modell, és nem lehet vele normálisan célozni.Most pedig jöhet(ne) a Black Mesa
Amúgy használjátok az OFF-ot, ha offoltok...
-
Mans20
addikt
válasz
cskamacska #80 üzenetére
A mai napig a legjobb game a földön a deus ex 1,elkezdtem délellött 11-kor,és hajnal 5-ig Én voltam JC Denton
-
BeriHampeR
aktív tag
válasz
cskamacska #80 üzenetére
Heroes M&M 3 még mindig adja, de 4-5-6 már elég gyengék hozzá képest, de ez az én véleményem, igaz nem adtam nekik túl sok időt, lehet rá szánok még 1 próbát hátha megfog
GTA sorozat is ide sorolható, valami újat adott akkoriban valami más, korszak alkotó játék volt maga a környezet, hogy mehetsz szabadon 1 városban és bárkit legyilkolhatsz, emellett jó történet társul hozzá, ez az amit nem nagyon lehet elszúrni, és a grafika fejlődésével még jobb lesz.
Crysis 1. rész , Metro2033 szintén hozzák a szintet, vagy akár multiban a TF2 ami szintén nagyszerű alkotás a maga formájában, kellemes szórakozás, csapatmunka elengedhetetlen a sikerhez, nem holmi CoD MW mész és lősz ész nélkűl....
-
Jakesz
addikt
Ez rohadt jól néz ki, le is töltöm. Alig 20 kb/sec-kel jön, nagyon jó...
-
XharX
aktív tag
válasz
cskamacska #82 üzenetére
Mégis hol említettem én as Bloodot
Én sehol, arra nem reagáltam, én az UT, Quake ilyesmikre gondoltam.
Azt viszont aláírom, manapság is vannak igazán jó játékok, csak én is azt akarom érzékeltetni, hogy egy játékot a kor nem húz le, ha igazán jó. -
Chp
őstag
Ennél jobban Én sem fejthettem volna ki!
(#82) cskamacska
Nem a "klasszikusitás" a lényeg. Szerintem a Painkiller és a Serious Sam is nagy alkotás, hiába csak hentelés az egész. Látványosak és szépen kidolgozottak a pályák, tetszetősek a zenék és hangulatos az egész, főleg barátokkal Cooperatívban!
Szerintem a SS-et fejlesztő Croteam emberei elmebetegek, és ez klassz!!!
*valamelyik hozzászólásomban Strunts-ot írtam Stunts helyett. Csak jelzem...
-
XharX
aktív tag
Teljesen igaz. Persze megértem azokat akik nem élhették meg azokat a klasszikus címeket, hisz nem rég csöppentek bele, és a mai szemmel nézve a dolog primitív. én azokra vagyok kibukva jobban, akik megélték, és még most is grafika buz*k, azt nézik nem a játékot.
Amúgy ha már itt tartunk akkor én a Baldurs Gate részeket is ide venném, azóta se volt jobb szerepjáték. -
cskamacska
addikt
"bennük van az a rejtélyes plussz ami a mai játékok zöméből hiányzik sajnos"
Mondjuk az hogy most már nem vagy kiskamasz, amikor minden új volt és varázslatos?
Azért azt tudod, hogy pl aki C64-en és Amigán nőtt fel, az már a kilencvenes évek második felének játékait sem veszi semmibe, nekik a pár pixeles cincogó platformerek, bezzeg azok voltak az igazi játékok.. -
Chp
őstag
válasz
BeriHampeR #78 üzenetére
Szóval arra megy ki a játék, hogy az erős nosztalgikus érzés hatására könnybe lábadjon a szemem?!
Imádtam a Jazz-t!!! Strunts, Heretic, Mortal Kombat, Descent, MDK2, Prince of Persia...jól írtad, régi szép idők!
-
Chp
őstag
válasz
BeriHampeR #76 üzenetére
Blood!!!
Igazad van, tényleg kimaradt!
Imádom a Monolith játékait! De ott van még a Shogo, Blood 2 The Chosen, és ha nagyon vissza megyünk, akkor még két hihetetlenül fantasztikus játékot tudok mondani tőlük, ezeket lehet nem ismered: Captain Claw és Get Medieval. Kitűnő alkotások.
-
BeriHampeR
aktív tag
-
Chp
őstag
Nem értem sokan miért veszik egyenesarányosságban a kort a minőséggel. Ott a Quake(1996), Unreal99(1999), No One Lives Forever(2000), Clive Barker's Undying(2001), nem tudom az utóbbi nevek mondanak-e valamit másoknak, de ezek fantasztikus játékok a mai napig, és nem válnak trágyáva csak azért, mert nem most készültek, sőt, bennük van az a rejtélyes plussz ami a mai játékok zöméből hiányzik sajnos. Ezért istenítik még 2012-ben is a Half-Life-ot! És Én is 10-ből 10-es játéknak tartom, igen, MÉG 2012-BEN IS!!! -
negro
őstag
válasz
cskamacska #66 üzenetére
Azt nem tudom de remleni lehet, h talan most mar tenyleg kijon ez evben. En 2006-tol "figyelem" hol tart a mod engem is zavar, h meg mindig semmi mert meggyozodesem volt, h bar 2009-ben nem jott ki 2010-ben ki fog. De az is regen volt mar.
-
Chiller
őstag
40kB/s-el jön, csodálatos.
Ráadásul már másodszor szedem, mert elsőre elszállt a letöltés 369MB-nál.Hát lol, 2012-ben.
-
negro
őstag
A par napja megjelent interjuban nem ez jott le, hogy megalltak volna a megjelenesre hamarosant mondott a project vezeto, Carlos Montero. Az amugy is durvan 1 tucat fejlesztobol allo csapattal most kb + 70 ember dolgozik egyutt. Igy meg ha a Xennel meg tenyleg semmi nincs is kesz hamar tul tudnak lenni rajta mivel egy sema az egesz illetve nem olyan komplexek a palya reszek es a texturak mint a foldon levo palyakon.
Mas: vki fikazta itt az engine-t es hogy mar elavult, addigra mig kijon meg aztan plane. Na most ok eleve a HL:EP2-es verziot turboztak fel: tobb polygon, nagyobb felbontasu texturak mert nem a mar meglevoket hasznaltak fel. A fotokat elnezve tobb mint jol nez ki. Na meg ha el lehet adni CoD-ot mai napig Q3 enginel akkor a BM-val se lesz gond.
-
Chp
őstag
Akkor lennék igazán boldog, ha a Blue Shift és az Opposing Force is megjelenne Source köntösben ehhez hasonló textúra packkel fűszerezve. A szóban forgó boldogságot maga a folytatás fokozhatná, de az túl szép lenne.
-
Chiller
őstag
válasz
BeriHampeR #53 üzenetére
Nem tudom miért nekem címezted, mikor gyönyörűen leírtam, hogy én nem hiszek.
-
xKacsax
aktív tag
Na pont a múltkor kezdtem el gondolkozni, hogy végig kellene játszani megint az elsőtől az utolsó részig. Azt hiszem tökéletesen lett időzítve, hogy megtaláltam ezt a cikket.
-
Psychopeti
senior tag
Na ez tényleg jól néz ki
-
waithEard
őstag
Pont mostanában toltam végig, de kár, hogy erről nem tudtam!
-
Geller72
veterán
válasz
fondorlatos #56 üzenetére
..Igen...a HL3..
-
fondorlatos
aktív tag
Jó-jó a HD pack, de jöhetne már a következő rész.
-
laceeeboy
tag
válasz
BeriHampeR #53 üzenetére
Ez is mind szép és jó, de az új konzolok előtt is simán ki lehet(ett volna) dobni, és ha kijön az x720 meg a ps4, majd megcsinálni arra is. Szerintem nem ez a fő oka, amiért még nem adják ki, de ki tudja...
-
BeriHampeR
aktív tag
Ti még hisztek a tündérmesékben?
Ha 2009re tervezték akkor hogy késhet 3évet? Lehet magyarázkodni, de a Valve keze van a dologban.
HL sorozatban meg annyi pénz van hogy nem hiszem hogy elkaszálták volna a sorozatot, inkább egy nagy durranásra készülnek.
Hogy nagyot tudjanak durrantani ahoz mindenképp a konzolok következő generációjának a megjelenése szükséges, hogy így lefedjék a teljes piacot a 3-as széríiával, az új motorral.
Nem lennék meglepve, ha a HL3 lenne az EP3 is egyben, új köntösben. esetleg az új motorra megcsinálják a teljes HL sorozatot, és azzal kaszálnak majd
Álmodni szép
-
Chiller
őstag
"A játék már 95%-ban kész van, és mondhatni bármikor megjelenhet."
Erre van valami bizonyítékod? Bármi.
Mert én meg úgy tudom, hogy a Xen-es pályák megvalósításáról még elképzelésük sincs (!!!) nemhogy elkezdték volna csinálni őket.
Az utolsó 4 földön játszódó pályát csinál(gat)ják most.
Ezt meg beteszem, a fődev írta még decemberben, egyebek mellett, kiemelem a lényeget:
"Progress hasn't been great, and it has slowed down a bit.
[...] we're tying up loose ends, replacing outdated content,
[...] we don't have compatible schedules. "
LINK
#103-as hozzászólás.Ez alapján eddig is bitang lassúak voltak (szép hogy bevallja), de most gyakorlatilag megállt a projekt.
-
javie
csendes tag
Mire kijön a BM:S a source engine pont annyira lesz érdekfeszítő, mint a régi motor...
-
aram01
nagyúr
válasz
kicsitrash #48 üzenetére
élőszövet a fémvázon
-
kicsitrash
aktív tag
Az első 1920-as képet nézegetve az jutott eszembe, hogy miért "szőrös" a korlát?
-
Inv1sus
addikt
válasz
cskamacska #43 üzenetére
Igen, tudom. A Duke nukem 3d-t is már végigjátszottam, ahogy az általad linkelt quake 2-őt is.
-
Dyingsoul
veterán
Azt hiszem sokadjára is végig fogom vinni a hl1-et
A Black mesa-ról meg már lemondtam... soha nem lesz kész/nem adják ki!
-
Amacs
aktív tag
Na, ez mindenképpen érdekesnek tűnik, de én akkor is inkább a Black Mesa-t várom
-
cskamacska
addikt
Az sem segített a ügyön, hogy az eredetileg HD újrakiadásnak indult dologból(valami olyasmi mint amit itt csináltak), "mai kor igényeinek" megfelelő játék készítése, de legjobb esetben is az alapanyag Directors Cut módon való "kijavítása" lett a cél.
Magyarul tokától bokáig egy új játék készítése Source motorral, ami hasonlít az eredeti Half Life-ra, csak jobb. Mindezt egy marék amatőr moddernek kellene véghez vinnie, úgy hogy elég vegyes az elszántság, és a csapat összetétele is változik.
Inv1sus: Azért azt érted gondolom hogy mi az a 98-as szinvonal amihez mérni kellene a Half-Life-ot ugyi?
Mondjuk ehhez: -
gerlaip
addikt
A hangjával is csinálhatnának már valamit (ha még eddig nem jött ki ilyen mod) - engem borzasztóan zavart, amikor újra kipróbáltam, hogy sercegnek a hangok.
-
laceeeboy
tag
Még jó, hogy most vettem észre a dógot', mikor 1 hete végeztem ki a HL-t
Így már nem fogom megint végigtolni, majd egyszer..
-
banhammer
veterán
Mintha baltával faragták volna a pályákat.
-
Geller72
veterán
Bocs, hogy ide postolom, de tudna valaki segíteni? Nekem megvolt az első rész anno, de az egyik költözésünknél elveszett a gamma. Tud valaki olyan forrást, ahol ismét meg tudnám venni eredetiben? Imádat lenne újra végigtolni, főleg valami jobb grafikával.
. Az egyik legmaradandóbb játékélményem ehhez a játékhoz fűződik.
. (Meg a FC1, Syberia, Myst..etc..
)
Pls help. -
huskydog17
addikt
Korábban linkeltek itt egy interjút a projekt vezetőjével beszéltek. Itt szépen el is magyarázta, hogy miért mondták azt néhány évvel ezelőtt, hogy 2009-ben megjelenik és azt is, hogy miért nem jött össze, valamint, hogy miért nem közölnek többé dátumot. Ajánlom figyelmedbe, nagyon sok részletet meg lehet tudni abból a riportból.
-
scope2007
addikt
na ezt meg kell sasolni. Első fps játék, amit haveromnál toltunk ki. /csak neki volt gépe az utcában/
-
Shufny
őstag
Szerintem a Black Mesa mod sorsa tökéletesen szemlélteti, hogy a kiadók miért nem engedik, hogy akkor adják ki a fejlesztők a játékot, amikor azt késznek érzik. (hint: soha nincs kész)
Persze aki várt már kis stúdió, vagy akár egy emberes fejlesztőgárda által készülő játékra, az tapasztalta ezt.
-
aram01
nagyúr
nem hinném hogy kifogom próbálni valaha is,de jó lett
-
james001
veterán
válasz
gordonfreemN #25 üzenetére
Sztem már maga Gabe se tudja mi van a HL-al... Csak eszi otthon a csokis sütit és hülyeségeket irogál.
Silenzio: A BMS-os srácokat nem hibáztatom,csak azért haragszom rájuk mert már 3 évvel ezelőtt ígérték hogy jön a mod. Igen ingyenes,de az ígéret szép szó,ha betartják úgy jó.
De mindegy is,kenjünk mindent a Valve-ra
-
Źşë'
addikt
ez tényleg frankón néz ki, régi nagy kedvencem, nemrég vittem újra végig
-
Silenzio
addikt
Szerintem hülyeséget beszélsz. Ez a motor csak a HL-játékok alapjául szolgált, mint a Deathmatch, a CS, a Day of Defeat. Egyetlen kommersz játék használta a motort, a 007: Nightfire. Valamivel kevered. Nomeg a Gunman Chronicles, de az is modnak készült. A motor neve GoldSrc.
james001: kiábrándító, de a korrektség végett jegyezzük meg, hogy a Black Mesa nem egy kommersz játék, ingyenes modnak készül, és nem igazán életszerű a fejlesztőket hibáztatni azért, mert a szabadidejükben nem haladnak vele elég jól.
-
XharX
aktív tag
válasz
gordonfreemN #25 üzenetére
Teljesen igaz, majd az E után okosabbak leszünk. Amúgy a valvenél sose tudni, szóval én reménykedek.
-
james001
veterán
válasz
gordonfreemN #23 üzenetére
-
Inv1sus
addikt
Utálom az összes half life 1 motorjával készült játékot, hd felbontás ide vagy oda. Rengeteg játékot kihagytam miatta.
-
huskydog17
addikt
"Fellököd a virágot akkor a levelei elhajolnak (!) és akkor is ha csak simán közel mész és hozzáérsz valami testrészeddel."
Ilyet már 4 éve is láthattunk játékban, igaz, az nem Source Engine volt.
Amúgy másnál is piszok lassan jön le a cucc? Nálam most 26 KB/s-el csordogál lefele, ami röhej.
-
XharX
aktív tag
-
james001
veterán
Tudom hogy más csapat csinálja,de én az egész HL univerzumra értettem,mert ugye most volt egy hír az Ep.3-ról is hogy idén semmi nem lesz belőle.
2007 óta semmi nincs,örültem is amikor kijött ez a hír hogy készül az 1-nek a "felturbósított" változata (vmikor 2008-ban jelentették be asszem) aminek Black Mesa Source lesz a neve (még a cím is tetszik),és hogy már 2009-ben ki is adják. Kár volt pezsgőt nyitnom.
De végülis mindegy,ha már ennyit vártam talán tudok többet is... -
Puma K
nagyúr
Ezt a Valve-tól különálló modder csapat végzi.
A modderek akik csinálták közben több más játékokon is dolgoznak.
A játék maga nagyon durván részletes lesz:
Black Mesa Source Jiggy Plant HD
Fellököd a virágot akkor a levelei elhajolnak (!) és akkor is ha csak simán közel mész és hozzáérsz valami testrészeddel.
Ezek miatt az apróságok miatt lesz 10 GB-os... és ez csak egy mod.
-
Puma K
nagyúr
A játék már 95%-ban kész van, és mondhatni bármikor megjelenhet.
A modderek akik csinálták azok közül a főmodder már nem is foglalkozik a BMS-sel hanem 3 másik játékon dolgozik.
Az egyik egy dinós, a másik egy nindzsás a harmadik meg nem tudom mert haverom említette, de elfelejtettem.
Itt a dinós: Source engine day/night cycle & dynamic weather
A videóban ugyan az időjáráson van a hangsúly, de csak mutatja a modder, hogy mikre képes a Source Engine-ben, és a dínós játéknak milyen változékony időjárás lesz majd.
A nindzsás játék videóját nem találtam.
-
james001
veterán
"A Black Mesa: Source megjelenéséig"
Állítólag már 2009-ben meg kellet volna jelennie... Aztán 2010-ben,majd 2011-ben. Tehát már 3-szor megjelent...
Vicc már ez ami a Half Life körül megy
-
Chp
őstag
Pompás!
-
oneiros
tag
Ahhoz képest, hogy Source, nem néz ki sokkal jobban mint egy HL+Ultra definition pack , még így ENBseries-sel sem.
Amikor megjelent a Hl:Source, sokan arra panaszkodtak, hogy egyszerűen csak átportolák a régi HL modelleket, Eli új HL2-s karakterét pl. már nem tudták berakni, pedig mekkora lett volna. -
XharX
aktív tag
Jó lett, de a játék alapból olyan kultikus nekem, hogy nem érdekel hogy néz ki, a játék élmény szerintem ugyan az. Ettől független biztos kipróbálom így is
-
Angel1981
veterán
Megjelenik valaha a Black Mesa?
-
törölt tag
Pofásabb lett köszönjük, azért itt ott jobb lett volna ésszel és mértékkel díszíteni. Van benne pár dolog ami kifejezetten illúzióromboló nekem:
[Falba vesző egyhangú "kapcsolótábla"]
Jó volt az úgy, ahogyan eredetileg megalkották
Azért kipróbálom
-
bzsolt99
tag
válasz
errorcode06 #5 üzenetére
Most raktak ki egy hírt a weboldalra ahogy olvastam elég nagy projekt még talán pár év és kész lesz de akkor nagyon fog ütni.Bár kérdéses mennyi a valóság alapja amit írnak.
-
errorcode06
őstag
Szerintem a Black Mesa-ra még várhatunk egy darabig
-
Dagidög
senior tag
Pont most álltam neki régi játékokat játszani, ez örvendetes hír!
-
Dominó85
addikt
Jól néz ki, de... így eléggé egysíkú lett. Lásd karakterek arca vs ruha. De tetszik.
-
ch003067
addikt
Nah, erre kíváncsi vagyok, ki is fogom próbálni.
-
Fücsök007
őstag
Jól néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest