Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterMark #14249 üzenetére
+++ a lifehack cuccokkal.
-
MasterMark
titán
válasz
headhunter #14248 üzenetére
Ezekről nekem mindig az jut eszembe, hogy ez nagyjából három és fél napig tart így, aztán elkezd szétesni, és egy hét múlva már a helye se fog látszani.
Ugyanígy a csodálatos lifehack videók, ahol hotglue-val raknak össze "nagyon hasznos" dolgokat, amik így ránézésre két használat után esnek szét.
-
headhunter
addikt
-
koby11h
őstag
válasz
radio11 #14246 üzenetére
Igen, kölcsönadni csak olyannak akitől be tudom hajtani. Nem akinek nagy háza van, meg látszólag sok pénze, hanem akitől tényleg vissza is tudom szerezni. Csak átutalással és papírral amin a kezese, és az Ő két tanúja, valamint egy tulajdoni lap másolat egy ingatlanról mint melléklet, ami papíron megemlítve mint végső biztosíték is szerepel (tudom földhivatali bejegyzés nem lesz, de legalább tudom, hogy abban a pillanatban legalább van valamije ami ér ennyit).
Nem túl közeli családtagnak így adtam kölcsön. Vissza is kaptam, nem is volt vita.
Most ugyan így van kölcsön másik családtagnál, még van 3 hónapjuk a törlesztésre, de itt is tudom, hogy folyamatban van a régi lakás eladása, így hamarabb meg is lesz.
Mindkét esetben fizették a letét felbontási, átutalási díjat is. Még így is jobban járnak mint banki hitellel...természetesen kamatmentesen kapják. -
radio11
tag
Sajnos nagyon sok ember nem gondolja át elég komolyan egy adott hitel felvételét. Láttam már olyat, hogy az illető család (anno egy társasházban laktunk) az ingatlanfedezetre felvett DEVIZAALAPÚ szabadfelhasználású hitel egy részét szó szerint napi fogyasztási cikkekre a teszkóban verte el, utána meg mikor elszabadult az árfolyam apuka segített kirendezni a rossz hitelt.
Másnak hitelt felvenni (vagy csak kölcsön adni) egyébként is kockázatos lehet, még akkor is, ha 110%-ig megbízható az illető. Például, ha pénzt adok neki oda "puszira" és hirtelen elhalálozik akkor vacakolhatok az örököseivel. Van az az összeg ami felett csak lepapírozva érdemes csinálni bármit is, akár még családon belül is.
A végrehajtásos témához: azzal nem szabad viccelni, nem tudnék nyugodtan aludni, míg egy faktoring cégnél tartozás lenne a nevem (ingatlanom) mellett. Még akkor sem, ha tárgytalan, akkor is nekem kellene lezárni az ügyet a bizonyítékok képükbe dörgölésével. -
BiP
nagyúr
Ja, hogy itt konkrétan ez történt. Azt hittem, ez a szüleidtől független eset.
Háát, ez nagyon szomorú. Kezességet sem szabad vállalni soha, de más helyett hitelt felvenni meg egyenesen ostobaság.Radio11: szembeszomszédék hasonló miatt költöztek ide 1,5 éve. (70 feletti házaspár). A fia bebukta a vállalkozását vagy mi, és ugrott a nagy 3 szintes családi ház, és megvették ezt a 1szoba + konyhás kisházat.
Egész életét végigdolgozta, felépítette a nagy házat, aztán élete végét meg egy lukban kell leélnie a fia miatt. -
"És ha egyszer valahogy a NAVnál tudják érvényesíteni, "
Semmi közöd hozzájuk. Ha odáig jut a dolog, hogy bíróság, akkor bemutatod a dokumentumokat, ami alapján megszüntetted a szolgáltatást. Innentől kezdve a szolgáltató követelése semmis, a behajtó meg megvette a semmit. Csomó ilyen eset van, persze jobb eddig nem eljutni, de lehet tudni, hogy ilyen esetben senki nem fog ellened dönteni. -
radio11
tag
Hitelt másnak felvenni? Még családtagnak sem vállalnám.
Egyik ismerős (anyós szembeszomszédja - volt, nyugdíjas jólszituált házaspár) felvett a lányuknak hitelt, a házuk volt a fedezet. A lányuk, meg a vejkó vállalkozni akart belőle, de befuccsoltak. Ment is licitre az amerikai stílusú szép családi ház, egy dolgos élet munkájának gyümölcse, a házaspár meg valami rokonnál húzta meg magát egy sz@r helyen, a bácsi bele is betegedett, pár éve meg is halt szegény, a néniről nem tudok. -
BiP
nagyúr
Jelen esetben valóban. Csak a faktoring céggel akkor is le kell beszélni, hogy halott lovon ülnek, nem valós adósságot vettek meg. De akkor is a végére kell járni, mert addig nem hagyják békén az embert.
A NAV-os dolgot általános értelemben írtam, nem a konkrét esetre, volt itt többféle helyzet is említve. Ha mondjuk a követelés jogos (pl. be nem fizetett büntetés, szolgáltató felé elmaradás stb.) azt nem szabad hagyni, mert csak duzzad, és a végén lehet belőle inkasszó. És akkor már senkit nem fog érdekelni, hogy 10e Ft-os szarságból indult. De ezt is írta már valaki.
-
Anyám ezt majdnem házra játszotta volna. A vevő úgy akarta, hogy majd fizeti havonta. Aha, tuti fizette volna
"És ha egyszer valahogy a NAVnál tudják érvényesíteni, "
Mire? Volt egy szerződése valakinek, bemutattad a halotti anyakönyvit, az illető nem él, nem vezették ki. Innentől kezdve neked közöd nincs az egészhez. Teljesen jogellenes bármit követelni.Amit írsz, az gáz, de tök más eset.
-
BiP
nagyúr
Én azért nem tudnék nyugodtan aludni, ha követelnek rajtam x millió forintot. És ha egyszer valahogy a NAVnál tudják érvényesíteni, akkor jön az inkasszó, ha akarod, ha nem.
Mondjuk a szomszéd elődje is felhalmozott ~negyedmilliárd adósságot (nem ennyi volt, csak leszarta, és ennyire duzzadt), és a szomszéd házat el is vette, majd árverezte a bank, de ő éli világát, új életet kezdett, új vállalkozásba fogott, csak semmi nincs a nevén. Így a minimálbérre bejelentett fizujából vonják a havi pártízezer forintot, nem érdekli. Így is lehet élni, én nem tudnék.
-
Lenry
félisten
válasz
MasterMark #14232 üzenetére
nincs ezzel gond, szerintem rendben van a megoldás, csak vázolni szerettem volna a kollégának, hogy attól, hogy ő nem foglalkozik a dologgal, a másik oldal még fog...
-
Lenry
félisten
válasz
Top cat #14231 üzenetére
képzeld el a következő szituációt:
a börtönből frissen szabadult C kategóriás "haverod" megkér, hogy vegyél már föl hitelt a saját nevedre, hogy ő autót tudjon venni magának, és a devlára is megesküszik, hogy rendben oda fogja adni minden hónapban a törlesztőt.
mit teszel? -
-
Lenry
félisten
válasz
KROK640 #14218 üzenetére
figyelmeztető leveleket meg a kamatot, sőt legutóbb már valami faktoring cég is írt neki ezügyben...
amit aztán rád fognak verni, mint örökösre. semmiképp ne hagyd annyiban a dolgot, mert csak te szívod meg, nem lehet az ilyet elintézni azzal, hogy leszarod. a másik oldal nem fogja.szőrmentén kapcsolódik, de apám pont most szívta meg azzal, hogy a válásuk után anyám továbbra is fizetett egy hitelt, amit anno fater vett föl* (csak ő szart az egészbe és lelépett Németországba). most hogy elosztották a közös vagyont, egyrészt levonták a követeléséből az anyám által eddig kifizetett összeget, másrészt kötelezték, hogy a hátralékot is rendezze a most megkapott pénzből.
* az is baszki olyan sztori, hogy egyrészt azóta is verem a fejem a falba, amikor eszembe jut, hogy lehetett ekkora idióta, másrészt annyira gáz, hogy nem is tudom elmeséljem-e
-
-
koby11h
őstag
válasz
qqcqqc #14227 üzenetére
- Halló, Doktor Úr! Kovács vagyok, jöjjön gyorsan! A feleségemnek begyulladt a vakbele!
- Kovács, ne szórakozzon velem! 7 éve én vettem ki a felesége vakbelét és olyat még nem halottam, hogy visszanőtt volna!
- És olyat, hogy valaki elválik és újranősül?Bolond világ ez...
-
-
válasz
KROK640 #14223 üzenetére
Ne szard le. Én anyám halála után évekig kaptam mindenféle felszólítást. Egyéni vállalkozó volt, és pl a települési adóosztály minden évben megtalált, hogy nem küldte be a bevallást. Két évig küldözgettem nekik a minden alkalommal a hitelkesített halotti másolatot, majd átálltam arra, hogy hivatkoztam a korábbi megkeresésükre küldött válaszomra. Öt év volt, mire felfogták mi történt. És akkor meghalt apám és kezdődött minden elölről.
A nagyszüleim a hatvanas években elváltak. Nagyapám határőr főtiszt volt, a mami lakásába bekötöttek a nevén egy telefonvonalat. A rendszerváltás után ment az előfizetés a Matávhoz, majd a Telekomhoz. Kilenc éve, amikor nagymami meghalt a nagybátyám szerette volna felmondani a szegődést, mert elhunyt az előfizető. A Telekomos mondta, hogy nem a nagyi nevén van az előfizetés, hanem a nagypapáén. Nagybátyám rutinosan kivette az akkor már tíz éve meghallt apja halottiját, hogy akkor erre zárjanak. -
bambano
titán
válasz
KROK640 #14223 üzenetére
a fenyegetés valahogy üresnek tűnik.
itt arról van szó, hogy:
1. minden polgárjogi szerződés *megszűnik* a szerződő fél halálával. tehát nincs már szerződés
2. a szerződő fél halálával a szerződő fél személyes adatainak kezelése több céllal kapcsolatban is megalapozatlanná válik. tehát a szolgáltató megszegi a gdpr-t.
3. a magyar jogszabályokban az a szokás, hogy az elhunyt személyiségi jogait az örökösök a kegyeleti jogukon keresztül gyakorolják. tehát rád szálltak a néhai édesanyád ilyenféle jogai.vagyis ha te értesítetted őket a halálról, akkor ők mulasztásos jogsértésben vannak, ha ezt nem veszik minden szempontból figyelembe.
-
-
koby11h
őstag
válasz
KROK640 #14218 üzenetére
Eltér a kukadíj...
Mi zsákutcában lakunk. Haverom az előttünk lévő utcában. Mindig meg szokta kérdezni, hogy mire mennyit fizetünk. Nem a zsebünkben turkál, csak Ő így figyeli nem verik-e át. Kiderült, hogy Ő kevesebbet fizetett egyik negyedévben a kuka díjra mint mi, pedig az Ő utcájukon át tud csak bejönni a kukás kocsi, tehát ha a mi utcánkba bejött akkor az övékbe is.
Mondta, hogy reklamáljam meg. Mondom és ha Nektek kell ráfizetni? Kiszámoltuk, az övék a jó, így megreklamáltam. 1 hónap múlva jött valami magyarázás, amire írtunk, hogy ok, de akkor 3 éven át meg miért nem ezzel a logikával számláztak? Erre nem jött válasz, hanem az egész utca 1 szállítással olcsóbb számlát kapott a következő negyedévben. Szerintem senkinek nem tűnt fel, csak mi röhögtünk rajta.A másik kedvencem a helyi vízmű akinél komoly gondot okozott, hogy a túlfizetést kezelni tudják. Nem én voltam béna, nem jött a leolvasó, hanem saccolt valamit ami sok lett. 1 évig nem tudták rendesen kiállítani a számlát. Hiába írták oda, hogy a túlfizetés -xxxxx Ft, ha a QR kód a teljes összeges számlára vitt. Második jelzés után értették meg, hogy mi a bajom. Én azért nem fogok számolgatni, meg utalgatni a két kattintás helyett, hogy majd évekkel később azon problémázzanak, hogy nem a teljes összeget utaltam... végül sikerült egy alacsonyabb számlát kiállítaniuk, de nem ment könnyen.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #14218 üzenetére
azt azert ne vedd felvallrol
a halotti anyakonyvi kivonattal tudod toroltetni csak a neverol
esetleg kellhet a a helyi teruleti kozjegyzotol is egy papper ehhez
kulonben egyszercsak megjelennek a vegrehajtok, meg raHTK-zzak az ingtalanra egy valag eljarasi dijjal egyutt sokal nagyobb osszeg lesz, mint gondolnad
MBVK oldalan vannak vegrehajtas alatt levo ingatlanok elektronikus licitre, neha egesz abszurd ok miatt kerul fel oda egy ingatlan (benne van az arveresi leirasban az is)
pl egy fika 9000-s Ft-s tavkozlesi szamla a kiindulasi ok, de az evek alatt 1.7milliora duzzadt a sok rakodott eljarasi dij, meg a kamatok miatt
toroltetheti az arverest a tulaj, ha ezt a 1.7misit kikohhinti
nagyon nem csak devizahiteles ingatlan arveresek vannak am, mint ahogy sokan kepzelik, adotartozas, parkolasi dij, kozuzemi szamlakbol kiindulo arveresek is vannak boven... -
KROK640
nagyúr
Mikor meghalt anyukám, akkor többek között a szemét is az ő nevén volt, amit át kellett íratni. Megdumáltam a szolgáltatóval, akik tökéletesen ignore-álták a dolgot és továbbra is anyám nevére jöttek a számlák. Hát nem érdekelt. Mikor jött a kuka csere azt hiszem 2018 nyarán (vicces volt, egy hétig egy egész falu kukát sétáltatott
) be kellett vinni a kukát itt egy irodához és akkor adategyeztetés is történt. Na, akkor elmondtam nekik normálisan, hogy anyukám már nem él, és írjuk át az egészet az én nevemre. Megtörtént, felfogták OK.
Következő hónaptól minden alkalommal két számlát kapok, egyet anyukám nevével egyet meg sajátra. A legszebb amikor a két összeg még el is tér
Értelemszerűen csak az egyiket (a saját neveset) fizetem, "anyukám meg kapja" a figyelmeztető leveleket meg a kamatot, sőt legutóbb már valami faktoring cég is írt neki ezügyben... -
hobizoli
nagyúr
válasz
qnadam #14214 üzenetére
nekem regen az ADSL-nel volt ilyen, kijottek innen visszafele megneztek a halozatot, hogy biiiirgyje-e, birta, onnatol nalunk mukodott, kesobb a szomszednak meg azt mondtak abban az utcaban nincs kiepitve egyelore
o meg erre vissza, hogy eleg up-to-date adatbazis lehet, mert az o szomszedjanak kb 2 eve mukodik
erdekes modon egy het mulva nala is ment -
-
válasz
koby11h #14213 üzenetére
diginél volt olyan, hogy egy kis zsákutca kimaradt a címlistából. telefonos ügyfélszolgálat tökéletesen inkompetens, személyesen bemenve kiküldték a helyieket, akik fél óra múlva ki is mentek és jelezték, hogy tényleg ott vannak a cuccaik az oszlopokon, szóval 3 nap alatt fel is került a listába. de csak az a házszám, amit konkrétan kérdeztünk, a többi nem, ők nem dolgoztak meg érte
bónusz: a személyes előtt próbálkoztunk emailben is. épp a házat kábeleztek a srácok, amikor jött az email, hogy sajnos a megadott címen nem szolgáltatnak, de figyeljük a szórólapokat, hátha egyszer majd igen... -
koby11h
őstag
Én egyszer nem tudtam regisztrálni közműszolgáltatónál mert valami nemnormális egy s betűvel írta az utcanevet, én marha meg tudom, hogy kettővel kell és mivel nem egyezett meg hát nem fogadta el. Be kellett mennem az ügyfélszolgálatra személyesen intézni.
Kicsit voltam csak morcos mikor kiderült, hogy miért... -
-
vince
őstag
Jó ez a
UPCVodafone telefonos menürendszer. Hívom őket reggel, nincs itthon internet. Automata mondja, hogy jelenleg minden munkatársuk foglalt, rendkívül magas a hívásterheltség, ha tehetem, hívjam őket később. Nem tehettem, jó fél perc alatt átverekedtem magam a menün, majd elmondta az automata, hogy indítsam újra a modemet (ezen már túl voltam), ha nem javul meg ettől sem, akkor várjak az ügyintéző kapcsolásáig. Majd AZONNAL kapcsolt egy ügyintézőt
Én a hosszú várakozásra készülve ekkor már a vécé mellett álltam (bt headset rulez), gyorsan el kellett zárnom a csapot, hogy ne hallja a hölgy a vonal túlsó végén a csobogást -
-
hobizoli
nagyúr
válasz
bambano #14206 üzenetére
szerinted nem erdekes hogy a neten sehol nincs kezzelfoghato bizonyitek erre az 1.3-s trabi legendara 25-30 ev alatt se....?
ez nem tobb, mint egy mende-mondaez olyan kb, mint amikor a lepukkant fek helyett felraksz ujat, es a regihez kepest fubazeg de fog ez erzes van
vagy egy lerottyant motor a felujitasa utan siman erosebbnek erzodik -es az is-, mert nincsenek akkora résveszteségei, es "jo" a kompresszioja... foleg ha meg sikolva is volt blokk es/vagy a hengerfej is es par tizedet nott is
------------tomites keszlet meg pont azert jo hozza az 1.3-s Wartburg-e, mert 1043 es 1272ccm-s blokk minden merete egyezik
ebbol is jott ez az egesz legendaruim
csakhogy ebben a fotengely-hajtokar-dugo triot kicserelve van egy 1043 helyett 1272ccm-s motorja a gyartonak, amiert mar felarat kerhet, mikozben azt legyartani igazabol lof.szbol sem tart tobbe
ezt nyilvan meg lehet okozni otthon isFiat-nal a TwinCam 1.6-1.8-2.0 motoroknak is teljesen egyezik a tomites keszlete ugyanezert, ott is csak a loket valtozik a fotengellyel
mas blokknal ahol meg a loket egyezik es a furat valtozik nyilvan egy resze mas kell legyen a klt-nek, de lehet nagy az atfedes kozottuk
az Fiat SOHC blokknal pl ez a szitu
a szivo-kipuffsor tomites, olajkartel, veztengelyhaz, szelepfedel egyezik csak a hf tomites nem minden esetben, pelda:
1.3-1.4, 1289-1372ccm 80.5mm furat, a loket 63.9 helyett 67.4, ezeknel a tomites klt 1:1 ugyanaz
1.5-1.6, 1498-1581ccm 86.4mm a furata, loket szinten 63.9mm ill 67.4mmigy ket furattal es ket fotengellyel 4 blokkot lehet gyartani, es a ket keszlet kozott egyetlen egy tomitesbol kell csak masik db
sot, igazabol ennek a blokknak van egy 1.1-s 1116ccm-s valtozata is a Zastava-ban (Fiat 128), meg ahhoz is jo ugyanaz a tomites keszlet, ami 80.5mm-s furatuhoz valo, mert ott a loket lesz 55.5mm
na most Trabi logikan haladva, ha vki megveszi a 1.1-s Zastihoz a 1.4-s tomites keszletet, mivel felmegy ra csont nelkul, akkor o is joggal hihetne, hogy baaazz, a Zasti-ban 1.4-s a mocc
biztos azert, mert kifogytak a 1.1-sbol jopofisagbol teleszortak ajiba a gyartast, vagy csak a targoncas Kragujevac-ban veletlenul a masik sorbol vette le a raklapot, amin a motorok voltak a raktarban....ezt te sem gondolod komolyan
-
hobizoli
nagyúr
válasz
bambano #14203 üzenetére
idézet:
"
Mint fentebb olvashattuk, a Wartburg 1.3 és a Trabant 1.1 motorja egy tőről fakad. A hengerűrtartalom eltérését a furat/löket módosítása adja. Honnan ered mégis a tévhit az 1.3 Trabantról?
A sztorik kezdőpontjában általában egy motorgenerál, vagy legalább egy hengerfejtömítés-csere áll. Ilyenkor a család kedvenc szerelője, aki inaskorában mindig menekült, ha Trabantot kellett szerelni, nagy kegyesen elvállalja a munkát, mégiscsak odahordtunk pár tízezret a családi Opel Vectra szervízére...
Persze Mesterünk bevágódik a legközelebbi autósboltba (vagy a tulajt küldi oda). Keleti autó terén az egyetlen magyar autóalkatrész-nagyker, aki kiszállít a Start Autó, így a keresés általában náluk köt ki.
Itt jön a probléma... Tartanak ugyanis jóképességű, olcsó, magyar tömítéseket. Létezik tömítésszett hengerfejtömítés nélkül, illetve hengerfejtömítés, mindkettő külön Trabanthoz és Wartburghoz. Pedig a kettő egy és ugyanaz.
Akkor mi is történt? Egyszerű: ügyes magyar tömítésgyártó eldöntötte, betömi a piaci rést, és tömítéseket gyárt 4T Trabihoz és Wartburghoz. Viszont valószínűleg sosem látott előtte ilyen autót, ezért kinyitott egy tömítéskatalógust, kiválasztott belőle egy 1100 ccm-es és egy 1300 ccm-es Volkswagen motort, lemásolta a tömítéseket, aztán árusítani kezdte.
Nagy hibát követett el. Valószínűleg nem tudta, hogy a 4T Trabant motorját nem 1100ccm-es VW-ról klónozták, hanem 1050-esről!
Most akkor mi van?
Ahhoz, hogy ezt megértsük, segítségül hívom egy neves tömítésgyártó (Ajusa) katalógusát. Az egyik legpontosabb, legszemléletesebb katalógussal rendelkezik, amely a weben is elérhető. Nagy előnye, hogy képekkel és adatokkal teli, ráadásul ismeri a Trabant-Wartburg márkákat is.
Itt összevágtam a Trabant és Wartburg motorokat. (Lehet kattintani, akkor nagyobb lesz!) Az oszlopok sorban:
- Típus
- Hengerűrtartalom (ccm)
- Teljesítmény (LE)
- Motorkód
- Gyártás kezdete hónap
- Gyártás kezdete év
- Gyártás befejezése hónap
- Gyártás befejezése év
- Dugattyúátmérő (mm)
- Tömítésszettek cikkszámai
- Hengerfejtömítés képe, cikkszáma, tűzgyűrű átmérője
- Szelepfedéltömítés képe, cikkszáma
- Szívósortömítés képe, cikkszáma
- Csonktömítés és kip.sortömítés (Itt egyébként tévedni látszik a katalógus, hiszen a jelzett tömítés 1.1-ben nincs. Ez mégsem hiba, hiszen itt azt látjuk, mit tartalmaz a szett. Ez esetben pedig nincs jelentősége, ha szettet vásárolunk, a csonktömítés egyszerűen kimarad!)
- Olajteknőtömítés
- Szelepszárszimmerring szett és darab
- Veztengely-, főtengely első- és hátsó szimmerring
- Hengerfejcsavar-szett
- Hidrotőke
Látható, hogy gyakorlatilag azonosak a tömítések, és különösen azonos a hengerfurat, illetve a hengerfejtömítés tűzgyűrűje!
A magyar tömítésszettben viszont az 1100-as VW-motorok hengerfejtömítése van. Nem kis munkával összevágtam az idetartozó VW motorokat is egy táblázatba. Itt egy nagyon rövid összesítő, rajta kattintva bejön az összes 1.05-1.1-1.3 motorra vonatkozó tábla is (b*zi nagy!). A nagy képen zölddel az 1043-as, kékkel az 1272-es, pirossal a "nemjó" 1093ccm-es motorok. Az érdekesség kedvéért a tábla alján fehér háttérrel látható az 1272ccm-es Polo 1.3D is.
Felül egy 1043ccm-es VW, erről készült a Trabant 1.1 motorja. Középen a problémás 1093ccm-es, legalul pedig az 1272-es, amiről a Wartburg 1.3 készült.
Látható, hogy az 1043-as és 1272-es motor hengerfurata 75mm, tűzgyűrűje 76.5mm, az 1093-as motoré pedig 69.5mm és 71mm.
Na itt a gond!!!
Ott tartottunk ugye, hogy Mesterünk kezében a hengerfejtömítés, amire a gyártó ráírta: Trabant 1.1. Persze borzalmasan nem passzol, majdnem fél centivel kisebb a tűzgyűrű átmérője, mint a dugattyúé, ez bizony sosem fog rajta átcsúszni. (Nem mellesleg a szelepfedéltömítés sem stimmel, gumi helyett parafa!) Mester ötödik söre után már felfújta az arcát, visszaviszi/visszaküldi a boltba a mintával együtt, ahol bután néznek ("Soha nem volt még ilyen problémánk, becsszóra!").
Hosszas keresgélés után találnak egy tömítést, ami passzol, hát nem rá van írva, hogy Wartburg 1.3???
User/Mester visszaballag, előkapja a morfondírt. Szinte természetes, hogy ilyenkor a szervíz végére minden szóba jöhető eshetőséget kizárnak, csak egy marad:
B*sszus, nekem 1.3-as Trabantom van, valószínűleg nem maradt már a gyárban 1.1-es, és átszaladtak a Wartburg-gyárba 1.3-asért!
Naneeeeee..." -
hobizoli
nagyúr
válasz
bambano #14197 üzenetére
gyarilag 1.3-s 4T Trabi sosem keszult
de a fotengely es dugok hajtokarok cserejevel a 4T 1.3-s Waresz-bol megoldhato volt hazilag is, mert a blokk es a hengerfej egyezett, es akkor ezzel 55 paripas lett
meg ha atraktak a MPI injektorsort is az mk2 Polo GT-rol, akkor mar 75nyiha volt az 1.3-s motor
vagy ugyanez mutatvany a Trabi 4T 1.1-n kb ~55lo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest