- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
[PATRIK]
csendes tag
Üdv mindenkinek. Nemrég a tablet elkezdett furcsán viselkedni, néha magától újra indult csak úgy, lefagyott és hasonlók. És ezt csinálta párszor, de nem tudtam mi lehet a baj, mikor kikapcsoltam és vissza akartam kapcsolni, hogy hátha megjavul ez az írás fogadott.
És alul kihoz egy gomb amire az van írva reset tablet, de arra akárhányszor rányomok nem történik semmi. Ezért gondoltam majd recovery módban újra rakom, akkor még ez fogadott.
Aztán elkezdtem keresgélni és gondoltam ez az SP flash tool tud segíteni, de nem tudom hogyan kell használni. Vagy hogy egyáltalán ez megoldás e a problémára.
Ha valaki tud nagyon örülnék, ha segítene. Bármilyen megoldás érdekel. Előre is köszönöm. -
Khor
csendes tag
Egy kis segítséget, vagy ötletet kérnék tőletek. Vettem egy használt Gigaset QV830 tabletet.
Bekapcsolás után bejön a Gigaset felirat, majd utána ilyen megy végtelen ideig: https://hardverapro.hu/dl/uad/2017-02/3460685/14878642573553_big.jpg
Előfordulhat, hogy pont ugyanazt vettem meg, amit a prohardveren ezzel a képpel árultak.
A Hard Reset egyáltalán nem működik rajta. A reset lyuk használatba vétele után újraindul bár, de ugyanott lyukadok ki.
Arra tippeltem, hogy talán az eredeti tulaj gyári beállításokra akarta visszarakni, de valamiért elakadt.
Van valami ötletetek, hogy hogyan tovább?
Elsősorban szoftveres megoldásra gondoltam. Minden komolyabb fizikai behatást csak az előző kimerítése után szeretnék alkalmazni.
Nagyon megköszönném a segítséget. -
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Nem nagyon pörög a fórum.
Mai napig használom a tabletet, bár kissé belassult.
Főzött ROM jött már azóta rá vagy valami megoldás? -
Játékos
addikt
Parancsolj.
Mellette van a falashtool is. -
Játékos
addikt
válasz
include777 #166 üzenetére
Szia!
Most láttam a választ (lehet, hogy jobb lett volna egy privát üzi...), de persze, feltöltöm a driveba, és megosztom, csak érjen fel...
-
Játékos
addikt
Szia!
Köszönöm a segítséget! Sajnos ezzel a mentéssel nem, de egy általam készített (ugyanolyan gép) rom-mal életre kelt.
Annyi a hiba, hogy a wifi nem kapcsolható be a gépen. Ez hardveres probléma inkább, vagy a rom hibája? (mindkettő lehet, de melyik szokott inkább előfordulni?)
Köszönöm még egyszer! -
Treck
aktív tag
Itt elvileg minden megvan, ami kellhet:
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nem lenne valamelyik felhasználó olyan kedves, hogy készít egy rendszermentést a működő gépéről?
Nem nagy munka, segítek benne, ha szükséges.
Előre is köszönöm a segítséget! -
toto0569
addikt
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Tud valaki BÁRMILYEN rom-ot, amit fel lehet erre a gépre flashelni? Én nem találok sehol a bolygón...
Előre is köszönöm! -
kismokesz
tag
hello nekem gyári rom kellene hozzá.
amit flashelni lehet meg a flash file.
-
SkiDev
őstag
válasz
atlasz52 #154 üzenetére
December óta vagyok tulajdonosa a készüléknek.
Alap használatra teljesen megfelel, IPS kijelzős, a hardver kicsit döcög nálam (Eredmények appban akad is a vertikális görgetés), de a részletfizetés miatt megéri. Igaz, itt a többségnek még a 790 Ft-os konstrukcióval van... Egyedül a kijelző felbontása olyan amilyen (nem szőrösek a betűk, hanem meg tudod számolni a pixeleket, ha alaposan nézed), valamint a színek kissé másabbak, de utóbbi azért tényleg nem érheti hátrány... Ennyi pénzért nem bántam meg a vételt. Bár őszintén nem tudom, hogy akad-e most ennyiért inkább jobb ajánlat... GPS-nek tökéletes, csak útközben mér nagyon lassan be (konkrétan nekem 17 perc volt), így inkább indulás előtt érdemes már helyben, mert úgy gyorsabb.
Aksi idő mindent ver!
Van erős meg gyenge oldala is árához mérten, viszont felhasználásfüggőRemélem tudtam valamennyit segíteni!
-
atlasz52
tag
Mi a tapasztalat,érdemes megvenni,?
-
atlasz52
tag
Android 4.2.2
8"-es érintőkijelző, 768 x 1024
5 MP hátlapi kamera
8 GB belső memória (32 GB-ig bővíthető)
Ajándék A220 DECT hordozható telefonkészülék
0 Ft kezdőrészlet
+ 24 × 990 Ft kamatmentes részlet
Teljes ár: 23 760 FtMeghatározott új vagy meglévő hűségidejű Telekom otthoni előfizetők részére, a szolgáltatásokra vállalt 2 év hűségidővel online vásárlás esetén
-
krisz74
tag
Screen mirror-t (remélem jól írtam )tud?
Tehát vezeték nélkül tudja a TV-re küldeni a képet? -
handrix
csendes tag
Van valami szoftver hozzá amivel lehet egyèbkènt frissíteni, vagy újrarakni az androidot?
-
smithyy
csendes tag
Szép estét!
Olyan kérdésem lenne, hogy a tabletre várható-e 5.0 vagy 5.1 frissítés, vagy erről ne is álmodjak? -
odipapa
senior tag
Sziasztok!
A T-nél mennyi garival adják?
Skype-nál mikrofon és a hangszóró minőségről tudna vki. nyilatkozni? -
bogyozoli
csendes tag
Sziasztok! Működik a DLNA is XBOX 360-nal próbáltam ki imediaShare-rel.
Üdv
-
horabora
csendes tag
Gigaset QW830 tableten miért tűnt el a hang?
Egyik pillanatról a másikra elment a hang,minden jó rajta,de csend van.A hangerő maximumon van,gyári visszaállítást csináltam rajta,minden törlődött,mégsincs hang!Mi lehet az oka?Tudja valaki?Hogyan lehet vissza tenni rá?
-
Marcus89
újonc
Sziasztok. Kb 3 hete van nekem is egy Gigaset QV830-asom.
1 hete kénytelen voltam újraindítani, mert valahogy megfagyott.
Reset után bekapcsolás, írja hogy vannak frissítések, belépve a Play áruházba azt tapasztalom, hogy a jól megszokott grafikus ikonok helyett, silány feketés ikonok jelentek meg, de nem csak ott, hanem a FB messenger-ben is, és azóta a mozgó szimbólumok sem mozognak. Factori reset után sem javult meg.
Mi lehet a baja? Találkozott már valaki ilyennel, vagy hasonlóval?Válaszokat köszönöm előre is!!!
-
atis1224
tag
Találtam megoldást az appok áthelyezésére az sd kártyára a progi neve folder mount play-röl tölthető, root kel hozzá ,program megnyit bal felső sarok párok listája majd app elemző ,mutatja a telepített alkalmazásokat , a kiválasztott app megbökése ,majd pár létrehozása , a progi át helyezi sd-re, totál commander azt mutatja hogy
pl:a játék maradt a rendszer obb mappában de ha megnézed az alkalmazás kezelőben rögtön látszik hogy a memoria felszabadult, átkerül az sd obb mappájába teszteletem indulnak a progikEsetleg tudja valaki hogy cwm recovery alatt hogy lehet bisztonsági másolatot készíteni mert ilyen opcio nincs csak sd röl lehet telepíteni , esetleg cwm fast boot flash re megoldás ?
-
dexx87
csendes tag
válasz
wolfattila #136 üzenetére
-Kingo Root- Működik, 1 perc alatt kész vele a root.
-
wolfattila
csendes tag
Köszi a megerősítést Folee....
Igen ez így elég gáz.... Amúgy meg vagyok elégedve a tab-al amire nekem kell arra jó. emailt megnézni egy kis web... stb...
Játékok is tökéletesen futnak.... és itt a probléma 1-2 jobb játék és vége a tárhelynek...ha van vkinek root-al tapasztalata a qv830-al az leírhatná...
ja és még vmi a kamerával lehet vmi szoftveresen mert elég sokszor ha megnyitom akkor az app fut de csak nagy feketeség jelenik meg... na nem ezzel akarok fotókat készíteni de viber chathez jo és így ez is idegesítő..
-
Folee
tag
válasz
wolfattila #134 üzenetére
Igazatok van. Az okosságokat a telefonom alapján mondtam, ugyanis azon is 4.2. Android van.
Most viszont tettem kártyát a tabba, és az alapértelmezett lemezként kiválasztva az sd kártyát, oda a fotókat, stb. rakja, az alkalmazásokat nem. És az alkalmazásokat sem lehet áthelyezni a kártyára.Ez elég gáz.
A root gondolom megoldaná (még sosem csináltam), de úgy tudom én is, hogy akkor ugrik a garancia. -
atis1224
tag
Kis segítség :http://www.kingoapp.com/root-tutorials/how-to-enable-usb-debugging-mode-on-android.htm
-
Folee
tag
válasz
wolfattila #128 üzenetére
A Beállítások-Tárhely menüben az Alapértelmezet (így, egy t-vel!) írás-lemez (az meg mi?!) lehetőségnél az SD-kártyát kell kiválasztani.
Ennek ellenére, nagyobb alkalmazás, játék telepítése után érdemes azt áthelyezni a kártyára a Beállítások-Alkalmazások menüben. -
Folee
tag
Hello!
Nincs itt nagy mozgás, de hátha valaki tud segíteni. Rendeltem én is egy ilyen tabot. Szeretnék venni hozzá egy szilikon védőtokot (bumpert). Használ valaki ilyet, ha igen, milyet és honnan szerezte be? -
wolfattila
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek sikerült SD kártyára másolni vagy appokat telepíteni? Nálam nem engedi, pedig a kártyát felismeri....
Vmi trükk?
-
kismikis
tag
válasz
toto0569 #115 üzenetére
A tok helyett 3000Ft számla csökkentést ajánlottak. Elfogadtam, mert a panaszomat 30 nap alatt vizsgálták volna ki + 30 nap kiszállítási idő. Addigra a raktárból elfogyhatott volna a tok, elcseszek 60 napot és ugyanott tartok.
Rendeltem egy Muvit Universal 8 tokot, itt belefért a 3kFt-ba:
[link]A csomagban volt számla, használati útmutató és az útmutató utolsó oldalán kitöltött és pecsételt garancia jegy.
-
tam64
csendes tag
válasz
tothjani81 #124 üzenetére
Igen, tegnap én is ki próbáltam Sygic lett feltéve. Mentem ismerős úton kb. 100 km-t minden hiba nélkül.
-
tothjani81
senior tag
Üdv. Mindenki. Én kaptam tokt
Viszont nekem a kijelző érintése elég fura, mintha nem mindig venné el a dolgokat. A másik! Valakinek sikerült áthelyezni sd re az appokat?
-
handrix
csendes tag
Off: Olyan szinten szétszórtak, hogy én decemberben kaptam meg, és eddig nem fizettem érte semmit... egy összegben akartam fizetni, erre küldtek egy levelet, amiben havi bontásban van a 790 Ft-os törlesztő, viszont a számla ugyan annyi maradt...
On: tokot kaptam, elég jól vèdi a gèpet
-
kokadgyula
újonc
Igen kaptam hozzá számlát és a magyar használati útmutató hátulján van a garancia pecsét úgy látom. De hihetetlen szétszórtak a T-home nál nekem például a tokot nem adták hozzá most telefonáltam be nekik hogy jó lenne ha küldenék. Szerintem hívd fel őket, nyugodt szívvel reklamálhatsz.
-
dexx87
csendes tag
Értem. Még annyi kérdésem van, hogy akinek futár vitte ki kapott garancialevelet vagy számlát? Mert én nem kaptam hozzá semmit csak aláírtam és adta a dobozt a futár...és benne sem volt ilyen papír.
-
kokadgyula
újonc
Ha reset után sem indul el akkor jobban jársz ha elküldöd garanciára. DE nehogy megemlítsd hogy egy bizonyos program miatt nem indul el. "Egyszer csak, egyik napról a másikra nem akart bekapcsolni".
-
dexx87
csendes tag
Nekem lenne egy problémám. Chainfire 3D telepítés után nem tölt be....Gigaset logónál megáll (órákig vártam) factory reset nem segít..valakinek valami ötlet?
-
kokadgyula
újonc
Az előbb betelefonáltam és azt mondták, hogy hamarosan küldik futárral, hát kíváncsi vagyok.
-
kokadgyula
újonc
Igen van benne GPS mert én kikapcsoltam a wifit kiálltam az udvarra és úgy is mutatta a műholdakat és a helyzetmeghatározó is működött. Igaz ha a wifi be van kapcsolva akkor azonnal megtalálja a műholdat és a szobában is megtudja mutatni a helyzetem nem kell várni a kereséssel.
Én sem kaptam tokot hozzá pedig a weboldalon úgy hirdetik.
-
SkiDev
őstag
válasz
kismikis #110 üzenetére
Érdemes megkérdezni, mivel úgy látom még mindig adják hozzá. Amúgy egy nagy csomagban jött az egész és azt kibontva két kisebb dobozban volt, az egyikben a tablet, másikban a tok, ha jól emlékszem.
A tokot én sem használom, eddig csak suliba vittem abban, bár mostanság már oda sem nagyon. -
kismikis
tag
Sziasztok!
Tegnap délután futár hozta a várva-várt QúVét, de a T ajánlatában lévő Ajándék tok nem volt a csomagban. (Sajnos nem én vettem át.)
Ti hogyan kaptátok, ha kaptatok tokot, egyben jött, vagy külön? Reklamáljak, vagy várjak? Milyen minőségű a tok, érdemes utána járnom?
-
handrix
csendes tag
válasz
Kronos3000 #107 üzenetére
van mhl adapterem, de sajnos nem működik vele...
(az adapter biztos jó, mert a telefonommal megy) -
Kronos3000
senior tag
-
Kronos3000
senior tag
válasz
kokadgyula #105 üzenetére
A micro usb-je mhl-képes,tehát megfelelő kábellel lehet tévére kötni.
-
zebede
őstag
válasz
kokadgyula #105 üzenetére
Van benne GPS?
Nem csak hálózat alapú helymeghatározás?A tesztben is azt írják, hogy nincs:
"Mivel WiFi-only a készülék, így a mobilnetet maximum csak egy telefonról megosztva használhatjuk a gépen, SIM-eket nem fogad a cucc. Az elég csekély adatkommunikációs képességekbe a Bluetooth 4.0 tartozik még bele, ez viszont érdekes módon támogatja az LE, vagyis a Low-Energy (alacsony energiafelhasználás) szabványt. Nincs NFC, kimaradt a GPS, szóval nagyjából az előbbiekkel kell beérni. A microUSB csatlakozó 2.0-s, azonban MHL és OTG-képes, vagyis így kábel segítségével ki tudjuk vezetni a tablet képét külső eszközökre, plusz akár pendrive-ot vagy egeret is tudunk kapcsolni a masinához."
-
kokadgyula
újonc
Megérkezett a tablet hozzám is pár napja. Meg vagyok vele elégedve. Az akksija meglepően jó a 7colos myaudio tabletemhez képest sokkal tovább bírja. Jó benne a GPS és a bluetooth is. Mennek rajta az újabb játékok is és meglepően hangos a többi tablethez képest. Egyedüli hiányosság talán hogy nincs rajta HDMI kimenet így nem tudjuk a tv-hez hozzákötni. Ennyi pénzért megérte mindenképp.
-
SkiDev
őstag
Teljesen elégedett vagyok a tablettel. Netezgetéssel, játékkal 6-8 órás képernyőidő lazán hozható 2 napos üzemidővel, folyamatos wifivel (bár nem mindig van rajta ~ éjszakára lekapcsolom a wifit). Szétfagyni nem fagyott még szét, sőt belassulni sem. Fényereje kicsit erős, a lux lite nevű appal tudtam lehúzni esti olvasáshoz is. A felbontás nem túl acélos, de az árnak betudom, nem vészes amúgy. Kiváló minőségű IPS kijelzővel tényleg megfelelőek a betekintési szögek is, valamint tablethez képest piszok hangos.
-
tam64
csendes tag
Szeretném kérdezni, van-e tapasztalat GPS használattal kapcsolatosan?
-
handrix
csendes tag
új rom-ról tud valaki valamit? én nem találtam még semmit
-
joby
csendes tag
válasz
Kronos3000 #95 üzenetére
Én legutóbb ilyen helyzetbe telefon mobilnetével csináltam wifi hotspotot.
-
Kronos3000
senior tag
Elég régóta elégedetten használom.Most belefutottam egy problémába,és nem találok megoldást.Útra keltünk,és szerettem volna 3g modemmel használni.Van otg kábel,eddig mindent felismert,egeret,billentyűt,pen drive-t,mindent tudtam használni,de a 3g modemmel meg se nyikkan.Kétfélét is próbáltam vodafon-t,t-mobile-t,de semmi...Hiába kerestem a neten semmi értelmes megoldást leírást nem találtam,talán nincs is?
-
SkiDev
őstag
válasz
kokadgyula #93 üzenetére
Ha az osztott tárhelyre gondolsz, itt nincs olyan.
Adott a 8GB, amiből a rendszer lecsíp egy keveset, így ~5.1-5.4 GB használható bármire. -
kokadgyula
újonc
Lenne egy kérdésem a tablettel kapcsolatban mégpedig, hogy a 8GB háttértárt teljesen ki lehet használni? Úgy értem hogy nincs külön belső tárhely amire az alkalmazások települnek?(Nem a RAM -ra gondolok) Mert van egy régebbi tabletem ami hiába 8GB -os szintén de nem tudok sok alkalmazást rárakni mert csak 1 GB a belső tárhely ami az alkalmazásokra van kialakítva.
-
jagerlv
újonc
Én is megrendeltem,visszaigazolták telefonon.Hamarosan megkapom.Magyar menü van,ugye?
-
joby
csendes tag
válasz
liquidgold #81 üzenetére
Ez a kérdés már bennem is felmerült, de eddig nem néztem utána. Ezt próbáld meg:[link]
-
handrix
csendes tag
A TV GO-t hogy tudtátok működésre bírni? Laptopon megy, tehát nem a regisztrációmmal van a gond, de tabon nem akar...
Egyébként én is nagyon meg vagyok vele elégedve, böngészés, fb, youtube, simán megy, de az nfs most wanted se okoz neki problémát. Ennyiért mindenkinek csak ajánlani tudom (t-home-os ár) -
zozimoto
aktív tag
Hali. Ha valaki esetleg root-on gondolkodna annak ajánlom.:
[link]
A megfelelő drivereket telepíteni kell. -
liquidgold
tag
Üdv! Vettem egy ilyen tabletet a páromnak karácsonyra. Nekem sosem volt androidos készülékem...Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok: Hogyan lehet youtubeot lezárt képernyőnél futtatni ha csak a zene hallgatása a cél. Esetleg ha a gyárival nem, melyik alternatív yt playerrel lehet megoldani?
-
joby
csendes tag
Sziasztok!
Én is éltem a telekom kihagyhatatlan ajánlatával, már erről a tabletről pötyögök.Ennyi pénzért minden remek, jó vas, átlagos kijelző, egész jó aksi, nekem bejövős dizájn.
Egy dolgot nem értek. Ha 4.2.2 android van rajta, akkor miért nem elérhető a többfelhasználós mód?? -
SkiDev
őstag
Nos tegnap én is megkaptam a tabletet. Valami hihetetlen hogy ennyi pénzért egy ilyen jó kis gépet vágnak az emberhez...
Egyedül a játékot nem próbáltam annyira, minden egyéb helyen megfelelő. (bár kicsit puritán a stock rendszer, a képen könnyű kiszúrni a pixeleket, egy mindent kilő ikon hiányzik, végül a felbontás és szín feltűnő sötétebb videóknál mintha elmosná...) De tényleg kis apró dolgok. Nem bántam meg hogy megvettem, a telefont már elő sem veszem
. Köszönöm Telekom!
-
Mec
aktív tag
Megbeszéltem velük, hogy majd hív a futár, le tudom beszélni vele, hogy a melóhelyre hozza. Erre tegnap beállított az otthoni címre, még jó, hogy volt otthon valaki és át tudta venni. A szerződésben leírt egyösszefű fizetést is 24 havi részletre módosították, szóval amit lehetett, azt a T elb.rintott.
Első fogásra jó a cucc, kijelző is rendben van, a tok se túl gagyi. 1-2 áruházas játéknál vettem észre, hogy nem indul el, egyből kilép. -
-
Mec
aktív tag
T-nél rendeltem (18.900 Ft egyösszegben vagy részletre is, csak az otthoni netre +2év hűséget kell aláírni, pont egy hete írtam alá, úgyhogy most megint
), kétszer próbáltam neten, a kutya se hívott vissza, szóval azt ne próbáljátok. Utána egy ügyintézőnél személyesen megrendeltem, de arról se jött semmi, újra felhívtam, azt mondta most van valami geb... a T-nél, de már dolgoznak rajta. Végül kaptam visszaigazolást postán, 3db levelet kaptam ugyanarról a rendelésről egyidőben
Elvileg már csak a futárra várok, 30 napon belül jön ha minden igaz. Remélem karácsony előtt ideér
-
toto0569
addikt
Aki venni akar ilyen készüléket az siessen mert qrva jó!TV GO,Facebook,Youtube,szuper!Böngészni,minden napos használatra nagyon alkalmas!
-
SkiDev
őstag
Én is ilyet készültem volna venni, mert ennyi pénzért ajándék - nem valami noname chip van benne - de most látom a részletfizetéshez tényleg NetMánia M kell minimum?
Tehát akinek NetMánia S-se van az meg sem rendelheti részletben, ekkora tahóságot -
toto0569
addikt
Sziasztok!
Tegnap rendeltem egy ilyen készüléket.A rendelés végén az üzenet azt írta,hogy 3 napon belül keresnek.Szóval ,sikerült...
Gondoltam ma megnézem a T-Home oldalán a rendelésem,
ez fogad:
Ma leadtam még1x a rendelést.Minden rendben,--munkatársunk 3 napon belül keresi önt--
Ha újra megnézem a rendeléseimet,megint nincs semmi...
Másnak is így volt? -
zozimoto
aktív tag
Berndeltem egy ilyen készüléket, ma meg is érkezett. Elsőre kellemes mind a fogása, mind a sebessége. Pár nap nyüstölés után írok majd még ha belektam. Huawei s7 slim (ami a mai napig tökéletesen működik) volt az előd.
-
Kronos3000
senior tag
Most jelent meg a T-home -nál,24990ft-ért,hűség nélkül.Mivel 0ft előleggel 24x790ft-ért is el lehet hozni(hűséggel,ami amúgy is van) így azt hiszem benevezek egyre....
-
Agrippa22
tag
válasz
mackoapo11 #45 üzenetére
Ugyanúgy 1 év garancia van rá, mint a legtöbb "vadiúj" tabletre.
Ismeretségi körömből többen is vettek, köztük én is, és minden gond nélkül használjuk.
Egyedül a Slimport hiánya fájó pont, de ez miatt tervezem a cseréjét, N7-et pedig megörökli asszony. -
takacsbotond
őstag
Kövezzetek meg, de nekem nagyon bejön a masina külseje!
-
Napfénysüti
nagyúr
Nem rossz tablet de lehet hogy a relatíve ismeretlen neve miatt sokan nem ezt fogják választani.
-
intelMMX
senior tag
Ha lenne 7"ba, meg valamivel olcsóbb lenne, lehet vennék.
Nem mintha a tab one-om nem felelt volna meg -
osztraksajt
őstag
válasz
ToniSoprano #48 üzenetére
A fogyasztásba azért vedd hozzá a procit is. A MediaTek procik kimondottan keveset fogyasztanak, szóval a kisebb akksi ellenére mehet többet.
-
ToniSoprano
addikt
Engem a kicsi 3260 mAh-s akkumulátor akasztott ki. És ekkora csúsztatást régen nem hallottam:
"3260 mAh-s lítium-polimer a gyári adatok szerint 8 óra WiFi-n keresztüli böngészésre és 65 óra zenehallgatásra elegendő."
Nekem a 8 colos tabletemben 5200 mAh-s van, gyengébb procival, és 6-7 órát szokott kibírni folyamatos wifizéssel (nem max fényerőn) és max 3-4 filmet lehet megnézni rajta.Egyébként tapasztalataim szerint egy tabletben az akkumulátor nagysága az egyik legfontosabb tényező. Hiába van valakinek 4 magos csodája, ha 2-3 óra aktív használat után lemerül.Szerintem egy WayteQ xTAB-79qci sokkal jobb vétel, jobban néz ki, legalább már 4000 mAh-s akku, kár a kicsit gyenge Wifiért, de biztos javítják.
És WayteQ már legalább ismert gyártó, több ilyen kütyü van a családban, ismerősök között, főleg GPS-ek, mind nagyon jól teszi a dolgát több éve. -
phanze
aktív tag
160ppi
262ezer szín ez komoly?! a kis x8-am jobb. -
NoMagix
addikt
válasz
ToniSoprano #44 üzenetére
Úúú, köszi, rendesen kivesézted a témát!
Sok ember azt hiszi, hogy a különbség csak 8''/7''
én is így voltam ezzel a témával, amíg nem váltottunk!Kb. másfél hete van egy 8"-as tabunk, összehasonlítottam az előző 7" 16:9-es tabunkhoz és láthatóan nagy volt a diferencia! Még egy kézzel is nehezebben érem át, mint a régit, igaz az "újnak" kicsit vastagabb az oldalsó kerete!
Valóban a filmnézésnél látható egy kicsi hátrány a 4:3-nak, de minden másban jobb!
Nem kell már meggyőzni! -
ToniSoprano
addikt
Nekem is volt 16:10-es 7 colos tabletem, most egy 8 colos 4:3-as tabletem, ég és föld a különbség. Sokkal jobb kényelmesebb használni a 4:3- kijelzőt, mert azt állítva is elég jól lehet böngészésre használni, sokat így használom így. A 16:10-es képarány szerintem inkább azoknak jó akik nagyrészt filmnézésre használják a kütyüt.
Sok ember azt hiszi, hogy a különbség csak 8''/7'' azaz 14,3%-k, pedig mivel területről van szó a különbség azaz 30,6%-ék (114,3% a négyzeten)
Egy 16:10-es 7'' tabletnél pl. nexus 7, egy 4:3-as képarányú 8'' tablet kijelzőjének a területe pontosan 39,49%-kal nagyobb, azaz közel 40%-kal nagyobb, ami már nem kevés. (A képarány változás miatti képernyőméret növekedés pitagorasz-tétel alapján vezethető le.)
Itt látszik a méretpontos összehasonlításon mennyivel nagyobb, elsősorban szélesebb az Ipad mini kijelzője, a nexus 7-hez képest:
[link]
[link]
(Hozzáteszem, nem Ipad-om van, csak ezt találtam meg a legkönnyebben a 8 col körüli 4:3-as a tabletek közül, nekem pontosan 8 colos tabletem van, de ilyet nem találtam a listában.) -
NoMagix
addikt
válasz
silmatauki #42 üzenetére
Elhiszem, mindenkinek más a jó, sokaknak nem tetszik a 4:3-as kijelző.
Most én is egy 8"-as 4:3-as tabot nyúzok az előző 16:9 után tényleg jobb, amúgy én is furcsának tartottam, amíg nem kezdtem el a mostanit használni! -
silmatauki
őstag
Nekem van 16:10-es Nexus 7 2013 és Retina iPad Mini. A való életben, bár a N7 sok mindenben jobb (remekül működő Qi töltés, sztereo hangszórók, minőségibb színvisszaadású képernyő stb.), a Minit használom, mert egyszerűen kényelmesebbnek találom a 4:3-as képernyőt, mint a 16:10-est.
-
ucli
senior tag
262 ezer szín az semmi
-
mmmb80
tag
válasz
f(x)=exp(x) #37 üzenetére
Vagy ott a nexus 10... Igaz az egy kicsit drágább
-
NoMagix
addikt
válasz
silmatauki #34 üzenetére
Így már értem, azért a 16:10 nem olyan rossz!
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
silmatauki #36 üzenetére
Arra meg rádobsz egy 5-öst és van egy G Padod.
-
Agrippa22
tag
válasz
mackoapo11 #29 üzenetére
45-ért most akcióban van első gen. Nexus7 (refurbished) edigit-nél.
1280*800, Tegra3-as chipkészlet (4mag), 32 Gb.
Ha belegondolunk, hogy 3 ezer forint a különbség e között és a tesztelt ipari hulladék között... -
silmatauki
őstag
Bocs, rosszul fogalmaztam: természetesen higher-end cuccokról beszéltem, azaz minimum Nexus-okról (ki a fene vene egy noname vackot, ha a Nexusok alig drágábbak), de méginkább Samsung Note-okról (amiket szívesen megvennék a szabvány Wacom toll miatt). Azokból sajna tényleg csak 16:10, rosszabb esetben 16:9-ek vannak, és nincsenek 4:3-ak.
-
eventus
veterán
Utolsó képen nagyon szép a kompozíció
-
NoMagix
addikt
válasz
silmatauki #30 üzenetére
4:3-ból keveset, esetleg félreértettelek valamiben?
Szinte a 8"-ok csak ilyenek, tele a piac a Wayteq, Navon, Beex Concorde, Alcor, stb gyártókkal! -
Lambach
tag
Valami értelmesebb felbontást nem lehetett volna rakni bele?
-
silmatauki
őstag
4:3-as képernyőjű gépet azért elég keveset mutatsz... és azért sokaknak 4:3 kell és nem 16:10, vagy ami még rosszabb, 16:9. Ezért se használom (fejlesztés kivételével) a Nexus 7 2013-amat – a Retina iPad Mini, bár nem fér be annyi zsebbe, sokkal kényelmesebb Web-böngészésnél Portrait módban.
-
C$abi
aktív tag
-
halkow
őstag
válasz
Giorgio1313 #24 üzenetére
Egymás között szokták cserélgetni havonta szerintem
-
halkow
őstag
válasz
mackoapo11 #23 üzenetére
(elfogyott amúgy lidl be volt anno)"
-
Giorgio1313
aktív tag
Csak nem Q10el rohongalsz Legendd?
-
mackoapo11
aktív tag
Jó kis formaterv,mindenre bőven elég.
-
Blasius0704
tag
Lehet hogy belülről nem, de kivülről nagyon tetszik..
-
tixem
addikt
"A hátlap eloxált alumíniumból készült, matt felületének köszönhetően eléggé rendben van, sokat dob tényleg a tableten az, hogy nem valami utolsó műanyaggal próbálták kiszúrni a felhasználó szemét. Az ujjlenyomatokat ettől függetlenül sajnos ez a felület is gyűjti, plusz egy kicsit csúszik, de egyik sem vészes mértékű."
tipikus példája annak, hogy inkább lett volna műanyag. Láttam már ilyen hátlapot, rövid időn belül okádékul fog kinézni. Inkább raktak volna egy minőségi lyukacsos, vagy finoman recés puha tapintású műanyagot. Arra nem izzad rá senkinek a keze és csúszni se csúszik.
-
belo7
csendes tag
-
haris
őstag
Hát ez fura.
A bevezető elolvasása után azt hittem lesz ebből valami, de ahogy egyre előrébb jutottam a cikkben, úgy lohadt le a lelkesedésem. A teszt végére már nem is értem mit akar ez a masina.
Az Asus MeMo 7HD ugyanezzel a hardverrel, de jobb felbontású kijelzővel (mert nekem a 7 illetve a 8 coll kb tökmindegy) alig kerül többe, ráadásul az Asus már letett valamit az asztalra.
Egy (számomra) noname márkától ez az ár nevetséges ezért az eszközért, még ha a ketyere alapjában véve nem olyan rossz, csak túl sokra tartja magát.
A szögletes formaterv mondjuk nekem pont tetszik.
Egyébként beírtam a google-ba, de nem találok helyet ahol kapni is lehet. Erre is 2 év gari van vajon, mint Asuséknál? -
mmmb80
tag
válasz
MuzikJunkie #9 üzenetére
Nekem 5000-t sem éri el az antutu,de mindent elbír,még a fifa is akadásmentesen fut rajta.
-
krystman
őstag
Hát szerintem ez ennyiért drága. Azért az ember a kijelzőt bámulja, és az a 1024x768 as felbontás 8" on nagyon soványka. Sok tabletet láttam én is, de ez még 7" on is nagyon a határ. Ez max 30 alatt elképzelhető, hogy jó vétel lenne, de ennyiért ez sok. Nekem egy Navon Predator 7 van, ugyan ezekkel a paraméterekkel, csak 1280x800 felbontással 4.4.2 rendszerrel. Ezt a 1024 es felbontást el kellene már felejteni, főleg ilyen drágán, és ekkora kijelzőnél.
-
halkow
őstag
béna gép ,20k-s kategóriában lenne a helye
-
MuzikJunkie
aktív tag
válasz
f(x)=exp(x) #7 üzenetére
Már megelőztek a válasszal, nekem is MemoPad HD-m van, szóval elbírja a HD-t, bár ugye van 1"-es különbség.
Ám én sosem mértem 10.000 felett AnTuTu-val. De amíg a Real racing nem akadozik, nincs baj. -
C$abi
aktív tag
Hogy érteleme mi volt ennek a középen való szélesítésnek nem tudom, de olyan mintha alulról meg felülről össze lenne nyomva.
Ezen kívül egyébként nincsenek rossz tulajdonságai a tabletnek, a kijelzővel meg felbontásával meg nem értem mi a probléma, mert a szomszéd kisfiúnak iPad minije van és amikor megakarta mutatni hogy mit épített eddig fel egy játékban és fel se tűnt az a 160 ppi, pedig iPhone-osként az éles képhez vagyok szokva.
Emellett azt veszem észre, hogy a kisebb feltörekvő gyártók (WayteQ, Gigaset) sokkal inkább használnak fémet a táblagépeikben, mint a nagyobb gyártók (igen kedves Samsung terád gondolok).Szerk.:
(#7) attilasd:
Az Asus MeMo Pad HD 7-ben ugyanez a chipset van ugyanezzel a GPU-val és annak HD a kijelzője úgyhogy nem kell a HD-hez erőtöbblet.
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #2 üzenetére
Antutuba miért kapott ilyen alacsony pontszámot, rejtély marad. Amúgy anyaghasználatba nagyon ott van a cucc. A memóriakártya megléte is pozitív, ha nálatok van az OTG USB pendrive valamelyike megnéznétek hogy működik-e vele?
1 hibát találtam (nem kötekedni akarok): a specifikációknál az van hogy van GPS, ellenben a tesztben nem ez van (szóismétlés ülj le 1-es) írva.MuzikJunkie: csak akkor ennél komolyabb hardvert kellett volna belerakni, ami + többletköltség.
-
MuzikJunkie
aktív tag
Nem lenne rossz, de ennyiért elvárnék egy HD kijelzőt.
-
NoMagix
addikt
12 egy tucat, tele van a piac ilyen paraméterű tabokkal, a Bluetooth-ért jár a piros pont!
Az is pozitív, hogy az antennák nem az alu hátlap alá vannak bepasszírozva! -
f(x)=exp(x)
őstag
Ez a szögletes kialakítás nekem nagyon nem gyerebe.
Biztos kényelmetlen is.
[ Módosította: mukibuci ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Tesztalanyunk egy kompakt multimédiás tablet, mely a négymagos processzor mellett rendkívül szögletes formatervet és kellemes sebességet vonultat fel.
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 84%/p4225
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest