- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hardverkemping június végén
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Hát ezt valahogy ki kéne mérni, csak hát nem lenne egyszerű... konkrétan milyen projekt, melyik két nyelv, milyen minőségű fejlesztők, stb. Egy jó(!) dinamikus nyelv kifejezőbb mint egy jó statikus, viszont cserében a dinamikus nyelvben kevesebb hibát tudsz automatizáltan felfedezni (és ne csak a fordításra gondoljunk, hanem Findbugs, PMD szabályok), nagyobb rizikó és több munka refaktorálni (mindennapos kódszerkesztési eszközzé tud válni Java-ban, ha rájön vki az ízére). Onnantól kezdve hogy kiaknázod a dinamikusságot, az IDE és társai szükségszerűen elvesztik a fonalat, mert ha nem tennék, akkor azt elvileg írhattad volna egy kellőképpen okos statikus nyelven is. Sőt a fejlesztők is néha elvesztik, mert mikor már valami DSL-é változott át a program, akkor bár iszonyat kifejező, nem érti már kutya sem hogy mitől működik meg mitől nem.
(Amúgy tooling területén, Python-ban Wing IDE-t használtam pár éve, ami fizetős és simán a legnagyobb tudásúak közt van, és hiába elég jó nyelv a Python és statikusak közt buta a Java, az IDE/tooling gond miatt állandóan visszasírtam utóbbit. Nagy méretű projectekről van szó persze. És ez még csak Java-val szemben volt.)
-
Turmoil
senior tag
Fejlesztettem C-ben, Pascalban/Delphiben, írtam elég sok js kódot is. El tudom képzelni, hogy milyen lehet más nyelvben fejleszteni. De nem csinálnám szívesen, főleg php-ben nem.
Azt sem vitattam, hogy egy működő rendszert egy ideig mindenképpen érdemes javítani, optimalizálni.
Egyetlen dolgon húztam fel a szemöldököm, a hatalmas újításnak bemutatott gradual typing-on és azon, ahogy a fejlesztő összehasonlítja más nyelvekkel (a java-t hozta fel példának, és olyan példát mutatott be, ami pont az overloading miatt teljesen értelmetlen).
Nyilvánvaló, hogy az fb-nek ez így is sokat ér, de a lényegen nem változtat, hogy az alapok hiányosságait próbálja csak pótolni. Ettől még cipeli magával a php összes átkát. -
ddekany
veterán
"Script" és statikus közt ma már talán inkább az a hangsúlyos, hogy mikor van valami gebaszott nagy kódbázis amit mindenféle jött-ment fejlesztő ír, akkor melyikkel lesz karbantarthatóbb a kód. Én dolgoztam valamennyit Pythonban meg PHP-ban, és sokkal többet Java-ban... Bele sem akarok gondolni, mi lenne, ha nem lenne ott a Java fordító ill. az Eclipse, aki kismillió hibát kiszúr helyettem, na meg főleg ledarálja a refaktorálások "agyatlan" részét, stb. Ilyen szintű tooling-ot dinamikusabb nyelvekhez lehetetlen csinálni. Aki persze nem tanult meg ezekkel élni, az nem érti, aki viszont igen, nem tudom hány tértek vissza jószántából dinamikus nyelvekre. Ruby-ra meg ilyen "szexi" dolgokra talán, na de PHP-ra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Hardverkemping június végén
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Medence topik
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged