Új hozzászólás Aktív témák
-
Turmoil
senior tag
why php is bad -> 861 000 000 találat
Csak a miheztartás végett:
why java is bad -> 192 000 000 találat -
Turmoil
senior tag
Fejlesztettem C-ben, Pascalban/Delphiben, írtam elég sok js kódot is. El tudom képzelni, hogy milyen lehet más nyelvben fejleszteni. De nem csinálnám szívesen, főleg php-ben nem.
Azt sem vitattam, hogy egy működő rendszert egy ideig mindenképpen érdemes javítani, optimalizálni.
Egyetlen dolgon húztam fel a szemöldököm, a hatalmas újításnak bemutatott gradual typing-on és azon, ahogy a fejlesztő összehasonlítja más nyelvekkel (a java-t hozta fel példának, és olyan példát mutatott be, ami pont az overloading miatt teljesen értelmetlen).
Nyilvánvaló, hogy az fb-nek ez így is sokat ér, de a lényegen nem változtat, hogy az alapok hiányosságait próbálja csak pótolni. Ettől még cipeli magával a php összes átkát. -
Turmoil
senior tag
Elolvastam, amit a Gradual Typing címen írt az ember és kb. a halálra röhögöm magam állapot közelében lebegek. A statikus typecheck előnyeit és hátrányait kiemelő magyarázatok annyira erőltetettek, hogy nehéz szó nélkül elmenni mellette.
Nyilvánvaló, hogy aki php-ben éli az életét, és nem ismeri eléggé a másik oldalt, az nem biztos, hogy a megfelelő dolgokat hasonlítja össze. Csak egy dolgot ajánlanék a a figyelmébe: oldja meg a function overloading-ot dinamikus type check mellett (nem lehetetlen, JS tudja, de számolja már ki, hogy futásidőben, 5-6 paraméter esetén, 3-4 szignatúra mellett ez mennyi overhead-et jelent)!
Vagy mennyi extra kódot kell leírnia, hogy ne fusson hibára futásidőben. Java-ban is lehetne minden metódus ilyen:
public Object doSomething( Object[] args ) {
if (args.length>0 && args[0] instanceof String) { ... // és ebből 10-20 minden metódusban, haha
}
De valamiért nem így néznek ki. Vajon miért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Nintendo Switch
- LEGO klub
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- További aktív témák...
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest