Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
óbzmeg. ugyanaz. Hallottam vagyis olvastam a hírt, de így totál nem asszociáltam rá. Próbáltam így hazai viszonyokban gondolkodni, hogy milyen új szabályozásról maradtam le a Lime-okkal kapcsolatban, stb.
#40442 frescho : hát nem. De egy fórumon nem is arra vágyok, hogy valaki homályos utalásaiból fejtsem vissza, hogy így a semmiből milyen hónapokkal ezelőtti vagy épp friss eseményekre utalhat topiktól irreleváns témában.
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
Pár hónappal ezelőtt tankoltam, a másik kútoszlopnál szegény apuka egy gyerekkel rohangál, mint a mérgezett egér, hirtelen nem tudtam, hogy mi baja van. Mint kiderült benzint tankolt a diesel Peugeoutba, szerencséje volt, hogy észre vette és nem ment el a kocsival. Mondjuk a dolgozók segítőkészek voltak, mivel nem környékbeli volt, valahonnan hívtak szerelőt, hogy a tankból lefejtse a benzint.
Személy szerint addig nem is tudtam, hogy a benzines töltőpisztoly belemegy a diesel tanknyílásba, de fordítva nem a diesel töltőpisztoly nem megy bele a benzines nyílásba, mivel az vastagabb (bár tudom, hogy nincs lehetetlen ).
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
KROK640
nagyúr
2003-ban a Debreceni egyetemen már 1,8MB/s (14,4 Mbit) sebességgel tudtam tölteni, úgy, hogy nem csak én voltam a hálón nyilván. Akkor nekem itthon épp frissen jött az ISDN, ami annyira úri huncutság volt itt a faluban, hogy rajtam kívül csak egy haveromnak volt, a többieknek mind 56K...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
-
bambano
titán
csak várd meg, mi lesz, amikor mindenki elkezd válaszolni.
group reply-vel...annak a valószínűsége, hogy group replyvel válaszolnak egy üzenetre, két dologtól függ:
- hány címzett volt
- mekkora ló betűkkel írták ki az eredeti üzenetben, hogy ne válaszolj gr-rel.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Lenry
félisten
az egyik gépen működött az a trükk, hogy előbb UK englishre, aztán US englishre állítottam és úgy minden angol lett
most megpróbáltam, hogy rögtön US english, így mostmár mindegy mit csinálok, ilyen marad
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
E.Kaufmann
veterán
Ha van egy jól megalkotott munkahelyi rendszer, neked nem kell könyvtárakat/fájlokat pakolgatni ide-oda, pláne nem olyan szinten, hogy TC nélkül ne tudj létezni. Az a baj, hogy a felhasználó úgy tekint a munkahelyi gépére, mint az otthoni gépére. Pedig azon tényleg csak annak kellene lenni/elérhetőnek lenni, ami a munkához kell.
Amúgy se TC kéne, hanem egy tisztességes kereső a Windows-ba[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
net84
őstag
Mert addig is ment az idő... Nem túráztatta magát azzal, hogy nekilásson valaminek, amihez komolyabban meg kell mozdulni.
Igaz, hogy Te leírtad részletesen a gondodat és igényedet, nálunk viszont előfordul (gyakran), hogy csak tőszavakban van leírva a probléma. Ennek ellenére tudnánk elsőre is és meg is nézhetnénk, hogy helyes-e a felvetésünk, de megtúráztatjuk a bejelentőt. Pusztán azért, hogy tanuljon, milyen adatok kellenek nekünk egy jó bejelentéshez. Illetve előszeretettel kérdezek vissza egyértelmű dologra egy "munkaidőn" túli hibajelzésre 5-15 percen belül. Ebből derül ki, hogy az illető csak odaböfögte a gondját (jól néz ki egy 20:00 utáni bejelentés a munka hősétől) és már le is csapta a gépet.#36528 qnadam - erre szoktam mondani, hogy soha nem tudhatod, ki van a másik oldalon és lehetőleg úgy válaszolj, ahogy Te is szeretnéd, hogy Neked válaszoljanak. Habár a call center-es helpdesk-nél már ráhagyom, hadd mondja - nem jutok egyről a kettőre velük, csak, ha felolvassa mindazt, amit a kijelzőre megkap .
Egyébként egy normális válasszal, visszakérdéssel le lehet vágni, hogy ért-e hozzá annyira, hogy szakmai mélységekbe bele kelljen/lehessen menni...[ Szerkesztve ]
Read only...
-
KROK640
nagyúr
"az ellenfél csapatát erősítem, nem informatikával keresem a kenyerem" - én azért nem gondolom őket "ellenfélnek". Bár most user oldalról az ITvel tele a hócipőm, lejebb mindjárt kifejtem.
Minek kellett vele chatelj, hogyha te is tudsz csinálni jót?
Na de jöjjön az én storym : Immár 3 hete rendetlenkedik az otthoni Vodás net, pontosan : disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect ...
Ezt így kb ennyiszer percenként. Ettől a böngészés olyan mintha 56Kval neteznél, csak irgalmatlanul sokszor van "lap nem megjeleníthető", online játékkal nem tudsz játszani, mert hamarabb kidob, minthogy meccsbe lépj, és nem kell szerintem ecsetelnem, hogy PHP-t fejleszteni mekkora élmény így. Konkrétan napok óta nem haladok, mert feladtam. (ja, előtte majdnem 3 napig meg egyáltalán nem volt, annyi idő volt mire sikerült megoldani, hogy ismét legyen)Természetesen hívogatom őket, zenélnek, néha beszéltem ügyintézőkkel, ugyanazokat a lépéseket csináltattak velem, amiket magamtól is. A mai val közöltem, hogy XY vagyok, ennyi és ennyi a számlafizetői azonosítóm, mi a problémám, MIT TETTEM eddig, és hogy 24 órája digitálisan online is küldtem egy igen részletes ticketet amire semmiféle reakció nem érkezett. És akkor nézelődik, látja h valóban volt modem reset, meg restart, meg jéééé ... tényleg, most látja, hogy ticketet is küldtem. így 24 óra után. Ezután látta, hogy a restart, reset és társai hatástalanok lesznek, meg hogy szar a kapcsolat, úgyhogy annyiba maradtunk, hogy holnap hívnak a műszakiak, és reggel 8 és dél között kijönnek. Holnap az említett időben pont dolgom lenne, de mivel nem életbevágó, délutánra tudom halasztani. Csak jöjjenek akkor.
Egyébként nekem az a gyanúm, hogy a modem a kakukk, mert belelépni sem sikerül sokszor, ha igen is, betegesen lassan vált a menük között, meg hajt végre bármi változtatást is.
Mindenesetre ennek fényében kíváncsi leszek a következő havi számlámra is, de ha egy kicsit is korrektek, akkor osztják kettővel. (miért van olyan érzésem, hogy addig azért ne próbáljak fél lábon állni? )
-
-
E.Kaufmann
veterán
Én gyerekkorom óta mindent ami elektronikus, szétszedtem. Azért maradtam meg az informatikánál, mert szerencsére a számítógépet össze is tudtam rakni (igaz, hogy már akkor egy elavult szedettvedett valami volt, de azért drága móka lett volna úgy is, ha nem sikerül )
torton:
Gondolom szendóban csempészték be nyugatról az IC-ket a többi meg helyi alkatrész.
A PONG játéknak volt valami fejlettebb változata, egy IC-s játékgép.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Amúgy ez valid. Pár országban megfigyeltem, hogy a legapróbb részletre is rákérdez, hogy nyoma legyen, és ne lehessen ráverni a balhét
Amcsi local supportos most kérdezte egy közös chatben, hogy ezt látta már valaki?
...captive portal-os hitelesítés a céges vendégwifin. Nem tegnap óta van ott ez a manus se, és a vendégháló seMutogatni való hater díszpinty
-
Top cat
addikt
-
bambano
titán
Az astra tragédiája az, hogy sokáig az volt a "területi képviselő" autó. Minden agyhalott managga azt kapott. A tipikus felhasználás az volt, hogy időpontilag késve beleült, beindította, és azonnal padlógáz, majd melegen leállította. Közben a rendes szervizre nem jutott idő. Ezen astrák mindegyike nagykanállal eszi az olajat.
Ezt a szerepet mára átvette a skoda octavia. Egyébként minden autó eszi az olajat, az ócska japánok is.
ha olyan barom vagy, mint én, hogy annak ellenére bejáratod az autódat, hogy a kotta szerint nem kell, és az irreális olajcsere periódust lefelezed, megfelelő olajjal, akkor az autó nem fog túl sok olajat enni.
Másrészt ha az autód nem "eszi" az olajat, azonnal vidd szervizbe, mert súlyos baja van. Ugyanis olyan nincs, hogy az olaj nem fogy. A lehúzó gyűrű alatt mindig marad olaj, ami elég, a mennyiség a kérdés. Ha ennek ellenére nem csökken az olaj szintje, akkor valami belefolyik az olajkörbe. Ha az autód két olajcsere közötti idő alatt max-ról min-re zabálja le az olajat, akkor pont jó.
Harmadrészt a hülye szervizek egy ideje már nem max-ig töltik az olajat, hanem a min-max közé félig. Mert ezzel is spórolhatnak. Szerintem hülyeség, de így azt hiheti a kezdő autós, hogy többet evett a kocsi.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Így van, nagyon jó, hogy ezt mondod. TÁRSASJÁTÉK. vagyis nem az autós felel 100%-ban mindenért, hanem a közlekedés minden résztvevője. a gyalogos is.
A megkülönböztetett jelzés a soronkívüliség jelzésére és kivívására való.
többieknek is: az autót nem a hangja alapján veszed észre, legalábbis normális esetben, például azért se, mert egy forgalmasabb helyen nem egy autó hangját hallod. az autót látnod kell. Amikor az úttestre lépsz, ott nem lehet a hátad mögött autó, a kresz tiltja, forgalommal szembe kell menned, hogy lásd. Zebránál keresztforgalom van, és illik szétnézned.
szerk: az utcákon egyre jelentősebb mennyiségű ember megy bedugott fülessel/agydugóval, kezében telefon. gyakorlatilag szeparálta magát a világtól és a túléléstől is.
[ Szerkesztve ]
-
-
nullpoint
őstag
Természetesen, nagyon szép fotót csináltak, még éppenhogy kiolvasható volt belőle a betű.
Óriási előrelépés. Dicsérni kell az első apró biznytalan lépést is. Érzem hogy lesz fejlődés.
Az mégjobban meglep hogy ezek az esetek nőismerősöktől érkeztek, nem gondoltam hogy ők indulnak meg elsőnek a fejlődés útján.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
fatpingvin
addikt
helyes.
amikor utoljára nyúltam bele a végponti eszközbe akkor még volt. régen volt, na.
amúgy időszerű előfizetést váltani mert szánalom amit szolgáltatnak, olcsóbbért van nálunk konkrétan aminek a garantált minimuma több mint a mostani csomag elméleti maximuma.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
BiP
nagyúr
+ Lenry:
Igen, tisztában vagyok a gmail címkezelésével, mi a hivatalos álláspont.Na, ebben a részben van a tévedés.
Igen, címzésnél nem tesz különbséget, úgy jelzi ezeknél az emaileknél, hogy a címzett én vagyok. Ebben a részben igaz.
Viszont a probléma az, hogy mégis engedi őket külön regisztrálni. A gyakorlat sajnos az, hogy a példabeli tothlaszlo@ és a toth.laszlo@ profil tartozhat 2 külön emberhez.
Ezért probléma, hogy küldésnél meg mégsem különbözteti meg.[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
Vannak előre fizetős órák is azokkal vajon mi lesz? Megint hoztak egy rendelkezést átgondolatlanul.
-
KROK640
nagyúr
Ez is egyén és biztosítófüggő.
Nekem sajnos pont az volt a tapasztalatom, (több esetből) hogy nagyon nem szeretnek fizetni, vagy ha igen, akkor is szarrá van avultatva minden, és még nullára sem jössz ki. Sok éve volt egy autóbalesetem, utána a kifizetett összeg még a kiesett munkadíjat sem fedezte maradéktalanul.Az az érzésem lett egy idő után, hogy negyedévente sok ezer ft-ért egy teljesen hamis biztonságérzetet veszek magamnak. A nehezen forintosítható nyugalomból inkább amolyan "bolondok adója" lett inkább.
-
-
KROK640
nagyúr
Nincs. Ugyanis a legutóbbi két káresetnél (az egyik egy durva csőtörés volt, ami miatt az egész fürdőt is szét kellett verni ráadásul a legnagyobb januári hidegben, a külső falon ami átázott meg négyzetméterekben dobálta le a vakolatot) is sikerült addig csavarni a dolgokat, hogy megúszták fizetés nélkül, én meg úgy voltam vele, hogy ez így ebben a formában csak hamis biztonság érzet és hülyék adója...
Amúgy persze kéne valami, most ez az eset rávilágított, hogy csak kellene valamim, de olyan ami jó is.
Mondjuk a biztosítókból a pénzt hónapok alatt lehet általában kiverni, szóval első körben ígyis-úgyis saját zsebes lenne a témaInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Top cat
addikt
Ne aprózzuk el. Volt még egy pár dolog ezen a napon.
-
bambano
titán
volt, hogy mi toltunk ki vele... hangsúlyozom: kémia tanárnő volt...
kísérletes óra, valami rózsaszín löttyöt kellett kémcsőben forralni és attól színtelenné vált vagy valami ilyesmi. normálatlan kolléga talált két, egymásba tökéletesen passzoló kémcsövet, amiből a kisebb vagy 2 centivel rövidebb volt. egymásba tolta, beleöntötte a löttyöt és elkezdte forralni. a dupla kémcső miatt úgy nézett ki, hogy alul két centi átlátszó, fölötte két centi rózsaszín. jött az okos kémiatanár, kézzel megfogta azt a kémcsövet, amit a haver kémcsőfogóval tartott a lángban, majd rámarkolt.azon az órán tanultunk néhány kifejezést, ami nem tartozott a kémia szakszótárba...
-
-
fatpingvin
addikt
amiket írtál azok mind a felhasználó gondatlanságából eredő rongálódás, ezt tbh én is a júzerrel fizettetném, legalább részben.
az a baj hogy ha nagyon engedékeny vagy akkor úgy fognak hozzáállni hogy ingyé' vót, minek vigyázni rá.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
BiP
nagyúr
Minden ilyen "ingyen" eszköznél van szerződés, vagy használati feltétel. A két szép szemedért nem szoktak ilyet adni cégeknél sem. Az a minimum, hogy rendeltetésszerűen használod.
Asszony tanári laptopot kap (nem kérte, kötelező. no comment). Szóval nekik van egy többtíz oldalas dokumentum, ami részletezi a feltételeket.
Ennek része egy 60 órás számítógépkezelői tanfolyam. (no comment2). Mondjuk jó, van, akinek ajánlott, de akinek nem kell, azt minek kínozzák?
Ezen felül jogi nyelven le van még írva, hogy vigyázz rá, mint a szemed fényére. Csak az xy zsíros alvállalkozó végezheti a karbantartást, a fenntartó tulajdona a gép, stb. -
Mondjuk nekem ilyenre az offline korszakban volt pendrive, amin mindenhez is volt települő, meg volt USB hálókari (van is).
Meg ezért nem megyek már régóta gépet rendberakni házhoz. Otthon van minden.Amúgy valami ott nagyon nem volt jó, mert a legtöbb cucchoz volt az idők kezdete óta offline telepítő. Sosem szívtam ilyet, hogy csak nettel ment volna a LAN driver.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640 nyert
@KROK640 : 42 sok, 23 kevés
"így végül kihoztuk, hogy senki senkivel nem jött össze "
Eh. Sajnos mi nem voltunk ilyen szerencsések, mondjuk nálunk a szakközépben elvétve volt csaj, gimnazisták a város másik felén, ott csajok voltak többen" és hogy a francba nem vettem észre??? "
Fú, ezt utólag mennyire mondom"Arra próbálok reflektálni, hogy a bemutatkozás is kihívás volt az osztálynak, nem hogy ilyen beszélgetések."
Akkor meg mit problémáztak rajta, hogy nincs oktatás, annak már mindegy voltMutogatni való hater díszpinty
-
-
Lenry
félisten
.com-ot lespórolja
sokan nem tudják, de egyébként a legtöbb (összes?) böngető tudja azt vagy 15 éve, hogy csak annyit írsz, hogy domain, ütsz egy Ctrl-Entert és elérakja a http://www.-t a végére meg hogy .com
Persze ehhez fel is kellene nézni néha a billentyűzetről, mert sok esetben ez is elmarad, inkább pötyög két ujjal
tizensokévvel ezelőtt végignéztem, ahogy egy haverom faterja ismerkedett az akkor frissen bekötött szélessávval.
a www bepötyögése úgy nézett ki, hogy mindhárom alkalommal megkereste a W-t a billentyűzeten[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
KROK640
nagyúr
Elég sandás, azután h a lámpánál bőgették a motort, meg mutogattak, majd zöldnél nyomták neki... persze az is lehet h csak egyikükre rájött a cifra, fosás és taktikai kilövés volt részükről.
Bár több ilyen volt, szóval valami hasmenéses járvány lehetett akkor(iban)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Engem leginkább az lepett meg, hogy egy teljes héten keresztül nem tudott jönni a szerelő, mert emberhiány van, ugyanakkor a szűrőcserét ami miatt nem volt netem, azt nem én kértem, mégis sikerült végrehajtani vasárnap késő este. (ebből tudtam azt is, hogy vasárnap késő este is dolgoznak)
A legdurvább az volt, hogy az 1 hét múlva érkező szerelőhöz is csak egyetlen (déli) időpont volt elérhető, ami ha nem megfelelő akkor 3-4 nappal később tudtam volna délelőtti / délutáni időpontot kérni, szóval ha az ember dolgozik, akkor vegyen ki szabadnapot is.
Ez egyébként két dolgot előrevetített nekem, az egyik az, hogy nagyon több szerelőt kellene felvenni, a másik, hogy elég nagy bajok lehetnek a rendszerrel, ha 1-1,5 hétre előre minden szerelő le van kötve.
Azért régen ha baj volt, legkésőbb másnap jöttek, de baj sem nagyon volt.
Ráadásul mindez kb 2 hónappal azután volt, hogy a 3500ft-os netszámlát felemelték 5800ft-ra, úgy, hogy közben a sebesség meg minden ugyanaz maradt, csak a hűség idő indult újra. (nem mellesleg a telefonos ügyfélszolgálatos csaj nagyon rám akart melegíteni TV-t és telefont, meg ha már lúd legyen kövér, váltsak már eggyel feljebb is, havi 11000ft lett volna a vége a korábban 3500ft-ot tételnek ... hát nem. Inkább menjen ő is szerelni ).Az ilyen régi hálózatok meg gyakran feledésbe is merülnek mint ami nálatok van, szerintem kész csoda, hogy a 120-at eltudod érni.
-
BiP
nagyúr
+7? >=3 gyerek van, vagy idén született az első (2+5nap) ? Mondjuk többesszámként írtad, úgyhogy gondolom első opció.
Nekem 28+4, meg tavalyról áthoztam 12 napot. Úgyhogy még van 20napom. Az év első felében komoly project volt, gyakorlatilag nem mehettünk szabira se 1-2 napnál hosszabban.
-
Top cat
addikt
Nem, a Fujitsu japán cég. Bár már nem gyártanak német honban.
-
fatpingvin
addikt
ami a frontendből lett az valami katasztrófa. rá kéne kényszeríteni a webfejlesztőket hogy 1GB RAM Pentium 4-es gépeken teszteljenek, hátha használható weboldalak születnének.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
opr
nagyúr
Nem mondom meg melyik cegnel, meg kirol lesz szo, szoval csak igy nevtelenul, de
Ez annyira igaz, hogy volt egy partnerceg, aki panaszkodott, hogy mekkora szar a cucc, amit szallitunk (gyak egy olyan valami, amivel egy fajta beagyazott rendszerre ugy tudsz sajat appot csinalni, hogy irsz egy website-ot, ami hasznal par sajat js api-t), merthogy beraktak egy sima hatterkepet, es maris csak 10-15fps-t tud az egesz, mar amikor nem crashel el a gecibe, es hogy lehet megis valami ekkora fos, hogy egy keptol megdoglik.
Hat, ugy, hogy egy 4k felbontasu kepet raktak be, de valahogy megoldottak, hogy tobb, mint 4GByte memoriat egyen es egyszeruen kifutottak a memorialimitbol. Plusz a sok szar annyira megolte a gepet, hogy mar itt szenvedett az egesz."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
nagyúr
Ez zseniális.
#13981freemanone: igazad van, egyébként tragédia, ennek illusztrálása, na az a zseniális, erre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Xbox tulajok OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest