Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz #31 üzenetére
Evvan. Itt az AMD az IGP miatt jó, ami még a sokkal drágább i965G-ben is ócska, ráadásul még a 945G is elég drága szokott lenni. Ugyanez a konfig 945G-vel csak Celeron M-mel jönne ki hasonló árban. Mindenesetre én 150k körül egy használt, régebbi felső kategóriás gépet vennék. Dell Latitude D600-akat 100k alatt adják, szóval egy új akksi és RAM-bővítés is belefér, vagy itt van ez a csoda [link] (lehet, hogy én is lecsapok rá). Ez is klassz cucc lehet [link]
-
rudi
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz #29 üzenetére
Ez a konfig speciel az Experttől van, de szerintem rövidesen máshol is feltűnik. A HRP-ben Celeron M530-as X51-et láttam.
-
ez_meg_emaz
őstag
Az 1,86 GHz-es Intel Pentium Dual-Core T2130 processzorral, 1 GB memóriával, 120 GB-os merevlemezzel, DVD-íróval és hatcellás akkumulátorral szerelt modell vételára 2 éves nemzetközi garanciával 159 000 Ft.
Érdekelne hogy ezt pl meik nagykernél néztétek. Tudom ott a lista az elején de 8-10 számtekes nagykert végignézni....és vmeiknek még a terméklistáját se nézhetem meg reg nélkül. Csak azért érdekelne mert akkor utána tudnék nézni hol lehet kapni, kinek szállitanak.
-
rudi
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #26 üzenetére
Egészen pontosan június végén szerepelt először az Asus hazai kereskedőknek szánt infóiban (15 hete), sokkal gyengébb, de nagyjából ugyanilyen árú konfigurációval, amivel nem volt túl érdekes. Most kezdenek ráharapni a nagykerek, a Celeron M530-as setup is mostanában került listákra valamivel 150k alatt.
-
Alvin_ti4200
félisten
Az Asus X51R szériája már fél éve a piacon van...
-
elit_hun
őstag
Az msi noti ronda...
MIért húzza alá pirossal az FF a magyar szabakat? valami helyesírás javító van benne? HOl lehet kikapcsolni?
-
atuci
őstag
Izlések és pofonok, én is az Intelt preferálom, még Sis -el sem volt gondom soha, de Via-val már szívtam rendesen. Intel procis alaplapokról beszélek.
Ezek a kész PC-k jó árban vannak. A 3 év gari meg kifejezeten tetszik, lesz mit ajánlani a sok ismerősnek, hogy mit vegyen netezésre a Tesco gazdaságos gépek helyett
-
Male
nagyúr
Eh, csak nem erről volt szó...
(Az, hogy ilyen Tomato/Zida és hasonló cégek is építenek rájuk lapot, az nem a chipsetet minősíti... Intellel is készült lapjuk, az is éppolyan ócska volt... akkor az Intel chipset is vacak?)
Volt nem is egy igencsak jó SiS chipsetes ASUS lapom... mások mit szívtak a memóriákkal...
Rudi: ezt inkább ne írtad volna... Intel alá csak Intel... mint aki teljesen elvakult...
-
hulk91
csendes tag
én éppen a minap vettem meg a nvidia 8800 gts-emet ..... hát így első benyomásra nekem nem nagyon tetszik
valamiért...... talán csak azért mert az install cd-je szivatott + beraktam a cod2-t és nem indult el
de majd még telni fog az idő aztán majd utánna kialakul mit is tud valójában
POZITÍVUM: a harry pottert olyan babán viszi......
(ami szerintem nagy gonfigot igénylő játék )
-
CocooN-z
őstag
Hát ez a 8700 amire vártam lesz vagy 50
-
he7edik.
addikt
válasz
(Kolombusz) #4 üzenetére
Az ára viszont szerintem elég korrekt
-
varga911
senior tag
Már rohanok is azért az 1200 Wattos tápért!
-
Rover623
félisten
Igen, csak egy része a dolognak a chipset, de ennek most mi köze van az eégszhez?
Az vazze hogy a chipset nem választható külön az többi dologtól, amit említettem...nem vágod...?
Akkor menjél, oszt' vegyél csúcskategóriás, fullextrás, nagyteljesítményű, megbízható, jó driver ellátottságú SiS chipsetes alaplapot...a gyártó kiválasztását rád bízom... -
Male
nagyúr
Az a mondat egyáltalán nem azt sugallja, hogy ezek korlátozottabb képességűek szemben a 945GZ-vel, főleg hogy a mondatban csak a megbízhatóságot említi
(amúgy inkább a 945GZ a korlátozott képességű-teljesítményű szerintem... főleg, hogy ez még szerepel is utána, tehát a cikk írója szerint is
)
Igen, csak egy része a dolognak a chipset, de ennek most mi köze van az eégszhez?
Intel chipsetre is éppúgy lehet sz@r lapot építeni, mint AMD/SiS/VIA chipsetre... és jót is. -
Hedgehanter
őstag
Akkor csucskategotias kartyam lenne...8600 gts.... Yejjjj
-
Rover623
félisten
Ezen a mondaton talán kéne kicsit módosítani, mert azt sugallja, hogy az elöbbi 3 cég chipsetjei megbízhatatlanok... gondolom nem ez volt a szándék
Nem...a szándék az volt, hogy jelezze: a három cég chipsetjei korlátozottabb képességekkel és/vagy teljesítménnyel bírnak mint az Intel lapkák...legalábbis Intel processzorokkal társítva.
Azonkívül van még egy érdekes mellékhatás: egy alaplap nem csak a lapkakészletből áll...
Van körülötte nyák, rengeteg kiegészítő alkatrész...van BIOS...gyártási eljárás...minőségellenőrzés...terméktámogatás.
Nekem elég valószínűtlennek tűnik, hogy ha egy alaplapon a chipsettel spórolnak, akkor majd azt csúcsminőségű tervezéssel, magas precizitású gyártással, körültekintően megírt BIOS-al és más hasonló dolgokkal fogják ellensúlyozni...
Márpedig ha nem teszik, akkor bizony a felhasználó sok bosszúságban fog részesülni ha ilyen lapot választ...ahogy ez be is bizonyosodik nap mint nap... -
-
Male
nagyúr
Lehet, hogy már javított, és azért, de a 8600GTS van a csúcskategóriába rakva... mondjuk az is érdekes... Radeon X1950 Pro 512 MB 41 000Ft még középkat., GeForce 8600 GTS 256 MB 41 200 Ft már csúcskategória... pedig utána van a több mint 20.000Ft-os ugrás
"Az alaplap lehetett volna SiS, VIA vagy AMD chipkészletes is, de a HRP inkább a megbízható Intel 945GZ mellett maradt a Foxconn 945GZ7MC-KS2H microATX alaplapon."
Ezen a mondaton talán kéne kicsit módosítani, mert azt sugallja, hogy az elöbbi 3 cég chipsetjei megbízhatatlanok... gondolom nem ez volt a szándék -
MLaca
őstag
azt nem értem, hogy ott a wd terrabytos külső vinyója, de miért nem tesz rá firewire és/vagy e-sata csatlakozót? én másoltam pár gigát usb-n keresztül és senkinek sem kívánom, hogy úgy kelljen megtöltenie egy terrabytos vinyót. felejtsük már el az usb-s vackokat! az usb szkennerek, nyomtatók, kártyaolvasók és egyéb, kisebb kapacitású és kisebb sávszélesség igényű eszközök kiszolgálására lett kitalálva. az, hogy évek óta megerőszakolják a gyártók felelőtlenségét tükrözi.
-
Ősember
őstag
8600gt mint csucskategoriás vga
jopofa
-
(Kolombusz)
veterán
Az MSI noti szánalmas, nem tudom, hogy kinek jön be egy ilyen lángokkal boritott giccsparádé.
Az Asust viszont elfogadnám.
-
craine12
tag
Nem is állítottam az ellenkezőjét. Én hírekre hivatkoztam, úgy általánosságban, de a hétvégi összefoglaló kapcsán. Azokban pedig az R600 gyártásának befejezéséről volt szó. Hangsúlyozom, már ha nem értettem félre. Úgy gondolom, nem, mert ha maradna minden a régiben, akkor továbbra is lennének kevésbé jól sikerült R600-as magok, amik mehetnének a HD2900 Pro illetve GT-re, de pont arról volt szó, hogy azok kérész életűek lesznek. Azt meg nem hiszem, hogy AMD-nek annyira jól szalad a szekér, hogy simán kikukázza a "rossz" R600-akat.
Hmm, két és fél év után tag lettem
-
craine12
tag
Ha jól értelmeztem a híreket, november körül leáll az R600-as gyártásával az AMD, helyette jön az RV670-es, ami viszont a HD2950XT és Pro/GT alapját adja, viszont csak 256 bites lesz. Ráadásul a kódnévben a V eddig a value-t jelentette. Akkor most megint nem lesz csúcskártyája az AMD-nek egy darabig? (Mert az adatok alapján a HD2950XT nem kéne, hogy jobb legyen, mint a HD2900XT, pedig a neve ezt sugallná, vagy valamit nem értettem meg...)
Máshol az NVIDIA új kártyájára már nem 8700-as néven, hanem 8800GT-ként hivatkoztak. Lassan kiderül, melyik lesz az igaz. A marketingeseket ismerve én az utóbbira tippelnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mint a versenyzők a startvonalnál, úgy készülnek a hardvergyártók a karácsonyi vásárlási szezonra.
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest