- Melyik tápegységet vegyem?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tróger Frank
csendes tag
sziasztok!
UPC router mögé kötnék repeater módban egy Netgear WNR2000 routert.
a konfigolás megtörténik, de a UPC routerben nincs WDS mód, amivel feltudnám venni ezt.bárkinek , bármi tapasztalata UPC (EMTA 3.0 1GB NO FixIP WIFI) router mögé kötött repeater témában?
-
laslie92
senior tag
Szisztok lenne egy problémám. A házunkban van wifi gyári t comos ruterrel a házat lefedi az udvarunkon van még egy nyári konyha oda már nagyon gyenge a jel. An egy TP Link W542G ruterom ami elvileg tudná azt hogy befogja a ruterunk jelét majd tovább küldi. És ha ezt betenném a konyhába akkor kisházba pont jó lenne a jelszint. De nem bírom rávenni a rutert erre a funkcióra. Valaki tudna esetleg segíteni? A google a barátom de semmi hasznos
-
bteebi
veterán
Mondjuk neki már rég rossz, mert elég sok(féle) rádióhullám vesz körül minket, a WiFi ilyen szempontból már nem zavar semmit... hacsak nem konkrétan a WiFi frekvenciasávja zavarja az illetőt
. Viszont ha csak az n-es zavarja, akkor például jó lehet neki egy ac-s router.
-
Én is most akarok megnyitni hátul egy új szobát és gondoltam egy jelerősítőt be kellene szereznem, de az ára igen kedvezőnek tűnik az arany piacon...
Még szerencse, hogy ide tévedtem, szerintem én is kábelen fogok összekötni 2 routert, mert jóval költséghatékonyabbnak és stabilabbnak is tűnik. Bár elég hosszú kábelre lesz szükségem, de az úgyis filléres tétel.
(#16) antikomcsi: legalább egy Napkitörés után megvédi a kütyüidet!
-
MongolZ
addikt
Eddig felújítottunk, most építünk. Egyébként húztam be 2 kábelt is a szoba két oldalába (2 utp és 2 koax), viszont úgy alakult, hogy mégsem ott van a router... ami kb. 3 hónap gondolkodás után jól nézett ki papíron, az kb. fél év ottlakás után kiderült, hogy nem annyira használható...
-
oraihunter
aktív tag
válasz
antikomcsi #2 üzenetére
Akkor ez már nem is vasbeton, hanem komplett zavaró állomás.
-
DEJVID
őstag
válasz
antikomcsi #7 üzenetére
Áldás lehet ilyen nővel együttélni.
-
disy68
aktív tag
Másik lehetőség, hogy csak a fő router oszt dhcp-n ip-t a másodlagos router pedig switchként fog működni. A másodlagos router lan portjára kell dugni a fő routerből jövő kábelt és kikapcsolni a dhcp-t. Ennek a megoldásnak az előnye, hogy egy alhálód lesz és wifi használat esetén be lehet állítani ugyanazt az ssid-t és jelszót a két routeren, az adott eszköz pedig az erősebb forrást használja majd.
-
bteebi
veterán
Ráadásul az AP-k még drágábbak is, mint a routerek, pedig nem tudnak többet tőlük...
#45:
Amúgy a fw-mókolás szerintem kihagyható lépés. Nekem egy 1043ND-m van, és egy darabig szerettem volna tenni rá openwrt-t, de nem volt kedvem foglalkozni vele (nem flasheltem még routert), úgyhogy végül meghagytam a gyárit. Nincs vele semmi gond, nem fagyogat, és tudja, ami nekem kell.
-
trance89
őstag
A TL-WR741N/ND amúgy sem összehasonlítási alap, mivel nem MIMO-s, a 300 Mbps-es linksebességet nem támogatja.
akkor 5-ért ottvan a 841N, ebből "mindössze" 3 repeater jönne ki
mondjuk nekem ha ismerős megemlítené hogy valami hasonlóra lenne szüksége akkor az első dolgom lenne lebeszélni róla és megcsinálnám neki ezt egy router-el töredék áron -
And
veterán
(Ez mind igaz, de elfelejted, hogy a felhasználók jó részének se a kedve, se a kellő ismerete nincs meg ahhoz, hogy olcsó routerekre 3rd-party firmware-eket - amelyek létezéséről még talán nem is hallottak - telepítsenek, majd ezeket konfigurálják. Attól, hogy te vagy én így tennénk, még messze nem mondható teljesen általánosnak, és nem mindenki tud / akar egy ismerőst, rokont vagy akárkit ezzel szórakoztatni. Nekik jó esetben az is épp elég nagy kihívás, hogy megtalálják a repeater webfelületét, majd kiválasszák rajta a saját hálózatukat, esetleg kézzel beírják az SSID-t, ha az eredetileg rejtett. Az meg a másik, hogy az árszabása szokás szerint nem a magyar piachoz igazodik, máshol ez meg nem akkora tétel. Meg lehet magyarázni a vevőnek, hogy ez kell neki, ő meg kifizeti és örül. Nem neked vagy nekem készült, az tény, de attól még biztos van piaca, különben nem létezne. A TL-WR741N/ND amúgy sem összehasonlítási alap, mivel nem MIMO-s, a 300 Mbps-es linksebességet nem támogatja.)
-
trance89
őstag
igen ez csak olyannak jó akinek nincs lehetősége kábelezni viszont hasznos cucc tud lenni de 18-ért? vicc kategória
gyakorlatilag csak 4db TP-LINK 741N/ND-t veszek ebből a pénzből amikre dobok egy gargoyle fw-t ami pár másodperc és pár kattintással megvan, a beállításuk pedig még rövidebb idő alatt: [link]
meg merem kockáztatni hogy még egyszerűbb a beállítása mint ennek a 18 ezres csodának
és lám lett ebből a pénzből 4db wireless repeater-em amik még sokkal több funkcióval gazdagabbak is a rajtuk futó gargoyle fw-nek (openwrt) köszönhetően... -
vagamo
őstag
Hasonló egység 5ghz-hez is létezik? Nekem ha jól emlékszem n600 routerem van, ez a konnektorba bedugós megoldás tetszik csak 5GHzs kéne.
-
zolka95
őstag
a wifimen mac filteringet használok
ez a jelerősítő is tud ilyet? vagy ezt be sem kell rajta állítani, hanem ugyanúgy szórja a jelet, mint a routerem antennája?
tehát ugyanaz a jelszó, ssid és a többi beállítás?és mért van rajta konnektor lyuk? oda lehet bármi mást dugni?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én ezt így ismerem: "Ha rövid a farkad, közelebb kell állni, nem kell a WC-ből Balatont csinálni!"
Bocs... -
lecsokolbi
aktív tag
Nekem az új albiba az alsó lakóktól jönne fel emeletre de csak jönne ...
50cm-es fallal kezdődik a történet plusz a többi "apró"
Jövő héten 30-40m utp és probléma off -
Jack@l
veterán
válasz
antikomcsi #16 üzenetére
Vedd le 54 mbit-re, egy csatornára. Egy födémet simán át kell vinnie a wifinek. (meg persze a 8db-es antenna se valami combos, azt is állítsd úgy hogy oldalra álljon)
-
dabadab
titán
Az remelem mindenkinek vilagos, hogy egy ilyen repeater kapasbol megfelezi az elerheto savszelesseget, mert mindent ketszer mond, mindent ketszer mond. Ha ehhez meg hozzaveszem az arat is, akkor tenyleg csak akkor erdemes ilyet valasztani, ha nagyon nem lehet kihuzni az ethernet kabelt egy AP-nek (ami praktikusan egy masodik router lesz, mert a kulonallo AP-k / bridge-ek napja a jelek szerint lealdozott).
-
TomiLi
addikt
Egyszer volt egy ilyen eszközöm, csak TP-Link. - Köszönöm szépen soha többet...
Inkább normálisabb helyre raktam a routert, hogy mindenhonnan jól vehető legyen a wifi jel. Sajnos panelház lévén, sok a zavaró tényező, ráadásul a két szoba a lakás két végében van. Ki kellett tennem a routert az előszobába, így már minden ok...
Később egy ismerősömmel beszélgettem, aki azt mondta, hogy miért nem az elektromos hálózaton továbbítottam a netet..[link]
(#16) antikomcsi Játékhoz, akkor jobb lenne Neked is a vezetékes net, nem? Lehet, hogy akkor ilyen elektromos hálózatra köthető jeltovábbítóval járnál a legjobban, nem?
(mondjuk én még nem láttam élőben működni ilyet, nem tudom mi lehet a hátránya)
-
bteebi
veterán
Jónak jó, csak drága. Ennyiért két darab, vállalható minőségű routert is lehet venni. A madzagos megoldás meg - ha megoldható persze - sokkal jobb és olcsóbb is, csak hát nem mindig oldható meg (egyszerűen). Egyszer mi is kísérleteztünk ilyennel, de nem segített sokat a házak közötti átvitelben. Mondjuk egyáltalán nem voltak ideálisak a körülmények, elég sok volt az árnyékolás.
#32: "Tán azért hülyült meg a rendszered mert mindkét router azonos tartományon akart IP-t osztani, jártam már én is így Wi-Fi teszttel. Civilizáltabb routerek ilyet tapasztalva dinamikus IP-n érkező netelérésnél automatikusan átálítják a saját DHCP tartományukat."
Vóv, ilyen routerről még nem hallottam. Pedig szerintem volt már olyan eset, hogy jól jött volna ezen tudása
. Nem vagyok egy nagy vajerlessz guru (se)
.
-
rudi
nagyúr
Mainen hagyd bekapcsolva pl. a 192.168.1.x tartományra a DHCP-t, a secondary-n meg állíts internetelérést dinamikus IP-ről és DHCP tartományt 192.168.2.x tartományra. Tán azért hülyült meg a rendszered mert mindkét router azonos tartományon akart IP-t osztani, jártam már én is így Wi-Fi teszttel. Civilizáltabb routerek ilyet tapasztalva dinamikus IP-n érkező netelérésnél automatikusan átálítják a saját DHCP tartományukat.
-
erdoke
titán
válasz
iMaverick #13 üzenetére
Nekem két combos vasbeton födémet lő át két Asus router, és 30 Mbps környékén mérek. Persze filmet streamelni nem jó. Ott qrtam el, hogy nem figyeltem, és 5 GHz-en nem működik repeater módban. Vehetek egy másikat. Nem baj, ez jó lesz középre a fürdőszobába, úgyis van még csak 2,4 GHz-et ismerő eszközünk, pl. az iPhone 4S.
Kíváncsi leszek, mit tud majd a két 3-3 antennás, ac-s router a dupla vasbetonon és falakon keresztül: 3 szint, ellenkező sarkok. -
-
thomeef
őstag
Én így próbáltam megoldani itthon, szintén a földszinten van main router, az egyik ethernet kábel fel van vezetve. Bekötöttem egy második routerbe, de a probléma az hogy így vmelyik gépen/laptopon nem lesz internet, mert az alulról jövő kábel csak egy gépnek szolgáltat ip-t. És minden egyes ip váltásnál másik gépen nincs net, tehát valami borzalmas volt így a rendszer, nem is tudtam megoldani a problémát, így az emeleten továbbra is csak korlátozottan van net sajnos.
Valaki tudna linkelni egy leírást, vagy röviden elmagyarázni hogyan kell a másodlagos routert beállítani ahooz, hogy tovább tudja osztani a netet? Akár kábellel akár wifin?
-
MaUser
addikt
Vagy ha kell magyar garancia akkor 8-ból ott a jóval szebb TP-Link TL-WA850RE. Ennek a Netgear-nek sok értelmét nem látom. Ronda, ha meg az nagyobb lefedettség kell, akkor a két kis antenna nem sokat segít, egy külön router beállítva ég és föld lesz ehhez képest is.
-
Lomha 8V
addikt
A fenébe, ez a 18k komoly? Gondoltam egy ilyennel le tudnám küldeni a jelet a garázsomba, de hát 18K-ért? Elég húzós...
-
buherton
őstag
Nincs semmi probléma a WiFi-vel, de ha asztali PC-d van akkor miért is akarnál WiFi-zni, amikor kábellel is össze lehet kötni? Úgy sem mozgatja mindennap az ember. Biztosabb a kábeles hálózat annyi bizonyos, de ha erős a jel és jó a router, akkor a WiFi-vel sincs probléma.
Nálunk otthon a szerver és a TV van kábelen összekötve, minden más eszközünk mobil, így azok WiFi-sek.
-
-
MarQs
senior tag
A jelismétlő a földszinten lett elhelyezve?
-
Pontosan nem tudom, feleségem, nagyapja csinálta még a 70-s években, az biztos, hogy a 40 centis fúró nem ért át, amikor a radiátor csövét kellett csinálnom.
Ha fent pont a router felé állok, akkor ott még van jel, ahol "egyenes átjön" a födémen, csak ott éppen nincs se konnektor se hely valami kütyünek. Ha odébb megyek vagy egy másik szobába, akkor gondolom nagyobb utat kéne megtenni a plafonban, falban a jelnek, de az már sok neki.
Ha most építenék, akkor kb. minden sarokban vezetnék fel egy jó vastag csövet, hogy bármikor be tudjak húzni bármit.
(#12) copass
Nem két antennás, hanem három. Már 8dbi-s antennákkal szerelve, azt hiszem 130 centisek a kábeleik. Ide oda pakolgatva, hajtogatva, állítgatva. Nem hozzák a kívánt hatást.
Panel?
Ne viccelj, az nem is fal.
-
zotyesz66
őstag
Én fölvittem az emeletre a drótot és olcsó gigabites switchcsel osztottam tovább. Megváltás a wifihez képest. Wifi szerintem is inkább a mobil eszközöknek való.
-
Én azt csináltam... Behúztam két gigás LAN kábelt (direkt cat6-osat kértem). Ettől függetlenül kellett oda hozzám is egy wifi, mert nem lógott át a másik wifi térereje. Viszont tényleg olcsóbb egy router-t venni és azt egy wifi accesspoint-ként belőni. (14e-rt vettem egy 3 antennás, gigabit portos TP-Link-et.)
-
copass
veterán
válasz
antikomcsi #2 üzenetére
kétantennás a router? mert az visszi nálam a panelt is rendesen két 15cm falon is átmegy minimális veszteséggel.
-
Maximum1
őstag
Kínából kell rendelni, ott már ezek lefutottak, fillérekért van.
Persze a minőség az változik. -
MongolZ
addikt
válasz
antikomcsi #2 üzenetére
Mennyi az a "nagyon vastag" vasbeton födém? Azért kérdezzem, mert idén építünk emeletet, kérdés, hogy mire számíthatunk. Mondjunk nálunk alapvetően is necces, mert a konyhából menő router jele a kb. 5 méterrel arrébb lévő szobában gyengébb, mint a kertben, a háztól 30 méterre... vagy a ház túloldalán...
-
Blindmouse
senior tag
Ez WAP ként is használható? Még jobb kérdés, tud valaki a routereknél olcsóbb WAP-ot?
-
-
For357y
aktív tag
Ez a Daniela Nízlová igen jó bőr...
-
hpeti2
aktív tag
Legolcsóbb megoldás a kábeltv-vel együtt netkábelt is behúzni és AP módban vlm olcsóbb wifi-s routert rakni. Nálam 10e alatt kijött a családiház wifi lefedése.
-
rudi
nagyúr
válasz
antikomcsi #2 üzenetére
Ilyen esetben a legjobb megolás egy második (olcsó) router a másik emeleten, valami kábeles megoldással (Ethernet, Powerline) a fő routerhez kötve.
-
Nekem is jó lenne egy ilyen, ha nem estem volna a 22 csapdájába.
A földszinten van a router, amire tehetek akármilyen antennát a jel már használhatatlan az emeleten, de inkább nincs. Nagyon vastag a vasbeton szerkezet, és még egyéb is árnyékolja.
Ha lent dugom be az ismétlőt, akkor ott vagyok ahol a part szakad, ha meg fent, akkor ott már eleve nincs jel számára.
-
Petya25
őstag
A jelismétlő hasznos lehet a nagyobb terület lefedésére pl. kertben, vagy több födémen át is lehet dolgozni ezen keresztül, de hogy a router 8e a jelismétlő meg 18e? Ez azért elég fura.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Netgear eszközeinek segítségével azt vizsgáltuk, hogyan lehet kibővíteni otthoni Wi-Fi hálózatunk hatósugarát.
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest