Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• floatr

veterán

válasz DeFranco #231 üzenetére

1. Megnéztem. Sőt meg is oldom, de mint említettem, egy mezei júzer tarkón lőné magát nekifutás nélkül, ha bevenné azt a maszlagot, hogy win alatt minden működik.

2. Gondolom eleget láttál már ahhoz, hogy ezt kijelentsd :) De csak hogy lásd miről beszélek, képzeld el a win-t gyártói driverek/dokumentációk nélkül, néhány gyakrabban használt alkalmazás nélkül, és piaci ellenszélben.

Az elitista attitűd is platformfüggetlen. Eleve elit dolog sokak szemében, ha valaki nem koszolja össze a kezét egy binugzal. Ezt a "linux desktop éve" marhaságot is csak jobbára cinikus éllel emlegették.
    Egy darabig fyi engem is zavart valami a binugz környékén, aztán amikor elkezdtem használni, akkor jöttem rá, hogy csak pár hülye ember a zavaró tényező, akik mindenhol ott vannak bármerre mész. Hülye segítséget kaphatsz seperc alatt win-hez is, hogy telepítsd újra (szakszervíztől!), miközben a milliomodik fórum legmélyén ott a megoldás, hogy milyen registry kulcsot kell átbillenteni minden hónap másodikán h ne legyen problémád.

Azt hiszi itt sok ember h nagy a különbség, pedig egyre inkább elenyésző. A rendszerek, és a piacok egymáshoz konvergálnak, csak mint látható, a mamutcégek lépései még most is be tudnak dönteni piacokat. Ez a mostani win marketes dolog is arra jó, hogy kihúzza a jelenleg futó disztribúciós rendszerek alól a talajt, mint ahogy mindig, amikor valamit integráltak.

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Komolyan nem értelek. Nézd meg pl. az én kedvenc disztrómat, komplett wiki van hozzá, nem csak szimpla how-to -k. [link] Ilyenek ugyanúgy megvannak más disztróknál is, sőt sokról komplett könyvet is olvashatsz, ráadásul ingyen, mint pl. a Debian admin könyvet.

Azt sem értem miért nem tudsz a googleben ugyanannyi idő alatt megoldást találni, mint winen. Ha tudsz angolul, akkor nem jelenthet problémát egy megoldás keresése, vagy a disztró fórumában rákérdezni. Mindössze 2008 óta kapirgálom a felszínét a dolgoknak, de rövid időn belül minden problémára jött válasz, vagy a google, vagy a fórumokból, pedig akadt bőven problémám.

• bambano

titán

"Azt akarja a közösség, hogy 2013 legyen a linux "időszaka" (remélem így már bambano kompatibilis)?": teljesen mindegy, hogy linux desktop évét írsz vagy linux időszakát.
    Nekem az 1.0-ás Slackware már volt a gépemen, nem az volt az első linuxom, ez 1993. 07. 17-én jött ki. Azóta linux van a desktopomon.

Vagyis aki folyamatosan linux desktop évezik, az csak annyit hirdet magáról nagy hanggal, hogy 20 évvel le van maradva, vagyis ostoba, mint a szög.

Azt akarja a közösség, hogy x.y a linux éve legyen? Nem akarja, senkit nem zavar, ha te a másik oprendszerrel használod a géped. Ez is egy hülye egoizmus, amikor azt beszéli be magának a win júzer, hogy minden linuxos vele akar foglalkozni, hogy térjen már át linuxra. A kutyát nem érdekli, ez a valóság. Ha nem tetszik a doksi, hiányolod a howto-t, akkor írd meg és tedd közzé. Erről szól a linux. És közben tiszteletben tartjuk, ha mégsem linuxozni akarsz.

Új hozzászólás Aktív témák